Aynı biz. Benim de anneannem felçli ve dedemi kaybettik. Bir bakıcı var gündüz, annem yanına taşındı bir senedir o bakıyor. Ben de üç aylık evliyim. Öncesinde ikimiz bakıyorduk. Hala bakıcının izin günlerinde veya akşamları yardım için gidiyorum. Ne zor biliyorum.
Benim de bir teyzem var. Bela okuduğum tek insan dünya üzerinde. Altı ayda bir gelir üç gün kalır gider. Kuzenlerim en son dedemin cenazesinde geldi. Hayatlarında bir kere anneannemin altını açmamışlardır. Su bile getirmemişlerdir. Ben giydirdim, temizledim, yıkadım her şeyini yaptım aylarca, yapıyorum da. Ama onlar ne zaman gelse sosyal medyalarda fotoğraflar.
Teyzem son geldiğinde anneannemin altınlarını çaldı. Sadece annem ve teyzem yerini biliyordu ve annem teyzem var diye evindeydi. Allah belasını versin. Kadın çırpınıyor günlerdir.
Dedem mezara koyulurken de bunun büyük kızı fotoğrafını çekiyordu. Kefenli adamın, mezara konurken fotoğrafını çekiyordu. Aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum. Allah büyük. Bu tip insanlar gözümün önüde çeksin, perişan olsun beter olsun istiyorum.
Yazın ya, yazın yani. Onlar utanmıyor da siz mi utanacaksınız.