Sosyal medya intihar ve hakaret suçu

Hestiahest

Supermassive black hole
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
392
676
53
İyi günler hanımlar. Ben bir kardeşim için bu konuyu açıyorum. Kendisi 17 yaşında ve ekimde 18 olacak. Eski sevgilisi sosyal medya üzerinden intihar teşviki, hakaret gibi suçlarda bulundu dün. İlişkiyi ailesine söylemek üzerine tehdit ediyor kendisi korkuyor.

Merak ettiği 18 yaşına gelene kadar bu mesajlar kalsa ve kendisi suç duyurusunda bulunsa olur mu? Bu konu hakkındaki bilgileriniz oldukça önemli

Iki kucuk cocuk ofkeyle sacmalamis da olabilir, ergenligin verdigi gazla.

Cok ciddi bir durum da olabilir.

Ortada "santaj" yapabilecegi çıplak foto vb var mi?

Yani suc duyurusu icin zaman asimina ugrar mi sanirim bunu soruyorsunuz. Buraya avukat gelse iyi olur.

İyi günler hanımlar. Ben bir kardeşim için bu konuyu açıyorum. Kendisi 17 yaşında ve ekimde 18 olacak. Eski sevgilisi sosyal medya üzerinden intihar teşviki, hakaret gibi suçlarda bulundu dün. İlişkiyi ailesine söylemek üzerine tehdit ediyor kendisi korkuyor.

Merak ettiği 18 yaşına gelene kadar bu mesajlar kalsa ve kendisi suç duyurusunda bulunsa olur mu? Bu konu hakkındaki bilgileriniz oldukça önemli
Şikayet etmek için neden 18 yaşını bekliyorsunuz ki anlayamadım? Kardeşiniz 17 çocuk ise 19
Reşit olmayan bir kıza tehditten daha fazla ceza alır. Olaylar soğumadan şikayetci olmalısınız ki bu çocuk bir daha başka kızlara bunu yapamasın!

Ne olursa olsun ailesine söylemeli.

Yıl olarak zaten 18 veli vasisine gerek yok kendi şikayet edebilir.

Çünkü, 15 yaşından büyük çocukların ayırt etme gücü (temyiz kudreti) olduğundan; şikayetçi olma, şikayetten vazgeçme, kamu davasına katılma, itiraz, istinaf, temyiz gibi ceza muhakemesi işlemlerini bizzat yapabilirler.

Yıl olarak zaten 18 veli vasisine gerek yok kendi şikayet edebilir.

Çünkü, 15 yaşından büyük çocukların ayırt etme gücü (temyiz kudreti) olduğundan; şikayetçi olma, şikayetten vazgeçme, kamu davasına katılma, itiraz, istinaf, temyiz gibi ceza muhakemesi işlemlerini bizzat yapabilirler.
Öncelikle çok teşekkürler. Şikayette bulunması için ne yapması gerekiyor? Avukat mı tutmalı yoksa direkt polise mi gidilmeli? Ve bu işler nasıl yürür biraz anlatabilir misiniz

İntihara teşvik suç diye biliyorum 18 i beklerse diğer davalarda olduğu gibi 6 aydan sonra affetmiş sayılıyor olur mu emin değilim ama bu yaşta şikayet ederse çocuk olduğu için devlet güzel uğraşır

kendisi sikayet edebiliyor
ayrıca söylerse ailesinden gizliyorlar
hiç beklemesin
feleği şaşsın şerefsizin
Çok teşekkür ederim. Peki hangi sürece kadar aileye haber verme yok söyleyebilir misiniz? Yanlış anlamayın ailesine söyleyecek fakat bu dava işini kendisi yürütmek istiyor

Çok teşekkür ederim. Peki hangi sürece kadar aileye haber verme yok söyleyebilir misiniz? Yanlış anlamayın ailesine söyleyecek fakat bu dava işini kendisi yürütmek istiyor

gidip derdini güzelce anlatırsa hiç haberleri olmaz
bunu yapan bir kız vardı
direk savcılığa gitsin polise gidince süreç uzar

ama tabi ki ailesine güveniyorsa söylesin hemen
cesaret edemez de bunu kızıma biri yapacak ,yaptığına değil doğduğuna bile pişman ederim

Back
X