Eşim , ailem için beceriksiz , kafası çalışmayan , değersiz biri olabilirim ( ki bence kendisinin de zaman zaman en yakınlarından gelen bu mesajlarla aynı şekilde düşündüğü oluyordur ) ama bir umut ışığı olarak sosyal medya da beğeniler vasıtasıyla ona hayır sen zekisin , espirilisin vs. mesajları geliyor ve mutlu oluyor . Ruhsal olarak ona iyi geliyor .
Eşin boşlukta , bir kere de kurtulamaz , sen geçmişe sünger çekip ona destek olur , sevdiğini , değer verdiğini , önemli olduğunu , ona inandığını hissettirir , onu eleştirmeden dinlersen büyük ihtimal özgüvenini yeniden kazanacak ve nette daha az zaman geçirecektir . Uğraşamam dersen Allah korusun eşini kaybedebilirsin .
Eşin çok büyük maddi kayıplar yaşatmış olabilir . Sen evliliğine devam ederek onu affettin ve bence doğru olanı yaptın . Önemli olan sözünde durması ve tekrar bulaşmaması . Sen eşini seviyorsun o da seni . Bence sorun şu ki sen nasıl bunları kabul edebildim diye kendini affedemiyosun . Artık kendini de affet ve rahatla . ( tabii yanlış düşünüyor olabilirim eğer öyleyse kusura bakma lütfen )
Bildiğim kadarıyla inançlı birisin . Şöyle düşün o para kısmetinizden çıkacaktı zaten ve eşinin yanlışları buna vesile oldu . Sende sebep olabilirdin bilemezsin . Bunlar gelecekte ki güzel günleriniz için imtihan belki de tecrübe . Bu kadar katı olma , ne kadar kontrollü olmaya çalışsan da herşey olacağına varıyor . Temkinli ol tabii ki ama bazı şeyleri de zamana bırak . Sana da yazık böyle yaparak kendi ruh durumunu da bozuyorsun .
Konu başlığından saptım ve uzun oldu ama yine de yazmak istedim .