Sosyal olmak zorunda mıyım?

Ccelik

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
5.111
12.531
178
Merhaba efendim.

Şehrin biraz dışındayım. Yeşillik, arnavut kaldırımı, sağda solda hayvan evleri olan, gayet nezih ve denizli bi bölge. Ben buraya bir adapte oldum, pir adapte oldum. Resmen huzura erdim. Şehrin içine geçipte hiçbir yere gitmek, kimseyle iletişime geçmek istemiyorum. Her haftsonu aileleri ziyarete geliyoruz 1 gün -ki aramızda 50 km var.- Ona bile erinir oldum. Çünkü trafikle o 50 km oluyor 150 km.

Ben gidip gelmeye bile üşenirken her telefonda annemden “anneanneni/babaanneni aradın mı? Yengeni ara. Kayınvalideni hiç arıyor musun?” laflarını işitiyorum. bazı arkadaşlarım da aramadığım için tripli ve laf sokuyor tabi ki. Bende her seferinde “niye aramıyorsun” diyene çemkiriyorum. “Yahu adam, hamileyim canım burnumda. Evde iş bitmiyor. Boş her vakitte çocukla oynuyorum. Vizelerim geldi çattı, çayımı bile sorular eşliğinde içiyorum. Kocama ayırdığım vakit yetmiyor, siz ne söylenip duruyorsunuz?” diyorum. Ama sonuç aynı, hep aynı.

Aramak zorunda mıyım? Gitmek, görmek, vefa göstermek, kendime ayırdığım için mutlu olacağım dakikaları başkasına ayırmak zorunda mıyım? Anneme göre olgun düşünmüyorum. Bunun açıklaması bu mu gerçekten? Hayat dediğimiz şey hep bi dayatma, mecburiyet ve kendinden çaldığınız zaman demek mi?

Son düzenleme:
Görüşmek ya da aramak zorunda değilsiniz. Kvnin ve kpnin anlayışsız olmalarını anlarım da anneniz bu kadar yoğun olduğunuzu bilmiyor mu?
Anneniz bana bencil geldi açıkçası ve ayrıca dediğiniz gibi hayat hep başkalarının diğerlerine dayattığı ya da dayatmaya çalıştığı şeylerden ibaret.

Maalesef bizden önceki jenerasyon aman o kırılmasın bu gücenmesin diye hareket etmeye alışmışlar bizden de bunu bekliyorlar. Çalışırken hele çocukluyken herkesin gönlünü hoş etmek neredeyse imkansız.

İçinizden gelmiyorsa asla yapmak zorunda değilsiniz.
Annemde çalışıyor. Fakat değişik bir enerjisi var. Alır telefonu eline, bütün akrabayı elden geçirir. Benim ders çalışıyor olmam ona basit geliyor.

Valla okurken bile huzur veren herkesin isteyecegi stresten uzak bir yerde yasiyorsunuz ama insanlar buna bile engel olmaya calisiyor. Ben de anlamiyorum niye ebeni nineni aramiyosun diyenleri yahu birakin ben icimden gelince arayayim o benim hayatimda oyle bir yer edinsin ki aklima dussun arayayim. Aramayin kimseyi siz nasil mutluysaniz onlar da sizi boyle kabul etsinler etmiyolarsa da yollarina devam etsinler millet icin yasaya yasaya mala donduk annem de oyle teyzeni niye aramiyosun yahu aramiyorum cunku aklima gelmiyo demek ki cok da onemsemiyorum demek ki benim icin elzem biri degil o beni arasin

Görüşmek ya da aramak zorunda değilsiniz. Kvnin ve kpnin anlayışsız olmalarını anlarım da anneniz bu kadar yoğun olduğunuzu bilmiyor mu?
Anneniz bana bencil geldi açıkçası ve ayrıca dediğiniz gibi hayat hep başkalarının diğerlerine dayattığı ya da dayatmaya çalıştığı şeylerden ibaret.
Annem biliyor elbette, her seferinde anlatıyorum. Ama değerlerim onun için pek önemli değil. Aç çocuğa televizyonu, kendine vakit yarat ve milleti ara düşüncesinde. E zaten çocuğun sabır gösterdiği vakitte annem arıyor beni. 10-15 dakika konuşuyor, akşama bi daha.

Kimseyi aramıyorum
Soğuk nevale diyolar .
Kimseyi aramak için kendimi zorlayamam .
Annemle whatsapp tan konuşuyoruz
Babamla bazen bana gelirler.
O kadar .
Teyze anneanne dayı hala zul geliyo bana
Bende mesaj atıyorum arada, oda yetmiyor insanlara. Bilhassa onu düşünmüş ve aramış olmam gerekiyor.

Annem biliyor elbette, her seferinde anlatıyorum. Ama değerlerim onun için pek önemli değil. Aç çocuğa televizyonu, kendine vakit yarat ve milleti ara düşüncesinde. E zaten çocuğun sabır gösterdiği vakitte annem arıyor beni. 10-15 dakika konuşuyor, akşama bi daha.
Annenizin gördüğü şey bu yani akrabalara hürmet gösterip arayıp sormalı kafasında demek ki.
Bense sevmem aslında onları arayıp görüşmeyi. Nesil değiştikçe düşünceler de değişiyor.
Anneniz sizi eleştirip ara akrabaları diye konuşmaya başladıkça dinleyip geçersiniz, dert etmeyin kendinize. Sonuçta boş boş oturup durmuyorsunuz kendinize zor yetişirken bir de akrabalarla mı uğraşacaksınız...

Bence bu kadar yabani olmak bana fazla geldi. hepimizin çocukları var. ben onu 2 saat görmesem özlüyorum. büyüyünce de bu değişmeyecek biliyorum. hele ki çocukları olsa aklımı kaçırırım. bir anne babanın sesinizi duymak sizi görmek istemesi en doğal sonuçlardan. zorunda mıyım lafı biraz ağır bence. konuşulan konuların içeriklerine takılıp kendinize gitmeme bahaneleri uydurmuşsunuz ama ne yüzünüzü görüyorlar ne telefon ediyorsunuz konuşacak konunuz kalmamış ki. neyden bahsedecekler çocuktan bahsedecekler.

Bende mesaj atıyorum arada, oda yetmiyor insanlara. Bilhassa onu düşünmüş ve aramış olmam gerekiyor.

Oldu ...
Zaman artık 24 saat gibi değil zaten
Bi bakiyosun sabah bi bakiyosun akşam.
Herkesin apayrı sorunları var .
Valla annemde öyleydi
Kandil ara bayram ara yok biri askere gitcekmiş ara .
Artık bıktı söylemiyo :)
Ona gore ben gerçekten buzdolabiyim :D

Mecburiyet elbette yok. Neden olsun ki? Aileyle sosyallesmektense arkadas tercih ediyorum ben.
Arkadaşlarımlada ayda 1-2 kere görüşüyorum ama Allahtan görüştüklerim trip ne bilmeyen insanlar. Deşarj oluyorum olmasına da, ay boyu diğer taraftan atılan trip illallah ettiriyor.

Aynı benim annem.
Sürekli eşimin ailesini arayayım, çağırayım falan istiyor.
40'ından sonra pişman olursun, insan arar bulamazsın diyor.

Boyle durumlarda en iyi kaçış şekli he he deyip geçmekte
Toplumdan çok fazla izole yaşamda iyimidir bilemedim şimdi
Eşiminde biraz etkisi var bu izolede. Haftanın 3 günü boş. O evdeyken ailece takılıyoruz. Eşim bana ben ona kızım bize döndü. Üçlü takılırken aldığımız keyfi kimseden alamayınca iyice içe kapandık.

Valla okurken bile huzur veren herkesin isteyecegi stresten uzak bir yerde yasiyorsunuz ama insanlar buna bile engel olmaya calisiyor. Ben de anlamiyorum niye ebeni nineni aramiyosun diyenleri yahu birakin ben icimden gelince arayayim o benim hayatimda oyle bir yer edinsin ki aklima dussun arayayim. Aramayin kimseyi siz nasil mutluysaniz onlar da sizi boyle kabul etsinler etmiyolarsa da yollarina devam etsinler millet icin yasaya yasaya mala donduk annem de oyle teyzeni niye aramiyosun yahu aramiyorum cunku aklima gelmiyo demek ki cok da onemsemiyorum demek ki benim icin elzem biri degil o beni arasin
Çok haklısınız. Aklıma gelmiyor ki, gelmeyen birini neden zorla arayayım? Bu sevmiyorum, değer vermiyorum demekte değil üstelik. Hayatlarında bir değişiklik olsa zaten annem hemen ulaştırır bana. Ben neden günlük rutini dinlemek için arayayım :110:

Haftaiçi çalışıyoruz. 2 haftada 1 anne babama gideriz. Bazen 3 haftada 1.. Haftada 1-2 ararım..

Kv her gün görüyorum oğlumuza bakıyor. Yakında değilken de sürekli aramazdım. Haftada 1..
Kp hiç aramam..

Ablamlarla whatsapp tan yazışırız.
Teyze, hala, dayı bayramdan bayrama ziyaret ederim. Gitmezsem telefonda kutlarım..
Kimsenin dayatmasına gelemem. Hayat eskilerinki gibi değil artık..

Annenizin gördüğü şey bu yani akrabalara hürmet gösterip arayıp sormalı kafasında demek ki.
Bense sevmem aslında onları arayıp görüşmeyi. Nesil değiştikçe düşünceler de değişiyor.
Anneniz sizi eleştirip ara akrabaları diye konuşmaya başladıkça dinleyip geçersiniz, dert etmeyin kendinize. Sonuçta boş boş oturup durmuyorsunuz kendinize zor yetişirken bir de akrabalarla mı uğraşacaksınız...
Bende nesille birlikte değişmesini umuyorum. Akrabalık ilişkileri kesilmesin, görüşülsün ama zart zurt aranma beklenmesin. Herkesn gönlü boşu boşuna yoruluyor.

Back
X