Sosyal problemimizz

Gama Capella

Matruşkanın parçalarıyız 🪆
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
8.180
27.758
748
Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bir kadının kendi kendini aşagılamasına seyirci olmak kadar matah birsey olamaz ve bu durum sinirlerimi bozuyor.Neden hala anlayamıyorlar şiddetin ve orantısız kıskanclıgın aşkın bir göstergesi olmadıgını neden bunca cinayetleri görmezden gelebılıyorlar hatta coğu kez paylasmıslardır örneğin Münevver 'i unutmayacaktık değil mi biz?.. Ben utandım bu yazıyı okuduğum da bir o kadar da aşağılanmış hissettim.Erkek olsam zaten kendisine deger vermeyen ve aşağılatan kadına saygı duyamam zaten beklemiyormuş diye düşünürüm..

Lütfen şiddeti ve hakaretleri romantize etmeyelim ve mesrulaştırmayalım şu arabesk kafadan bir çıkalım artık ..Biz belki erkek değiliz ama bireyiz, insanız insanın da anasıyız değerimizi düşürmeyelim.Erkek cocuklarımıza da kadına saygıyı, sevgiyi ve merhameti aşıladığımız zaman kendilerini yetiştirmiş birincil varlığa saygıyı göstereceklerine inanıyorum..Yeterince fidan gibi hayatlar karardı ve kararmaya devam ediyor bir gün bu durumla yüzleşirsek çok pişman oluruz...

Eklentiler

• 18298434_1942410896037848_2085614321978572800_n(1).webp
    17,5 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
Sosyal bir konu'ya değinmişsin ,eminim bir çok kişi görmemiştir bile .
Bu kafa yapısını var eden toplum algısı ,ses çıkarmamak'dan ileri geliyor ,yetiştirme tarzı ,bir bakıma "Erkek'tir" yapar kafası var ediyor daha çok ,toplum gelişmeli desek de ,susmamak gerek desek de bu duyguları bastıranlar o kadar çok ki daha çok ses olmalıyız aslın da ve yılmamalıyız, anlatmalı ,boyun eğmemeli ,toplum bilinçlense de normalleştirmemeyi öğrenmeli...

Yorumuna sonsuz katılıyorum ayrıca da tesekkur ederim kayıtsız kalmadığın için..

Cok haklisin ama Munevver'in yasadiklarini hak ettigini dusunen bir ton insan var bu ulkede. Ben zaten umudumu coktan kaybettim, hicbir sey beklemiyorum artik. Bu toplumda hem erkeklik hem kadinlik algisi carpik bir kere. Bir gunde duzelecek bir sey degil. Kadinlarin hosuna gidiyor sevgilisi minisine karistiginda. Ofluyor pufluyor, soyleniyor ama gene de sevgilisinin dedigine geliyor. Hosuna gidiyor cunku. Tabi bu toplumda bir erkek normal olsa bile gittikce ruh hastasi oluyor o da. Talep gormuyor cunku normal erkek.

Aynen öyle çok güzel bir noktaya değindin.Nedense anlayıslı erkekler sıkıcı bulunuyor misal ben biri ile tanısmıstım ota çöpe karışıyor daha tanısma evresinde hatta bu ne ki sevgili olursak aldığın havadan haberim olacak diyordu nasıl kafam attı bu esna da anlatamam bir karıstı ıkı karıstı dedim dur orda yeter artık dedim bu ne guvensızlık? Sureklı gelıyım seni alıyimler ,attıgım resimlere karısmalar,nerdesinler,neden gec mesaj atıyorsunlar sıkıldım artık bunlardan bu kadar kıskanclıga gelemem dedim.

Dediği aynen şu ne var bunda hem kızlar bu durumlardan hoşlanır falan bak bak..Ben öyle değilim kusura bakma sureklı rapor vererek yasayamam ayrıca konusmayalım lutfen bir daha dedim ve engellemem de bir oldu akabinde.Talep görmediği için daha tozuttu erkekler bana göre.

Anlayisli, kibar erkeklere hos olmayan lakaplar takiliyor genelde. Bu yuzden erkekler de oyle olmak istemiyorlar. Benim hic iliskim olmadi simdiye kadar, etrafa bakiyorum da erkeklerin hepsi les. Hepsinin bir firesi oluyor mutlaka, bir de kadinlari cok eziyorlar.

Zaten agızların da dolasan bir ton jargon laf salatası.. Ne o kadın gibi kacıyorsun dedıklerinde mesela sinir kat sayım artıyor zor duzeliriz biz ataerkıllıkten daha çekeceğiz gibi..

"Kadın gibi ........" diye aşağılama cümlelerinin kullanıldığı bir toplumdayız... Kadının bu toplumda yaşaması bile br aşağılanmak onlar için. Bunun tedavisi yok... Vaktinde bir kadın, evli olduğu mahluğun kulu kölesi oldu ve onun çocukları, kadın önemsizdir, köledir zihniyetiyle büyüdü. İşte bu sebepten boşanmak, kurtulmak, terk etmek denen o güzelim eylemler keşfedildi. Buna rağmen kullanabilene aşkolsun...

Akıl mantık işi değil, biliyor musunuz? Boşanma gerçekleştiğinde kadın dul olur erkekse bekar. Kadının hayatını hamamböceği beyinli toplum o noktada bitirir. Evlerine bile almak istemezler, yaşamışsınızdır görmüşsünüzdür. İlkel kabilelerde bakire ve bakirler lanetli sayılır, kurban edilirmiş ; 21. Yüzyılda bir hata yapıp birisiyle birlikte olmuş bir kadın lanetli sayılır. Ayyy evlerden ırak(!)

Çıkıp demiyorlar mı, bağyan mağdem o kadar yetenenkli niye her işte erkek başarılı, diye. :)
Siz kadını yaşatmadınız ki :)
Siz onu hapsettiniz.
Sindirdiniz.
Kullandınız.
Canını yaktınız.
Sövdünüz.
Dövdünüz.
Paramparçadan beter edip karşısına geçip eğlendiniz, güldünüz.
Eğer siz olmasaydınız, o kadın muhteşem bir varlıktı. Siz elması kömürle kararttınız.

Kadın yaptı yoksa... Zaman geldi işkencelerinizin etkisi geçsin diye dünyanın en iyi psikoloğu oldu kendine, günlerde şurda burda ise arkadaşlarına. İşkembenizi doldurmanın en lezzetli yolunu bulmak için kimyager. Çocuklarına yaklaşırken pedagog. Boyundan büyük koltukları ordan oraya taşıyıp sürüklerken sporcu. Bu şuraya daha çok uygun olur, derken iç mimar. Bahçesini sevdiği çiçeklerle donatırken bahçıvan. Kimi zaman sizin üşenip erindiğiniz işlerde tesisatçı da oldu, tamirci de. Kimileri "yasak! Evlendi bi kere kaderidir katlanacak!" derken kadın evlatlarına ekmek götüren dağ gibi ana oldu, ana!
ve Allâh, cenneti anaların ayakları altına serdi.
ama kimse anlamadı... Yıllar sadece sayısal ifadedir. Okumaksa cehaleti alır oldu, eşeklik hep baki kaldı. Tavşan kaçtı tazı tuttu, olan hep kadına oldu güzel ülkemde... Ezildi, aşağılandı, hor görüldü.
Yine de umudun yıldızları avuçlarımızda parlıyor!
Deniz yıldızlarını tek tek denize atan o bilge gibi... Hepsi için olmasa bile bir insan için çok şeyi değiştirebiliriz!

Kalemine ,yüreğine sağlık,senin gibi nicelerini ayak da alkışlıyorum.

Harika bir yorum.Birde bunu eklemek istiyorum.Okunması dileğimle

Kızlarınıza söyleyin;

Mutsuz oldukları yerde durmasınlar.
Değer görmedikleri zaman kendileri
için şüpheye düşmesinler. Boyun
eğmeyi, sessiz olmayı, ensesindeki
tokadı ağzındaki lokmaya sebep
etmeyi, istenince olmayı,
istenmediğinde kenarda durmayı,
kabalığa göz ummayı, yalana bahane
aramayı, nezaketi hak etmeyi çalışmayı
sevilmeyi koşul saymasınlar.

Olmuyorsa zorlamasınlar.

Er ya da geç görecekleri gerçekleri
anlamamak için, korkuyla, kendilerine
dönüp hiç bakmadan, ne güzel
olduklarını, ne kıymetli olduklarını
unutmasınlar. Kızlarınızın gözünü açın,
şımarıyorlar mı bırakın şımarsınlar, ‘kız
çocuğudur yapar’a alışsınlar.

Kız
çocuklarınızı bırakın pırıl pırıl
parlasınlar.

Umutla Dolsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…