sosyologlar lütfen yardim edin...

beyazmelek32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
694
42
123
Gümüşhane
Bu konuyu eğitim bölümüne yazdim ama 1 kisi bile cevap vermedi..
buraya yazmak zorunda kaldım.
ben aslında mühendisim.
şuan çalışmıyorum.
ikinci üniversite olarak açık öğretimden sosyoloji okumak istiyorum.
bu bölümden mezun olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlar mı?
bu bölümden mezun olunca avantaj ve dezavantajları nelerdir yine işsiz kalmak istemiyorum :( kafam çok karisik...
kayıtların bitmesine çok az bir süre kaldı..
sosyologlar yardım etsinler lütfen.
:KK17:

GElinimiz (kuzenimin esi)sosyolog ozel uni mezunu hemen is buldu
Bir devlet okulunda engelli ogrencilere ogretmenlk yapiyo hemde tesetturlu kolayca buldu valla isini

Ben sosyolog değilim ama yardımcı olmaya çalışayım. 2.üniversite kapsamında sosyoloji ve sosyal hizmeti düşünmüştüm(ikisi de açıköğretim ve lisans bölümler).sosyal hizmetin alanı daha geniş olduğu için onu seçtim.harç ücreti biraz fazla. bunu da bi düşün derim :))

canım açıköğretim sosyal hizmetler 4 yıllık var.ama ygs ye girmen gerekiyo .çok bi puan değil fakat harç parası yılda 2 bin lira. bi nevi diplomayı satıyolar :)

canım açıköğretim sosyal hizmetler 4 yıllık var.ama ygs ye girmen gerekiyo .çok bi puan değil fakat harç parası yılda 2 bin lira. bi nevi diplomayı satıyolar :)
Anladim canim o ne öyle 2bin!!!! Çok fazla ya aynen diplomasi satiyolar sanki..
Ama is imkani fazla o bölümün sanirim...
Ben ygs ye görmedim ki :(

Ben anlamadim sekerim, siz muhendisligi birakip sosyolog mu olmak istiyorsunuz?

Eger ciddi ciddi sosyoloji okumak istiyorsaniz, bence acikogretime gitmeyin, ciddi ciddi universiteye gidin. Acikogretimden is bulurum diyorsaniz acikogretime gidebilirsiniz tabi :)

Emin misiniz sosyoloji istediginize sekerim? Ben de muhendisim, sosyal bilim asla okuyamazdim sanirim, hic mi hic ilgimi cekmiyor, hem okumasi hem calisma alanlari feci sekilde sıkıcı geliyor. Sosyal bilimlerin muhendislikle uzaktan yakindan ilgisi yok, bocalamayin sonra.

evet 2 bin çok fazla maalesef iş imkanı şuan için iyi 4 sene sonrasını bilemiyoruz ülkemiz şartlarında. sosyolojiyi pek bilmiyorum ama yine de yardımcı olmak istedim. amacı sosyal hizmetle benzer. oku derim özelde iş bulma imkanın olur. eğer sosyal hizmet dersen de seneye ygsye girmen gerekiyo maalesef o_O

ben emin olmamakla birlikte iş bulma sıkıntısı var diye biliyorum, Fen edebiyat fakültelerinin bölümlerinde genelde bu sıkıntı var

Hiç gitme derim ben 1 yıl oldu mezun oldum iş bulamadım.eğer tanıdık çok var iş bulurum dersen git derim.ayrıca arkadaş gelinimiz iş buldu demiş ama sosyoloji mezunları formasyon almadan öğretmenlik yapamaz.büyük ihtimal ya tanıdıkla girmiştir yada sözleşmeli olarak öğretmenlik yapıyordur.benim arkadaşlarım da ya benim gibi işsiz ya mağazada satış elemanı ya muhasebecilik yapıyo yani sosyolojiden başka bi alan seçerdim ki mühendislik çok iyi.ne mezunusun merak ettim doğrusu.

Sosyolog adayları atama bekliyor kpss den güzel bir puan alırsanız atanma ihtimaliniz yüksek. Sosyolojibölümünü bu yıl bitirmiş bir arkadaşım 1300 lira maaşla ram de gözlemci olarak çalışıyor. Geçen sene de ücretli öğretmenlik yaptı.

Oturup kpssye çalışırım dersen şu sıra atamalar oluyor, ama sen mezun olana kadar ne olur orası bilinmez. Burası Türkiye.
Örgünden mezun olup çoğu kişi doğru düzgün iş bulamıyor. Aöften okuyupta iş bulma düşüncesi bana ütopik geliyor

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Sosyologlar, Devlet Planlama Teşkilatı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Köy İşleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gibi kamu kuruluşları ile özel sektör kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinde ve yayın kuruluşlarında çalışabilmektedirler. Bu meslekte çalışan bayanların oranı fazladır. Özellikle, sosyolog olarak iş bulma olanakları oldukça sınırlıdır. Sosyologlar, eğitimleri süresince edindikleri bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarını, herhangi bir işsizlik durumunda halkla ilişkiler ve tanıtım alanlarındaki araştırma çalışmalarına yönlendirebilirler. Ayrıca insan kaynakları faaliyetleri ile de ilgilenirler. Ülkemizde, sosyal bilimler alanında daha çok, gelişmiş ülkelerin bulgularından yararlanma yoluna gidilmiş, ülkemiz için, çok sınırlı düzeydeki araştırma ve çalışmalarla yetinilmiştir. Ancak, Türkiye gibi çok hızlı bir toplumsal değişme ve gelişme sürecinde bulunan bir ülkede, toplum planlaması ve yapılan hizmetlerin sonuçlarının izlenmesi için, sosyologların çalışmalarına gereksinim olduğu anlaşılmıştır. Bu gereksinim çerçevesinde, çok yönlü mesleki gelişmelerin söz konusu olacağı ve ayrıca, verilerin istatistiksel olarak düzenlenmesinde bilgisayar kullanımının yaygınlaşacağı düşünülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan/ açılacak olan Ortaöğretim alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını başarı ile tamamlayan sosyoloji mezunları Felsefe, Öğretmenlik meslek Bilgisi Dersleri alanlarında öğretmenlik yapabilirler.

EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ EĞİTİM SÜRESİNCE

Öğrenciler, eğitimleri süresince çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanan kredi ve burslardan faydalanma olanaklarına sahiptirler. (Kredi ve Yurtlar Kurumu vb.)

EĞİTİM SONRASI

Fen-Edebiyat ve Edebiyat Fakülteleri Sosyoloji Bölümü mezunları işe ilk başladıklarında, kamu sektörüne ait kurum ve kuruluşlarda çalışmaları halinde, Devlet Memurları Kanunu'na dayanılarak Hükümet tarafından belirlenen ücreti (asgari ücretin yaklaşık iki katı), özel sektör kurum ve kuruluşlarında ise asgari ücretin yaklaşık üç katı ücreti alabilmektedirler. Uzmanlık alanları, işteki pozisyonları ve işletmenin yapısına göre bu ücrette artış olabilmektedir.

MESLEKTE İLERLEME

Lisans eğitiminden sonra alanlarında mastır (yüksek lisans) ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler, yüksek öğretim kurumlarında araştırma görevlisi, doçent, profesör gibi unvanlarla öğretim üyesi olarak görev yapabilirler. Sosyologlar, Genel Sosyoloji, Kurumlar Sosyolojisi, Uygulamalı Sosyoloji veya Sosyometri alanlarından birinde çalışmalarına ağırlık verebilirler. Aile, suçluluk, nüfus bilimi, endüstri ve tarım sorunları, köy-kent yerleşimi, sosyal ekoloji, siyaset ve hukuk sosyolojisi gibi konularda uzmanlaşabilirler. Çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda, uzman, danışman ve araştırmacı kadrolarında veya yönetici kademelerinde yer alabilirler.

BENZER MESLEKLER

Sosyal Psikolog, Sosyal Antropolog, Sosyal Çalışmacı.

Öncelikle sunu biliyorum..
Diploma da acikogretim yazmayacak...
İkincisi acikogretimden is bulup bulamamak kişiye kalmis bence birazda...
İs bulmak biraz da sans ve nasip meselesi aslında...
.. Diğer tüm bölümlerde olduğu gibi..
KPSS : evet bu bölümün sansi nispeten yuksek...calisip yuksek puan almaya bakar...
Buraya yazan herkese çok teşekkürler...

Ama ben şuan hala kararsizim...
Gerçekten isteyip istemediğim konusunda...
.

Bu konuyu eğitim bölümüne yazdim ama 1 kisi bile cevap vermedi..
buraya yazmak zorunda kaldım.
ben aslında mühendisim.
şuan çalışmıyorum.
ikinci üniversite olarak açık öğretimden sosyoloji okumak istiyorum.
bu bölümden mezun olan arkadaşlar bana bu konuda yardımcı olurlar mı?
bu bölümden mezun olunca avantaj ve dezavantajları nelerdir yine işsiz kalmak istemiyorum :KK43: kafam çok karisik...
kayıtların bitmesine çok az bir süre kaldı..
sosyologlar yardım etsinler lütfen.
:KK17:

sosyaloji okumak
mesleki anlamda bir kazanım sağlamaktan ziyade
kendini geliştirmek
ve sosyal başarı için önemlidir
ama bu meziyetleri olan bir mühendis için
daha iyi iş kapıları açıcaktır

bence oku
ama bunu kendini geliştirmek dışında
iş kolu değiştirmek için tercih etme

Back