Sosyoloji okumak

Geronimoo

Okçu'nun önünde saygıyla eğil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.501
1.036
53
41
Merhabalar 36 yaşındayım çocuk gelişimi bölümü okuyorum seneye sosyoloji okumak istiyorum ikisi bir arada ama nasıl olacak bilmiyorum iki üniversite zor gelir mi iki bölüm birbirine ne kadar yakın iş bulma olanakları falan naapmam lazım teşekkürler

Sosyoloji ile cocuk gelisiminin hicbir alakasi yok , hani psikoloji ve cocuk gelisimi deseniz bir nebze de , ikisi bambaska alanlar
Pek bilgim yok aslında ben aöf okuycam psikoloji bölümü aöf te yok tavsiye edeceğiniz aöf bölümü varmı

Neden çocuk gelişimi alanında ilerlemiyorsunuz ki? İş bulma olasılığı zaten çok yüksek. KPSS’den güzel bir puan alıp atanabilirsiniz, bir hastanede çocuk gelişim uzmanı olarak çalışabilirsiniz. Yada anaokullarında öğretmen olabilirsiniz. Aile ve sosyal politikalar bakanlığında çalışabilirsiniz. Kpss olmadı diyelim, özelde kreşlerde çalışabilirsiniz. Ben çocuk gelişimi mezunuyum, yüksek lisans yapıyorum şuan.

Vaktim boş ikinci üniversite yi de okusam mı diye düşünüyorum çok geç kaldım aslında belki de yetişmeye çalışıyorum

Sosyolog olarak çalışıyor musunuz iş bulma imkanları nasıl

ben de 2. üniversite olarak sosyoloji okudum aof. hobi olarak okudum ama. konuları çok zevkli. çalıştığım işle bağlantılı değil ve hiç bir işime yaramayacak.

türkiye'de pek bir faydası olacağını düşünmüyorum sosyolojinin. genel kültürünüzü arttırır ama. ki ben yüksek lisans da yaptım sonra bir üniversitede. hatta doktora da düşünüyorum. ama iş olarak görmüyorum sosyolojiyi

İkinci üniversitede bölümüm sosyolojiydi, üçüncüde de çocuk gelişimi. Çok bağlantılı bölümler değiller bence. İş bulmak için okuyacaksanız hiç kasmayın, hobi olarak okuyacaksanız keyifli bölümdür.

Sosyoloji okuyup Aile Danışmanlığı sertifikası alıp iş bulabilirsiniz.
Veya kpss alımları da olur. Ama kpss için 85 ve üstü lazım.. onun için de çalışmanız lazım..
Okumaktan zarar gelmez..okuyun..

Pek bağlantılı olduklarını sanmıyorum. KPSS ye girseniz alım pek yok. Bildiğim kadarıyla.
Hedefiniz ne ?
Neden okumak istiyorsunuz ?
Ona göre yorum yapalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…