Soyadı değişikliği lütfen yardım!

pokahontas

RabbimEYLÜL'ÜM ve NİSAN'IM sana emanet 🙏
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
4.913
401
698
Avukat arkadaşalarım sizden bir konu hakkında bilgi rica etmekteyim...
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Ben evlenirken çift soyadı kullanmak istiyorum şeklinde talepte bulundum. Ve şuanda çift soyadı kullanıyorum. Ancak bu şekilde gercekten zorluk yaşadım..,
Yazışmalarda olsun, Form doldurmalarda olsun, İsmimi sölerken olsun hep sıkıntı yaşadım.

Şimdi sadece eşimin soyadını kullanmak istiyorum. Yani çift soyadımı teke düşürmek istiyorum.

Bunu nasıl yapmam gerekir. İzlemem gereken yol hakkında bana bilgi verirseniz çok sevinirim...

Saygılar..​

canım asliye hukuk mahkemesine dava acacaksın ...
işte yaşadıgın sorunu dilekçene ekleyeceksin ...
iki soy isimle sıkıntı cektigini v tek soyisime dusurulmesini isteyeceksin ...

sadece eşinin soyismini kullanmak istedigini ...

dava ilk duruşmada cözulur sanırım ...

bir avukat tutmanada gerek yok ...

dilekçeni kendin hazırlayıp 5-10 tl post pulu ile davanı açabilirsin ...

umarım yardımcı olabilmişimdir ...

netten dilekçe orneklerini bulabilirsin cnm...

canım çok teşekkür ederim gercekten...

5/10 milyon gidiyor yani. iyiymiş valla

dilekçeyi hazırlayıp mahkemeyemi götürücem ? sahsenmi vermem gerekekir. birde hangi asliye hukuk mahkemesi acaba? kusura bakma çok zordum sanırım ama hiç anlamıyorum ben bu işlerden:(

tamam çok çok teşşekür ederim ilgin için kraliçe cim :) çok çok saol

bende çift soyadı taşıyorum hiç sorun yaşamadım yani.:sm_confused:neden kendi soyadını almıyorsun:uhm:

tamam çok çok teşşekür ederim ilgin için kraliçe cim :) çok çok saol

Bende kızlık soyadımı eşimin soyadından önce yazdırdım fakat sildirmek istiyorum,,,sanırım okuduğuma göre siz bu işlemi yaptırmak istiyordunuz. bu işlemi gerçekleştirdiniz mi? Nasıl bir yol izlediniz? çözüm alabildiniz mi?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Bende kızlık soyadımı eşimin soyadından önce yazdırdım fakat sildirmek istiyorum,,,sanırım okuduğuma göre siz bu işlemi yaptırmak istiyordunuz. bu işlemi gerçekleştirdiniz mi? Nasıl bir yol izlediniz? çözüm alabildiniz mi?
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

cnm 250 civarı masraf isteniyor diye duydum.. o yüzden henuz yapamadım...

bu değişiklik için dava açmanıza gerek yok bir idari işlem yeterli. ve masrafsız .oda nüfus müdürlğne gidip bir dilekçe vericeksiniz yalnız bazı nüfus dairelerinin kocanında imzasını isteyebiliyor.gidin ilçenizdeki nfus mdrlüğüne bi sorun derim. çünkü kızlık soyadını kullanmak isteyen kişi sonradan dilekçe verip kullanabiliyo bu durumda kaldırılmasınıda nüfus müdürlüğünden isteyebilir diye biliyorum sen yinede bilen birine sor derim

Son düzenleme:
canım asliye hukuk mahkemesine dava acacaksın ...
işte yaşadıgın sorunu dilekçene ekleyeceksin ...
iki soy isimle sıkıntı cektigini v tek soyisime dusurulmesini isteyeceksin ...

sadece eşinin soyismini kullanmak istedigini ...

dava ilk duruşmada cözulur sanırım ...

bir avukat tutmanada gerek yok ...

dilekçeni kendin hazırlayıp 5-10 tl post pulu ile davanı açabilirsin ...

umarım yardımcı olabilmişimdir ...

netten dilekçe orneklerini bulabilirsin cnm...

Merhaba bende aynı işlemi yaptırmak istiyorum. Bana da yardımcı olur musunuz ?ne yapmam gerekiyor ?

Back
X