• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylemek için erken mi?

winter_is_coming

Baby is loading :)
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
4.491
1.037
198
34
Kızlar bi kaç gün önce hamile oldugumu ogrendim. Bundan sekiz ay önce kayinvalidemler ve annemler bize yemeğe gelecekleri gün hamile olduğumu öğrenmiştim. O heyecanla iki aileye de söyledik. Kan testinde sonucu almistik. K.babam hemen eşimin halasini aramış, ben kimse bilmesin aileler haric istiyodum. Tabi kimyasal gebelikmis. Hevesleri kursaklarinda kaldı . Torunu da çok istiyorlar. Üzüldük, onlar da çok üzüldü. Şimdi de hamileyim keseyi gördük çok şükür. Bebeği goremedik ve kalp atışlarını duymadik tabi dr. Daha dört haftalık falan göremeyiz dedi. Normal olduğunu söyledi. Esimim ailesine söyleyip sevinmelerini cok istiyorum ama bir yandan da ya bos gebelikse, birşey olursa, bekleyelim bebeğin kalp atışlarını duyunca soyleriz diye düşünüyorum. K.babam ın yine kızkardeşini aramayacagini bilsem söylemeyi çok istiyorum bilmeye hakları var sonuçta. Çok kararsız kaldım. Ailelerden başka kimseye söylemek istemiyorum, birşey olsa herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Bana bir akıl verin rica ediyorum. Söyleyip sevinmelerinin tadını mı çıkarayım, yoksa kalp atışını mi bekleyeyim.

Kızlar bi kaç gün önce hamile oldugumu ogrendim. Bundan sekiz ay önce kayinvalidemler ve annemler bize yemeğe gelecekleri gün hamile olduğumu öğrenmiştim. O heyecanla iki aileye de söyledik. Kan testinde sonucu almistik. K.babam hemen eşimin halasini aramış, ben kimse bilmesin aileler haric istiyodum. Tabi kimyasal gebelikmis. Hevesleri kursaklarinda kaldı . Torunu da çok istiyorlar. Üzüldük, onlar da çok üzüldü. Şimdi de hamileyim keseyi gördük çok şükür. Bebeği goremedik ve kalp atışlarını duymadik tabi dr. Daha dört haftalık falan göremeyiz dedi. Normal olduğunu söyledi. Esimim ailesine söyleyip sevinmelerini cok istiyorum ama bir yandan da ya bos gebelikse, birşey olursa, bekleyelim bebeğin kalp atışlarını duyunca soyleriz diye düşünüyorum. K.babam ın yine kızkardeşini aramayacagini bilsem söylemeyi çok istiyorum bilmeye hakları var sonuçta. Çok kararsız kaldım. Ailelerden başka kimseye söylemek istemiyorum, birşey olsa herkese tek tek açıklama yapmak zorunda kalıyorsun. Bana bir akıl verin rica ediyorum. Söyleyip sevinmelerinin tadını mı çıkarayım, yoksa kalp atışını mi bekleyeyim.
Söyleme bence en azından kalp atışını duyana kadar bana kalsa ben 3 ay söylemem.

kalp atışlarını bekleyin zaten altıncı yedinci haftadan sonra duyabilirsiniz. hem ben nazara çok inanırım nazara gelir belki. allah analı babalı büyütsün

Çok sagolun kızlar iyi dilekleriniz için. Şimdi ben akrabalara falan söylemem zaten. Ama ailelerle sevincimi paylasmak istiyorum ama k.babam fazla aceleci ve heyecanlı. Korkum baskalarina söylemeleri. Yoksa ailemden nazar olacağını dusunmuyorum ama.

Daha bismillah bi'bekleyin. Zaten yok biliyolar bir iki hafta daha yok bilseler bi'şey olmaz. İçiniz ferah sevindirirsiniz bi'kaç haftaya.

Çok sagolun kızlar iyi dilekleriniz için. Şimdi ben akrabalara falan söylemem zaten. Ama ailelerle sevincimi paylasmak istiyorum ama k.babam fazla aceleci ve heyecanlı. Korkum baskalarina söylemeleri. Yoksa ailemden nazar olacağını dusunmuyorum ama.

Valla insanın kendine bile nazarı değiyor. Hatta bebeğe en çok annenin nazarı değer derler içten sevdiği için... Oyüzden bekleyin. Biliyorum heyecanlısın ama erken daha.

Bence acele etmeyin. Bende hamile olduğumu öğrenince o heyecanla herkesi tek tek arayip söyledim,ardindan düşük yaptım çok kötü oldu:KK51: aradan aylar geçti hala " aglamiyosun hala dimi aaamaann yine olur" diyolar daha bi sinir oluyorum. Keşke 3 aylik olana,düşük tehlikesi ortadan kalkana kaar kimseye soylemeseydim.

yalnız ailelere söylersen biri illa ki boşboğazlık edip akrabalara söyleyecek o diğerine o diğerine derken

tüm sülale kulaktan kulağa öğrenecek:KK53:

bende 2 düşük yaşadım ve şuan neredeyse 4. aya giricez kimsecikler bilmiyor. annem ve kardeşim dışında. onlarda mecburi öğrendi çünkü memlekette öğrendim ve dr. a gitmem gerekti. karnım yakında çıkar ve anlarlar. karnım çıkmadan düşünmüyoruz biz söylemeyi. ben nazardan korkuyorum.

Anladım. Acele etmeyin diyorsunuz yani. :KK51: bir de şeyden cekiniyorum öğrendikten sonra neden bu kadar gec haberimiz oldu. Anne baba olarak neden paylaamadiniz diye alinirlarsa.

Allah tamamına erdirsin...
Ben bi daha hamile kalırsam eşime bile söylemiycem 3 ay o derece :63:
Bi düşüğüm oldu aman Allahım sanki dünyadaki ilk baba o....
Tüm gece telefon kulağına yapışık oturdu...
Annemi falan aradı deli :rolleyes:

Canım öncelikle hayırlı olsun bebegin.sağ salim kucağına al inşallah.aynı durumu yaşadım bende.ilk gebeligimde hemen herkese yaydik.facede orda burda.sonra keseyide gördük kalp atisinida duyduk.7.haftada kahve akintim başlayınca kontrole gittim.kalp durmuş.kurtaj oldum.herkese açıklamak anlatmak zorunda kaldık.3ay sonra tekrar hamile kaldım ama busefer sadece eşim ve ben biliyorduk.kimyasal gebelikmis.Allahtan akillandikta kimseye soylememistik.cnku zaten uzgunken herkese aynı açıklamayı yapmak dahada uzuyor insanı.için içine sığmıyor biliyorum ama sabret.üç ay en riskli zamanlar..Allah sağlıklı ve ömürlü kilsin bebegini..

Anladım. Acele etmeyin diyorsunuz yani. :KK51: bir de şeyden cekiniyorum öğrendikten sonra neden bu kadar gec haberimiz oldu. Anne baba olarak neden paylaamadiniz diye alinirlarsa.
yaşayan bilir der geçersin canım. yaşadığım düşük beni yıprattı ve birdaha olmasından ve sürekli konuşulmasından korktum dersin. birde biri duyunca herkes duyuyor ben bunu istemiyorum dersin. bence olgun bir insan bunu anlar. benim 2. kürtajımı bile kimse bilmicekti. ama görümcem her kese yaymış ve herkes geöçmiş olsun diyordu. benim 1 kez gördüğüm insanlar bile bunu konuşuyordu. çok tepki göstredim özelim herksein dilinde diye. şok içinde kaldım. eşimde akıllandı şimdi söylemiyor kimseye.

yalnız ailelere söylersen biri illa ki boşboğazlık edip akrabalara söyleyecek o diğerine o diğerine derken

tüm sülale kulaktan kulağa öğrenecek:KK53:
Benim ailemin ağzı ciddi anlamda sıkıdır..hem de öyle böyle değil.. Ama sorun k.babam.ya adam panik :KK53:
bende 2 düşük yaşadım ve şuan neredeyse 4. aya giricez kimsecikler bilmiyor. annem ve kardeşim dışında. onlarda mecburi öğrendi çünkü memlekette öğrendim ve dr. a gitmem gerekti. karnım yakında çıkar ve anlarlar. karnım çıkmadan düşünmüyoruz biz söylemeyi. ben nazardan korkuyorum.
Ama nazar sonraki aylarda da olabilir somucta o_O
Allah tamamına erdirsin...
Ben bi daha hamile kalırsam eşime bile söylemiycem 3 ay o derece :63:
Bi düşüğüm oldu aman Allahım sanki dünyadaki ilk baba o....
Tüm gece telefon kulağına yapışık oturdu...
Annemi falan aradı deli :rolleyes:
:KK48: işte biz de birinci de oyle olduk ama akillandik bunda, söylemedik. Akrabalara zaten söylemem ama anne babalara cok istiyorum söylemek dayanamiyorum :KK70:

Nazara falan inanmam 4 aylıkken söylemiştik

Aslında 6-7 aylık olana kadar bekleyecektim de o sıralar bir iş arkadaşımın annesi aniden vefat etti ben de söyleyeyim dedim

Benim bebeğim tedavi ile olmuştu eşim 7 aylık olana kadar çöp aldırmadı çocuğa

Ben olsam düşük tehlikesi falan geçene kadar ilk aylar kimseye Söylemek istemem. Hatta söylerken de olduğundan küçük söylerim doğuma yatılı misafir gelip bir de onlarla uğraşmamak için.

Back
X