söylemek ne stresli işmiş:(

ya açıkcası bende de problem var ailelerimizin uymayacağını düşündüğüm için çok geriliyorum ve bunu dile getirmeden ilişkime yansıtıyorum, kavgacı oluyorum, aşırı ilgi bekliyorum, gerekli gereksiz herşeye kırılıyorum. onun da huyu şöyledir; tartışmaya girip uzatmak yerine sakinleşene kadar iki taraflı susmayı ister. halbuki birbirimizi gerçekten çook seviyoruz o şimdiye kadar gördüğüm en ağırbaşlı efendi insan hem kültür ve eğitim seviyelerimiz de aynı ve güvenim de tam ona ama aileler cidden farklılar, onlar kapalı biz de ortalama açıklıktayız. sence bu farklılıklar çözülebilir mi eğer ilişkimizdeki bozulan düzeni oturtabilirsek? çok kararsızım :(
onun ailesi de bekliyo ki artık bi nişan yapalım falan diye.

benimkiler zaten anlıyorlarmıştı iş arkadaşıydık ben farkında olmadna sürekli ondan bahsediyormuşum. birgün direk evlenme teklifi etti bende kabul ettim anneme söyledim durum böyle diye tmm dediler. kaynanamlar görmeye geldiler tanışma maksatlı sonra problem çıkartıp ayırdı yani ayırdığını zannetti desem daha doğru olur. 3,5 sene tam tamına ailem hep bildi onunla gezdiğimi ama hiçkızmadılar sevgiye saygı duydualr sonuçta. annene söyle birisi var ciddi düşünüyoruz ama ileride askerliği var sizinde bilmenizi istiyorum de olsun bitsin

sizleri kıskanıyorum valla ya :) sölediniz rahatladınız bende o cesareti bulmaya başladım işte evet annem ağzımı arıyodu galiba tahmin ediyo anneme bi sölesem babamı da o düşünsün artık :)) hem babama daha var ya :)

annen kesin biliyor canim, sadece ilk cümleyi söylemek cok zor, gerisi tikir tikir gelir inan

hic endise etme

.

eşimle ilk birlikte olmaya başladıktan 5.5 ay sonra söyleyebildim babama anneme ise 5 ay önce ve eşimin ailesi ben daha söyleyemeden nişan hazırlıklarına başlamıştı. ama ben nasıl söyleyeceğimi bilmiyodum. anneme söyledim babama söyle diye annem ben karışmam sen söyle dedi. zaten ilk söylediğimde annem hayır olmaz dedi. sonra bi cesaret topladım babama söyledim (eşimden çok emindim çünkü kesin seveceklerini biliyodum) babamda ilk olumsuz baktı düşüneyim falan dedi (neyi düşünecekse :)) sonra bi hafta sonra çağır gelsin dedi ben şok oldum çünkü bu arada hiç konuşmamıştık babamla o konu hakkında (meğerse babam bu süre içinde araştırmış ailesini). ve 3 hafta sonra nişanlandım 2 yıldır evliyim. annem çok seviyor damatını. Rahmetli babamda çok severdi :(
ilk olumsuz bile deseler sakın yılma seviyorsan arkasında dur. inşallah herşey çok güzel olur sizin için :)

ya açıkcası bende de problem var ailelerimizin uymayacağını düşündüğüm için çok geriliyorum ve bunu dile getirmeden ilişkime yansıtıyorum, kavgacı oluyorum, aşırı ilgi bekliyorum, gerekli gereksiz herşeye kırılıyorum. onun da huyu şöyledir; tartışmaya girip uzatmak yerine sakinleşene kadar iki taraflı susmayı ister. halbuki birbirimizi gerçekten çook seviyoruz o şimdiye kadar gördüğüm en ağırbaşlı efendi insan hem kültür ve eğitim seviyelerimiz de aynı ve güvenim de tam ona ama aileler cidden farklılar, onlar kapalı biz de ortalama açıklıktayız. sence bu farklılıklar çözülebilir mi eğer ilişkimizdeki bozulan düzeni oturtabilirsek? çok kararsızım :(
bence gereksiz takıntı yapıyo olabilirsin tatlım yani bi düşün annenler kapalı bi aileye gitmene karşı çıkarmı çıkacağını düşünsen bile hayır mümkün değil evlenemezsiniz mi der pek zannetmiyorum ya sevgilinede haksızlık etme

benimkiler zaten anlıyorlarmıştı iş arkadaşıydık ben farkında olmadna sürekli ondan bahsediyormuşum. birgün direk evlenme teklifi etti bende kabul ettim anneme söyledim durum böyle diye tmm dediler. kaynanamlar görmeye geldiler tanışma maksatlı sonra problem çıkartıp ayırdı yani ayırdığını zannetti desem daha doğru olur. 3,5 sene tam tamına ailem hep bildi onunla gezdiğimi ama hiçkızmadılar sevgiye saygı duydualr sonuçta. annene söyle birisi var ciddi düşünüyoruz ama ileride askerliği var sizinde bilmenizi istiyorum de olsun bitsin
galiba hakılısn bak biraz daha cesaretlendim :)

eşimle ilk birlikte olmaya başladıktan 5.5 ay sonra söyleyebildim babama anneme ise 5 ay önce ve eşimin ailesi ben daha söyleyemeden nişan hazırlıklarına başlamıştı. ama ben nasıl söyleyeceğimi bilmiyodum. anneme söyledim babama söyle diye annem ben karışmam sen söyle dedi. zaten ilk söylediğimde annem hayır olmaz dedi. sonra bi cesaret topladım babama söyledim (eşimden çok emindim çünkü kesin seveceklerini biliyodum) babamda ilk olumsuz baktı düşüneyim falan dedi (neyi düşünecekse :)) sonra bi hafta sonra çağır gelsin dedi ben şok oldum çünkü bu arada hiç konuşmamıştık babamla o konu hakkında (meğerse babam bu süre içinde araştırmış ailesini). ve 3 hafta sonra nişanlandım 2 yıldır evliyim. annem çok seviyor damatını. Rahmetli babamda çok severdi :(
ilk olumsuz bile deseler sakın yılma seviyorsan arkasında dur. inşallah herşey çok güzel olur sizin için :)
tanısaslar bende seveceklerini düşünüyorum :) inşallah tatlım ya bizim aşkımızda böyle hayırla sonuçlanır

tatlım özel msj yazamıyorum. malum 100'ı msj yazmamışım daha konulara.
sen kapanmayı düşünüyormusun? kapanmak zorla olacak yada onun ailesinin isteğiyle olacak birşey değildir. içinden gelmesi gerekir bence. mesela bana eşim böyle birşeyle gelseydi ben kesinlikle kabul etmezdim. ailenle konuşmadan çözemezsin. önce ailenle konuş. onlar ne tepki verecekler ona göre hareket et. şimdi seviyorsun tamam dersin kabul edersin ama sonra kapalı olmaktan sıkılırsan ne olacak? herşeyi en iyi sen bilebilirsin.

ilk dışarı çıktığımız gün sinemaya gittik, dönüşünde beni eve bıraktı,
ben "gel yukarı bi kahve iç annemle tanış" dedim nezaket icabı, bi baktım "tamam olur" dedi, çıktı benimle..
ben: merhaba anne biz geldik :73::73:
annem :53::53::53:
ilk günden çıktı aradan bu dert:9:

ilk dışarı çıktığımız gün sinemaya gittik, dönüşünde beni eve bıraktı,
ben "gel yukarı bi kahve iç annemle tanış" dedim nezaket icabı, bi baktım "tamam olur" dedi, çıktı benimle..
ben: merhaba anne biz geldik :73::73:
annem :53::53::53:
ilk günden çıktı aradan bu dert:9:
inanamıyorum ya süpermiş :))

ayy ben anlatamamışım pardon :)
asla kapanmama falan karışmıyorlar, babası fazlasıyla kültürlü bir insan ama görüşleri kapalı.
erkek arkadaşım da inanılmaz sosyaldir ve bir grupta bayan erkek farketmez onun sohbet etmesi için öyle gereksiz kuralları yok yani hatta bu konuyu konuştuk bana güldü yok bi de kapan mı diycez sana öyle istesem hazır kapanmışını bulurdum dmi dedi :)
hıı ama ne var tabi ki aşırı uç bir açıklık da istemezler, ki ben de yapmam bunu.
ayy sizce bayramdan sonra falan anneme açılsam mı yoksa beklesem mi biraz daha?? :(

tatlım özel msj yazamıyorum. malum 100'ı msj yazmamışım daha konulara.
sen kapanmayı düşünüyormusun? kapanmak zorla olacak yada onun ailesinin isteğiyle olacak birşey değildir. içinden gelmesi gerekir bence. mesela bana eşim böyle birşeyle gelseydi ben kesinlikle kabul etmezdim. ailenle konuşmadan çözemezsin. önce ailenle konuş. onlar ne tepki verecekler ona göre hareket et. şimdi seviyorsun tamam dersin kabul edersin ama sonra kapalı olmaktan sıkılırsan ne olacak? herşeyi en iyi sen bilebilirsin.

Son düzenleme:
Ben eşimle yeni tanıştığım zamanlar bir gün küçük erkek kardeşimi aldım yanımıza. Annem sormuş nereye gittiniz diye kardeşim söylemiş, tabi istiyordum söylemesini. Hani kardeşim yanımda ya :61: Babam demiş ki (sanırım ellerinde kaldım diye korktular:66:) getirsin tanışalım diye, eşim oturmaya gelmişti tanışmak için. :66:

kızlarrrrr bende söyledim artık :) annem zaten biliyomuş yani tahmin ediyomuş:) sevindi ailesi nasıl falan dedi hayırlısı olsun dedi ooohh rahatladım darısı sizin başınıza artık:)))

bende korkuyordum, söyleyecem artik diye kendimi cesaretlendiriyordum ki patavatsizin teki anneme benden önce söyledi sagolsun :32:

kızlarrrrr bende söyledim artık :) annem zaten biliyomuş yani tahmin ediyomuş:) sevindi ailesi nasıl falan dedi hayırlısı olsun dedi ooohh rahatladım darısı sizin başınıza artık:)))

hadi gecmis olsun canım, Allah tamamına erdirsin.

kızlar ya fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var :( sevdiceğimi aileme söyleme cesaretini bi türlü toplayamıyorum yada doğru zaman mı diye düşünüyorum 2 senedir birlikteyiz 1 senesi üniversitedeydi okul varken zaten söylemedim şimdi okul biteli 1 sene oldu artık ailemin yanındayım en azından anneme sölemek istiyorum.. ben onun ailesiyle tanıştım onlar okuduğum şehirde yaşıyolar oralılar ben öğrenciyim diye hep gözettiler beni yemeğe çağırdılar misafir ettiler beni çok seviyolar bende onları sevdim. ciddi düşünüyoruz gerçi ciddi şeyler yapmamıza daha var sevdiceğim askere gitçek daha ama işte artık söleyesim geliyo.. annem ne der bide farklı şehirlerdeyiz ya görüşmek zaten zor söleyince görüşmemiz daha da zorlaşçak diye tereddütüm var hani dışarı çıkıp 1 saat biyerde oturup eve dönme şansım olmuyo sonuçta okadar yol gidilip geliniyo ben gittiğimde otobüsü falan kaçırmıştım onlarda kalmıştım yani bu tip şeyler.. ne zaman söliyim napiyim bilemiyorum böle şeyler yaşayanlar var mı bana bi fikir verseniz aklım çoook karıştııı:((

seni seven bir sevdiceğin ve seni seven bir ailesi var. Eee daha ne istyosun:nazar: çoğu gitmiş azı kalmış, annenin iyi bir gününde al sakince yanına anne kız muhabbetı yapın sonra böyle böyle deyip anne başkasıyla olacağıma sevdiğim insanla olmak istiyorum gibisinden konuşmaya başlayın sonuçta o da kadın oda yaşamıştır anlayışla karşılar bence stres yapcak bi durum yok.:44:

Back
X