• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

söylemeli miyim ki?

Nerden anladiniz erken menapoza girceginizi yasiniz kac acaba
yaşımı yazmıştım 25. sonuçlarım kötü 2 tüp denemesinde yumurta oluşmadı(transfere bile geçemedik yumurta oluşmadığı için) hangi doktora gittiysem hepsi aynı şeyi söylüyor erken menapoz yumurta rezervim tükenmiş.

slm arkadaşlar sizlerden fikir almak istiyorum. benim bebeğim olmuyor 2 tüp denemem var olmadı malesef erken menapoz durumum olduğu için tüp bebek şansım da düşük malesef yaşım 25. şimdi bu durumu kendi ailem biliyor ama şansımın az olduğunu falan söylemedim tabi üzülmesinler diye sadece bebeğimin olmadığını tüp bebekle olacağını biliyorlar sorunun da benden kaynaklı olduğunu biliyorlar onlara da söylemeyecektim ama olurda tedavi sırasında anneme falan ihtiyaç duyarım diye bilsinler diye söyledim. her neyse eşimin annesi kardeşi de sormaya başladı artık bebek sevicez biz artık torun istiyoruz alın alın gibisinden şakayla karışık soruyorlar onlar bilmiyorlar bu konuyu 2 yıllık evliyiz bazen diyorlar bak olmuyosa söyleyin falan diye ben söylemek istiyorum bilsinler diye şuana kadar söylemedim olurda bebeğimiz olur diye ama nereye kadar saklayacağız ki hep geçiştirdim borcumuz var vs falan diye eşime diyorum ben söyleyemiyorum sen söyle diyorum o da tamam söyleriz falan diye geçiştiriyo bi türlü söyleyemedik olur da söyledik diyelim desem bizim bebeğimiz olmuyo falan desem onlarda neden olmuyo dediklerinde sorunun bende olup olmadığını söylemeli miyim sizce? kafam karıştı

eşim 1 ay önce ameliyat oldu eşimin ailesine bile ameliyat olduğunu söylemedik kendi aileme söylemek zorunda kaldık ama testis tümörü diyemedik başka bir şey dedik bunu böyle atlattık ayrıca eşimin azosperm olduğunu söylemedik ailelerimize soranlara anne olmaya hazır değilim yada 9 ay sonra ALLAHIN izn. diyorum 9 ay sonra gelince napacağım bilmiyorum herhalde bende sorun derim yada problem yok ama olmuyor mu bilemiyorum çok kasıyorum kendime

Bunda saklanılacak bir durum yok ki gayet normal şu zaman da çok insan deniyor ve olmuyor benim eltim 36 yaşında 3 tüp bebek denemesi tutmadı olmadı ama her iki ailede bunu biliyor saklamanız çok tuhaf bu zamana kadar neden bize söylemediniz der insanlar Allah büyük inşallah olur tatlım isteyen herkese nasip etsin içindede bana inşallah :KK51:

kimseye bir şey söylemek zorunda değilsiniz.
kendinizi suçlu gibi görmeyin.demek ki nasip değilmiş henüz.
ama doktorların ne olmaz dediği insanlar anne oluyor.
millete dert anlatarak kendinizi daha çok strese sokmaya gerek yok bence.
soranlara bizde istiyoruz allah ne zaman nasip ederse o zaman seversiniz de geç bence.

bence soyle cnm.bu bır kusur degıl. senın sucun hıç degıl. Sen soylemedıkçe her ay sorulara maruz kalacaksın. basını dık tut ve soyle ne var bunda. Rabbım ne zaman uygun görurse o zaman olur ınş bebişin. şansım yok felan deme boyle seyler hıç bellı olmaz. evet surec yıpratıcı ama her zaman bır umut vardır

Bence söyleme benim kaynanam sorunum olmadığı halde vuruyodu ailemdeki cocugu olmayanlara bile laf atiyo kaynana iste gun gelir sinirlenir oda vurur bosver

Söylemelisiniz tabi ki. En azından onlarda durumu bildikleri için habire "bebek bebek" deyip strese sokmazlar sizi.Tedaviniz daha olumlu gider.

Çocuk sahibi olmak nasil kişinin marifeti değilse olmamasi da suçu değil. Anlayışlı insanlarsa söyleyin bence. Allah büyük inşallah size de bir evlat nasip eder.

Benimde tüp bebekle ikizlerim oldu bu süre zarfında eşiminde benim ailemde haberdardı. Ama dışardan eee hadi çocuk yapın diyenlere bende şeker çıktı doktor izin vermiyo önce şeker tedavisi olmalısın dedi diyordum.inisülin direncim vardı gerçekten ama abartılacak kadar değil :)

Back
X