Söylesenize "sevmemek" bir boşanma sebebi olamaz mı?

eşininin çok ilgisi de seni sıkıyor olabilir. iyi bir adammış ki sevgisini belli ediyor, sana değer veriyor para sıkıntın da yok, sen sadece erken evlenip çocukluğunu yaşayamamışsın, yada 10 larca aday arasından seçme fırsatı sunulmamış.eğer bunlar olsaydı daha iyisi olablir mi ki diye soru kalmış aklında...

iyi bir eş, kendimize uygun bir insan çok zordur, öncelikle babanın evinde mutlu olabilecek misin onu düşün , 23 yaşında dul olmayı kaldırabilecek misin onu da . hadi bunları geçtim evlenmiş bir bayan, bekar süper biriyle evlenmesi çok zor, ya boşanmış ya çocuklu biri olur, huyuda bu kadar iyi olur mu bilmem

bir mesleğin yok işe girsen asgari ücret alırsın. bunları içini karartmak için yazmıyorum.
sen eşinin belli başlı bir hatasını bile söyleyemiyorsun.bence seven bir eşi bulmuşken bir daha boşanma lafını açma onu da soğutma bir yerde tamam der , sen boşanmak istediğinden emin bile değilsin. onun parasıyla günlere katıl, spora git, ilgini çekecek hobilere dön.. eşinle konuş gezmek mi istiyorsun, birlikte bir şeyler yapabilmek mi ? anlattığında belki de anlayıp sevdiğin şeyleri yapabilirisniz, bence iletişim probleminiz de olabilir.

içten bak gözlerine seveceksin , sıcaklığını kokusunu düşün sevilmeyecek kadar kaybedecek kadar kötü mü?

23 yaşımda dul kalmayı asla kaldıramam. Avrupa değil ki burası Türkiye...
Söylediğin her şeyde sonuna kadar haklısın.

cinsellik nasıl oluyor ayrımı yatıyorsun ben en çok ailene kızıyorum başlarını kuma gömmüşler

Ailem hakkında söylediğin aynı onları tanımlıyor. Duymuyorlar çığlıklarımı, duymak istemiyorlar.
Ayrı yatmıyoruz. Kendimi zorluyorum. İstekli gibi davranıyorum, psikolojik olarak kendi kendimi motive ediyorum. Eğer reddedersem çok huysuz oluyor çünkü.
Maden evliyiz bari yatakta mutlu olsun diyorum. Yine de aslında zorlandığımı farkediyor ara sıra..

anladım. sevgisizlik oldugunda bu durum sakıncalı oluyor. eve kapanman nereye kadar. birgün bir yerde kalbini kıpırdatan biri çıkar ve canın yanar. bence eşinle yollarınızı ayırınen kısa zamanda. temkinli olman bir işe yaramaz o zaman.
nefret yok. başka birine ilgi duyma potansiyeli benim durumumda biri için her zaman mümkündür. Yanlış bir şey yapmamak için kendimi kapadım. Çok temkinliyim. hiçbir erkekle samimi arkadaşlık kurmuyorum. Bildiğin kaçıyorum erkeklerden. Allah korusun.

benimde dediğim bu ama ilgiyi karşılamak farklı bir durum. ki arkadasın durumunda başka birinin ilgisi heyecanlandırabilir onu ve bu olmadan boşanmak en iyi yol bence. evlilikler sadece sadaketle sevgiyle yürüyemeyebiliyor bazen ne yazık ki. ve bence böyle bir durumda hemen boşanma aşamasına geçilmeli.
zaten akıllı biri bu özelliklere sahip birini sevmesini bilirr
haa aşık olmaz heyecan duymaz o ayrıı
dizilerdeki aşkları kaç kişi bulmuşş
çok aşık çok mutlu olan insanlarda var ama kaç kişiye denk gelir bilinmezkii
nefret saygısızlık vs.. şeyler yoksa bencede yürür evlilik
herkese güven olmazz iyi dediğimiz insanlarr sonradan değişip yarı yolda bırakabilirr dikkat etmek akıllı adım atmak lazımm

o zaman sen ayrıl arkadasım .baska cıkar yolu yok yanı .
adamada yazık etme kendıne de vıcdan azabıda buyuktur bunun .

kocama bunların hepsini söyledim açık açık, çekinmeden. Aynen senin dediğin gibi "sana yazık olmasın" dedim. "Asıl gidersen yazık olur" dedi. Benden ayrı yapamazmış. Sevmesem bile razıymış. :( Çok büyük baskı altındayım. Şuan elim kolum bağlı işte. Mecburiyetten devam ediyorum. Hayırlısı...

yani anlattığınıza göre eşinizin artıları fazla
iyi bi bi insan, geçimi kolay, maddi sıkıntı yaşatmayan bi eş.
ben şunu anlamam hiç, ya da benim hayattan beklentilerimin çok sıradan ve çok gerçek olmasından
bi insanın artıları varsa, seviyosa, sayıyosa, beni mutsuz etmiyosa ben o insanı neden sevmemeyim
tabi bunlar herşey değil ama çok şey kabul etmek gerekirse.
sırf bi insanı sevmem için onun beni sevme fikri bile yeterlidir bana
itiraf ediyorum çok sevgi pıtırcığım genel anlamda.
sizin hayattan evlilikten eşinizden beklentileriniz çok yüksek olabilir mi acaba
bu adamı sevmemek için makul bi sebep yok gibi
tencere kapak olamayabilirsiniz ama bu kadar seven bi adamı şekillendirmekde zor olmasa gerek
bi aile terapistine gidin gerekirse. eşinize de kendinize de şans tanıyın derim.

Son düzenleme:
bir kursa felan gidip en azından bir büroda çalışabilirsiniz
sonuçta ekmek parası kazanmalısınız kı
aılenızın yanına dondugunuzde hem gunboyu evde olmazsınız dıye dusundum ama sız bılırsınız
en azından kendı ıhtıyacınızı karsılar
eve de az da olsa katkı yaparsanız
hem aılenız hemde sız daha rahat hıssedersınız dıye dusunuyorum kı
aılenız sız yuvanızı yıkmayın dıye kabul etmemıs ayrılmanızı
ama hayat sızın

ben 28 yasındayım
18 yasında sevdıgım adamı gordugumde tanımamazlıga gelıyorum
ama cok ıyı ve sızı sevıyorsa bu zamanda gercek anlamda sevgıyı bulmak zor bır kere daha dusunun derım

anladım. sevgisizlik oldugunda bu durum sakıncalı oluyor. eve kapanman nereye kadar. birgün bir yerde kalbini kıpırdatan biri çıkar ve canın yanar. bence eşinle yollarınızı ayırınen kısa zamanda. temkinli olman bir işe yaramaz o zaman.

benimde dediğim bu ama ilgiyi karşılamak farklı bir durum. ki arkadasın durumunda başka birinin ilgisi heyecanlandırabilir onu ve bu olmadan boşanmak en iyi yol bence. evlilikler sadece sadaketle sevgiyle yürüyemeyebiliyor bazen ne yazık ki. ve bence böyle bir durumda hemen boşanma aşamasına geçilmeli.

bu evlilik ikimiz için de yıpratıcı olmadan sağ salim bitsin istiyorum. Allah yardımcımız olsun.

yani anlattığınıza göre eşinizin artıları fazla
iyi bi bi insan, geçimi kolay, maddi sıkıntı yaşatmayan bi eş.
ben şunu anlamam hiç, ya da benim hayattan beklentilerimin çok sıradan ve çok gerçek olmasından
bi insanın artıları varsa, seviyosa, sayıyosa, beni mutsuz etmiyosa ben o insanı neden sevmemeyim
tabi bunlar herşey değil ama çok şey kabul etmek gerekirse.
sırf bi insanı sevmem için onun beni sevme fikri bile yeterlidir bana
itiraf ediyorum çok sevgi pıtırcığım genel anlamda.
sizin hayattan evlilikten eşinizden beklentileriniz çok yüksek olabilir mi acaba
bu adamı sevmemek için makul bi sebep yok gibi
tencere kapak olamayabilirsiniz ama bu kadar seven bi adamı şekillendirmekde zor olmasa gerek
bi aile terapistine gidin gerekirse. eşinize de kendinize de şans tanıyın derim.

arkadaş olamıyoruz. en büyük eksiğimiz bu. karşılıklı geyik muhabbeti bile yapamıyoruz. çok sıkıcı oluyor bu yüzden. benim muhabbetim ona uymuyor, onunki de bana. ama o beni neden seviyor anlamış değilim. ikimiz de birbirimize çok uzağız aslında. ben kocama derdimi bile anlatamıyorum. dertleşemiyoruz, anlamıyor hiçbir şekilde. anlamamasını geçtim bir de yanlış anlıyor ve kavga ediyoruz. birlikte eğlenceli vakit geçiremiyoruz. benim güldüklerim ona komik gelmiyor, onunkiler de bana. ortak noktamız yok.
bunlar sebep olmuyor işte. halbuki ben çok mutsuzum. :(

bu evlilik ikimiz için de yıpratıcı olmadan sağ salim bitsin istiyorum. Allah yardımcımız olsun.
başka bir pencereden bakarsan yıpratıcı aslında. bol bol dua et. Rabbim yardımcınız olsun. boşanamam diyorsan çıtanı alçalt tavsiye.

bir kursa felan gidip en azından bir büroda çalışabilirsiniz
sonuçta ekmek parası kazanmalısınız kı
aılenızın yanına dondugunuzde hem gunboyu evde olmazsınız dıye dusundum ama sız bılırsınız
en azından kendı ıhtıyacınızı karsılar
eve de az da olsa katkı yaparsanız
hem aılenız hemde sız daha rahat hıssedersınız dıye dusunuyorum kı
aılenız sız yuvanızı yıkmayın dıye kabul etmemıs ayrılmanızı
ama hayat sızın

ben 28 yasındayım
18 yasında sevdıgım adamı gordugumde tanımamazlıga gelıyorum
ama cok ıyı ve sızı sevıyorsa bu zamanda gercek anlamda sevgıyı bulmak zor bır kere daha dusunun derım

şuan devam ediyoruz zaten. boşanma konusu gündemde değil. aynen dediğin gibi "bundan iyisini mi bulacağım bu devirde?" mantığıyla devam ediyor. Bu durumda mutluluk ve haz kavramlarını lugatımdan çıkarmış oluyorum.

eşim iyi insan diyorsun ama bu doğru değil bencilin teki sen sevmediğini halde yatağını ayırmıyor çok acı aslında

ben iyi bir insan diyorum çünkü millet neler yaşıyor, benimki ne ki? Yoksa sadece bu mu? Çoook ayılıkları var. Mesela sevişmek istediği zaman "hadi sen git soyun, ben geliyorum" der. Geçen yaa çok iticisin bir kere de spontane gelişsin, koltukta öp, sevişelim dedim, küstü.
işten gelir, yorgun. Beyefendi hazretleri ne zaman isterse o zaman ben de hemen istekli olmak zorundayımdır.
İlk evlendiğimiz zamanlarda her gün başka bir çekici kıyafet giyerek karşılardım onu, bir kere dokunmazdı. Yatmadan önce veya işe gitmeden sıradan bi sevişme olur sadece, hiç tutku yok.

Yeğeninin yeleğe kelek deyişine yüzbininci anlatışında artık gülmedim diye masaya yumruğunu vurup "o benim yeğenim, nasıl gülmezsin" diye kavga çıkaran biri.
Annesinin turşularına güzel dedim, çok güzel demedim diye kavga çıkaran biri.
Yolda çorabımı çekmişim diye sokak ortasında, herkesin arasında bana bağıran, bir sürü laf sayan bir adam. O çorap meselesini yaşadığımız akşam apartmana girdiğimizde beni itti ve artık bu çok zoruma gitti, ben de öyle bir tokat yapıştırdım ki burnu kanadı. Beni babama şikayet etti. Kocasına tokat bile atan şımarık fettan bi kadın oldum.
Daha neler neler...

Yine de iyi bir adam diyorum. Çünkü kalbinde kötü bir niyeti yok. Adamın elinden gelen bu. Kapasitesi bu kadar. O yüzden kötü biri demiyorum, bana hitap edemiyor diyorum.

başlık neden itti? neyse demişsin ama takıldım oraya. çünkü eğer bunu yazdıysan neyse değildir.

Beni soğutmasının en büyük sebebi; arkadaş olamadık...

Yok kötü bir manaya çekmek istemem sadece itti kurcalamayalım :)
Arkadaş olamadık derken iletişim mi kuramıyorsunuz?
Yani hobileriniz, zevkleriniz mi farklı?
Veyahut birlikte zaman mı geçiremediniz. Belki de sorun budur. Ona ısınacak kadar yakın olamamışsınızdır.
Bütün gün evde, o işte. Monotonluktan bu duygulara kapılmışda olabilirsiniz.
Çünkü bazen birbirini çok seven insanlar arasında da olur bu duygu durgunluğu, canlandırmak içinse birşeyler yapmak gerekir.
Eşinizi sevmeye çalışsanız, en azından ona bir şans verseniz bir süre.
İçini okumaya çalışsanız belkide bilmediğiniz birçiok yönü vardır.
Bu kararı çok iyi düşünerek vermelisiniz.
Ayrılınca yaşayacaklarınız sizi pişman bile edebilir.
Çünkü ailen evlenip onların yanına döndüğünde eskisi gibi davranmayacaklar.
Bilemiyorum karar senin.
Ama bu zamanda aşk, sevgi zor bulunan birşey.
Ben 22 yaşındayım.
Doktor isteyenimde oldu, mühendis isteyenim de bunu samimi söylüyorum.
Ama onlara karşı hiçbirşey hissetmedim.
Bende evlenseydim yürütemezdim.
Gönül verdiğim adama da adam demek 10 şahit ister, orasıda var.:110:
Rabbim yar ve yardımcın olsun canımcığım.:105:

ben iyi bir insan diyorum çünkü millet neler yaşıyor, benimki ne ki? Yoksa sadece bu mu? Çoook ayılıkları var. Mesela sevişmek istediği zaman "hadi sen git soyun, ben geliyorum" der. Geçen yaa çok iticisin bir kere de spontane gelişsin, koltukta öp, sevişelim dedim, küstü.
işten gelir, yorgun. Beyefendi hazretleri ne zaman isterse o zaman ben de hemen istekli olmak zorundayımdır.
İlk evlendiğimiz zamanlarda her gün başka bir çekici kıyafet giyerek karşılardım onu, bir kere dokunmazdı. Yatmadan önce veya işe gitmeden sıradan bi sevişme olur sadece, hiç tutku yok.

Yeğeninin yeleğe kelek deyişine yüzbininci anlatışında artık gülmedim diye masaya yumruğunu vurup "o benim yeğenim, nasıl gülmezsin" diye kavga çıkaran biri.
Annesinin turşularına güzel dedim, çok güzel demedim diye kavga çıkaran biri.
Yolda çorabımı çekmişim diye sokak ortasında, herkesin arasında bana bağıran, bir sürü laf sayan bir adam. O çorap meselesini yaşadığımız akşam apartmana girdiğimizde beni itti ve artık bu çok zoruma gitti, ben de öyle bir tokat yapıştırdım ki burnu kanadı. Beni babama şikayet etti. Kocasına tokat bile atan şımarık fettan bi kadın oldum.
Daha neler neler...

Yine de iyi bir adam diyorum. Çünkü kalbinde kötü bir niyeti yok. Adamın elinden gelen bu. Kapasitesi bu kadar. O yüzden kötü biri demiyorum, bana hitap edemiyor diyorum.
bana sorarsan boşanma!!! çünkü tensel sorun yok galiba sen sadece heyecan istiyorsun monotonluktan sıkılmışsın... bu adam seni duvara çekip öpse falan atraksiyon olur hoşuna gider galiba:1: sen heyecansız kalmışsın. o ne yahu sen soyun ben geliyorum:45: değişik şeyler yapın ne bilim sen yap mesela bakalım bı degısım olacakmı at yataga elini bagla falan:30: senin sorunun heyecan eksikligi oldugunu dusunuyorum bılmıyorum belkıde yanılıyorumdur

Yok kötü bir manaya çekmek istemem sadece itti kurcalamayalım :)
Arkadaş olamadık derken iletişim mi kuramıyorsunuz?
Yani hobileriniz, zevkleriniz mi farklı?
Veyahut birlikte zaman mı geçiremediniz. Belki de sorun budur. Ona ısınacak kadar yakın olamamışsınızdır.
Bütün gün evde, o işte. Monotonluktan bu duygulara kapılmışda olabilirsiniz.
Çünkü bazen birbirini çok seven insanlar arasında da olur bu duygu durgunluğu, canlandırmak içinse birşeyler yapmak gerekir.
Eşinizi sevmeye çalışsanız, en azından ona bir şans verseniz bir süre.
İçini okumaya çalışsanız belkide bilmediğiniz birçiok yönü vardır.
Bu kararı çok iyi düşünerek vermelisiniz.
Ayrılınca yaşayacaklarınız sizi pişman bile edebilir.
Çünkü ailen evlenip onların yanına döndüğünde eskisi gibi davranmayacaklar.
Bilemiyorum karar senin.
Ama bu zamanda aşk, sevgi zor bulunan birşey.
Ben 22 yaşındayım.
Doktor isteyenimde oldu, mühendis isteyenim de bunu samimi söylüyorum.
Ama onlara karşı hiçbirşey hissetmedim.
Bende evlenseydim yürütemezdim.
Gönül verdiğim adama da adam demek 10 şahit ister, orasıda var.:110:
Rabbim yar ve yardımcın olsun canımcığım.:105:

Yazdıklarına katılıyorum. Hiçbir şey dört dörtlük olmuyor maalesef. Allan hepimizin yardımcısı olsun. çok sağol.

bana sorarsan boşanma!!! çünkü tensel sorun yok galiba sen sadece heyecan istiyorsun monotonluktan sıkılmışsın... bu adam seni duvara çekip öpse falan atraksiyon olur hoşuna gider galiba:1: sen heyecansız kalmışsın. o ne yahu sen soyun ben geliyorum:45: değişik şeyler yapın ne bilim sen yap mesela bakalım bı degısım olacakmı at yataga elini bagla falan:30: senin sorunun heyecan eksikligi oldugunu dusunuyorum bılmıyorum belkıde yanılıyorumdur

ben de bilmiyorum.
bütün heyecanları ben yarattım zaten bu zamana kadar. o bilmez öyle şeyleri. üstümüz açılınca bile rahatsız oluyor. şaka gibi.. sanki erkek benim. ama artık yoruldum uğraşmaktan. zaten bir şey hissetmiyorum, bir de bunun için uğraşamıyorum. bezdim. 4 yıl oldu gayret ediyorum.
artık akışına bıraktım. yine de tamamen salmadım kendimi ama biran önce boşalsın da bitsin diyorum çoğu zaman.
"bu adam seni duvara çekip öpse falan atraksiyon olur hoşuna gider galiba" evet çok hoşuma giderdi. özellikle de evliliğimizin ilk yıllarında yapacaktı bunu. aptal...

ben de bilmiyorum.
bütün heyecanları ben yarattım zaten bu zamana kadar. o bilmez öyle şeyleri. üstümüz açılınca bile rahatsız oluyor. şaka gibi.. sanki erkek benim. ama artık yoruldum uğraşmaktan. zaten bir şey hissetmiyorum, bir de bunun için uğraşamıyorum. bezdim. 4 yıl oldu gayret ediyorum.
artık akışına bıraktım. yine de tamamen salmadım kendimi ama biran önce boşalsın da bitsin diyorum çoğu zaman.
"bu adam seni duvara çekip öpse falan atraksiyon olur hoşuna gider galiba" evet çok hoşuma giderdi. özellikle de evliliğimizin ilk yıllarında yapacaktı bunu. aptal...
bence bunu konuş onunla... boşanmak istedigini söylemişsin zaten bu adam hiçmi niye diye sormadı. anlat derdini bu ne boyle heyecan yok nasıl erkeksın de aklına ne gelırse söyle başta kızar belkı küer ama anlar eminim

Back
X