Söyleyin bana evlenince aşk biter mi...?

Aşk en yüksek mutluluk,heyecan olabilir mi ? örneğin ilişkilerimizde hep aynı heyecan sürmüyor ilk zamanlar heycandan acayip oluyoruz ama doğru yapınca heyecanlı mutluluk oluyor zaman ile hobilerini,fobilerini vb biliyoruz.Korkumuz,çekingenliğimiz,heyecanımızın seviyesi değişiyor saygı sevgi kalıyor

Aşk bitebilir ama sevgi bitmez ,aşkla sevgi birbirinden biraz farklı şeyler çünkü ,birinde aniden vuruluyosun ama etkisi bi zaman sonra geçiyo, sevgi ise hiç bi zaman bitmiyo..

Aşık olduğumuz için evleniriz. Ama nedense evlenince aşk bir rafa kaldırılır. Evlenince aşk biter. Aşk gerçekten biter mi? Yoksa psikolojik olarak aşkın bittiğine biz mi inanırız. Evli olup da aşkı bir ömür boyu süren insanlarda var. Peki bu insanlar nasıl aşkı canlı tutmayı başarıyorlar?

Aşk o insana ulaşamadığın zaman mı güzel sadece? Evlenerek o insana bir ömür adıyoruz da aşkı niye bitiriyoruz? Aşık olmak sadece bekarlara özgü bir olay mı? İkisini bir arada tutmanın nedeni biz değil miyiz? Evlilik aşkı öldürüyor sözü bu kadar etkili mi? Evlendik barklandık aşk bizden geçti diye düşünenler sayesinde aşk ve evlilik iki ayrı kavram halini alıyor. Aslında iç içe yaşanan ve ayrılmaz bir bütün olan aşk ve evlilik bizim sayemizde birbirinden kopuyor. Ardından da evlilik içi sorunlar başlıyor. Evliliği sadece bir kurum haline dönüştürmek için elimizden geleni yapıyoruz.

Aslında ilk aşık olduğumuz zamanları bir düşünelim. O insan bizim için dünyanın en değerli kişisi haline gelir. Yaşam onun çevresinde döner. Onu mutlu etmek için ne gerekirse yaparız. Birlikte aşkın en güzelini yaşarız. Onunla geçen her dakika değerlidir. Zaman su gibi akıp geçer. Gözümüz ondan başkasını görmez. Aklımızda hep yarınlar vardır. Yaşanacak güzel bir ömür ve bitmeyen aşkımız olacaktır. O zamanlar aşkımızın kanıtı olarak evliliği görürüz. Evlilik aşkımızı resmiyete dökmek, tüm dünyaya birlikteliğimizi duyurmanın yoludur.

Evlendiğimiz zaman nedense hepsi son bulur. Tüm dünyaya duyurduğumuz aşkımız sanki önemini yitirmiştir. Evlenmeden önce dünyayı görmeyen gözlerimiz bir anda açılıverir. Evlilikle birlikte önemsiz olan diğer yargılar önem kazanır. Yaşadığımız çevre, aileler birden aşkın önüne geçer. Belki de yetiştiriliş tarzımız nedeniyle evliliğin ağırlığı kaplar hayatımızı. Evli insanlar ağır olurmuş ya. Bir bakarsınız ki evlilik ile birlikte yaşlanmışsınız. Hayattan beklentileriniz bu kadarmış gibi hayata devam edersiniz.

Evlenmeden önce aşık olduğunuz insanı kaybetme korkusuyla yaşarsınız. Evlilik ile bu korkunuz son bulur. Nasılsa artık evlisiniz. Onu kaybetme ihtimaliniz yoktur artık. Aslında bu düşünce o kadar yanlıştır ki... Evli insanlar boşanmıyor mu? Boşanmanın sebeplerini hiç düşündünüz mü? Aşkı ikinci plana atmak boşanmanın başlıca sebepleri arasındadır
.

_ALINTI_

Belki cok sacma gelebilir bazılarına bu konu ama benim içimi yiyiyor..
Evlenene kadar dibimden ayrılmayan adam şimdi çekildi kendi kabuguna
onu çok sıktığımı söyledi...ilgi göstermemden sıkıldı herhalde
Ne yapacagım sevdiğini biliyorum ama neden böyle oldubenneyaptımki
imza atana kadar mı bütün hersey..
Aşk alışkanlıga mı dönüyor..
Anlamadım bir türlü işin içinden çıkamadım senağlamasenağlamasenağlama
:gitme::gitme::gitme:
arkadaslar nasıl davranmalıyım kestiremiyorum yeminle....[/QUOTE

bunun nedeni senin eşinin üstüne ondan daha çok düşmen yani senin daha ona daha çok ilgi göstermen... kendimden biliyorum bizdede aynı sorun var... sebeini anladım artık ben eşimin üstüne çok fazla düşüyorum:utangac: sıkılıyo haliyle canım :roflol:

evlenince bu tarz oyunlar maalesef gerekli yani geri çekilmek gibi ama çaktırmadan...
yaparsın duygularına birazcık gem vur..her zaman o merak etsin o üstüne düşşün çok sevgiden anlamazlar bunlar az sevgi az ilgi lazım..

Belki cok sacma gelebilir bazılarına bu konu ama benim içimi yiyiyor..
Evlenene kadar dibimden ayrılmayan adam şimdi çekildi kendi kabuguna
onu çok sıktığımı söyledi...ilgi göstermemden sıkıldı herhalde
Ne yapacagım sevdiğini biliyorum ama neden böyle oldubenneyaptımki
imza atana kadar mı bütün hersey..
Aşk alışkanlıga mı dönüyor..
Anlamadım bir türlü işin içinden çıkamadım senağlamasenağlamasenağlama
:gitme::gitme::gitme:
arkadaslar nasıl davranmalıyım kestiremiyorum yeminle....

canm aşk sevgi bitmez diyenlerdenim hatta zaza arkadaşıma katılıyorum..... evlenince insan daha bi bağmlı oluyoo eşine onsuz yatağa bile girmek istemiyosun..
sana gelince bak eşin açıkca söylemiş sıkıyosun demiş bugünden itibaren davranışlarını değiştiryosun....ilgi kesinlikle yok sıradan davranıyosun sorarsa cevap ver kendi halinde ol bi müddet bunu yap bakalım en fazla üç gün faydasını göreceksin ....yapabilirmiyim deme KAÇAN KOVALANIR UNUTMA:lepi:

belinay merve nin de dediği gibi destansı aşkların sonu hep aynıdır yani kavuşulamamaktır...ki zaten kavuşmayınca aşk, kara sevda ,destan oluyor...
eğer bu aşk destanlarının sonu mutlu bitseydi dilden dile söylenegelmezdi adı aşk da olmazdı belki biribirini sevip evlenen sıradan bir çift olurlardı..
sonuçta evlenilse de evlenilmese de aşk er yada geç bitmeye mahkumdur...belki evlilik bu süreci hızlandırıyor olabilir..çünkü sürekli bir arada olmak durumu çok farklılaştırıyor..
fakat aşk bitse bile sevgi ,ilgi ve bir süre sonra da alışkanlık devreye giriyor...normal bir işleyiş bana göre..
bu yine iyi yönü..bi zamanlar aşıktık diyebilmek...
hiç aşık olmadan karşısındakine herhangi bir sevgi hissetmeden evlenenler çok fazla..

canm aşk sevgi bitmez diyenlerdenim hatta zaza arkadaşıma katılıyorum..... evlenince insan daha bi bağmlı oluyoo eşine onsuz yatağa bile girmek istemiyosun..
sana gelince bak eşin açıkca söylemiş sıkıyosun demiş bugünden itibaren davranışlarını değiştiryosun....ilgi kesinlikle yok sıradan davranıyosun sorarsa cevap ver kendi halinde ol bi müddet bunu yap bakalım en fazla üç gün faydasını göreceksin ....yapabilirmiyim deme KAÇAN KOVALANIR UNUTMA:lepi:

denemeye basladım aynen dediğiniz gibi davranıyorum:bbo::bbo:
haa bu arada eşim hiçbirseyin farkında degil :roflol::roflol::roflol:
orası ayrı tabiiii:kızgın:
ne zaman farkeder allah kerim canlarım....

arkadaslar cirkin veya bakımsız falan degilim ..
hani kuaföre zaten giderim düzenli
benim hatam fazla ilgi gösteriyor olmam sanırım..
o ilgiyi kesmeem lazım dediğiniz gibi...

Erkekler fazla ilgiden evlenince sıkılıyolar.
bekarken senin onu araman sorman sürekli msj atman falan aaa bak benden başkasını gözü görmüyor hissi verdiği için yani kaybetme korkusuyla oda ayı şekilde davranıyor. senden ilgiyi keserse karşına başka biri çıktığında ondan vazgeçebilirsin diye.
ama evlenince artık evinin kadını olmuşsundur eşindir aynı şekilde araman sorman çok fazla üstüne düşmen bayar. yapma aynı onun gibi davran sende gün içinde arama bak o zaman nasıl herşey tersine dönecek kafana bunu takıf sürekli beklme bazı şeyleri ondan uğraş bul kendine mutlu ol.

tam söyleyeceğim cümleler.. vereliniortak vereliniortak

aşk bıter mi?
bıtmese yıllar ıcınde evlılık maratonlaşırmıydı...
arkadaşım cogu erkek kacanı kovalamayı sever ne yazıkkı...
eşinizin farkında olmadıgını soylemışsınız..
dun bır bugun ıkı durun bakalım...
sabırlı olun...
yalnız yapmanız gereken onemlı bırşey var...
eşiniz sızı farkettıgınde yıne eskıye donmeyın derım..
fılmı başa sarar durursunuz sonra...
Allah yardımcınız olsun ne dıyım.)

canım gerçekten çok fazla ilgi erkeği her zaman bunaltır.kendini hep erkek kadının avucunun içinde sanır ve birazda serbest kalmak ister.bizlerde öyleyix.sen sürekli peşinde dört dönen 7/24 seni arayan bir kocan olsun istermisin? istersin ama bi yerden sonra bıkarsın.:olmaz:biraz rahat bırak.onu gözlemlemeye çalış:smiley-cool:.eğer sen çok fazla bunaltmadığın haldede senden kaçarsa o zaman bu evlilikte bir sorun ara...bu arada evlilik aşkı bana göre öldürmez.çoğaltır.gerçekten birbirine aşık kişiler evlenince birbirine daha çok bağlanır.alışır.ben eşimsiz eşim bensiz yatağa bile gitmeyiz.birbirimizi muhakkak bekleriz.o işten gelmeden çoğu zaman yemek yemem,onunla beraber çay içmek bile bana keyif verir.onunda ilgisi aynı ölçüdedir,benimde.hani yeni evli olsanız normal diyeceğim.tanıma süreci var sonuçta bende yeni evliyken eşimi çok boğuyordum ama şimdi zamanla yoluna girdi herşey.yapı meseleai ama 3 yıl olmuş.artık çözmeliydiniz birbirinizi.bide eğer kıskançsan ondanda boğuyor olabilirsin dengelemeye çalış.eşine zaman ver.bırak birazda o bişeyleri göstermek için uğraşsın:teselli:.emek versin.umarım anlatabilmişimdir..canım k.iyi.bk..

Bence bu çiftlerin elinde..heyecanı bitirmemek lazım..Ne gerekiyorsa onlar yapılmalı fazlası yorar eksiği zarar..Ona göre hep temkinli olunmalı hayatın getireceklerine karşı!

ask diyince aklima gordugumde ki heyecanlar utanislar falan geliyor suan onlarin hepsi gecti
ve bizde ask buyudu gelisti yerini derin bi sevgiye donusturdu...yasamda insanlar gibi hersey degisime ugruyor umulurli guzel degisimler olsun

biter bence... ne demiş aşık veysel seversin kavuşamazsın aşk olur. evlenince herşey farklı bir boyuta bürünüyor. senin yazdıklarını yaşıyorum bende. ne yapacağım bilemiyorum. oysa herşey eskiden rüya gibiydi. uyandık artık sanırım.

Back
X