SÖZ GEÇİREMEDİĞİM KAYNANAM :(

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
34
Merhaba arkadaşlar..

Söze nerden başlasam bilmiyorum.

Doğum yaptığımda kaynanam sürekli aç bu çocuk aç bu çocuk diye diye mama verdirdi bana ve anne sütüm doyurmuyor herhalde düşüncesiyle sadece 5 ay emzirebildim kızımı ve sütüm kesildi :KK43:

Yaklaşık 1 aydır da çalışıyorum.Kızım 6 aylık oldu ve kaynanam bakıyor.Saolsun gözünden sakınıyor kızımı ama şu ek gıda konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.Ona göre çocuk hep aç..Örneğin yoğurduna 1-2 tane cicibebe koy derim gider 3-5 tane koyar.Koca koca kaselerle çocuğu besler.Vee en sonunda dün gece karın ağrısı,gaz sancısından çocuğumu acile götürdük :KK43: Çocuk ağla ağla bir hal oldu..Kaynanamda kalktı geldi bizimle hastaneye.Doktorun söylediklerini oda duydu.Umarım bu saatten sonra dikkate alır.Yoksa ne yapacağımı bilmiyorum.Bütün gün o bakıyor kızıma.Ne yediriyor ne içiriyor bilmiyorum :KK43:
4 saatlik uykuyla kızımı yine kaynanama bırakıp işe gelmek zorunda kaldım :KK43: acayip bir vicdan azabı çekiyorum..

Forumda çalışan anneler varsa lütfen bana destek olun.Ne yapmam lazım? Kaynanama nasıl davranmam lazım.Kızımı aşırı beslememesi konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.

İşten çıksam kızıma kendim baksam desem şuan imkansız.Ev aldık eşime destek olmam gerekiyor.

Ne zormuş çalışan anne olmak.Gözün arkada,kalbini evde bırakıp çalışmaya çalışmak :KK43:

Hamile arkadaşlarım size tavsiyem doğum yaptıktan sonra kimsenin lafına sözüne bakmayın.Çocuğunuzu yine en iyi siz tanırsınız.Anne sütünden mahrum bırakmayın bebeklerinizi.Ben keşke daha çok çabalasam,karşı gelseydim de daha çok emzirebilseydim keşke diyorum şimdi :KK43:( Kendinize ve bedeninize güvenin..

Sabah sabah o kadar doluyum ki dokunsalar ağlıycam :KK43:

Çok geçmiş olsun.Doktorun söylediklerinden sonra muhakkak dikkat edecektir diye düşünüyorum,üzülmeyin ..

Merhaba arkadaşlar..

Söze nerden başlasam bilmiyorum.

Doğum yaptığımda kaynanam sürekli aç bu çocuk aç bu çocuk diye diye mama verdirdi bana ve anne sütüm doyurmuyor herhalde düşüncesiyle sadece 5 ay emzirebildim kızımı ve sütüm kesildi :KK43:

Yaklaşık 1 aydır da çalışıyorum.Kızım 6 aylık oldu ve kaynanam bakıyor.Saolsun gözünden sakınıyor kızımı ama şu ek gıda konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.Ona göre çocuk hep aç..Örneğin yoğurduna 1-2 tane cicibebe koy derim gider 3-5 tane koyar.Koca koca kaselerle çocuğu besler.Vee en sonunda dün gece karın ağrısı,gaz sancısından çocuğumu acile götürdük :KK43: Çocuk ağla ağla bir hal oldu..Kaynanamda kalktı geldi bizimle hastaneye.Doktorun söylediklerini oda duydu.Umarım bu saatten sonra dikkate alır.Yoksa ne yapacağımı bilmiyorum.Bütün gün o bakıyor kızıma.Ne yediriyor ne içiriyor bilmiyorum :KK43:
4 saatlik uykuyla kızımı yine kaynanama bırakıp işe gelmek zorunda kaldım :KK43: acayip bir vicdan azabı çekiyorum..

Forumda çalışan anneler varsa lütfen bana destek olun.Ne yapmam lazım? Kaynanama nasıl davranmam lazım.Kızımı aşırı beslememesi konusunda bir türlü anlaşamıyoruz.

İşten çıksam kızıma kendim baksam desem şuan imkansız.Ev aldık eşime destek olmam gerekiyor.

Ne zormuş çalışan anne olmak.Gözün arkada,kalbini evde bırakıp çalışmaya çalışmak :KK43:

Hamile arkadaşlarım size tavsiyem doğum yaptıktan sonra kimsenin lafına sözüne bakmayın.Çocuğunuzu yine en iyi siz tanırsınız.Anne sütünden mahrum bırakmayın bebeklerinizi.Ben keşke daha çok çabalasam,karşı gelseydim de daha çok emzirebilseydim keşke diyorum şimdi :KK43:( Kendinize ve bedeninize güvenin..

Sabah sabah o kadar doluyum ki dokunsalar ağlıycam :KK43:
Ah canım ya çok üzüldüm ama acile kv den de gelmiş kulaklarıyla duymuş dr u artık dikkat eder bence .. Sende kırmadan rica et , uyar onu . Lütfen anne çok yedirme falan de . Çok ama çok geçmiş olsun . Bende çalışan bir annenin çocuğuydum cidden annem bazen ağlayarak giderdi işe , inşallah biran önce borcunuz biterde evladını sen büyütebilirsin.. Birde şöyle düşün sen kimin için çalışıyorsun gene evladın için, o evi sonuçta evladınız için aldınız eşinle..

benimde babannesi bakıyor kızıma.. aksine oda çok az yediriyor.. bıraktığım herşeyden yarım yarım yediriyor..22 aylık kızım 12 kilo sadece.. bende 6 aylıkken başladım işe.. ben hiç vazgeçmedim emzirmekten...

Ah canım ya çok üzüldüm ama acile kv den de gelmiş kulaklarıyla duymuş dr u artık dikkat eder bence .. Sende kırmadan rica et , uyar onu . Lütfen anne çok yedirme falan de . Çok ama çok geçmiş olsun . Bende çalışan bir annenin çocuğuydum cidden annem bazen ağlayarak giderdi işe , inşallah biran önce borcunuz biterde evladını sen büyütebilirsin.. Birde şöyle düşün sen kimin için çalışıyorsun gene evladın için, o evi sonuçta evladınız için aldınız eşinle..

evet bende kendimi öle avutuyorum.Onun geleceği için çalışıyorum falan diye.
Çok konuştum onunla bu konuda bu zamana kadar.Arada sırada alttan alttam mesaj da veriyorum ama yok.
Mesela çocuk mama içti ya aradan bi 40 dk geçse bi mızmızlansa hemen acıktı galiba demeye başlıyor.
Çocuğun sadece açlıktan ağlamadığını başka bir derdinin de olacağını anlatamıyorum ona.
Kendi de 2 tane evlat büyütmüş güvenip bırakıyorum ama bu aralar resmen gözüm arkada kalıyor :KK43:

benimde babannesi bakıyor kızıma.. aksine oda çok az yediriyor.. bıraktığım herşeyden yarım yarım yediriyor..22 aylık kızım 12 kilo sadece.. bende 6 aylıkken başladım işe.. ben hiç vazgeçmedim emzirmekten...

Çok iyi yapmışsınız.Keşke benim psikolojim de sağlam kalsaydı da biraz daha çabalasaydım emzirmek için :KK43:(

Çok iyi yapmışsınız.Keşke benim psikolojim de sağlam kalsaydı da biraz daha çabalasaydım emzirmek için :KK43:(
üzülme kilo alsa bile haraketlenince verir sen en iyisi kaynananla açık açık konuş eğer böyle yaparsan işi bırakmak zorunda kalıcam oğlun ek iş yapmak zorunda kalır faaln desen işe yarar bence.. sonuçta evladının sorumluluğunun artmasını istemez.

üzülme kilo alsa bile haraketlenince verir sen en iyisi kaynananla açık açık konuş eğer böyle yaparsan işi bırakmak zorunda kalıcam oğlun ek iş yapmak zorunda kalır faaln desen işe yarar bence.. sonuçta evladının sorumluluğunun artmasını istemez.

arada tatsızlık olsun istemiyorum aslında çok alıngan biri en ufak bi şeye darılıyor zaten.
Off ele karışmak ne zormuş,herkesi idare ett :KK43:(

Canım kendi kulaklarıyla duymuş, bundan sonra dikkat edecektir...

Doktor ne dedi tam olarak size?

evet bende kendimi öle avutuyorum.Onun geleceği için çalışıyorum falan diye.
Çok konuştum onunla bu konuda bu zamana kadar.Arada sırada alttan alttam mesaj da veriyorum ama yok.
Mesela çocuk mama içti ya aradan bi 40 dk geçse bi mızmızlansa hemen acıktı galiba demeye başlıyor.
Çocuğun sadece açlıktan ağlamadığını başka bir derdinin de olacağını anlatamıyorum ona.
Kendi de 2 tane evlat büyütmüş güvenip bırakıyorum ama bu aralar resmen gözüm arkada kalıyor :KK43:
Lütfen üzülmeyin, bundan sonra gözlemleyin gene fazla yediriyorsa eşinizde uyarır hatta o daha sert bir dille uyarır .. Siz sert uyarsanız belki konu başka yerlere gider ama sonuçta eşiniz sert bir şekilde uyarırsa biraz daha caydırıcı olur..

arada tatsızlık olsun istemiyorum aslında çok alıngan biri en ufak bi şeye darılıyor zaten.
Off ele karışmak ne zormuş,herkesi idare ett :KK43:(
tabikide tatsızlık olsun kimse istemez ama böylede senin psikolojin daha çok bozulacak..yani bu konuyu takıntı haline getirsen eğer onunla konuşmayıpta belli bir zaman sonra hem kendin hem eşin hemde evladın bu durumdan etkilenecek..

Canım kendi kulaklarıyla duymuş, bundan sonra dikkat edecektir...

Doktor ne dedi tam olarak size?

Ek gıdalara geçildiğinde bu tür durumlar olur.
Ama siz yine de çok fazla yedirmeyin.
Meyveleri haşlayıp verin falan dedi.
Kaynanamla konuştum akşam.Cicibebeyi tamamen kes.Yoğurduna meyve katıp ver dedim.
Acıktığı zamanlarda da mamasını içsin dedim.
Çorba falan hiçbişey vermiycem bikaç gün bağırsakları rahatlasın kuzumun :-/

Her annenin ortak sorunudur bunlar.
size tavsiyem ise gitmeden kizonizin yemeklerini hazirlayip gidin.
kucuk saklama kaplarina porsiyonlari istediginiz gibi ayarlayip uzerlerine de yazin.
alti aylik bebek ne kadar yer ki zaten.
ne yiyor nw iciyor bilmiyorum demissiniz, emin olun yagli salcali tuzlu ne varsa yediriyordur.onun keyfine birakmayin.

Valla canim kafasina vura vura anlatsanda anlamiyorlar.benim oglum gecen ay hastalandi. Dr a goturduk kesinlikle market urunu vermeyin abur cubur vermeyin diye uyardi bizi.ki ben vermiyordum kv tatile gittigimizde sagolsun markasi bile duyulmamis bi dunya sey almislar koy bakkalindan.ve onada soyledim tembih ettim aman vermeyin bak cocuk hasta dr uyardi diye. Dinlermi hic. Kac defa daha 22 aylik oglumun elinde kocaman cikolata cips kraker lokum gordum. Ve cocuk her yiyisinde kustu hastalandi gozu onunde. Ona ragmen cocuga yine vermeye devam etti.ensonunda delirtti beni insanlarin icinde tutamadim kendimi bagirdim. Safmi salakmi banami inat yapiyo bilmiyorum ama allah bana dert verip cocugumu o cahillerin eline birakmasin allah korusun

Ayrica cici bebe dediginiz seyi evde kendiniz yapmiyorsaniz bebegibize Vermeyin, trans yag içeren oldukca zararli bir besin. Geleneksel olabilir ama inanin cok daha saglikli alternatifler var.

Ek gıdalara geçildiğinde bu tür durumlar olur.
Ama siz yine de çok fazla yedirmeyin.
Meyveleri haşlayıp verin falan dedi.
Kaynanamla konuştum akşam.Cicibebeyi tamamen kes.Yoğurduna meyve katıp ver dedim.
Acıktığı zamanlarda da mamasını içsin dedim.
Çorba falan hiçbişey vermiycem bikaç gün bağırsakları rahatlasın kuzumun :-/
Ama sebze çorbası içmesi gerekiyor kuzi, bence mamayı kes ama çorbasını kesme...

Lütfen üzülmeyin, bundan sonra gözlemleyin gene fazla yediriyorsa eşinizde uyarır hatta o daha sert bir dille uyarır .. Siz sert uyarsanız belki konu başka yerlere gider ama sonuçta eşiniz sert bir şekilde uyarırsa biraz daha caydırıcı olur..

Ben bi kere mamasını 60 değil 90 yada 120 cc verelim dedim.Çok sert söylemişim yüzüm asık söylemişim falan diye taşınırken yardıma gelmedi hanfendi trip yaptı.Annemle birlikte koca evi topladım küçücük çocukla.
Hamileyken de kasılmalarım oluyordu benim karnım falan sertleşiyordu.O zamanda "ya seni korkutmak gibi olmasın ama benimde bi hamileliğimde böyle oldu da ölü doğum yaptım dedi" benim psikolojim bitti tabi ağla ağla bi hal olmuştum.Ben
O günleri unutamıyorum içten içe kinliyim kendisine.Ama bakıcıya da güvenemiyorum offf kafam çok karışık :KK43:(

Seni çok iyi anlıyorum bende çalışıyorum babaanne bakıyor benimde oğluma. Ama ne yalan söylim baba anne bende daha düzenli hergün yemek saati belli uyku saati herşeyi sırayla. Gözüm arkada kalmıyor yabancı birinde değil gözünden sakınıyor. Ama yedirme konusunda bizimde uyuşamadığız şeyler oluyor ama çok takmamaya açlışıyorum elimiz mahkum.

Ha bide emzirme be halen emziriyorum 19 aylık 2 yaşına kadar emziricem banada artık kes sütünün faydası yok falan diyorlar ama ben ısrarla dinlemiyorum emziriyorum

Ben bi kere mamasını 60 değil 90 yada 120 cc verelim dedim.Çok sert söylemişim yüzüm asık söylemişim falan diye taşınırken yardıma gelmedi hanfendi trip yaptı.Annemle birlikte koca evi topladım küçücük çocukla.
Hamileyken de kasılmalarım oluyordu benim karnım falan sertleşiyordu.O zamanda "ya seni korkutmak gibi olmasın ama benimde bi hamileliğimde böyle oldu da ölü doğum yaptım dedi" benim psikolojim bitti tabi ağla ağla bi hal olmuştum.Ben
O günleri unutamıyorum içten içe kinliyim kendisine.Ama bakıcıya da güvenemiyorum offf kafam çok karışık :KK43:(
asıl bakıcıya güvenmen gerekiyor ama ısrarlısın bu mevzuda bende şaşırıyorum şu an sana...kadın hem senin psikolojini bozuyor hem gelişmesi devam eden evladının sindirim sistemini yerin dibine sokuyor uyarı alıyor ısrarla yapıyor ve sen bakıcıya güvenmiyorsun kaynanana güveniyorsun...

az az sıksık versin bencede benimde annem bakıyor ona rağmen bizde sorun yaşıyoruz :)) bende ilk ek gıdaya 7 aylığa girmişti geçtik 9 aylık bitiminde anneme bıraktım kuzumu şuan 20 aylık ve her gittiğimde soruyorum ne yedi ne akdar yedi diye bazen çok sıkıyorum gibime geliyor ama napim evlat işte eşim bile kızyor bana

X