Söz hediyesini hangi taraf yaptırır?

kızlar sözüm için mantar tıpalı cam şişelerden hatıra yaptırmak istiyorum. Annemi hep dayılarım falan doldurmuş bunlar sizin göreviniz değil diye. Ya söz hatırası zorunlu değil tamam ama yaptırmak istenirse kız tarafı yapmaz mı? Erkek tarafının böyle bi görevi olduğunu düşünmüyorum ama anneme anlatamadım bi türlü. Zaten 50-60 tl bişey tutuyor. Anneme laf anlatamıyorum yardım edino_O

sinir oldum teyzemde dayımda hep annemi doldurdu, söz elbisesini de mi siz kendiniz aldınız aa olurmu öle şey falan dediler . Ya istemeye gelcekler ve evde söz kesilcek sadece, bunda damadın bana elbise alma zorunluluğu yokki öyle değil mi?

Bizim yaptığımız tek masraf bana elbise ayakkabı ve bu söz hediyelikleri, birde damadın yüzüğü. Buna rağmen burnumdan getirdiler aslında bunlar erkek tarafının görevleriydi diye. Biz herşeyi üstlendik çok taviz verdik diyip duruyo annem naptıysak sanki. Birilerinin dolduruşuna gelmiş heralde. Napıcam bilmiorum:KK61:
Söz hediyesini kendim yaptirdim onun dişinda hersey damattan . Özellikle elbiseyi onun alması gerekirdi söz alışverisi denen birsey var keşke baştan sorsaydin. Ayrica yüzükde alyans yerine geçeceği icin damatla takim olarak damat aldı. Üzülme geç değil düğün var nişan var yalnız nişanda sadece kiyafeti damat alır mutluluklar takma kafana.

ama siz de çalışmıyorsunuz, parası ailenizden çıkacaksa ve gönülleri yoksa vermeye hediyelik işinden vazgeçmelisiniz bence.
bence de hediyelikleri erkek tarafı getirmez saçma olur yani, ama ailenize de zorla yaptırmanız hoş olmaz.

Annenizin donunu da erkek tarafı alsın bari tövbe tövbe ya tabiki siz ödersiniz.
Nişan hediyeliklerini fotoğraf çekinmek için ıvır zıvırları hep ben ödedim ailemden kimsede sen ödemezsin demedi.

Ya aslında çokta bir para değil ama ,öyle ıvır zıvır şeylere para vermeyin derim. işlevsel bişey olmadğı sürece hepsi çöpü boyluyor söyliyim....

komşum tanıdıkları ile kız istemeye gittiler.alış verişi erkek tarafına yaptırmışlar.ikramlıkları da istemişler.hatta hatta kız evinde hizmeti, kız istemeye giden erkek tarafı yapmış.kızın ailesi köşede oturmuş ve bunu yapan insanlar oldukça saygın mesleği olan insanlar.:KK43:

yanlismi dogru bilmem ama benim bildigim kizi size verdik yani söz verdik size ondada tek tas takilir. nisanda hem kiza hem erkege nisan yüzükleri takilir ve onda iki taraf masraf eder.
Bizde su sekilde olmuştu soz falan olmadan once aileler zaten tanıştığında niyet belli olur. Söz ya da nisan olacagi zaman. Ki benim nisanim oldu benim kiyafet ayakkabi çanta herseyimi erkek tarafi aldi. Onun yaninda diger kıyafetlerimi de aldilar . Sonra ordan alt in bakilmaya gitti. Trabzon seti bileziklrr tek tas bes tas pirlanta alindi(sertifikali). Ben alyamsini aldim o benimkini aldi.Bunun disinda erkek tarafina bisey almadim. Esim bakanlikta mudur ben de uzmanim.ayyy ne gerici ne banal falan durum yok. Herseyin olurunu yaptilar.Evlenecegmz zaman damatlik saat aldim birde yatak odasi baska da bisey almadim. Ayyy öyle mi olur böyle mi olur erkek tarafini batiracaksiniz demeye gerek yok bence yapan yapıyor gönül rahatlığı ile yaptilar sagolsunlar.

kız tarafı yapar bence ... anneniz 50-60 tl dolduruşuna geliosa düğünde Allah sabır versin işiniz zor...

Bizde su sekilde olmuştu soz falan olmadan once aileler zaten tanıştığında niyet belli olur. Söz ya da nisan olacagi zaman. Ki benim nisanim oldu benim kiyafet ayakkabi çanta herseyimi erkek tarafi aldi. Onun yaninda diger kıyafetlerimi de aldilar . Sonra ordan alt in bakilmaya gitti. Trabzon seti bileziklrr tek tas bes tas pirlanta alindi(sertifikali). Ben alyamsini aldim o benimkini aldi.Bunun disinda erkek tarafina bisey almadim. Esim bakanlikta mudur ben de uzmanim.ayyy ne gerici ne banal falan durum yok. Herseyin olurunu yaptilar.Evlenecegmz zaman damatlik saat aldim birde yatak odasi baska da bisey almadim. Ayyy öyle mi olur böyle mi olur erkek tarafini batiracaksiniz demeye gerek yok bence yapan yapıyor gönül rahatlığı ile yaptilar sagolsunlar.
Sizin esinizin ailesinin durumu uygunmus yapmış olmayan insanlar nasil yapsin peki?Herkesin gucu trabzon setler,pirlantalar almaya yetmeyebilir.Nisan alisverisini erkek yapmak zorunda o kadar da yapsinlar bir zahmet ancak bu daha söz yani istemeye gelinecek.Elbiseyi damadin almasi hic uygun olmaz.He ben getirecekleri 1 tepsi tatliyi bile sorun yapan insanlar gordum orasi ayri her sey dengede ve gücünün yettigince yapilirsa guzel...

kızlar sözüm için mantar tıpalı cam şişelerden hatıra yaptırmak istiyorum. Annemi hep dayılarım falan doldurmuş bunlar sizin göreviniz değil diye. Ya söz hatırası zorunlu değil tamam ama yaptırmak istenirse kız tarafı yapmaz mı? Erkek tarafının böyle bi görevi olduğunu düşünmüyorum ama anneme anlatamadım bi türlü. Zaten 50-60 tl bişey tutuyor. Anneme laf anlatamıyorum yardım edino_O

sinir oldum teyzemde dayımda hep annemi doldurdu, söz elbisesini de mi siz kendiniz aldınız aa olurmu öle şey falan dediler . Ya istemeye gelcekler ve evde söz kesilcek sadece, bunda damadın bana elbise alma zorunluluğu yokki öyle değil mi?

Bizim yaptığımız tek masraf bana elbise ayakkabı ve bu söz hediyelikleri, birde damadın yüzüğü. Buna rağmen burnumdan getirdiler aslında bunlar erkek tarafının görevleriydi diye. Biz herşeyi üstlendik çok taviz verdik diyip duruyo annem naptıysak sanki. Birilerinin dolduruşuna gelmiş heralde. Napıcam bilmiorum:KK61:

Sözde değilde nişanda yapabilirsin bu hediye işlerini.
Biz öyle yaptık,kızımla el emeği olsun diye herşeyi kendimiz hazırladık.
Şişelere kolonya doldurduk,üzerine etiket yapıştırdık isimleri ve nişan tarihleri yazıldı şişenin üst kısmınıda çiçek koyduk.
Şeker kurabiyesi hazırladık evde,minik keselerede ufak kalpli sabunlar,minik kutularada lavanta koyduk.

Bu tarz hediyeleride kız tarafı hazırlar,hediyeyi sadece bayanlara verdik..
Karton poşetler aldık onun içine doldurduk hepsini..

Bir tek bana mı saçma geliyor söz olayı? Tamam seninle evleneceğime söz veriyorum işte bu da milletin hediyesi... Ne alaka? Nişan diye bir şey varken söz hediyesi niye?

Yerinizde olsam madem çalışmıyorsunuz anne babaların eline bakıyorsunuz, iki tarafa da masraf yaptırmam. Damada da yazık kendi babama da. İnsanların iki saniye ellerine alıp "aa güzelmiş"deyip bir kuytuya atacakları şey için hele de daha nişan varken söz için o kadar gereksiz ki.

Ayrıca bu tür şeyleri kız tarafı hazırlar.

Bende yaptırdım iki hafta önce kendim yaptırdım herşeyi onlar yaptırmak zorunda değil ki ne bu zorlama üstelik kıyafetimi ben alacağım demiştim nişanlım çok ısrar etti birde nişan yapmayacağım için ben çok hazırlık yapmıştım söz nişan bir arada oldu yani hediyelikler de nişanlım ve ailesinin çok hoşuna gitmişti teşekkür ettiler

Bir kere söz hatırası diye bir şey yoktur. Sen bunu hatıraya dönüştürmek istiyorsan kendi bütçenden yaparsın, çünkü kendi zevkindir. Bunun erkek tarafı kız tarafı meselesiyle bütünleşmesi çok komik. Hem de 50-60TL için.

Aaa ne münasebet bütün sülale işin içine girmiş onlara ne ki. Ben asla karıştırtmam siz pasif kalmışsınız cevaplarını saygı sınırlarını aşmadan vermeniz lazım. Bir kere yaşayacağınız günler bunlar bir daha geri gelmiyor. Söz ve nişanı ayrı yaptım ben,nişanım 200 kişilikti ve oteldeydi organizasyon firmasına kadar herşeyi biz karşıladık çünkü söz nişan kına gibi şeyler kıza ait bildiğim kadarıyla ufak tefek şeyleri erkek karşılıyor. Mesela benim sözde giydiğim kıyafeti yada yaptırdığım hediyelikleri ben ödedim hiç mesele yapmadım eşime sen öde dersem öderdi tabi ama ne bileyim gerek yok böyle şeyleri olay yapmaya. Kimseyi de karıştırmayın dayınıza ne ya ne kadar ayıp bana çok garip geldi kusura bakmayın. Umarım üzülmezsiniz bu süreçte,şimdiden hayırlı olsun.

öncelikle şimdiden hayırlı olsun... Bugün 60 lira için söz söyleyen dayın,teyzen yarın ailen eşya alsa, kına yapsa ne diyecekler kim bilir? Öncelikle çekirdek ailen dışında kimse ile bu tarz alınacak verilecek durumlarını paylaşma. Bize de gelip yok nişan elbisesini biz aldık, kayınvalidem elleriyle besledi beni, pırlantam sertıfikalı diyerek övünen sonrasında da her şeyi kendisinin yaptığını öğrendiğimiz insanlar var. Lütfen esas olan sizin mutlu olmanız bu nedenle takmayın böyle şeyleri. Sorunuza gelince evet bu tarz hediyeleri siz yapmalı/almalısınız. Ailenize de 60 lira için erkek tarafına mahcup mu edeceksiniz beni diye söyleyin.

Bizdede hersey olmasi gerektigi gibi oldu sonucta belli seyler var adetlerimizde Herkesde üstüne düseni biliyor

Dayınlar teyzenlere bakarsan erkek tarafınca hoş karşılanmazsın bence. Yolacak yer arıyo gibi tavırları. Yanı karşı taraf öyle algılayabilir. Ben en pahalıdır olsun diye en çirkin kaba şeyler isteyen yengeler gelinler gördümde biraz önyargılıyım galiba.

anneız cok takıldıysa kendı cebınızden yaptırıverın, tutuşturun damat beyın elıne gelirken getırsın onlar yaptı olsun..

Bu kadar dert edecek ne varsa haklısın sende.. Kuruntu edecek sey arıyorlar kendılerıne..

Back
X