• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz kıyafeti

Biraz ayıp olmuş gibi geldi bana. O kadar çok beğendiyseniz kıyafeti keşke kaporayı siz verip ayırtsaydınız. İlla ki erkek tarafının alması gerekiyorsa sonra birlikte gider onların da fikrini alarak alırdınız elbiseyi. Erkek tarafının alması zorunlu mu ayrıca? Hazır görüp beğenmişken siz alsaydınız??

Ben kendi söz elbisemi kendim gidip almıştım nişanlım da kendi almış ikimizinde aldığımız dan haberimiz bile olmadı söz günü gördük ikimizde. Bizde de o şekilde olur aslında yüzük alınırken söz kıyafeti de alınır ama ben cümbür cemaat gitmeyi sevmem. Ben öncesinde almıştım onlar da geldikleri zaman tekrar alalım falan dediler aldım ben diye kabul etmedim.

E oldu olacak elbiseyi biz alalım, siz bize sonra parasını verirsiniz deseydiniz

Beğenmişken alsaymış kendi
Ne olacak
İlle de para damat ve ailesinden çıkınca mı giyilebilir o elbise

Söz elbisesi neden başkasına aldırılır ya. Biri bana bunun mantığını anlatsın.

bız herseyı kendı basımııza yaptık; Soz ıcın gezdım tozdum baktım ettım elbisemi begendım aldım sonunda.. Kayın valıdem sordu laf arasında bende fıyatını soyledım.. Elime ne kadarsa saydı hemen verdı.. Ki ben itiraz ettim o kadar.. O niyetle de söylemedim..

Sizin olayda da bence bi tuhaflık yok.. Merak edıp denemek gormek ıstemıs..Begenmıs.. Annenızın tavrıda hoş olmus bence.. Karsı tarafın olumsuz bı tepkısı mı oldu ki?

ya sunu erkek tarafı bunu kız tarafı cok eskıde kalmadı mı bunlar söz olacaksa bır zahmet parasını verıp alıverseymıs gorumcenız elbıseyı ya da annesı alsaymıs, bız begendık sızınlede bakalım da sız parasını verın alın demek cok ayıp....

madem oyle erkek tarafıda gelır beraber cıkılır gezmeye, begenılen elbıse alınır yada erkek tarafı der kı kızım sen begen parası neyse bız verırız..

boyle ufak hesaplar pesınde olmak cok yanlıs, ben kendı elbısemı kendım almıstım, esımle gıttık begendık aldık parasını da bız odedık kımseden de bırsey beklemedık..

Bence ayıp olmuş ,bakmış beğenmiş ise parasınıda verip alsaymış kanunmu kural mı var alamazsın diye. Sonraki alacaklarını madem addetten sonradan aldırırmış..İllaki birşey aldırılcaksa söz elbisesini ben aldım zaten onun yerine şunu alın derdi ozaman...

:D komik geldi bana yaa kendiniz alsaydınız keşke . söz için arayıp da bu duruma dşmek komık bence. umarım ılerde sorun olmaz,yuzunze karşı ıgnelıyıcı konusablr soncta

100-200tl için agız bükmeye değmez. Ondan sonra kv bana böyle yaptı görümce ters baktı kp beni sevmiyo. Demek bu konuların da bir çıkış noktası var

Slm arkadaslar. Görümcemin 2 hafta sonra sözü olacak bizde bugün gezmek için çarşıya indik gezerken bir elbise gördü beğendi bizde dene dedik denedi ve çok güzel oldu.kayınvalıdem de damadın annesini aradı biz gezerken kız elbise gördü beğendi söz için magazada tek kalmış sizinlede gidelim bakalım kaporasını veririz dedi.şimdi bu yaptığımız ayıpmı oldu sanki erkek tarafını istemiyormuş gibi algılandı

Söz kıyafetini neden erkek tarafı alıyorki,nişan olsa tamam anlarımda..

Söz kıyafetini tabiki kendim aldım. Daha resmiyet yok ortada.ayip olmuş. Ama sözden kastedilen nisansa (şimdi ikisi bir oluyo genelde) ona da mı erkek tarafı karışıyor.e hani nişanı kız evi yapardı! !!

Aaaaa işte bırakın iki genci birbirleriyle tatlı tatlı beğenip alsınlar yani ne var bu kadar olay çıkaracak. Parasını da vermek istiyorsa erkeğin annesi oluşuna versin o zaman.yok illa herseyi bilecekler görecekler

Back
X