Söz olsun istiyor mu sizce?

BebeQ61

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
190
7
38
İstanbul
Erkek arkadasım 3 hafta oluyor askerden geldi o askerdeyken konustuğumuzda kasım ayı gibi söz yapmayı düsünüyorduk ama simdi kesin birsey konusmuyor kasım ayı bile gecmiyor , annesinle konustum o da seni istiyor ama öncelik abisine vermek istiyor cok cekti abimler diyormus bu arada maddi durumları pek iyi değil abiside suan bir kızla görüsüyor eğer ailesi tamam derse kızı nasıl olcak bilmiyorum ama alcaklar. İlk önceleri biz önce söz yapsak abimlere ayıp olmaz mı dedi ama abileri kesinlikle dert etmiyor ayrıca ailesine söz takalım dese ailesi hemen yarın gelirler cok seviyorlar beni ama erkek arkadasımdan emin olamadım sonucta söz dediğin en fazla bir yüzükle elbise gerektiriyor birsey yok yani bahane mi anlamadım anlamak icinde ne yapmam gerekiyor bilmiyorum nasıl test edebilirim? Ona sorduğumda istiyorum diyor ama niye acele ediyorsun yapıyor bende o yüzden ne zamandır konuyu acmıyorum.Ama aynı mahallede olduğumuzdan dolayı rahat gezebilmek adına istiyorum söz takmayı Rahat acaba ondan mı cünkü sözlü gibiyiz yani anlamadım gitti arkadaslar bir el atın ALLAH rızası icin. Bu arada ailesi arkadasları yüzük tak diyede baskı yapıyor ama bizim odunda tık yok

Son düzenleme:

Rahat gezebilmek için söz mü yapılırmış?
Sözlenmek evliliğin ilk adımıdır.
Adam kendini maddi manevi hazır hissetmiyordur belki de.

Rahat gezebilmek için söz mü yapılırmış?
Sözlenmek evliliğin ilk adımıdır.
Adam kendini maddi manevi hazır hissetmiyordur belki de.

Rahat gezebilmek icin sözlenmek isin bahanesi ama bizim mahalle cok dedikoducu yani rahat rahat gezemiyoruz sözlenirsek kimse birsey diyemez laf vermeyiz milletin ağzına cünkü benim basımda babamda yok dikkat ediyorum ister istemez o konuyada onun dısında evlenmek istiyorum gercekten evet dediğin gibi maddi manevi hazır hissetmiyor olabilir ama biz hemen evlenmicez ki o da var

Sozden sonra nisan nisandan sonra nikah... rahat gezelim diye soz yapilmaz. Maddi olarakta bi yuk altina girmeye baslar insan ister istemez. Cunku 10! yil sozlu kalinmaz bence. Soz 8 9 ay sonra nisan 5 6 ay sonrada nikah. Tabi bu benim dusuncem :) belki oda boyle dusundugu icin erteliyordur. Artik askerden donmus ve dogal olrak bazi seylerin farkina tam olarak varmistr.

Bence bu işlerde sürekli dillendirmek ters etki yapar, itici durur.
Hem de bence bırak erkek arkadaşın desin sürekli nezaman nezaman diye senin ısrarınla erkenden olacaksa mutlu edecek mi ki seni?
Bi'erkek Kasım'da sözlenmek istese zaten ailesini alır gelir, gelmiyorsa kafasında bi'planı vardır fazla kurcalamamak gerek. (kendini hazır hissetmeme, maddi yetersizlik, öncelikler gibi gibi)

İyi de aynı dedikoducular bu defa da sözlendiler halen nişan yok,düğün yok derler yine konuşurlar.
Yani milletin ağzı torba değil işte,büzülmüyor.
Sen çevreni bırak sevgilinle mutlu olmaya bak. Kendin de işine sarıl,kendini geliştir,para biriktir,gerekirse ona destek olursun o güzel zamanlar geldiğinde.

Abisinde böyle bir durum olduğu için masraf yapmak istemiyor olabilir. Öyle bir yüzükle elbise de olmuyor aslında, ıvır zıvır bir sürü şey çıkıyor. Bence en aşağı 1000 tl gibi bir masraf çıkar ve durumları iyi değilse göze alamıyor olabilir.

Bi giysi, bi yüzük olur mu? Valla benim sözümde harcanan parayla altıma çok rahat doğan slx çekebilirdik.. Durumları kötü diyorsun, bi işe falan başlasın, biraz toparlansın bekle... Belki ailesine de destek olması gereken bi dönemdedir.. Her şey dışarıdan gördüğümüz gibi değil ya. Sabret ve anlayış göster derim.

Edit: şimdi merak edip baktım da doğan slx fiyatına, bayağı pahalıymış o, murat 131 çekerdik ama..

Son düzenleme:

merhaba, merak ettimde söz masrafı ne kadar oluyor ki ortalama ? yani ne alınıyor sözde ?

merhaba, merak ettimde söz masrafı ne kadar oluyor ki ortalama ? yani ne alınıyor sözde ?

Canım biz aydınlıyız, bizde damat tarafı gönderir yiyecek ve tatlıyı.. Sonra aynen düğün çarşısı gibi çarşıya çıktık biz. Yüzükler alındı.. Ve bana 5 bilezik takmışlardı.. Aileler karşılıklı hediyeler gönderir. Bi de biz sözden sonra yemeğe falan çıkmıştık. Her şey bol bol yapıldı. Sözüm Aydın da olmuştu ama ben Ankara'da yaptırsaydım herhalde daha sade bir şey olucaktı. Nerden baksan 3000tl falan gitti bizimkinde.

Son düzenleme:

cevapladığın için teşekkür ederim canım . ama şeyi merak ettim 5 bilezik sözde takılıyor sonra nişan da düğünde bidaha mı takılıyor

cevapladığın için teşekkür ederim canım . ama şeyi merak ettim 5 bilezik sözde takılıyor sonra nişan da düğünde bidaha mı takılıyor

Ben nişan attım düğünde ne olurdu bilmiyorum ama benim ailem hepsinde de takacaklardı yani annem ve büyük teyzelerim falan.. Damat tarafından da 5 bilezik taktılar ama şuursuzlar 2 bilezik daha alıp nişanda bendeki 5i isteyip 7 tane olarak takmışlardı.

biliyorum canım konularını tkip etmiştim. herşeyin hayırlısı olsun . teşekkür ederim tekrar zaman ayırdığın için kafama takılmıştı da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…