Ya sinirlendim aşırı saçma bi durum. Kabul etmeseydiniz keşke, laf söylemeye sadece bu yüzden hakkı var. Ama mutsuzluğunuzu görmüyor mu ya bu nedir? Sigarayı bırakmışsınız, arkadaşlarınızı bırakmışsınız, başınızı örtmüşsünüz. Eee başka emri var mı paşamın? Bunların hepsi iyi niyetle istenmiş şeyler olabilir. Ama bi laf var “cehennemin yolu iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir” diye. Sizi mutsuz etmesine değiyor mu bu yani? Allah böyle mi razı olacakmış? Ben bu muhafazakarları anlamıyorum ya. Yuva yıkmak İslam’a göre çok kötü bir şey. Boşanmak pek hoş karşılanmaz. Ama başınızı açarsanız boşayacakmış öyle mi? Bu daha önemli yani. Bu adam sizin hakkınıza giriyor ya eğer olaya onun çerçevesinden bakacaksak. Sizi mutsuz ediyor. İnandığı Allah bundan mı razı olacak yani. Bi dörtlükte diyor ki “Ak sakallı pir hoca / bilinmez hali nice / emek vermesin hacca / bir gönül yıkar ise” insanlar, insanların kalplerini unutuyor hep günah sevap mevzusuna girince. Evet bu şartı kabul etmiş olabilirsiniz zamanında, ancak bu kadar mutsuz olacağınızı öngöremezdiniz. Sadece bu sözü tutamadığınız için özür dileyin. Başka da bir sorumluluğunuz olduğunu düşünmüyorum ben. Dile kolay biliyorum ama iyilik halinizi, mutsuzluğunuzu daha az önemsiyorsa boşasın gitsin zaten. Sizin de bi aklınız, mantığınız var ya. Zorla böyle bi şey yaptırılmaz ki.