• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sözde abiiiii

Cako

Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
11
0
16
İstanbul
Eşim ve abisi arasında sürekli problemler var. Biz eşimle ayrı dairedeyiz, 3 sene kirada kaldıktan sonra kredi çekip ev aldık. Abisi ise karısı ve çoçuğu ile anne ve babasıyla birlikte oturuyor. yani Hiç bir sıkıntısı yok. Borç yok kayınvalideminde kayınpederiminde emekli maaşları var kendi çalışıyor eşi çalışıyor.Benim eşimse tek maaşıyla hem kredi ödüyor hemde ev geçindiriyor. Bu durumda bile abisi eşimi kıskanıyor. Her sıkıntımız onu mutlu ediyor. Bunu açıkça dile getirmiyor ama şaka ile karışık borç içinde olmamızdan mutluluk duyuyor resmen. Eşim tuttuğunu koparan cesur bir adam ayrıca çalışkan hep bi yere gelirse o gelir diye konuşulan biri yani.
Sanırım abisinin zoruna giden de bu aldığı yeni şeyleri eşimin gözüne sokmaya bayılır. Biz eve priz alsak tabi zengin adamın hali başka diye dalga geçmeye çalışır. Ayrıca dikkat ediyorum başkalarının yanında hep onu küçük düşürmeye çalışıyor.Kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Dolayısıyla eşimle hep problem var aralarında ve eşim onun yüzünden anne babasına gitmek istemiyor. İşin kötü yanı abisi anne babasını doldurarark eşime karşı farklı düşünmelerini sağlıyor. Bu nasıl abilik anlamıyorum . Kardeş insanın dayanağı olmalı ayağını tökezleyen değil. Eşimden başka kimseyle konuşamıyoruz bu konuyu yoruldum artık içimi boşaltmak için yazdım bunları ama yoruldum artık

Eşim ve abisi arasında sürekli problemler var. Biz eşimle ayrı dairedeyiz, 3 sene kirada kaldıktan sonra kredi çekip ev aldık. Abisi ise karısı ve çoçuğu ile anne ve babasıyla birlikte oturuyor. yani Hiç bir sıkıntısı yok. Borç yok kayınvalideminde kayınpederiminde emekli maaşları var kendi çalışıyor eşi çalışıyor.Benim eşimse tek maaşıyla hem kredi ödüyor hemde ev geçindiriyor. Bu durumda bile abisi eşimi kıskanıyor. Her sıkıntımız onu mutlu ediyor. Bunu açıkça dile getirmiyor ama şaka ile karışık borç içinde olmamızdan mutluluk duyuyor resmen. Eşim tuttuğunu koparan cesur bir adam ayrıca çalışkan hep bi yere gelirse o gelir diye konuşulan biri yani.
Sanırım abisinin zoruna giden de bu aldığı yeni şeyleri eşimin gözüne sokmaya bayılır. Biz eve priz alsak tabi zengin adamın hali başka diye dalga geçmeye çalışır. Ayrıca dikkat ediyorum başkalarının yanında hep onu küçük düşürmeye çalışıyor.Kendini ön plana çıkarmaya çalışıyor. Dolayısıyla eşimle hep problem var aralarında ve eşim onun yüzünden anne babasına gitmek istemiyor. İşin kötü yanı abisi anne babasını doldurarark eşime karşı farklı düşünmelerini sağlıyor. Bu nasıl abilik anlamıyorum . Kardeş insanın dayanağı olmalı ayağını tökezleyen değil. Eşimden başka kimseyle konuşamıyoruz bu konuyu yoruldum artık içimi boşaltmak için yazdım bunları ama yoruldum artık

allah yardımcın olsun canım ama bence eşine helal olsunki kimseden 5 kuruş talep etmeden ayaklarının üstünde durabiliyor abisi ise ailesinin yanında kalmasına rağmen hiç birşey yapamamış anladığım kadarıyla eşini de kıskanması normal belki hazmedemiyo ev olayını yada aralarında belki dah önceden bir husumet geçmiş olabilir aileside gelince eğer eşine abilerinin doldurması ile tavır almışsa çok ayıp birşey aksine ne güzel bir evlat yetiştirdim diye ayrıca gururr duyması lazım bence siz kendinize aldıklarınızıda onların önünde deşifre etmeyin madem rahatsız oluyo bu konulara hiç girmeyin valla eşinle mutlu isen eşinde seninle gerisini boşver onlarada allahın selamını verirsiniz olur biter .

Eşinin abisinin tutumu hoş olmayabilir eşin açısından ama ben ciddi bir problem göremedim yada detaylandırmadığın için bilemiyorum.

Muhatap olmayın, eşin görüşmek isterse evinize davet edersiniz bilhassa abisi ve hanımı evde yokken. Birlikte program yapıyorlardır heralde.

Birde abisinin durumunun iyi olduğundan emin misin? Öyleyse neden anne ve babasıyla yaşıyor? Eltin için çokta eğlenceli değildir heralde kv ve kp ile yaşamak? Yani ikiside çalışıyor demişsin ama maaşları ne kadar? Asgari ücretede çalışıyor olabilirler.

Tabi bunların hiçbirisi eşinin abisinin yaptıklarını haklı çıkarmaz ama yoruldum yazmışsın. Yani ben burada seni yoracak bişi göremedim cnm. Evin ayrı yerin ayrı senin. Boşver bence.

Eşinde yeri geldi mi abisinin ağzının payını versin bir güzel yani bu kadar kasmaya ne gerek var ki kardeşler arasında? Abisi bişi diyemiyor diyorsan aynı ortama girmezsiniz olur biter...

İki kardeş arasındaki problem, size sadece eşinizi dinlemek ve her söylediğine destek olmak düşer, yorum bile yapmayın derim..

Eşinin abisinin tutumu hoş olmayabilir eşin açısından ama ben ciddi bir problem göremedim yada detaylandırmadığın için bilemiyorum.

Muhatap olmayın, eşin görüşmek isterse evinize davet edersiniz bilhassa abisi ve hanımı evde yokken. Birlikte program yapıyorlardır heralde.

Birde abisinin durumunun iyi olduğundan emin misin? Öyleyse neden anne ve babasıyla yaşıyor? Eltin için çokta eğlenceli değildir heralde kv ve kp ile yaşamak? Yani ikiside çalışıyor demişsin ama maaşları ne kadar? Asgari ücretede çalışıyor olabilirler.

Tabi bunların hiçbirisi eşinin abisinin yaptıklarını haklı çıkarmaz ama yoruldum yazmışsın. Yani ben burada seni yoracak bişi göremedim cnm. Evin ayrı yerin ayrı senin. Boşver bence.

Eşinde yeri geldi mi abisinin ağzının payını versin bir güzel yani bu kadar kasmaya ne gerek var ki kardeşler arasında? Abisi bişi diyemiyor diyorsan aynı ortama girmezsiniz olur biter...

aslında evet ama öncesi çok olduğu için yoruldum şimid küçüçük şeylerine bile katlanamıyorum. Eşim hiç gitmek istemiyoo ama aile bağları bozulmasın diye zorluyorum onu annen babanda orda diyorum boşver oda sallamıyo artık aynı şekilde dalga geçer gibi karşılık veriyor. Olaylar eşimin evlenmek istemesiyle başlıyor razı gelmiyor abisi evlenmesine erken diyerek karşı çıkmaya çalışıyor. Sürekli türlü türlü küçük de değil büyük iftiralar atark huzurumuzu bozmaya çalıştılar.Çok şükür ki eşimle birbrimizi severek evlendik ve güven problemimiz yok ama ayrılmamız için ellerinden gelen herşeyi yaptılar .

allah yardımcın olsun canım ama bence eşine helal olsunki kimseden 5 kuruş talep etmeden ayaklarının üstünde durabiliyor abisi ise ailesinin yanında kalmasına rağmen hiç birşey yapamamış anladığım kadarıyla eşini de kıskanması normal belki hazmedemiyo ev olayını yada aralarında belki dah önceden bir husumet geçmiş olabilir aileside gelince eğer eşine abilerinin doldurması ile tavır almışsa çok ayıp birşey aksine ne güzel bir evlat yetiştirdim diye ayrıca gururr duyması lazım bence siz kendinize aldıklarınızıda onların önünde deşifre etmeyin madem rahatsız oluyo bu konulara hiç girmeyin valla eşinle mutlu isen eşinde seninle gerisini boşver onlarada allahın selamını verirsiniz olur biter .

Çok şükür hep huzurlu ve mutluyuz ev alırken hakkımız olanın dışında bişi almadık Şimdi maddi olarak sıkıntılı zamanlar geçirsek bile hep birbirimize destek olduk. Benim zoruma giden şeyler anne babasına ne kadar değer verdiğini biliyorum.Onun gazına gelip eşime hepsinin tavır alıp ona bi işe yaramaz der gibi davranmaları

Sanki nişanlım ve abisini okudum,nişanlımda benzer şeyleri yaşıyor

Abisi anne babayla oturduğu (belki oturmak zorunda bırakıldığı) için,eşinin özgür olmasını kıskanıyor olabilir.
Aileyle oturmanın sıkıntıları mutlaka vardır.
Kendisi mutlu olsa bile,eşi başının etini yiyordur.Kendisi niye mutlu olsun bir de...
O da "bak ayrı oturuyor ama borç içinde yüzüyor" diye kendini avutuyordur.

Aile yapıları belki büyük erkek evladın beraber oturmasından yanadır.

bizde de var o abiden.uzak durup "bizim için ne istiyorsan allah sana 100000000 katını versin" diye dua edeceksin.

ayetel kursi felak nas ihlas bol bol okuyacaksın.çünkü haset ve kıskançlık çok tehlikeli

aslında evet ama öncesi çok olduğu için yoruldum şimid küçüçük şeylerine bile katlanamıyorum. Eşim hiç gitmek istemiyoo ama aile bağları bozulmasın diye zorluyorum onu annen babanda orda diyorum boşver oda sallamıyo artık aynı şekilde dalga geçer gibi karşılık veriyor. Olaylar eşimin evlenmek istemesiyle başlıyor razı gelmiyor abisi evlenmesine erken diyerek karşı çıkmaya çalışıyor. Sürekli türlü türlü küçük de değil büyük iftiralar atark huzurumuzu bozmaya çalıştılar.Çok şükür ki eşimle birbrimizi severek evlendik ve güven problemimiz yok ama ayrılmamız için ellerinden gelen herşeyi yaptılar .

berbat bir insanmış.ama inan beteri biizm başımızda.

bütün bunlara anne ve babaları sebep oluyor.bir nevi çanak tutuyorlar.bizimleler bize bakıyorlar diye.

bizde de var o abiden.uzak durup "bizim için ne istiyorsan allah sana 100000000 katını versin" diye dua edeceksin.

ayetel kursi felak nas ihlas bol bol okuyacaksın.çünkü haset ve kıskançlık çok tehlikeli

yarabbim nasıl kardeşliktir bu böyle??? Benim kardeşim yok kardeşlik duygusunu bilemem ama bildiğim birşey var anne ve babanın payının büyük olduğu çünkü,kardeşlik duygusu bebeklikten itibaren tohumları atılır,o senin abin şöyle böyle diye başlanırsa sonuç böyle olur....

biz uzağız ,ben öyle diyorum hep allah bizden uzak tutsun ama ettiklerini misliyle çeksin diye...ama ayetel,felak,nas,ihlas bunlarıda okuyacağım

Şimdi siz ayrı evde oturuyorsunuz ya onu kıskanıyor çekemiyor olabilir abisi.

Kendisi anne babayla beraber oturuyor ondan yani.

Kim olsa düşünür neden hep bende kalıyorlar az onlara gitsinler diye...

Sen eşinin yanında ol.Abisini kötüleme ona.Bırak o görsün herşeyi kendi gözleriyle.

Senin ona abisini kötülemen onu ancak üzer ve kırar.

Sen sadece destek ol yanında olduğunu hissettir.

Bence hic aralarina girme,esini dinle destek ver ama diger türlü,tabi konulari icinde sen yoksan,hic karisma,onlar kardes sonunda bir birini bulurlar ,ve sen el kizi olarak kapida mandal olarak kalirsin

eşinizin gayet mantıklı olduğunu düşündüğünüzü anlıyorum konu içeriğinden ama yukarıdaki yazınızda da "aile bağları bozulmasın diye zorluyorum" yazmışsınız. siz bu duruma neden müdahale etme ihtiyacı hissediyorsunuz ki, herkes kendi ailesinden kendi mesuldür. bu tutumla dertsiz balınıza dert açarsınız bence. merhametten maraz doğar derler...

bence eşini kiskanma sebebi, ev ortami, sizin kaynana yok kayinpeder yok, evde yalnizsiniz ve istediginiz yere hesap vermeden gidersiniz, istediginizi yaparsiniz, ama o yapamiyordur, üstelikte genelde anne ve baba ailenin en küçük ogluyla kalir, sizin durum tam tersi olmuş yani, bunu kiskaniyordur, tabi onun eşide söylüyordur onlar rahat vesayre diye

abi kardeş ilişkisine hiç karışma yorum yapma kocan istiyorsa kendini savunur yada susar yetişkin adam ne yapacağını bilir elbet
ayrıca mutlaka gidelim gelelim diye eşini zorlama eşin az görüşmek istiyorsa az gidin adamın kendi ailesi sonuçta hem böylelikle daha az bunalmış olursun

Şimdi siz ayrı evde oturuyorsunuz ya onu kıskanıyor çekemiyor olabilir abisi.

Kendisi anne babayla beraber oturuyor ondan yani.

Kim olsa düşünür neden hep bende kalıyorlar az onlara gitsinler diye...

Sen eşinin yanında ol.Abisini kötüleme ona.Bırak o görsün herşeyi kendi gözleriyle.

Senin ona abisini kötülemen onu ancak üzer ve kırar.

Sen sadece destek ol yanında olduğunu hissettir.

bu bir bahane olamaz.her kardeş kardeşi kıskanacak olsaydı neler neler bulunabilir.böylelerinin sütü bozuk, kanı bozuk ve kıskançlık bir hastalıktır, bir ruh hastalığı.bir sebebi olmasına gerek yok kıskanmaları için.aslında kendilerine yaptıklarının farkında değiller.

Abisi anne babayla oturduğu (belki oturmak zorunda bırakıldığı) için,eşinin özgür olmasını kıskanıyor olabilir.
Aileyle oturmanın sıkıntıları mutlaka vardır.
Kendisi mutlu olsa bile,eşi başının etini yiyordur.Kendisi niye mutlu olsun bir de...
O da "bak ayrı oturuyor ama borç içinde yüzüyor" diye kendini avutuyordur.

Aile yapıları belki büyük erkek evladın beraber oturmasından yanadır.

İllaki bi çoçuk oturur anne babayla biz oturacaktık normalde ailesiyle türlü dalavereler çevirerek eşimi düğüne çok kısa bir zamn kala gönderdiler kiraya hiç aklımızda yokken . Eşim çok üzüldü çünkü babasıyla kalmayı çok istiyordu. Ama Şimdide allah biliyomuşta bizi orda bırakmamış diye dua ediyor.

Back
X