Sözde kiz tarafi ne takar?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
35
İyi aksamlar arkadaslar,
Onumuzdeki cumartesi sozumuz var Allah'in izniyle.
Erkek tarafi bir kelepce takicak ve yuzuklerimizi alan taraf onlar oldu. Bizim de bisey takmamiz gerekiyor mu? Ya da annemlerin bana bisey takmasi gerekir mi? Adetleri pek bilmedigimden soruyorum yalnizca yardim ederseniz sevinirim...
Tesekkurler simdiden.

Biz eşimin alyansını almıştık saat almıştık. Onlar da bir tane bilezik, set, saat, tek taş ve alyansımı aldılar. Sözde bunlar takıldı

Bizde sözde bir şey takılmaz sadece kız tarafından söz alındığı için kıza (tektaş tarzı) söz yüzüğü takılır.Nişanda da alyanslar takılır.Erkek tarafı kıza ne takmak istiyorsa onu takar.Gerisi düğüne kalır.
Çok net bir açıklama olmuş :) Ben bizim sözde bir şey takılmadı yazmıştım yukarıda ama tektaşı evlenme teklifinde taktığı için unutmuşum onu demeyi :)

Türkiye Adetleri koruma ve yaşatma başkanının dediğine göre ve Büyük Türk Adetleri kitabının 453.sayfasına göre efenim sözde takılacak takıların özellik ve gramları yazılıdır.

Efenim şaka bi yana canınız nasıl istiyorsa onu takın..hatta takmayın.
Nişand takılsa daha iyi.Tabiki kitaba göre:)

Evet isteme de olup alyanslari takacagiz bunun disinda kiz tarafi oglana veya kiza bisey takiyor mu kizlar?
Ayrı nisan olmayacak o zaman değil mi,?
Söz. Iste më ve nişan bir arada olacaksa sizde damada saat takabilirsiniz.

Çok net bir açıklama olmuş :) Ben bizim sözde bir şey takılmadı yazmıştım yukarıda ama tektaşı evlenme teklifinde taktığı için unutmuşum onu demeyi :)

benim de eşim tektaşımı daha önce taktığı için tamtur almıştı söz için her ne kadar tektaşı tekrar takalım dedimse de onu taktık çıkart tak olmaz dedi. :)

X