Sözlenmek icin aileyi ikna etmek

esraydn35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2015
12
0
31
Kızlar bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.Her detayıyla yazıyorum size iliskimizi ben boyle bi iliskinin ikimiz arasnda sınırlı kalmsnı istemiyorum oda istemiyor biz boylesi ciddi sorunları asarken ailemden gizli kalsn istemiyorm.bi ismi olsun babamın kulagına gitme korkusu olmasn istiyorm. onun ailesi zaten yapalım isteyelim diyor ama ailemede acamıyorum.okulumu onemsediklerini biliyorum ki bende okulu cok ii bi sıralamayla kazandm evleneyim okulu bırakayım kafasında biri degilim,dısardan bi goz olarak ben okuyup degerlendiriseniz cok sevinirim.

Sevgilimle iki yıldır birlikteyiz ve zaten kendisi liseden tanıdıgım biriydi.Bu iki yılı gülluk gulıstanlık gecirmedik,oldukca engelli zorlu bi donemden gectik.Bu donem bizi birbirimize bagladı.Ben bi yakınımı kaybettim etkilerinin surdugu bi donemde basladık ve onun destegi ve ilgisiyle astm hayatımın en zor zamanlarını.Farklı sehirde okumasına ragmen dort ay boyunca hep yanımdaydı benim okudugum yerdeydik hep destk oldu sadece sınav haftaları gitti hic yanlız bırakmadı beni.İlk basladıgımızdan beri verdigi ilgiyle emekle sevgisiyle beni kendisine bagladı ve altıncı ayımıza kadar iki hafta (sınav haftası) dısında hic ayrı kalmadık.altıncı ayımızda doktorlar babasnın bi iki ay omru kaldgını soyledi ve babası icin okulunu dondurup dondu.ben kendi yasadıgım acıyı bildigim icin ve onun yardımıyla atlattgım icin bende her anında yanında olmak istedm. bi an olsun dusunmeden okulmu dondurdum ailemin yanına dondum.boylece aynı yerde heran yanında oldum.ve tek soru sordum seneye imkanların el verdikce sende benim icin fedakarlk yapıp benimle gelirmisin dedim ve oylede oldu Allaha sukurler olsun beni utandırmadı.babası iyilesti ailesi okulu bırak evin var dukkanın var arabanıda alırız dedi ama o beni secti beni bırakmadı.suan izmirdeyiz ikimizde okuyoruz 2.sınıfı bitirdik.bu yıl babası tekrar hastalandı bi hafta biz hastanede refakatcı kaldık.babasıyla sabahlara kadar ben durdum.ailesi artık beni gelinleri goruyorlar bende onları cok seviyorum.biz her sorunu el ele astk.suan burda yanımda hem okuyor hem calısıp ikimize bakıyor.bense derslerimi aa ba ile verdim kaybımı kapttm yazokullarndada derslerimi alyrm uzatmdan bitircem Allahın izniyle.dondurduguma hic pisman olmadım ilk yılımda kazandım sene kaybım yoktu zaten.evet bi donemde cok sayıda ders aldım cok calıstm ama basardım.(bu surede gece yarısı arkadaslarımdan notlarımı almaya gitti ben giremedim cakısan derslere o benim dersime girdi not ttuttu o girdi imza attı yine o destkledi)kaydettgim donemi geri alabildm ama bn dondurmasaydım onu yanlz bıraksaydım o sureyi omrum boyunca geri alamıcaktım en zor zamanlarını o bensiz gecirecekti.ki o beni hic yanlız bırakmamsken.bu surede gosterdigim fedakarlık kararlılıgım ınancım onada yansıdı ve biz birbirmze gercekten inandık ve baglandık.basından beri ciddiyetimiz belliydi biz on ay once yuzuklerimizi alıp kendi aramzda taktık.ama artk ben babamada soylemek istiyorum.annem boyle seylere hic sıcak bakmayan biri ama artk buyudugumun farkında sanırım.ilk kez anneme birini dedim bu yuzdendde ciddi oldugunu anladı.ilk basta ona karsı on yargılıydı.ama bes altı ay once oturup bi kafede tanıstırdım ve annemde cok sevdi.efendi,anlayıslı,terbiyeli bi cocuk cok saygılı diye hep diyor.birlkte oldugumuzu benim icin burda oldugunu boylesine sahiplendigini biliyor.ama babama gidip konuyu acmıyor.bende ac diyemiyorum istemeye gelsinler bi tanısın diyemiyorum.dısardan bi goz olarak bakmaya calısyorum.21 yasındayım ve unı 3.sınıfa gectim.o zaten sadece askerlik icin okuyor benim yanımda olmak icin burda aynı zamanda calısıyor.ama dondugumuz zaman isi hazır herseyi hazır ablaları abileri hep evli ve son cocuk herkes onun mutlulugu icin elinden geleni yapmaya hazır.dugun icin acelemiz yok okulumu bekliyoruz ama en azı dan bi tanısmayı bi sozu bu iliski haketmiyor mu? Ben bunu aileme nasıl anlatabilirim.bu yazdıgımı aynen babamada yollıyım olsun bitsin diyorum diyorum da olmuyor

2 seneniz daha var sanırım evlilik için.Babanıza söylemenizin bir acelesi yoksa biraz zaman daha sonra söyleyebilirsin.

Ne guzel..Bu zamanda boyle fedakarkiklarin yapildigi asklar kalmis mi?
Umarim beraberliginiz evlilikle taçlanir.
Daha iki seneniz varken babanizin simdiden bilmesi cok da sart degil diye dusunuyorum.

boyle uzun bi yazıyı okuyup döndüğunuz icin cok tesekur ediyorum.o kadar arada kalıyorum ki icimde tutmak istemiyorum

2 seneniz daha var sanırım evlilik için.Babanıza söylemenizin bir acelesi yoksa biraz zaman daha sonra söyleyebilirsin.
Evet iki yıl var zaten okuldan sonra dusunuyoruz bu sureyi erkene alma cabamız yok.ama artık aileler arasında bi resmiyet olsun istiyoruz ama tepkilerini olcemiyorum

Bence annene ciddi olduğunuzu ve aranızda ailelerin tanışması açısından ufak bi söz takılmasını istediğinizi söyleyin annenizde babanıza açılsın ve aileler tanışsın. Evlilik tabiki şuan şart değil ama tanışılması daha güzel olur bencede :)

Evet iki yıl var zaten okuldan sonra dusunuyoruz bu sureyi erkene alma cabamız yok.ama artık aileler arasında bi resmiyet olsun istiyoruz ama tepkilerini olcemiyorum
Benim dururumumla aynı sanırım yani tam tersi :) Benimde babam davet etti tanışılsın askerden önce diye ama bu seferde erkek arkadaşımın babası erken düşüncesinde :KK62:

Ne guzel..Bu zamanda boyle fedakarkiklarin yapildigi asklar kalmis mi?
Umarim beraberliginiz evlilikle taçlanir.
Daha iki seneniz varken babanizin simdiden bilmesi cok da sart degil diye dusunuyorum.
Biz basladık bi iki hafta icinde ikimizde ciddi dusunmye basladık zaten lisedende tanıyorduk birbirmizi ama yinede bekledik emin olmak icin.birbirimizden emin olduktan sonra ne ben dinledim milleti okulu dondururken ne o dinledi benim yanıma gelip bana sahip cıkarken:KK47::KK47: Allaha cok sukur yuzumu kara cıkarmadı ve ikimizde cok istiyoruz.birbirimizdende eminiz artık.dısardan bakılınca sartlarımız uygun degilmi bi soz kesilmesi uygun degil mi hala boyle seyleri benden hic beklemiyorlar tabuladmıs bi konu gibi hic acılmyo bile.

Bende boyle yapmak istiyorum ama duycagım cumleler "zamanı var erken daha "olacak o yuzden sizin yorumunuzu istiyorum.okulumun iki yılı var.ki bi yılda hazırlık okudum.hep benim olgunlugumdan bahseder diger kardeslerime ornek verir.bunuda biliyolar.onunn isi hazır zaten okul desen aynıyız o sadece askerlik icin okuyor.annemde cok sevdi ama babama hic bahsetmiyor zamanı var cok kaptrma kendini diyor hala.

Bence annene ciddi olduğunuzu ve aranızda ailelerin tanışması açısından ufak bi söz takılmasını istediğinizi söyleyin annenizde babanıza açılsın ve aileler tanışsın. Evlilik tabiki şuan şart değil ama tanışılması daha güzel olur bencede :)
Benim dururumumla aynı sanırım yani tam tersi :) Benimde babam davet etti tanışılsın askerden önce diye ama bu seferde erkek arkadaşımın babası erken düşüncesinde :KK62:

Senin sevgilinin babassı kız babası gibi nazlı cıktı desene:) Ay zor valla bu isler ya.bende annem bi hamle yapsın babama acsın konuyu gelip istesinler bi tanıssınlar istiyorum.ve aile olarak arada ortak tanıdıklar o kadar cok ki.kime sorsa onun basıl biri oldugunu ogrer.onu gectim surekli birileri goruyor bizi babamız is ortagı gordu gecen Allahtan sevgilime demis babama demeden aman sakın uzme kızı bak babası arkadasm diye.oda yuzukleri gostermis iki yıldır birlikteyiz anneside biliyo babasına soylicek ama ucuncu sınıf bitsib diye bekliyoz demis .bu korkuyu yasamak istemiyorum.ucuncu sınıfı beklemekte istemiyorum.valla kucuksem soyleyi arkadas sorun nerde ben niye gormuyom:KK1::mad:o_O

sınavların bitince ailenin yanına döndüğünde babanla konuş bence.
Hemen evlenme yok diye bastıra bastıra söyle.
İnşallah istediğin gibi olur herşey

sınavların bitince ailenin yanına döndüğünde babanla konuş bence.
Hemen evlenme yok diye bastıra bastıra söyle.
İnşallah istediğin gibi olur herşey
İnsallah.bu durumda yanlıs birsey goruyor musunuz?? 3.sınıfı bitireyim yuzum olsun diyorm.bazende biz hakediyoruz bunu bilmeleri daha iyi diyorum.pısırık gibi susmak istemiyorum ne olcaksa olsun degmez mi soyle diyor.ama daha beklemedikleri icin urkutmende istemiyorum. ben mi detaylı dusunyorum.ailemi arada bırakmak hic istemem uzulecekleri bi durumda yok aksine boylesi sahip cıkan biri var sevinmeleri gerekir.siz soylerdiniz yani bu sartlarda?

İnsallah.bu durumda yanlıs birsey goruyor musunuz?? 3.sınıfı bitireyim yuzum olsun diyorm.bazende biz hakediyoruz bunu bilmeleri daha iyi diyorum.pısırık gibi susmak istemiyorum ne olcaksa olsun degmez mi soyle diyor.ama daha beklemedikleri icin urkutmende istemiyorum. ben mi detaylı dusunyorum.ailemi arada bırakmak hic istemem uzulecekleri bi durumda yok aksine boylesi sahip cıkan biri var sevinmeleri gerekir.siz soylerdiniz yani bu sartlarda?
yanlış asla bişey yok.
tepki almaktan korkuyosun ya babandan o anlamda demek istedim.
oturup konuşur enine boyuna anlatırsan ikna olucaklardır.
Hem ilk etapda erkek arkadaşını tanıştırmayı teklif et(yani ailen kabul edecek tarzdasalar)

yanlış asla bişey yok.
tepki almaktan korkuyosun ya babandan o anlamda demek istedim.
oturup konuşur enine boyuna anlatırsan ikna olucaklardır.
Hem ilk etapda erkek arkadaşını tanıştırmayı teklif et(yani ailen kabul edecek tarzdasalar)
Annemle tanıstırdım cokda sevdi gittigimde anneme cıtlatayım hala babama demesse ben oturup konuscam.o kadar uzaklar ki bu konuya ben mi acele ediyorum diyorum annem ilk tanısmaya gittigimde biliyordu soyle bildigimi ve bi arkadasını al git demisti oylede yaptm.ama simdi babama demiyor.onun ailesyle gizli gizli gorustukce kendi aileme karsı saygısızlık yapmıs hissediyorum.istemeye gelirken bi cekinerek gelsinler babamın agırlıgı olsun istıyorum ve zaman gectikce ailesyle samimytm artacak babama karsı "size laf dusmuyor artık kız zaten bizim kız hep bizim yanımzda "gibi olmasını istemiyorm.

Annemle tanıstırdım cokda sevdi gittigimde anneme cıtlatayım hala babama demesse ben oturup konuscam.o kadar uzaklar ki bu konuya ben mi acele ediyorum diyorum annem ilk tanısmaya gittigimde biliyordu soyle bildigimi ve bi arkadasını al git demisti oylede yaptm.ama simdi babama demiyor.onun ailesyle gizli gizli gorustukce kendi aileme karsı saygısızlık yapmıs hissediyorum.istemeye gelirken bi cekinerek gelsinler babamın agırlıgı olsun istıyorum ve zaman gectikce ailesyle samimytm artacak babama karsı "size laf dusmuyor artık kız zaten bizim kız hep bizim yanımzda "gibi olmasını istemiyorm.
doğru diyosun. anneler zaten hep geri durur bu tür konularda.
iş sana düşüyo :KK53:

bence babana söylemene henüz gerek yok, adamın yapısını bilemem tabi ama hemen evlilik olmayacağı için onca zaman kafasına takacak boşuna. ayrıca bu benim kendi tecrübem, herkesinkine de saygı duyarım ama ben 'fedakarlık' denen şeyin ilişkilerin dinamiti olduğunu öğrendim, yaşadım. çift terapisi yapan birkaç arkadaşım da aynı şeyi söyler hep. ideal bir ilişki de kimse kendinden bir şeyleri feda etmez.

Feda ettigin seye gore ve tek taraflı olmasına gore degisir bu.ama her iliski emek ister ve boyle guclenır.Soyle bisey var iliskimiz bitmesin diye fedakarlık yapmadık biz.Degerini bildigimiz icin ikimiz adına hep ikimiz karar verip bizi en mutlu edecek olanı yaptık.
Ben dondurmasam biz gene devam etcektik ama ben onun o zamanlarında yanlız bırakmıs olcaktım.benim cesaretimi gordu ve bnu kanıtlamak icin degil kendim o zamnları yasadıgım icin yaptım.o buraya gelmese biz gene devam etcektik ama simdi adam gibi adam diyorum verdigim emege degdi oda benm icin yaptı ve yapar diyorm benim icin yapabilceklerini biliyorum.biz bu fedakarlıkları yaparken karkterimizden odun vererek yada istemeyerek yapmadık.Gercekten sevgimiz boyle buyuk olmasaydı cesaret edemezdik birbirimizden bu guveni almasaydık yapamazdık.
insan karsısındakinden emin olduktan sonra İKİ TARAFIN mutlulugu icin yapılabilcek herseyi yapmalı geri donup keske dememeli.zaten karsındaki adam seni seviyorsa sana gercekten zarar vercek birseyi senin yapmana izin vermez.benim dondurdugum donemi bu yıl ikimiz kapadık benim hayatımı etkilemedi.o benim yanımda ve mutluyuz sehir degistirmesi onu cıkmaza sokmadı.biz birbirmze zarar vermeden birbirimize sahip cıktık.ve bunlar laylaylom bi iliski olmadıgının gostergesi oldu bizi guclendirdi.Allah utandırmasın hic bi zaman.

X