Sözlenmek istiyorum (inşallah) kızlar..:/ bir bakın

canım okudum sorununu ve aslında kendini ifade edememişsin.iyi niyrtli olduğun belli...kk bayanlarının söylediklerine alınma onlar senin iyiliğin içn tecrübelerine dayanarak konuşuyorlaropuyorumnanaktan kulak tıkama bu sözlere.bak bende 19 yaşındayım ve senle aynı durumdayım.sevgilim 26 yaşında ve çalışıyor bense üni 1 deyim.ilk başlarda benide kalbimden geçiyordu söz ama mantıklı düşününce hiç bişeyin garantisi olmadını anladım...sende öyle bak olaya.ben sevgilimin tayini yaşadığım yere çıkarsa son senemde evli olacağım inş ama buna rağmen en az 1 sene söz işine girişmeyeceğim.yani evlenmeden 1 sene önce aile arasında resmiyete dökeceğiz.anlattığın kadarıyla siz sözlenirseniz gene bi 3 4 sene bekleyeceksiniz birbirinizi.bu çoook uzun bi zaman ve zamanını neler getireceğini bilemezsin.bi yüzükten ne olacak ki ..aileler biliyor nasılsa.sizin birbirinize olan sevginiz bile sözdür:asigim: zamana bırak herşeyi...Rabbim onu alnına yazdıysa bi şekilde olur...eğer kısmetin başkaysa ne kadar uğraşsan yine olmaz.o yüzden sadece dua et ve hayırlısını dile.olacağı varsa zaten olur:1hug:

Canım çok yakın bi süre önce sözlendim.. Ocakta.
ama İnan Erkek arkadaşın daha mantıklı düşünüyor. Siz daha ünv başlamamışsınız yaşın kaç bilmiyorum ama biraz daha zaman belki ünv ortası ama şimdi çok erken istediğin.
Sözlendikten sonra sözlümde bende kendi kendimize diyorduk eee artık kendimize zaman ayrıcaz ama olmuyr bide senin okulun var onu da düşün!!

Sözlendiğinde ne kadar yok asla yapmam!! desen bile derslerini ihmal edeceksin etmek zorunda kalacaksın iki ailen olucak bide erkek arkadaşın yada sözlün bekle Sabret

Allahın izni ile zamanı geldiğinde bi anda oluyr zaten Şeniz

Dogru söylüyorsun Sensible , yazdiklarin bana cok mantikli geldii..gercekten..
ama Sevdigim beni aldatmasin diye yuzuk takalim degil, yani oyle istemiyoruumm.. çunku ne biliim bu içimdeki korku evet onu kaybetme korkusu var.. ama ayni sey degil bu.. ecel ne zmn gelir bilemeyiz.. aklima hep bu geliyo..Rabbim uzun hayirli ve saglikli ömürler versin ins.. ama oyle bisey olsa, ya ona ya bana.. napcaz biz.. hem hani derler ya.. hem günü gününe yasiyacaksin , hem gelecegini dusunurek, ama hiç unutmayacaksinki yarin ölebililirsin.. :1no2:
aslinda kizlar ben o sözü soyledigimi Hiiiiç hatirlamiyorum desem yalan olmaz !!
Ben " Zor olur " dedigimi hatirlamiyorum kayinvalideme.. ben onu Sevdigime sormustum bisey dedi mi benim hakkimda diye.. oda galiba boyle demissin diye sasirdimm , allah allah dedim oylemi demisim.. yani hatirlamiyorum gercekten , dedigimi sanmiyorum..da, acaibime gelir oyle demek! zaten bi tek iyi bi kiza benziyo demis.. galiba..
sensible , uzun yaziyorum kusura bakma , kizlar ins anlatabilmistirim durumu..
zaten bu söz konusu açilmamisti yine aramizda, bende simdilik bahsetmem.. eger o açarsa, bakarim dusunceleri neler.. filan ..:sm_confused:
kizlar sizce cok mu kotu dusunuyorum? yani cocukca mi ? bana hep sn olgun dusunuyosun derler kafamçokkarıştı

Tatlim anladim seni ama ölümle bu isleri bagdastirmamalisin. Allah korusun ölüm her an olabilir, parmaga yüzük takilinca sonsuz yasam vaad edilmiyor ki kimseye.
Bol bol dua et, gercekten cok ise yariyor. Herkes iliskisinde zor günler anlatmistir. Hasretligin tak ettigi anlari yasiyorum 2007'den beri, ama napim mecburum beklemek zorundayim. Allah'im sag saglim bizi kavustursun diye dua ederdim ben hep, hala öyle. Nisanlanmadan öncede hayirlisiysa olsun diyordum, cok sevmeme ragmen yinede hayirlisiysa derdim. Bugün hersey insana toz pembe gelir, ama ne yazikki hayatin gercek yüzüyle, kendi kurdugumuz hayaller bir olmuyor.. Hani keske öyle olsa, hic fena olmaz ama degil malesef.. O yüzden saglam adimlar atmaliyiz hepimiz canim. Sen üniversite okurken cok cok daha olgunlasacaksin. Farkina bile varmadan hemde. 2-3 sene sonra bu yazdiklarini okudugunda hadi yaaa ben böylemi yazdim diyeceksin:)
Tek bekleyende sen degilsin. Su an uzun seneler sevgili olup hale evlenmeyenler var. Ayriliyorlar mi? Hayir. Sadece zamanini bekliyorlar. Inan bana hersey zamaninda güzel. Sevgilin ailesiyle birlikte seni istemeye geldiginde, meslegini eline almis olarak mi istese kendini daha iyi hisseder, yoksa ögrenciyken mi? Tabiki birincisi.
Nisanlanmak icin illa okulun tamamen bitmesinide beklemenize gerek yok tabi. 5 sene sürüyor üni demissin, 4. yilinizda nisanlanip, okul bittikten sonra evlenirsin.
Yurtdisinda oldugun icin, maddi anlamda veya askerligi ile ilgili sIkInti cekeceginizi zannetmiyorum. Almanyada nasil tam olarak bilmem ama, burda okul bitince is bulamazsan devlet seni okudugun icin maasa bagliyor is bulana kadar. Ordada öyledir büyük ihtimal. Askerligide zaten 40 yasina kadar yapma hakki var. Gider bir ayda bedelli askerlik yapar Türkiyede o kadar. Ama tabi alman vatandasiysa sanirim askere gitmesine bile gerek yok.
Aslinda siz 2-3 yili atlattiktan sonra önünüzde cok fazla engel kalmiyor. 2-3 sene sIk disini, ondan sonra bak nasil hersey nasil kendiliginden gelisiyorkaydirigubbakcemile5 Hatta söyleyeyim, zamanin nasil gectigini anlamayacaksin. Vay be diyeceksin, sira evlenmeyemi geldi hemenkaydirigubbakcemile3

öptüm seni, canini böyle seylere sIkmaolumunekankayizsmile

bayan olarak seni geçtim, ama bir erkek olarak 19 yaşında sözlenmek... hangi devirde yaşıyoruz, onun ve ailesinin ertelemek istemesi gayet mantıklı.... sen de duygusal değil de mantıklı düşün lütfen...

Hayirli geceler kizlar,

öncellikle buraya yaziyorum çunku sizlerin beni anliyacaginizi umud ediyoruumm..
istedigim tek sey bana tavsiyeler vermeniz, yanimda olmaniz kizlar.. yani :)

Ben sevdigimle sözlenmek istiyorum, bunu tabi o da istiyor.. ama bana kalsa 1 ay snra derim, hatta hemen simdi bile kabul ediyoruum.. ya cunku onu coook seviyorum.. ve biliyorum ki esim olmasini istedigim Tek insan O.. ona guveniyorum, onunda beni cok sevdigini biliyorum.. ama kaldi ki o sözlenmeyi hemen degil dha ünv bitirmeye yakin istiyor..Bu durum beni bi hayli uzuyor tabi..bisey de diyemiyorum.. ama biliyor kabul etmedigimi ..biz simdi ayni sehirde iki ayri ünv okucaz.. ama grsebilcekmiyiz bilmiyorum okuldan ve derslerden dolayi..Benim istedigim onunla sözlensek.. dha gzl olur.. yani bunu gercekten cok arzu ediyoruumm.. ve onunda yakin zmnda olmasini kabul etmesini saglamak istiyoruum.. tabikii mesleklerimizi elimize alinca evlilik olucak.. ama söz kesilmemesi için bi sebep goremiyorum.. Kizlar ins, gzl anlatabilmistirim hissettiklerimi...Yani ben anormal degilim dimi, istediklerim normal degil..mi..Sevdigiim o benim sonucta :(:(
cvp yazacak olanlara simdiden tsk ler.. siz nasil söz karari aldiniz? kac yasinizda? ailelerin tepkisi nasil oldu mesela..?

Ama insan snradan alismazmi miz miz evlilik hayatina, hem benim istedigim yani grcekten sozlensekte Sevdigimle beraber rahatça gezebilsek msela.. yani birileri laf edicek diye korkmasak.. hem onunla sözlenmek benim için cok buyuk bisey.. ya keske olsa diyorum hep içimden.. onun ailesi cok ii,benimde annem bisey demiyo allah sukur, babamda sevdikten snra, bana zorluk cikarmaz ( allah'in izniyle) .. biliyorum onu cunku..
Ama sence ben bunu nasil Sevdigime kabul ettirrebilriim, yani, zorla tabi guzellik olmaz.. ama birbirimizi sevdikten snra, sozlensek cok guzel olur bnce.. haksiz mi miz miz :(:(
(evliligi biz 5-6 sene ye dusunuyoruz) hatta 7

::a015:

su anda hepinizin 3uncu sayfadan yazdiklarinizi okuyamadan yani hepsini degil.. cvp YAZIYORUUMM..:umursamaz:
Bakin biz 19 yasindayiz, ben hemen simdi gibi yazdim ama.. ben onunla 2-3 sene sonra sozlenelim diye soylemistim cunku cok konusu geciyor bunlarin , ve o istemiyor demedim , yani istiyor ama arada baska seyler var anlamiyormusunuz..
biz ünv kazandik bile.. ayni sehirde farkli okul okuyacagiz ins.. ve bizim bu yurt disanda.. 5 sene okuduktan snra sinav filan, meslegini eline alabiliyorsun bu birincisi, ikincisi, askerlik filan burda evlenmeden once yapilmiyo, bazi erkekler 30 yasinda bazilari ise 30 dan sonra bile yapiyor.. bu hiç sorun degil gozumde.. simdi biz Sevdigimle kendi aramizda bile yuzuk takmak istiyoruz.. yani o bana yuzuk almak istedigini soyledi ..Yani anlicaginiz oda istiyor.. !!! biliyorumm.. tabiki dha genciz, okul en önde gelen sey bizim için..cunku bi altin bilezik gibidir meslek, 7 sene demedim yani biz 25 yasinda filan evlenmeyi dusunuyoruz, kaldiki annemin haberi, var onunda butun ailesinin haberi var... ben mustakbel kayinvalidemle konustum.. kendisi gorusmek istiyordu..gzl konustu allah için bisey diyemem.. ona.. ama dha cok o konusuyor gibi geldi bana.. yani o onun dediklerinin olmasini istiyordu.. ben cekinmedim , yani soyledim zor olcak beklemek diye..bisey demedi.. gelip istiyecegiz seni bile dedi..zamani gelince tabi.. yaa lütfen empati yapin da msj yollayin , ben cok hassas bir kizim ve.. uzulebiliyorum.. ben zaten tavsiyeleriniz için sordum..bazilariniz çokda haklisiniz.. cunku sizler evlisiniz..ve tecrubeleriniz var.. ben hayati toz pembe goren bi kiz degilim kesinlikle..hayatin zorluklarindan cok gzl haberdarim merak etmeyin.. ben adini koyalim diye istedim.. yani illaki gezip tozmak degil amacim, bunu oda istiyor.. zten.. ama bi keresinde konusurken bana soyle dedi : " Seni gelip yalniz isteyemicem herhalde dmi" dedi.. bu demek oluyor ki (benim için) ailesi istemiyor... !! yaa ben durust biriyim.. neden istemediklerini anlamadim.. yaa :çok üzgünüm: mafoldumbenmafoldumben
Simdi soyleyin ne yapayim ben ?

Bak tatlım, kımseye alınma kırılma emı
cunku emın ol burda herkes senı dusundugu ıcın oyle yazıyor
herkesın basından gecmıs bır tecrubesı oldugu ıcın senınd e aynı yanlısa dusmenı ıstemıyor

ben de musadenle nacızane kendı dusuncelerımı kendımden de ornek vererek anlatayım kı sana canlı ornek olsun...

senın gıbıydım, içim kıpırdı, aman bır heves bır heves sozlenmek ıcın anlatamam
15 yasından berı bırlıkteyız nısanlımla, anlıyorum senın heyecanını da...
nısanlım askere gıtmeden once hem benım buk adar heves etmem dolayısıyla hem de nısanlımın askerdeyken aklım rahat olsun dusuncesıyle ustelık 6 yıllık bır ılıskının sonunda sozlendık..üstelık 21 ı bıtırmıstık...

sımdı dıyorum hadı bız cocuktuk keske ama keske benım aılem de onun aılesı de karsı cıksaydı, dur bakalım daha ne oluyor, yangından mal mı kacırıyoruz deselerdı, hele bır yasınız otursun, iş guc hallolsun deselerdi...
keske...

1,5 yıldır nısanlıyım, aramızda tarıfı ımkansız bır mesafe olsa da kayınvaldemlerle bır sorun yasadık... onun oncesınde de pısman oldum ama sozlendıgıme...
ve bılıyormusun pısman olan bır tek ben degıldım, nısanlım da pısman oldu...
ne oldu pekı o yuzuklerı parmagımıza gecırınce...
bırbırımıze olan sevgımız daha da mı arttık HAYIR
eger yuzuk olmasaydı sevgımız azalacakmıydı HAYIR
sımdı cok mu mutluyuz HAYIR
nısanlanmasaydık mutsuz bedbaht mı olacaktık HAYIR
ama bız sandık kı kacıyoruz, ne bu acele...
ne oldu bılıyormusun sadece ZAMAN BIZI YIPRATTI...

daha 19 yasındasın canım...
elbettekı kucuk degılsın...
elbettekı mantıklı dusunebılıyorsun
kı buraya da fıkır almak ıcın actın sonucta konunu degıl mı
bu yuzden herkesın dedıgını ıyı oku emı tatlım...

hanı sevdgın demıs ya sana yalnız gelıp ıstemeyecem demı dıye
doğru soyluyor kızma ona
onun aılesını de dusunmen lazım tatlım
benım kardesım de 19 yasında ustelık 5 yıldır cıktıgı kız arkadası var
ama gelıp de bugun anne ben soz ıstıyorum dese ne yapacak anam babam
ne dıye cıkacaklar kızın aılesının karsısına...

bosver elalem ne laf ederse etsın
laf edecekler her turlu eder

kendını bu yasta sakın bu kadar yukun altına sokma derım ben
tecrubeyle sabıttır

ve suna emın ol bu kadar zaman beklemek hem senı hem sevdıgını en onemlısı de askınızı yıpratacak...
bak ıste bunun garantısını verırım...

bız de heves ettık yuzuge etmedık mı
illa kı canınız ıstıyorsa alın bırer gumus yuzuk takın aprmagına sembolık olarak
bunun kımseye bır zararı olmaz...

sen mantıklı bır kızsın yazdıklarında bu cok acık anlasılıyor canım
akısına bırak emı bazı seylerı.... a.s.

kizlar (ve Sensible) ben ve sevdigim Fransa'da yasiyoruz, yani ailelerimizle.. burda dogup buyuduk.. almanya degil yani.. =)

Son düzenleme:
Bak tatlım, kımseye alınma kırılma emı
cunku emın ol burda herkes senı dusundugu ıcın oyle yazıyor
herkesın basından gecmıs bır tecrubesı oldugu ıcın senınd e aynı yanlısa dusmenı ıstemıyor

ben de musadenle nacızane kendı dusuncelerımı kendımden de ornek vererek anlatayım kı sana canlı ornek olsun...

senın gıbıydım, içim kıpırdı, aman bır heves bır heves sozlenmek ıcın anlatamam
15 yasından berı bırlıkteyız nısanlımla, anlıyorum senın heyecanını da...
nısanlım askere gıtmeden once hem benım buk adar heves etmem dolayısıyla hem de nısanlımın askerdeyken aklım rahat olsun dusuncesıyle ustelık 6 yıllık bır ılıskının sonunda sozlendık..üstelık 21 ı bıtırmıstık...

sımdı dıyorum hadı bız cocuktuk keske ama keske benım aılem de onun aılesı de karsı cıksaydı, dur bakalım daha ne oluyor, yangından mal mı kacırıyoruz deselerdı, hele bır yasınız otursun, iş guc hallolsun deselerdi...
keske...

1,5 yıldır nısanlıyım, aramızda tarıfı ımkansız bır mesafe olsa da kayınvaldemlerle bır sorun yasadık... onun oncesınde de pısman oldum ama sozlendıgıme...
ve bılıyormusun pısman olan bır tek ben degıldım, nısanlım da pısman oldu...
ne oldu pekı o yuzuklerı parmagımıza gecırınce...
bırbırımıze olan sevgımız daha da mı arttık HAYIR
eger yuzuk olmasaydı sevgımız azalacakmıydı HAYIR
sımdı cok mu mutluyuz HAYIR
nısanlanmasaydık mutsuz bedbaht mı olacaktık HAYIR
ama bız sandık kı kacıyoruz, ne bu acele...
ne oldu bılıyormusun sadece ZAMAN BIZI YIPRATTI...

daha 19 yasındasın canım...
elbettekı kucuk degılsın...
elbettekı mantıklı dusunebılıyorsun
kı buraya da fıkır almak ıcın actın sonucta konunu degıl mı
bu yuzden herkesın dedıgını ıyı oku emı tatlım...

hanı sevdgın demıs ya sana yalnız gelıp ıstemeyecem demı dıye
doğru soyluyor kızma ona
onun aılesını de dusunmen lazım tatlım
benım kardesım de 19 yasında ustelık 5 yıldır cıktıgı kız arkadası var
ama gelıp de bugun anne ben soz ıstıyorum dese ne yapacak anam babam
ne dıye cıkacaklar kızın aılesının karsısına...

bosver elalem ne laf ederse etsın
laf edecekler her turlu eder

kendını bu yasta sakın bu kadar yukun altına sokma derım ben
tecrubeyle sabıttır

ve suna emın ol bu kadar zaman beklemek hem senı hem sevdıgını en onemlısı de askınızı yıpratacak...
bak ıste bunun garantısını verırım...

bız de heves ettık yuzuge etmedık mı
illa kı canınız ıstıyorsa alın bırer gumus yuzuk takın aprmagına sembolık olarak
bunun kımseye bır zararı olmaz...

sen mantıklı bır kızsın yazdıklarında bu cok acık anlasılıyor canım
akısına bırak emı bazı seylerı.... a.s.

Sensible ben seni cok sevdiiim cnm benim yaa..boshayallersmile yazdiklarin o kdr guzel ki duygulandiim.. grcekten :gitme: artik öyle dusunmuyoruum sizlerin sayesinde.. beklicem herkes nasil bekliyorsa oyle yapcam.. ins rabbim bize bunu nasip eder, ve tamamina erdirir.. biz çok bagliyiizz gercekten.. onunla.. hem okusak bile ay d'a 1 bile olsa grsz herhalde.. yapamam cunku ondan uzakta..hem dogru soyluyosun sensible.. biz 2mizin arasinda takmak istiyoruz.. yani ben ona coktandir almak istiyodum, ama o benden once davrandi, alsam olur mu diye.. bende sasirdim cnmm Sevdigim benim :asigim: hem birileri sorsa filan, ikimizde :" Ben sözlüyüm demeyi düsünüyoruz opuyorumnanaktan ..
Sensible sen nisanlimisin ? bende evli sanmistim.. peki su an askerdemi ? fisfisfis
tatliimm çok sagol yaa..
duygusallik degil bu joey.. sadece bi çok istedigin bi sey olurya.. oyle bisey.. ben duygusal biri olabilriim.. ama ölcüp tartmadan biseye kalkismam, hem oyuzden once buraya konu açtim.. ;) yerimseniben
kaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:
Sensible ben Seni çok sevdiiim cnm benim yaa..boshayallersmile yazdiklarin o kdr guzel ki duygulandiim.. grcekten :gitme: artik öyle dusunmuyoruum sizlerin sayesinde.. beklicem herkes nasil bekliyorsa oyle yapcam.. ins rabbim bize bunu nasip eder, ve tamamina erdirir.. biz çok bagliyiizz gercekten.. onunla.. hem okusak bile ay d'a 1 bile olsa grsz herhalde.. yapamam cunku ondan uzakta..hem dogru soyluyosun sensible.. biz 2mizin arasinda takmak istiyoruz.. yani ben ona coktandir almak istiyodum, ama o benden once davrandi, alsam olur mu diye.. bende sasirdim cnmm Sevdigim benim :asigim: hem birileri sorsa filan, ikimizde :" Ben sözlüyüm demeyi düsünüyoruz opuyorumnanaktan ..
Sensible sen nisanlimisin ? bende evli sanmistim.. peki su an askerdemi ? fisfisfis
tatliimm çok sagol yaa..
duygusallik degil bu joey.. sadece bi çok istedigin bi sey olurya.. oyle bisey.. ben duygusal biri olabilriim.. ama ölcüp tartmadan biseye kalkismam, hem oyuzden once buraya konu açtim.. ;) yerimseniben
kaydirigubbakcemile4

Canim benim sagol cok tatlisinolumunekankayizsmile
Hah bak simdi ne güzel düsünüyorsun:lepi: Hep böyle düsün, emin ol daha güzel olacak hersey.

2 ay sonra 1 yillik nisanliyim canim. Henüz evlenmedim daha, nisanlimin isi nedeniyle 6 ay uzattik evliligi, kismetse aralik ayinda evleniyoruz insAllah.
Askere gitti, 2 hafta sonra döndü evine:) Gözlerinde problem oldugu icin yapamadi askerligini.

Cok mutlu olursun insAllah canim. Merak etme, hersey istedigin gibi olacak yeter ki acele etme.

öptüm seni

Sensible ben Seni çok sevdiiim cnm benim yaa..boshayallersmile yazdiklarin o kdr guzel ki duygulandiim.. grcekten :gitme: artik öyle dusunmuyoruum sizlerin sayesinde.. beklicem herkes nasil bekliyorsa oyle yapcam.. ins rabbim bize bunu nasip eder, ve tamamina erdirir.. biz çok bagliyiizz gercekten.. onunla.. hem okusak bile ay d'a 1 bile olsa grsz herhalde.. yapamam cunku ondan uzakta..hem dogru soyluyosun sensible.. biz 2mizin arasinda takmak istiyoruz.. yani ben ona coktandir almak istiyodum, ama o benden once davrandi, alsam olur mu diye.. bende sasirdim cnmm Sevdigim benim :asigim: hem birileri sorsa filan, ikimizde :" Ben sözlüyüm demeyi düsünüyoruz opuyorumnanaktan ..
tatliimm çok sagol yaa..
kaydirigubbakcemile4

gızzzz sensıble ı sev tabı de alıntı yaptıgın benım huuu aydasu kaydirigubbakcemile3
sensıble kız bak butunlestık senınle...

bız de takmıstık cunku canım kendı aramızda yuzuk...
madem heveslısın tak kıme ne zararı var

gızzzz sensıble ı sev tabı de alıntı yaptıgın benım huuu aydasu kaydirigubbakcemile3
sensıble kız bak butunlestık senınle...

bız de takmıstık cunku canım kendı aramızda yuzuk...
madem heveslısın tak kıme ne zararı var

aydasuu cok tatlisiin cnm ya.. ksuura bakmayin kizlar ikinizi de karistirdim .. cunku 2nizde mavi renkte yazdiginiz için.. fark etmedim bile.. ama 2nizide çok sevdigiim ben yaa.. supersiniz.. :) kaydirigubbakcemile5
bu aydasu ya a.s.
buda Sensible sana a.s.
hihii kaydirigubbakcemile3 aydasu madem heveslisin tak derken bana mi diyosun ?? :):)

Canim benim sagol cok tatlisinolumunekankayizsmile
Hah bak simdi ne güzel düsünüyorsun:lepi: Hep böyle düsün, emin ol daha güzel olacak hersey.

2 ay sonra 1 yillik nisanliyim canim. Henüz evlenmedim daha, nisanlimin isi nedeniyle 6 ay uzattik evliligi, kismetse aralik ayinda evleniyoruz insAllah.
Askere gitti, 2 hafta sonra döndü evine:) Gözlerinde problem oldugu icin yapamadi askerligini.

Cok mutlu olursun insAllah canim. Merak etme, hersey istedigin gibi olacak yeter ki acele etme.

öptüm seni

Amiiiiin cnm sagol.. aynisini sanada diliyoruum.. hep mutlu olursunuz ins..allah tamamina erdirsin Sensible'iim.. :nazar: ..keske türkiyede olsaydim.. dügününe gelirdim :lepi:

:asigim:kaydirigubbakcemile5 Hayirlisi olsun herseyin​

Son düzenleme:
aydasuu cok tatlisiin cnm ya.. ksuura bakmayin kizlar ikinizi de karistirdim .. cunku 2nizde mavi renkte yazdiginiz için.. fark etmedim bile.. ama 2nizide çok sevdigiim ben yaa.. supersiniz.. :) kaydirigubbakcemile5
bu aydasu ya a.s.
buda Sensible sana a.s.
hihii kaydirigubbakcemile3 aydasu madem heveslisin tak derken bana mi diyosun ?? :):)

saol tatlım...

bı parca faydamız olduysa ne mutlu bıze...

evet canım sana dedım yuzuk meselesını...

ılla kı takılcaksa alın takın aranızda bunun kımseye bı zararı yok

bız 17 yasındaydık kendı aramızda taktıgımızda evcılık oynar gıbı... kaydirigubbakcemile3

ay oh sen vazgectın ya rahatladım valla

bosver kız sımdıden dertsız basına dert mı alcan kaynana falan...

keyfını cıkar sen herseyın vereliniortak

Çelişkili ifadeleri kırmızıyla geçtim konu sahibi incele bakalım ...

su anda hepinizin 3uncu sayfadan yazdiklarinizi okuyamadan yani hepsini degil.. cvp YAZIYORUUMM..:umursamaz:
Bakin biz 19 yasindayiz, ben hemen simdi gibi yazdim ama.. ben onunla 2-3 sene sonra sozlenelim diye soylemistim cunku cok konusu geciyor bunlarin , ve o istemiyor demedim , yani istiyor ama arada baska seyler var anlamiyormusunuz..
biz ünv kazandik bile.. ayni sehirde farkli okul okuyacagiz ins.. ve bizim bu yurt disanda.. 5 sene okuduktan snra sinav filan, meslegini eline alabiliyorsun bu birincisi, ikincisi, askerlik filan burda evlenmeden once yapilmiyo, bazi erkekler 30 yasinda bazilari ise 30 dan sonra bile yapiyor.. bu hiç sorun degil gozumde.. simdi biz Sevdigimle kendi aramizda bile yuzuk takmak istiyoruz.. yani o bana yuzuk almak istedigini soyledi ..Yani anlicaginiz oda istiyor.. !!! biliyorumm.. tabiki dha genciz, okul en önde gelen sey bizim için..cunku bi altin bilezik gibidir meslek, 7 sene demedim yani biz 25 yasinda filan evlenmeyi dusunuyoruz, kaldiki annemin haberi, var onunda butun ailesinin haberi var... ben mustakbel kayinvalidemle konustum.. kendisi gorusmek istiyordu..gzl konustu allah için bisey diyemem.. ona.. ama dha cok o konusuyor gibi geldi bana.. yani o onun dediklerinin olmasini istiyordu.. ben cekinmedim , yani soyledim zor olcak beklemek diye..bisey demedi.. gelip istiyecegiz seni bile dedi..zamani gelince tabi.. yaa lütfen empati yapin da msj yollayin , ben cok hassas bir kizim ve.. uzulebiliyorum.. ben zaten tavsiyeleriniz için sordum..bazilariniz çokda haklisiniz.. cunku sizler evlisiniz..ve tecrubeleriniz var.. ben hayati toz pembe goren bi kiz degilim kesinlikle..hayatin zorluklarindan cok gzl haberdarim merak etmeyin.. ben adini koyalim diye istedim.. yani illaki gezip tozmak degil amacim, bunu oda istiyor.. zten.. ama bi keresinde konusurken bana soyle dedi : " Seni gelip yalniz isteyemicem herhalde dmi" dedi.. bu demek oluyor ki (benim için) ailesi istemiyor... !! yaa ben durust biriyim.. neden istemediklerini anlamadim.. yaa :çok üzgünüm: mafoldumbenmafoldumben

Hayirli geceler kizlar,

öncellikle buraya yaziyorum çunku sizlerin beni anliyacaginizi umud ediyoruumm..
istedigim tek sey bana tavsiyeler vermeniz, yanimda olmaniz kizlar.. yani :)

Ben sevdigimle sözlenmek istiyorum, bunu tabi o da istiyor.. ama bana kalsa 1 ay snra derim, hatta hemen simdi bile kabul ediyoruum.. ya cunku onu coook seviyorum.. ve biliyorum ki esim olmasini istedigim Tek insan O.. ona guveniyorum, onunda beni cok sevdigini biliyorum.. ama kaldi ki o sözlenmeyi hemen degil dha ünv bitirmeye yakin istiyor..Bu durum beni bi hayli uzuyor tabi..bisey de diyemiyorum.. ama biliyor kabul etmedigimi ..biz simdi ayni sehirde iki ayri ünv okucaz.. ama grsebilcekmiyiz bilmiyorum okuldan ve derslerden dolayi..Benim istedigim onunla sözlensek.. dha gzl olur.. yani bunu gercekten cok arzu ediyoruumm.. ve onunda yakin zmnda olmasini kabul etmesini saglamak istiyoruum.. tabikii mesleklerimizi elimize alinca evlilik olucak.. ama söz kesilmemesi için bi sebep goremiyorum.. Kizlar ins, gzl anlatabilmistirim hissettiklerimi...Yani ben anormal degilim dimi, istediklerim normal degil..mi..Sevdigiim o benim sonucta :(:(
cvp yazacak olanlara simdiden tsk ler.. siz nasil söz karari aldiniz? kac yasinizda? ailelerin tepkisi nasil oldu mesela..?

Birbiriyle çelişen o kadar cümle varken nasıl empati yaparak yorum yazacağım bilemedim şimdi...

Birinci çelişki,ben 2-3 sene sonra sözlenelim istiyorum diyorsun ,öteki mesajında 1 ay sonra istediğini yazıyorsun .Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

İkinci çelişki,O da istiyor nişanlanmak ve bana yüzük almayı düşünüyor diyorsun ,öte yandan o üniversiteyi bitirmeden istemiyor diyorsun.:delphin:

Üçüncü çelişki,7 sene bekleyelim diye yazmadım diyorsun.Oysa bir mesajında 25 yaşında düğünün olcağını yazıyorsun.Şuan yaşın 19...25 den çıkar 19 u.Kaldı 6 .Ha 6 sene ha 7 ne farkeder.Sonuçta bunu diyen sensin neden inkar ediyorsun ki...

Dördüncü çelişki,sevgilin senin kadar istiyor nişanlanmak bundan çok eminmişsin,diğer yandan onu nasıl ikna edeceğini soruyorsun.Madem istiyor o zaman iknaya gerek yok değil mi.Demek çocuk okulu bitince istiyor bu tarz şeyleri...

Çocuğun annesiyle görüşmüşsün zamanı gelince isteyeceğiz demiş.Bu ne demek,bu kadar acele etme herşeyin bir zamanı var bekle demek...

Başka bir mesajından alıntı :

Rabbim uzun hayirli ve saglikli ömürler versin ins.. ama oyle bisey olsa, ya ona ya bana.. napcaz biz.. hem hani derler ya.. hem günü gününe yasiyacaksin , hem gelecegini dusunurek, ama hiç unutmayacaksinki yarin ölebililirsin

Rabbim cümlemize uzun hayırlı ömürler versin .

Ölümü hepimiz yaşayacağız bu kaçınılmaz elbette.Ama belki yarın öleceğiz diye de birşeylerin zamanını öne almaya gerek yok...

O zaman herkes planlarını projelerini öne alsın belki yarın ölürler nemelazım.Mesala benim çocuğum yok,hemen bugün yapayım belki yarın ölürüm .

Bak gülüm yaşının ufaklığından mantık kapılarını kapamışsın tamamen.Seni anlamaya çalışıyorum.İlerde pişman olmanı da istemem bu aceleciliğin yüzünden.Bırak da herşey tadıyla olsun.

canım arkadaşlar herşeyi yazmış aslında ,bende söylenenlere katılıyorum daha öncede yazdığım gibi .... bak daha 19 yaşındaymışsınız....sakın yanlış anlama ama gerçekten evlilik için çok küçüksünüz,heleki bir erkeğin 19 yaşında evlenmesi çook yanlış olur...

7 sene demedim,25 yaşında falan evlenicez demişsin...zaten 25 6 sene sonrası oluyo:1hug:

kadın gelip istiycez zamanı gelince demiş,şimdi istemiyorlar diyorsun...çokta haklılar..onlarda anne baba olarak bu yaşta çocuklarını evlendirmek istemezler....sonra pişman olabileceğinizi bilirler çünkü...

neyse uzatmıyım zaten sende mantıklı düşünmeye başlamışsın...bendende abla tavsiyesi,siz şimdi hayatın tadını çıkarın,birbirinizi sevin buna kimsenin bişi dediği yok ama bırakın sözü,yüzüğü...yüzük takmakla ölümün falanda alakası yok,vakti gelen yüzük taksanda takmasanda gider,Allah gecinden versin...sen o tazecik beynini bunlarla yorma,derslerinize yoğunlaşın,güzel güzel okuyun....bunlarda güzel zamanlar emin ol,çok ararsın sonra....

herşeyin hayırlısı olsun canım....sevgiler

Çelişkili ifadeleri kırmızıyla geçtim konu sahibi incele bakalım ...
Birbiriyle çelişen o kadar cümle varken nasıl empati yaparak yorum yazacağım bilemedim şimdi...
Birinci çelişki,ben 2-3 sene sonra sözlenelim istiyorum diyorsun ,öteki mesajında 1 ay sonra istediğini yazıyorsun .Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
ıkinci çelişki,O da istiyor nişanlanmak ve bana yüzük almayı düşünüyor diyorsun ,öte yandan o üniversiteyi bitirmeden istemiyor diyorsun.:delphin:
Üçüncü çelişki,7 sene bekleyelim diye yazmadım diyorsun.Oysa bir mesajında 25 yaşında düğünün olcağını yazıyorsun.Şuan yaşın 19...25 den çıkar 19 u.Kaldı 6 .Ha 6 sene ha 7 ne farkeder.Sonuçta bunu diyen sensin neden inkar ediyorsun ki...Dördüncü çelişki,sevgilin senin kadar istiyor nişanlanmak bundan çok eminmişsin,diğer yandan onu nasıl ikna edeceğini soruyorsun.Madem istiyor o zaman iknaya gerek yok değil mi.Demek çocuk okulu bitince istiyor bu tarz şeyleri...
Çocuğun annesiyle görüşmüşsün zamanı gelince isteyeceğiz demiş.Bu ne demek,bu kadar acele etme herşeyin bir zamanı var bekle demek...
Başka bir mesajından alıntı :Rabbim uzun hayirli ve saglikli ömürler versin ins.. ama oyle bisey olsa, ya ona ya bana.. napcaz biz.. hem hani derler ya.. hem günü gününe yasiyacaksin , hem gelecegini dusunurek, ama hiç unutmayacaksinki yarin ölebililirsin..Rabbim cümlemize uzun hayırlı ömürler versin . Ölümü hepimiz yaşayacağız bu kaçınılmaz elbette.Ama belki yarın öleceğiz diye de birşeylerin zamanını öne almaya gerek yok...
O zaman herkes planlarını projelerini öne alsın belki yarın ölürler nemelazım.Mesala benim çocuğum yok,hemen bugün yapayım belki yarın ölürüm .
Bak gülüm yaşının ufaklığından mantık kapılarını kapamışsın tamamen.Seni anlamaya çalışıyorum.ılerde pişman olmanı da istemem bu aceleciliğin yüzünden.Bırak da herşey tadıyla olsun.

Bak O mavi arkadasiimm.. benim yazdiklarimda hiç bi celiski yok aslinda... yanlis ifade etmisim kendimi.. biz 2miz sözlenmeyi istesek bile..hem o kendi ailesinden dolayi hem ben kendi ailemden dolayi istemiyoruz su an, zaten vazgectim bu dusunceden yuzuk muzuk takmicagiz, birincisi bu , ikinci olarak lafin gelisi denir simdi bile olsa takarim diye.. yani tabiki ben beklemeyi dusunuyorum artik.. oyle ben de kabul etmiyorum
ayrica " bu ne perhis bu ne lahana tursusu" demenizi hiç yakistiramadim.. ne yaani.?? ben buraya konu açinca her turlu kritige açik olsam da.. benimle guzel konusmaniz gerek.. ben nasil size saygi gosteriyorsam sizinde oyle davranmanizi isteriimm.. bu çk onemli.. su anda kardesinizle konusmuyorsunuz, allah allah yaa...
hem sizin "Dördüncü çeliski" olarak adlandirdiginiz sey : oyle degil bi kere..ben ona erken sözlenelim diye sormak istiyodum.. birdaha gozden geçirmek istemistim konuyu ama iyiki vazgectim bi suru Kk bayanlarina tsk ediyorum sizlere , sizler sayesinde.. oldu Bu!!
haa bide ekliim 5-6-7 sene ne fark eder degiiil ünv de okuyunca illaki 5 sene demi bitircez okulu.. diyelim ki bi senemizi basaramadik notlar dan dolayi, bi kez kaldik.. 6 sene olmicak mi.. hem bana yorum yazmanizi, empati yapmanizi istemem kotu bisey mi ? haa ben yanlis ifade ediyorsam kendimi kusura bakmayin ,(dha kucuk olabilriim ama ancak bu kdr anlatabildim, ve baskala kizlarin tepkisi nedense boyle olmadi)
simdi kizgin bi sekilde cvplamis olabilirim, ama ben cok hassas im boyle konularda..
Insanlar onlara nasil davranilmasini, konusulmasini isterlerse, onlar da ayni sekilde basklarina bunu çok gormesinler, ve ayni davransinlar,
Benim de diyeceklerim bunlardi !!!!

Son düzenleme:
kızlar arkadas vazgectı zaten sozlenme dusuncesınde
onun da kafası karısıktı ama sanırım netlestırdı artık...

dımı esmergirl...
olumunekankayizsmile

kızlar arkadas vazgectı zaten sozlenme dusuncesınde
onun da kafası karısıktı ama sanırım netlestırdı artık...

dımı esmergirl...
olumunekankayizsmile

kesinlikle aydasucugumm beniim yerimseniben
ama bi arkadasin yazdiklari sinirlerimi bozdu.. (yada ben yanlis anladim) halbuki aksam ne gzl iyiydiimm.. cnm cok skildi.. yhaa.. bska derdim yokmus gibi bide.. offf
ya alingan degilim ben , olsaydim bi suru msj yazilda onlara bi suru cvpda yazardim ama niyeyse buna kizdim iste :oklava:

:enbuyukkk:

Bak O mavi arkadasiimm.. benim yazdiklarimda hiç bi celiski yok aslinda... yanlis ifade etmisim kendimi.. biz 2miz sözlenmeyi istesek bile..hem o kendi ailesinden dolayi hem ben kendi ailemden dolayi istemiyoruz su an, zaten vazgectim bu dusunceden yuzuk muzuk takmicagiz, birincisi bu , ikinci olarak lafin gelisi denir simdi bile olsa takarim diye.. yani tabiki ben beklemeyi dusunuyorum artik.. oyle ben de kabul etmiyorum
ayrica " bu ne perhis bu ne lahana tursusu" demenizi hiç yakistiramadim.. ne yaani.?? ben buraya konu açinca her turlu kritige açik olsam da.. benimle guzel konusmaniz gerek.. ben nasil size saygi gosteriyorsam sizinde oyle davranmanizi isteriimm.. bu çk onemli.. su anda kardesinizle konusmuyorsunuz, allah allah yaa...
hem sizin "Dördüncü çeliski" olarak adlandirdiginiz sey : oyle degil bi kere..ben ona erken sözlenelim diye sormak istiyodum.. birdaha gozden geçirmek istemistim konuyu ama iyiki vazgectim bi suru Kk bayanlarina tsk ediyorum sizlere , sizler sayesinde.. oldu Bu!!
haa bide ekliim 5-6-7 sene ne fark eder degiiil ünv de okuyunca illaki 5 sene demi bitircez okulu.. diyelim ki bi senemizi basaramadik notlar dan dolayi, bi kez kaldik.. 6 sene olmicak mi.. hem bana yorum yazmanizi, empati yapmanizi istemem kotu bisey mi ? haa ben yanlis ifade ediyorsam kendimi kusura bakmayin ,(dha kucuk olabilriim ama ancak bu kdr anlatabildim, ve baskala kizlarin tepkisi nedense boyle olmadi)
simdi kizgin bi sekilde cvplamis olabilirim, ama ben cok hassas im boyle konularda..
Insanlar onlara nasil davranilmasini, konusulmasini isterlerse, onlar da ayni sekilde basklarina bunu çok gormesinler, ve ayni davransinlar,
Benim de diyeceklerim bunlardi !!!!

Ben ifadelerinde çelişki gördüğüm için bu ne perhiz bu ne laha turşusu ifadesini kullandım :delphin:

5-6 yıl ne farkeder demem de şu şekilde.7 sene beklemek istemediğini yazmışsın.Sonra 6 sene beklemek istediğini yazmışsın .Ben de ha 6 ha 7 ne farkeder dedim.

Bunun için birbirinizi incitmeyin anlamında söyledim..Empati yapmamızı istemende kötülük yok elbette.Sadece bana yanlış gelen hususları belirttim sana.Evet çok hassassın gene de bir hatam olduysa affola.Kimsenin günahını almak istemem.

kesinlikle aydasucugumm beniim yerimseniben
ama bi arkadasin yazdiklari sinirlerimi bozdu.. (yada ben yanlis anladim) halbuki aksam ne gzl iyiydiimm.. cnm cok skildi.. yhaa.. bska derdim yokmus gibi bide.. offf
ya alingan degilim ben , olsaydim bi suru msj yazilda onlara bi suru cvpda yazardim ama niyeyse buna kizdim iste :oklava:

:enbuyukkk:

Sinirlerini bozacak birşey yok.Ona bakarsan senin kullandığın çelişkili ifadeler de benim sinirimi bozdu.(yada ben yanlış anladım !)

Benim de başka derdim yokmuş gibi bu konudayım of ki ne of :delphin:

Ben ifadelerinde çelişki gördüğüm için bu ne perhiz bu ne laha turşusu ifadesini kullandım :delphin:

5-6 yıl ne farkeder demem de şu şekilde.7 sene beklemek istemediğini yazmışsın.Sonra 6 sene beklemek istediğini yazmışsın .Ben de ha 6 ha 7 ne farkeder dedim.

Bunun için birbirinizi incitmeyin anlamında söyledim..Empati yapmamızı istemende kötülük yok elbette.Sadece bana yanlış gelen hususları belirttim sana.Evet çok hassassın gene de bir hatam olduysa affola.Kimsenin günahını almak istemem.

ya bana kalsa 6 seneye de yok derdim.. cunku onca sene nasil beklicegimi dusunuyoduumm .. herseye sabir eden ben, bunu bekleyemez olmustumm.. ama rabbim bununda sabrini verir insallah..herkes nasil bekleyebiliyorsa bende bekleriim.. anlayisiniz için tesekkürler

Back
X