Sözleşme konusunu dile getirmesi zoruma gitti, sizce normal mi??

Hala kredi durumu olmasaymış neyse de.. Ki zaten senin olmuyo öyle bi durumda. Ama çok ayıp yaptığı.

Merhaba arkadaslar,

Sevgilimin evi var ve evlenince ins orada yasayacagiz. Kredisini hala oduyor. Kendisi iki kere evlilik yapip ayrildi. Ben de bir kere evlenip ayrildim. Iki defa 'sutten dili yandigi' icin, ayrilik durumunda evle ilgili talebim olamasin diye sozlesme imzalatmak istiyor bana. Ben bana guvenmedigini ayrilik ihtimalini dusundugunu kirildigimi vs soylesem de guvendigini, ins ayrilmayacagimizi ama cok kucuk ihtimal olsa da her evlilikteki gibi, onlem almak istedigini soyledi. Yani ayrilik olmadikca zaten ev ikimizin dedi. Daha once baya ugrastirilmis bu konuda cunku. Mantikli dedi ben duygusal dusunuyormusum. Sizce ben abartiyor muyum siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Ben sizin yerinizde olsam asla evlenmezdim

Ben sizin yerinizde olsam asla evlenmezdim

Adam 2 boşanma geçirmiş ne bedeller ödemiştir maddi olarak. Bi ev almış o da elden giderse derdinde...çünkü evlilik bitince "donuna kadar alıcam" olayı baslayabiliyor...Ama dediğim gibi konu sahibi sen bu sözleşme olayına takılacağına bu adam neden 2 kere boşandı nasıl bir karakter onu çöz...

Benim için bu bir ayrılık sebebi olurdu. Gözüm malda, mülkte olduğu için değil yol arkadaşı olarak seçtiğim adam hesapçı olduğu için.

Adam 2 boşanma geçirmiş ne bedeller ödemiştir maddi olarak. Bi ev almış o da elden giderse derdinde...çünkü evlilik bitince "donuna kadar alıcam" olayı baslayabiliyor...Ama dediğim gibi konu sahibi sen bu sözleşme olayına takılacağına bu adam neden 2 kere boşandı nasıl bir karakter onu çöz...
Ben 2 kere evlenme isinede takildimda. Sonra burada topa tutulurum diye yazmaya cekindim. 2 kere evlenmeside kusku uyandiriyor.

Merhaba arkadaslar,

Sevgilimin evi var ve evlenince ins orada yasayacagiz. Kredisini hala oduyor. Kendisi iki kere evlilik yapip ayrildi. Ben de bir kere evlenip ayrildim. Iki defa 'sutten dili yandigi' icin, ayrilik durumunda evle ilgili talebim olamasin diye sozlesme imzalatmak istiyor bana. Ben bana guvenmedigini ayrilik ihtimalini dusundugunu kirildigimi vs soylesem de guvendigini, ins ayrilmayacagimizi ama cok kucuk ihtimal olsa da her evlilikteki gibi, onlem almak istedigini soyledi. Yani ayrilik olmadikca zaten ev ikimizin dedi. Daha once baya ugrastirilmis bu konuda cunku. Mantikli dedi ben duygusal dusunuyormusum. Sizce ben abartiyor muyum siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Adam size değil kendine güvenemiyor bence... Daha evlenmeden böyle düşünüyorsa işin biraz zor gibi şimdiden hesaba giren bi adamın sonu ne olur bilemem... Bence bikere değil bin kere düşün

Ben 2 kere evlenme isinede takildimda. Sonra burada topa tutulurum diye yazmaya cekindim. 2 kere evlenmeside kusku uyandiriyor.

Zaten biz de 2 kere evlenen kötüdür demiyoruz sadece iyi araştırmış mı onu merak ettim..Diğer eşlerden ayrılırken çirkef mi saygılı mı ayrılmış mesela...Dertleşme ayağına detaylı anlattırsa erkekler dökülüverir zaten

O zaman sizde sunu sart kosarsiniz evin kredisi bitene kadar evin gecimine tek kurus katkiniz olmayacagina dair. Cunku evi bende odeyeceksem niye sozlesme yapiyorum. O zaman kredi bitene kadar evin gecimine hic katki saglamam bunuda kabul etmek zorunda eger sozlesme yapiyorsam
Kendi ihtiyaclarini giderecek kadar katkida bulunsun.Niye kendi masrafi kocaya yikilsin calisiyorken.Bunu uygulayabilir
Yani cuzi bir miktar katkida bulunacak
Buna da yok derse.Okadar da degil.

Merhaba arkadaslar,

A

Neden 2 kez boşanmış .Bu sorun .2 kez boşanmış sözleşme isteyen bir adamda vardır bir arıza. Şansını deniyorsun deneme.
Ad

İyi de resmi nikah yapmamızın da sebebi bu değil mi zaten?
Özellikle kadınlar hakları korusun diye nikah yapmıyor mu?
Erkekler "Sen bana güvenmiyor musun?" dese?
Her şeye bu kadar duygusal yaklaşmamak lazım.

Çetin özler sanki evlilik sözleşmesi istemiş. Diyelim ki eski evlilikler biterken para pul ayrılıklarında mağdur olduğunu düşünüyor, olabilir, eski ilişkilerden çıkarılan dersler de yeni ilişkilere kesiliyor maalesef. O kadar gurur kırıcı gelmedi bana diğer açılardan bi sorun yoksa evlenmekten caymanıza değecek birşey değil bence. Ancak evin kredisi hala ödeniyormuş, eğer evlenirseniz aile bütçenizden kredi ödeyeceksiniz demektir eee ama boşanma durumu olursa evde hakkınız olmayacak o size haksızlık. Ya kredi ödemesi bitene kadar kesinlikle beş kuruşluk katkınız olmasın eve ya da kısa sürecekse kredi bitikten sonra evlenin bence

Ee kredisi bitmemiş? Evliyken krediyi birlikte öde sonra boşanırken ev için söz sahibi olma diye sözleşme imzala desin. Ne kadar küçük hesaplar peşinde insanlar. Sanki koç sülalesinin torunu. Kıytırık ev işte.

Kredisini hala ödüyor demişsiniz sizle evlendikten sonra da ödeyecek mi bu adam iyide bu size haksızlık değilmi kazancını eve yatıracak sizin de maaşınızla geçineceksiniz ama ev adamın olacak birde garanti olmayan hayata imza atıcaksınız. Hayır sizin mantığınıza yatıyormu bu durum ne büyük bir bencillik !! Bence ikinci tercihinizi evi olmayan ama kaliteli olan bir insanla yapmalısınız ;)

Evin kredisi bitmiş olsaydı ve bu teklif yapılsaydı ben üstünde durmazdım. Nasıl çalışan evli çift parasını havuz hesabı yapabiliyorsa yapmama hakkıda var.
Bu durumda herkesin çalıştığı kendine.

Dip not: normal şartlarda eşlerin parasının ortak olduğunu düşür, senin benim param hesabı yapmam. Lakin böyle bir durumda kurnazlık etmeye çalışan bir adamla evli olsam evin giderlerine ortakta olmam. İsterse boşanır 4. İle evlenir :)

Ben açıkçası bu kadar sıkıntı olacak birşey görmedim. Benim eşim eğer böyle birşey isteseydi, o nasıl rahat hissedecekse öyle olsun derdim. Kendime güveniyorsam neden zoruma gitsin? Ayrıca, adam sonuna kadar da haklı.

Bir de şu var tabi, boşanma aşamasına geldiğim adamdan iğne istemem, yerin dibine de batsın.. İmzala gitsin, ikinizin de üçüncü girişimi, daha esnek olmanız birbirinizi yıpratmamanız lazım. Onu anlamak bu kadar zor değil.

Kendini biraz onun yerine koysana, neler yaşamış adam. Haliyle korkar. Yasalar da kadına pozitif ayrımcılık yapıyor bu konularda korkuyordur. Sana düşen alındım gücendim tripleri yerine güçlü durup, nasıl istersen öyle olsun demek bence. Tabi ben imzalasam buna gerek duymadığımı ama sırf o kendini iyi hissetsin diye imzaladığımı kesinlikle söylerdim.

Görmemişin evi olmuş diyoruz bu duruma

Ama 3 te aradığını bulamayan 4. de hiç bulmaz. Boşuna evlenip kendini üzme

Merhaba arkadaslar,

o ev zaten bosansanızda onun cunku evlılık bırlıgı oncesınden alınmıs o nedenle sozlesmenın bır lutfu yok ama ben olsam bende kırılırdım bu duruma..

Back
X