Sözleşme konusunu dile getirmesi zoruma gitti, sizce normal mi??

Bence mantikli. Neden duygusal bakiyorsunuz ki. Ben insanlarin o bunu yapmaz dedigi seyleri yaptigini gördüm. Sevgiliniz hakli. Hatta ayni durumda siz olsaniz sizinde bunu yapmaniz gerekirdi. Bir ömür mutlu olacagiz diye düşünüp guvenerek evlenilir evet ama ayrilirken bazilarinin rengi degisir. Ufak bi ihtimalde olsa bence dogru.

Ev siz evlenmeden alindigi icin zaten hakkiniz yok. Bos yere sozlesme imzalatiyor. Bunun disinda bosanma durumunda evlilik suresince beraber edilen mallarin paylasimi icinse ben imzalamazdim. Bu oyun olabilir.

ozaman ev senin altınlar benim çalışırsan paran senin çalışmazsan başının çaresine bak aç kal öl mü.
yazık evlilik sen ben degil ki biz oldugunuz yerdir.
vasiyet yazsın şimdiden çok degerli evimi falanın filanın hakkıdır diye.

krediyi hala ödediği için evlendikten sonra ödediği paralar üzerinde hak sahibi olabilirsiniz, çünkü evlendikten sonra kazanılan para ile ödenmiş olunuyor. bu nedenle sözleşme istemiştir.
evet üzücü bir durum ama o da 3. evliliğini yapacak , 2 taraf da haklı bence.
ama evlendikten sonra birlikte ödeyeceğiinz için onda hak sahibi olman da çok normal. yasalar boşuna yapılmıyor. bunu ona açıkla. siz kredi ödeyeceksiniz ama ev tamamen ona ait olacak ne güzelmiş.
bu durumda sözleşme imzalasanız bile boşanma durumunda yine hak iddia edebilirsin diye düşnüüyorum ama bir avukata sormak lazım..

Tesekkur ederim. Peki evlendikten sonra evin kredisi odenmeye devam ediyorsa, kredi tamamen odendigi zaman evin bir kismi ikimizin de mi oluyor? Yani kismen hak talep edebiliyorum??

Talep edebilirsiniz ama evin yarısı niteliginde olmayabilir. Yani şöyle adam atiyorum 3000 maasin 2000 nini krediye veriyorsa, 1000tl ile iki kişi gecinemez, bende maasimla evi gecindirdim şeklinde hak talep edebilirsiniz.

sevgilinizin krediye odedigi meblag kadar birikim yapip, bosanma durumunda sevgilinizin "hak talep etmemesini" de sozlesmeye eklemek istediginizi soyleyin bakalim tepkisi ne olacak.

Tesekkur ederim. Peki evlendikten sonra evin kredisi odenmeye devam ediyorsa, kredi tamamen odendigi zaman evin bir kismi ikimizin de mi oluyor? Yani kismen hak talep edebiliyorum??
Evet hak sahibi olabilirsin ozelliklede banka havale yoluyla cikartirsan kredi hesabina dekontlari mahlemeye sunup hak iddia edersin Zaten adamda bunu bildigi icin sozlesme istiyor imzalarsaniz o hakkinizdan feragat ediyorsunuz
Kizmayin ama 2 defa bosanmis tamam evlilik sans kader kismet lakin buralardanda biliyoruz kadin denilen kolay kolay mucadelesini etmeden birakmiyor yuvayi hadi 1. Birakti 2. Neden birakti iyi arastirdinizmi bakin daha imza atmadan bosanmanin derdine dusmus bu adam en basta kendine guvenmiyor iyi hesap edip adim atin

Ev icinde o kurnazsa sizde olun sizinde bir avukatiniz olsun sozlesme karsilikli olsun evin gecimi icin hesap acilip ev masraflari esit ciftler tarafindan yatirilacak onun disi kazanctan kalan kredi bitimine kadar kisilere aittir diye madde koyulsun ortak evin gideri 2500 mu aylik 1250 sen 1250 o artan kisiye ait odesin kredisini sanane
Kredi bitince normale donersiniz
Madem mevzu para pul sende hasar almis bir kadinsin sende sahip cik parana

Çok haklı!
Siz aynı durumda olsanız çekişmeli boşansanız sizde aynı şeyi düşünürdünüz...
Evlenirken herşeyim senin... boşanırken herşeyin benim oluyor çok gördük duyduk

Daha evlenmeden ayrılık hesabı yapıyor .. neden 3.kez evlendiği asagi yukarı belli ..

Ben istemezdim para göz bir adamla hayal kurup , evlendikten sonra yıkılan hayallerimi yalnız izlemeyi ..

Açıkçası ben sevdiğim insanla evlenirken bir ev üzerine değil toptan bir evlilik sözleşmesi yapmayı düşünüyorum.
Arada en ufak şüphenin dahi kalmaması namına. Kişiler arası güven de değil tek mesele.
Zaten bu sözleşme yapılmadığı, hoş görülmediği için evlilikten sonra yok oğlumun parasını yiyor yok kızımın mallarını aldı gibi pek güzel muhabbetler alıyor başını gidiyor!
Şimdi mantıken düşününce evlilik sözleşmesi...
Neden çirkin olsun ki?

Son düzenleme:
ama zaten evi bekarken almış sizin hakkınız yasal olarak olmaz ki anma velakin siz evlendikten sonrada ödemeye devam edeceksiniz ee bu durumda sizinde o eve katkınız olacak adam evi ödesin diye siz masraftan kısıp yeri gelip evin diğer ihtiyaçlarını karşılayacaksınız bu durumda sevgiliniz çok bencil sizde bu şekilde düşünebilirdiniz

Merhaba arkadaslar,

Sevgilimin evi var ve evlenince ins orada yasayacagiz. Kredisini hala oduyor. Kendisi iki kere evlilik yapip ayrildi. Ben de bir kere evlenip ayrildim. Iki defa 'sutten dili yandigi' icin, ayrilik durumunda evle ilgili talebim olamasin diye sozlesme imzalatmak istiyor bana. Ben bana guvenmedigini ayrilik ihtimalini dusundugunu kirildigimi vs soylesem de guvendigini, ins ayrilmayacagimizi ama cok kucuk ihtimal olsa da her evlilikteki gibi, onlem almak istedigini soyledi. Yani ayrilik olmadikca zaten ev ikimizin dedi. Daha once baya ugrastirilmis bu konuda cunku. Mantikli dedi ben duygusal dusunuyormusum. Sizce ben abartiyor muyum siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Doğrusunu yapıyor.

Bende de tamamen, 2 kez boşanmış bir adamla evlenme kararı almanıza takıldım. Çok cesur bir karar..
Ben olsam 2 kez boşandıktan sonra tekrar evlenebilen bir adama asla güvenmezdim.
Evliliğinde hata yapmadan boşanan tanıdığım erkek arkadaşlar tekrar evlenmeye kolay kolay yanaşmadı. Tekrar tekrar evlenen taraflar da hep kendi kusurları sebebi ile boşandı. Daha doğrusu kadınlar boşadı.
Bence siz ona hiç güvenmeyin.
Adamın ilk evliliği olsaydı şayet sözleşme konusunda da kendisince haklı tarafları olduğunu yazardım ama 3. evlilikte buna gerek görmüyorum.

Son düzenleme:
Adam 2 kez evlenip boşanmış, üçüncüdende boşanirim diye sözleşme imzalatmak istiyor! Boşanmayiz artik bu son olur diyeceği yere hala mal derdin de! Sanki ali AĞAOĞLU !

+1

Iki kere evlenip bosanan, bu evlilige de bosanma ihtimali guden bir adamla evlenmek konusunda emin misiniz? Bile bile atese yurur gibi.

Benim evliligimi kalkip mal mulk uzerine kuracak adamla ne nikah kiyarim, ne hayat paylasirim.

hersey bı yanan ıkı defa bsanmıs bı adama neden guvenıyrsun evlenıyrsun ? Neden bosanmıs bu adam ? Iyı bı nane olsaydı ıkı kadın bırakmazdı, kınamıyrum ama temkınlı olman lazım ınsallah ıyı dusunmussundur

Adama nasıl hak verdiniz ya ben anlamadım?? Kredisi bitmiş olsa zaten konu sahibi sözleşme imzalasın imzalamasın hak iddia edemezdi evlilik öncesi alındığı için ama adam hem evlilik birliği içinde kredisini ödemeye devam edecek hem de hak iddia etmesin diye sözleşme imzalatacak. Oldu olacak kira da alsın kadından benim evimde oturuyorsun diye. Kredisini bitirsin öyle evlensin madem. Ama ben de arkadaşlara 2 kez boşanmış erkekle evlenme hakkında düşünmeniz konusunda katılıyorum.

evlendikten sonra kredi ödenmeye devam edeceğine göre sizin de o evde hakkınız olacak. bence çok onur kırıcı. ya zaten adam iki kere boşanmış ve 3. kere boşanma ihtimaline göre hareket ediyor. çok falsolu geldi bana bi durup düşünün bence. mantık evliliği vs mi yapıyosunuz?

Şimdi okadar malı mülkü yapacağım biri gelip benim mallara emeksiz konacak
Bende mal ayrılığı sözleşmesini imzalamayan biriyle evlenmrzdim
Demekki mal için diyerek
Hiçbirşey kolay kazanılmıyor
Beni sevenin gözü birşey görmez zaten

Back
X