• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözleşmenin feshi durumunda tazminat hakkı

semerta

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.286
136
688
Sinop
Merhabalar,
taşeron firma aracılığı ile sağlık bakanlığına bağlı bir kurumda çalışıyorum. 3 yılımız dolduğunda ihale bitecek ve büyük ihtimalle başka bir firma gelecek, yani biz kurumdayız 01.04.2008 de girişimiz yapıldı 31..12.2010 da firmayla sözleşmemiz bitecek, toplamda 28 gün yıllık izin hakkı kazandığımız firmadan 14 günümü kullandım, sözleşme bitip başka bir firma ihaleyi aldığında 14 gün yıllık izin param şuanki firmam tarafından ödenirmi? en önemlisi tazminat alma hakkımız var mı?
yardımcı olursanız sevinirim, firma izinlerimizi kullanmamız yolunda,

taşeron firmalarda sözleşmeler 2şer aylık yapılıyor sanırım. buda tazminat hakkını öldürüyor. 14 günlük izin parası vermezler ama geçmişe dönük izin kullanabilirsin sanırım. kanunlar ne olursa olsun imzalattırdıkalrı sözleşmede öyle bir madde koyuyorlarki hiçbir hak iddia edemiyor çalışanlar.

taşeron firmalarda sözleşmeler 2şer aylık yapılıyor sanırım. buda tazminat hakkını öldürüyor. 14 günlük izin parası vermezler ama geçmişe dönük izin kullanabilirsin sanırım. kanunlar ne olursa olsun imzalattırdıkalrı sözleşmede öyle bir madde koyuyorlarki hiçbir hak iddia edemiyor çalışanlar.

bizim sözleşmemiz 29 aylıktı ve 31.12.2010 da bitiyor, geçmişe dönük izin hakkını kullanma gibi bi durum başka bir firma gelirse kesinlikle mümkün olmuyor, şuanki firmamız kullanmadığımız yıllık izin ücretlerini bize ödermi ve tazminat gibi bi durum söz konusumu bunu öğrenmek istiyorum ben, böyle bi hakkımız var ise uğraştırsalar bile hakkımızı almak isteriz.

izin ücretlerini pek vermiyorlar canım ama eğerki tek bir kağıt imzaladıysanız o zaman tazminat hakkınız olur. 2 şer 3er aylık olmak üzere birçok kağıt imzaladıysanız onda bir hakkınız olmuyor. bizde geçici işçiydik 7 sene çalıştık sözleşmeli memur yaptılar ama tazminatımızı vermediler. yine başka arkadaşlarım şirketten geçici işçiliğe geçtiklerindede şirket hiç ücret ödemedi onlara. siz yinede firma görevlilerine bir sorun sözleşmelerdeki maddeleri inceleyin güzelce. inşallah hakkınız olanı verirler.

aynı işyerinde çalışmaya devam ederseniz sadece şirket değişirse ve yeni gelen şirket de eski izinleri kullandırmaz ise aktin feshi durumunda dava açarak bu izinlerin ücretini talep edebilirsiniz.

aynı işyerinde çalışmaya devam ederseniz sadece şirket değişirse ve yeni gelen şirket de eski izinleri kullandırmaz ise aktin feshi durumunda dava açarak bu izinlerin ücretini talep edebilirsiniz.

14 gün izin parası ortama 300 tl eder, bunu için uğraşırmıyım sanmam, 3 yıldır çalıştığımız şirket değişirse, bize tazminat ödermi?

Back
X