Sözlüm beni dizi oyuncusuyla kıyaslamaya başladı

Konu Sahibi anlattığında çok bir şey yok ya .
Güzel kız ve o saç modeli hoşuna gitmiştir sana söylemiştir.
Ben de söylüyorum birinde bir şey görüp gömlek bi oyuncuya çok yakistiysa aşkım sen de bundan alsana diye .böyle giyin diye .
Sevdiğim vücut tipine örnek sevgilime oyuncuların vücudunu da gösteriyorum göğüs mu çalışsın karın mi çalışsın bilsin diye .
Sevmiyor muyum ? Coooookkkkk seviyorum.
O adamlar teklif etse bana ( biliyorum asla olmayacak öyle bir şey ) ben yine benimkini şecerim.
Kafana takma yani

Ben de sevmiyorum karşımda ki insanların bana bir şeyleri yapmami veya yapmama mi soylemesini. Annem babam değil yani beni bu yaşımdan sonra ne kadar yönlendirebilirsin

Katılıyorum.Hepimiz bir bireyiz ve neyi yapıp yapmayacağımıza kendimiz karar veririz.İyi kötü sonuçlarını da biz göze alırız zaten tecrübe denen şeyde o sonuçlar değil mi?

Bizim kültürde kişisel alan diye birşey yok..Tüm ilişkiler çok içiçe olduğu için evliliklerin %90 ı mutsuz.Herkesin bir kişisel alanı olmalı ve oraya kimsenin müdahele etmeye hakkı yok.Bir sınır koymalı insan

Konu Sahibi anlattığında çok bir şey yok ya .
Güzel kız ve o saç modeli hoşuna gitmiştir sana söylemiştir.
Ben de söylüyorum birinde bir şey görüp gömlek bi oyuncuya çok yakistiysa aşkım sen de bundan alsana diye .böyle giyin diye .
Sevdiğim vücut tipine örnek sevgilime oyuncuların vücudunu da gösteriyorum göğüs mu çalışsın karın mi çalışsın bilsin diye .
Sevmiyor muyum ? Coooookkkkk seviyorum.
O adamlar teklif etse bana ( biliyorum asla olmayacak öyle bir şey ) ben yine benimkini şecerim.
Kafana takma yani

Özgüvenli olmak başka bişey :)

Yani uzun uzun yazmaya usenuyorum ama medya var olan inançları değiştirmez daha fazla sahip cikmamiza neden olur. Proteus kavramından bahsetmek şimdi uzun zaman alacak. "Suskunluk sarmali " teorisine dayanarak bunu soyluyorsan eğer ,bu sadece toplumu o an icin sessiz kalmaya iter. Yani kimse aa dizide onlar yasak aşk yaşadı ben de yasayayim diye yasak aşk Yaşamaz. Sadece toplumda bu tarz ilişkiler normal karsilandiysa veya normal karşılanmaya başladıysa o bahsettigim sarmala girer ve susar. ( anket sirketleri bu sebeple bir partiyi daha cok cikarmaya calisirlar.halk sansin ki kamuoyunun gorusu o paeti dohrultusunda bu yuzden suskun kalir. Her yerde fikrini beyan etmez ama icten ice kendi savundugu parti hangisiyse ona daha fazla baglanir )He ama sonra ne olur biliyor musunuz ? İçten içe o değerlerimiz değerlerimiz dediği şeye daha fazla sarilir. Ahlaksızlık olarak gördüğümüz şeyler yayginlastikca biz daha tutucu olmaya başlarız kendi içimizde. Bir şeyi ne kadar sikarsan o kadar zarar verirsin. Yani beyin yıkama dediginiz olay öyle dizi de öpüşme gördüm ahlakımiz bozuldu gibi bir şey değil . Dizide öpüşme görünce bizim gibi ne Doğu ne batı olmuş ülkeler de bir kısım daha da muhafazakarlasmis olur . Ben demiyorum bunu bilim soyluyor =) Yani o yüzden her ülkenin tabaNina göre bu "kamu yönlendirme " kavramı yapılır. O youtube da seyrettigimız subliminal şeyleri filan bizim için geçerli değil. Ve evet beyin yikayacak yapımlar için zeka gerekiyor. Öpüşmeyle , yengeyle sevgili olmayla beyin yıkanmaz o olay çok farklı bir şey. Duyduğumuz şeyleri yanlış yorumluyoruz. Kialarin (kitle iletişim araçlarının literaturdeki adı ) tabiki üzerimizde etkisi var." Mutlu şiddet" "sihirli şiringa " bunların hepsi var olan ispatlamiş etkilerin adı. Ama bahsettiğiniz ahlak erozyonu Üzgünüm dediginiz gibi işlemiyor

bahsettigim sadece ahlak degil. ahlak le ilgili ve bunun kısıtlanması bastırılması halinde neler olur'u senin kadar bilip aynı fikirde oldugumuzu yazabilirim.

lakin benim bahsettigim sey cok farklı idi ama anlamadınız...anlatamadım demek ki...

diziler+filmler + reklamlar insanları etkiler olaylara aletlere görsele sese denize kuşa böcege karşı tüümm ilklere ve garipliklere karşı bizi etkiler ve bunlara normal bakmamızı saglar. 1975-1986 lerden beri cep tel tablet kablosuz aletler fişsiz elektriksiz şarjlı aletler vs. filmlerde yer aldı neden ? bence bunu bize önceden gösterip olayı normalleştirdiler.

kadın -kız -seviligi- lüks araba vb.. = dizilerin konusu hep aynı. farkında degilmisiniz. kadınlar erkekler bu dizileri filmleri seyredip eş seviligilerin boyle oldugunu-olacagını düşünüyor.

bu kadın hiç seyretmezken bunları nerden biliyor acaba diye hiç düşündünüz mü ?

Ben bir sorun goremedim bu durumda. Begendigi ve size yakisacagini dusundugu bir tarz gormustur, size oneriyor iste. Dizi oyuncusuyla kiyaslandiginiz yok yani.

Back
X