• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan sözlümn ailesyle anlaşamıyorm,nişan iptal,olaylar karıştı,ark. fikir verin lütfenn :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

missfrd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2014
13
12
36
arkadaşlar çok zor durumdayım fikir yardımında bulunur musunuz lütfenn :( konuyu özetlemeye çalışcam ama mevzu uzun biraz affedin.
beş yıllık ilişkim var, geçen yaz ailesi tanışmaya gelmek istediler. ben tam 6 ay boyunca babamı ikna etmek için uğraştım ve çok ama çok zor ikna edip söz yaptık. babamın o aileye gelin gitmemi istememesinin sebebi, aile yapılarının farklı olması ve benim uyuşamayacığımı düşünmüş olması, o aile ile mutsuz olacagımı düşünmüş olması. kayınpederim imam ve ilk gelininide kapanması şartıyla evlenmesine müsade etti, babamda bu konuyu baştan bnmle konuştu ve bende hayır baba kesinlikle bende öle bi baskı oluşmayacak kapanmayacagım die söz verdim. ben özgür büyütülmüş hep ailemden farklı şehirde yaşamış birisiyim hiçbir şeyime karışılmadı şimdiye kadar. fakat sözlümün ailesi çok baskıcı. attıgım her adıma karışıyorlar, hal ve hareketlerime karışıyorlar, kayınpederim telefon açıp açıp şöyle olmanı istiyorum böyle olmanı istiyorum deyip duruyor , kırıcı konuşuyor on yaşında bi çocuga emir verir gibi ve her haftasonu beraber vakit geçirmek istiyorlar çok bunaldım. en son olay ise, bikaç hafta sonra nişanımız vardı fakat birtürlü nişan alışverişine çıkılmıyor sözlüme söylüyorum söylüyorum çıkılmıyor. meğerse ailesi kapansın eğer kapanmazsa bu iş olmaz nişanda düğünde yok diye sözlüme hep baskı yapıyorlarmış. banada çok baskı yaptılar bu konuda sözden sonra. sözlenmeden önce böyle bi mevzu yoktu. biz sözlümde oturduk konuştuk ve bu ilişkiyi artık bitirmeye karar verdik. olmuyordu çünkü ben ailesi ile yapamıyorum bunalıyorum çok darlandım. sözlümde yetiştirilme tarzından dolayı ailesine söz geçiremiyor bir türlü. ailesine ayrıldıgımızı söyledik en azından belki geri adım atarlar diye düşündük ama hiç umurlarında olmadı bile. kapanmazsa olacagı bu diyerek geçiştirip attılar. bikaç gün sonra sözlümle tekrar görüşmeye başladık dayanamadık ayrı kalmaya çünkü yıllardır hiç ayrı kalmamıştık. ayrı olamayacagımıza ve ne olursa olsun evlenmemiz gerektiğine karar verdik çünkü çok acı çekiyoruz. sözlüm bana bazı fikiler verdi evlendikten sonra kapanıcam de, sonra farklı şehire taşınırız, yada sadece benim ailem arasında kapalı takılırsın çok sık görüşmeyiz gibi şeyler söyledi. kendimizce çözüm üretmeye çalışıyoruz. bi aile nasıl bu kadar zalim ve acımasız olabilir olmuş bi işin bozulmasına tepki göstermeyebilir sırf basortusu yuzunden evlatlarının acı çekmesine göz yumabilirler. baştan çok heveslilerdi. bana fikir verin lütfen arkadaşlar çok çaresiziz.

imam olmuş bir adam nasıl kapanmayı mecburi kılıyor anlamak mümkün değil.dinimizde zorlama yoktur..
bir kere onların yanında kapan sonra açıl lafalrı saçam bence..orta yolu bu değil bu işin.kimse için göstermelik baş kapatılmaz..bi kere o örtü gelirse kafanıza bi daha çıkmaz ,kocanız çıkarttırmaz orası kesin..
bence sözlün sseni bi şekilde kandırmaya çalışıyor,sonrasında açılmana izin vermez..
ayrılın gitsin...zararın neresindendönülse kardır.

canım, eş değil kendine yeni bir ailede almış oluyorsun evlendiğinde. eşlerde evlenene kadar bayanları idare edebiliyor; nişanlında farklı çözümler bulmaya çalışmış ama hiç doğru değiller fikrimce. seni çok seviyor olabilir, ama seni ikna etmeye çalışıp sonra da yapacak bir şey yok kapanacaksın demeyeceğini nerden biliyorsun? belli ki baba çok baskıcı, bugün başının açıklığına karışan yarın kim bilir nelerine karışır; çalışma, çıkma, ailen açık görüşme, vesaire vesaire. önerim, kendimi güvenceye almadan bu işe kalkışma.

Tatlım korkutmak istemem ama benim 2 akrabamın başına geldi bu. Birinin babası red etti,diğerini de kara çarşafa soktular ve ailesi açık diye yanına yaklaştırmıyorlar. Senin aile yapına uymuyorsa bırak. Benim babamda senin baban gibi. İlk sorduğu bu oldu.Çünkü aileler korkuyor. Çok acı çekersin ama sen sen olursun

aileyi karşınıza alıp evleneceksiniz başka yolu yok..
tabi sözlünde seninle aynı fikirdeyse..gerçi evlendikten sonra onunda değişmeyeceğinin garantisi yok maalesef..
çok iyi düşün karar ver canım zor durum :50:

pardon yanlıs yere yorum yaptım :(.................

Son düzenleme:
Bu baskı kapanmayla baslar baska seylerle devam eder tatlim
Yarin obur gun senin ailenin yasam tarzi yanlis deyip ailenle gorusmeni istemezler, onlar da ailenle irtibati keser
Cocugu olursa nasip ederse Allah, cocuga karisacaklar, isminden tur gidecegi okula giyecegi kiyafete her seyine
Kizin olursa zaten onun da kapanmasini isteyecekler belli de okula gitmesini istemeyecekler
Oyle onlarin yaninda kapali kendi ailen yaninda acik olmaz unut o isi

Ya gonlunden geciyorsa Allah icin kapanirsin yoksa boyle olmaz zaten
Seni dinden soguturlar bunlar

Yarin obur gun hamileyken oruc tutamazsin da oruc tut diye baski yaparlar filan

Zor bu is canim yurumez gibi geliyor bana :ssz:

Sözlün sözünü geçiremiyor mu ailesine?
Eğer '' o nasıl istiyorsa öyle olacak '' diyemiyorsa, onların baskıları sonucu evlendikten sonra sana kapanman konusunda baskı yaparsa?
Bunu da düşün, göz ardı etme lütfen, sırf evlendin diye yuvam diye içinden gelmediği halde kabul eder, her zaman bu dayatmanın pişmanlığını yaşarsın.

arkadaşlar çok zor durumdayım fikir yardımında bulunur musunuz lütfenn :( konuyu özetlemeye çalışcam ama mevzu uzun biraz affedin.
beş yıllık ilişkim var, geçen yaz ailesi tanışmaya gelmek istediler. ben tam 6 ay boyunca babamı ikna etmek için uğraştım ve çok ama çok zor ikna edip söz yaptık. babamın o aileye gelin gitmemi istememesinin sebebi, aile yapılarının farklı olması ve benim uyuşamayacığımı düşünmüş olması, o aile ile mutsuz olacagımı düşünmüş olması. kayınpederim imam ve ilk gelininide kapanması şartıyla evlenmesine müsade etti, babamda bu konuyu baştan bnmle konuştu ve bende hayır baba kesinlikle bende öle bi baskı oluşmayacak kapanmayacagım die söz verdim. ben özgür büyütülmüş hep ailemden farklı şehirde yaşamış birisiyim hiçbir şeyime karışılmadı şimdiye kadar. fakat sözlümün ailesi çok baskıcı. attıgım her adıma karışıyorlar, hal ve hareketlerime karışıyorlar, kayınpederim telefon açıp açıp şöyle olmanı istiyorum böyle olmanı istiyorum deyip duruyor , kırıcı konuşuyor on yaşında bi çocuga emir verir gibi ve her haftasonu beraber vakit geçirmek istiyorlar çok bunaldım. en son olay ise, bikaç hafta sonra nişanımız vardı fakat birtürlü nişan alışverişine çıkılmıyor sözlüme söylüyorum söylüyorum çıkılmıyor. meğerse ailesi kapansın eğer kapanmazsa bu iş olmaz nişanda düğünde yok diye sözlüme hep baskı yapıyorlarmış. banada çok baskı yaptılar bu konuda sözden sonra. sözlenmeden önce böyle bi mevzu yoktu. biz sözlümde oturduk konuştuk ve bu ilişkiyi artık bitirmeye karar verdik. olmuyordu çünkü ben ailesi ile yapamıyorum bunalıyorum çok darlandım. sözlümde yetiştirilme tarzından dolayı ailesine söz geçiremiyor bir türlü. ailesine ayrıldıgımızı söyledik en azından belki geri adım atarlar diye düşündük ama hiç umurlarında olmadı bile. kapanmazsa olacagı bu diyerek geçiştirip attılar. bikaç gün sonra sözlümle tekrar görüşmeye başladık dayanamadık ayrı kalmaya çünkü yıllardır hiç ayrı kalmamıştık. ayrı olamayacagımıza ve ne olursa olsun evlenmemiz gerektiğine karar verdik çünkü çok acı çekiyoruz. sözlüm bana bazı fikiler verdi evlendikten sonra kapanıcam de, sonra farklı şehire taşınırız, yada sadece benim ailem arasında kapalı takılırsın çok sık görüşmeyiz gibi şeyler söyledi. kendimizce çözüm üretmeye çalışıyoruz. bi aile nasıl bu kadar zalim ve acımasız olabilir olmuş bi işin bozulmasına tepki göstermeyebilir sırf basortusu yuzunden evlatlarının acı çekmesine göz yumabilirler. baştan çok heveslilerdi. bana fikir verin lütfen arkadaşlar çok çaresiziz.

Benim şahsi fikrim ailenin kızı benimsemesi çok önemli.Ne derseniz deyin araya kimleri sokarsanız sokun karşı taraf at gözlüklerini çıkarmadığı sürece evlilik süremez . Belki bu yorum çok acımasızca gelecek ama çok örneği var. Erkeğin ailesine söz geçiremediği durumlarda 1-3-5 yıl sonra mutlaka bu durum dayanılmaz bir hal alıyor. İnsan kocasından önce ailesiyle evleniyor. Fazla görüşmeyiz, ailemin yanında kapalı takılırsın falan fazla sürmeyecek şeyler. Özgür büyümüşsünüz bi süre sonra gerçekten sıkacak bu durum sizi. Karşı tarafın sizin boyle olduğunuzu kesin olarak kabul etmesi lazım yoksa çok huzursuz olursunuz bu seferbirbirinizi huzursuz etmeye başlarsınız.

Sakin sozlunun dedigi gibi hayal etme. Bi kere yaparsin o senin sonun olur. Ozurdilerim boyle konusmak kolay ama yasanan gercekler, insanlarin tecrubeleri var. Bi kere ipi ellerine verdinmi birdaha donusu olmaz. Esin bir dicek iki dicek sonra kavgaya baslicaksiniz. Oyle biri diil deme cunku hepsi oyle. Ne oluyosa aileye duskun oluyolar. Oyle tasiniriz sadece onlarin yaninda kapan falan olmaz. Onlar senin yaninda aciliyormu? Hayir. Cunku hayatlari o. Seninkide bu. Zor biliyorum ama insan sevdigini unutuyo. 1 ay 1 yil 3 yil ama unutuyo. Ve zaman zaman neden okadar sikintiya gitmisim ki die kendine bile kiziyo.. Yol yakinken basini yakmadan vazgec. Kiz evlatlarin annesi babasi herzaman hakli cikiyo. Buda gercek. Evli barkli cocuk sahibi diilim henuz :) ama yasamisligim ve gormuslugum, sahit olmuslugum var bazi seylere. Yakma kendini, babani dinle. 5yilini guzellikle hatirla, bi 2 yil sonra lanet ederek unutmaya calismaktan iyidir. Cok iyi dusun olurmu.. Baskiyla sindirmesin kimse seni. Kimse bulunmaz vazgecilmez diil.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

imam olmuş bir adam nasıl kapanmayı mecburi kılıyor anlamak mümkün değil.dinimizde zorlama yoktur..
bir kere onların yanında kapan sonra açıl lafalrı saçam bence..orta yolu bu değil bu işin.kimse için göstermelik baş kapatılmaz..bi kere o örtü gelirse kafanıza bi daha çıkmaz ,kocanız çıkarttırmaz orası kesin..
bence sözlün sseni bi şekilde kandırmaya çalışıyor,sonrasında açılmana izin vermez..
ayrılın gitsin...zararın neresindendönülse kardır.

Kesinlikle ayni fikirdeyim..

Benim de nisanlimin ailesi kapali ben acigim ama hic bir kez onlardan benim acik olmamla ilgili bir cumle duymadim. Bu biraz ailenin yapisina dusunce tarzina bagli. Nisanlim kendi isini kurmuş evini barkini almis yasi da olgun oldugi icin ailesi karismaz hicbir seyimize eger kapanmak istersen bunun senin gönlünden gelerek yapman en hayırlısı. Umarim hersey yoluna girer.

hepinize fikirleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim arkadaşlar. sözlümle bende aynı fikirdeyiz oturduk konuştuk ve mantığımızla hareket etmemiz gerekirse bu işi burda noktalamanın en mantıklı iş olacağına karar verdik. ama uygulayamıyoruz bir türlü. olumsuzluklar karşımıza çıktıkça onlarla savaşmayı tercih ediyoruz sonuna kadar. kalbimize söz geçiremiyoruz. iki gün ayrı kalmayı başaramıyoruz, deniyoruz ama olmuyorrr :43:
ailesi çok aşırı baskıcı, herşeye karışmak istiyorlar ve iki oğullarının ikisinide aynı yetiştirmişler. sözlerine karşı gelemiyor ogulları. yani ben ne kadar özgür büyütüldüysem sözlümde o kadar ailesinin karşısında sessiz sakin büyütülmüş. sözünü geçiremiyor maalesef.
sözlüm bana dediki, yeterki benimle evlen, bu durumu benim için kabullen ne istersen yaparım, bundan sonra bende senin her şartına razıyım dedi. çok ağladı çok ısrar etti. çok acı çekiyordu içim parçalandı. bi evlenelim, bi evlenene kadar sabredelim sonrasında bu kadar ailelerimizi dinlemek zorunda kalmıcaz çünkü evlenmemize müsade etmiş olcaklar artık dedi. ve ailesi ile konuştu sadece onların arasında kapalı olacağımı ve artık hiçbirşeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi. benden eski ilgi ve sevgiyi göremeyeceklerini söylemiş. ailede soğumuş durumda benden zaten. bende sözlüme dedimki bana çok agor bir şart koştun bende sana çok agır bir şart koşuyorum, ben ailenin arasında kapalı takılırım geri kalan hayatımda oldugum takılırm ama ailen su olaylardan sonra benim için bitmiştir dedim uzak bir akraba gibiler artık benim için dedim, evlendikten sonra iki üç ay görüşürüm sonra beni ailenle fazla yüzyüze getirmeyeceğine söz ver dedim. oda buna söz verdi, ailesinin yanında başıma şal örtücegme ve onun haricinde kıyafetlerime karışmayacagına ve ailesi ile beni fazla biraraya getirmyecegine söz verdi. hatta farklı şeirlerden iş başvurularında bulundu. biliyorum çok saçma bu durum, keşke böyle olmasaydı, kafam çok karışık, keşke ayrılmayı başarabilseydim :14:

sözlün vaatlerde bulunuyor ama sen demişsin ailesinin sözünden çıkamayan biri diye.. seninle evlenmek istiyor ve şu an duymak istediklerini belki de gerçek olmasını umduklarını söylüyor.. ya böyle olmazsa?

aileler öyle ben size kırıldım evlenince uzak olacağız şöyle böyle denerek hallolacak mevzu değiller..

yarın öbürgün çocuğunuz olmayacak mı? torunlarını görmeyecekler mi? kız olursa ona da kapan baskısı yapılırsa anne olarak tepkiniz ne olacak?

eşiniz şimdi 20li yaşlarında belki.. 30lu 40 lı yaşlarda ailesinden gördükleri insanın hayatına daha çok etki ediyor..

her çocuk ne kadar sevmese de ne kadar yok ben başkayım dese de aldığı görgü aldığı terbiye ile şekillenir..

yani her çocuk bir gün anne babasına benzer.. ben buna inanıyorum tabi çok istisnai örnekler vardır..

"keşke ayrılsaydım" demişsiniz.. bence sizin de içinizden geçen ile yaptıklarınız başka..

bile bile lades dediğinizi hissediyorsunuz belki de.. bana öyle geldi.. iyi düşünün..

tüm hayatınız söz konusu.. 5 yıl değil..

Evlilik 3-5 günlük eğlence değil ki.. Tamam anlıyorum siz bir arada olmak için çareler üretiyorsunuz...
ama evlendikten sonra çok sıkıntı yaşarsınız.
Hatta baskı daha da çok artar...
Tavizi bir kez verdiniz mi gerisi çorap söküğü gibi gelir...
Sadece kapanma konusunda değil.. her konuda böyle..

Simdi yazdiklarimi iyi oku canim.
Ayni durum benim basimdan gecti.eşimin ailesi çok tutucu, benim ailem sizinkiler gibi.. Çok sevdik birbirimizi. Çok kez ayrildik baristik. İkimizinde ailesi istemedi. Babam çok direndi yapamassin o ortamda diye ama dinlemedim. Esimle çok konuştu. Benim kizim yapamaz ben onu taniyorum, baski yapilirsa mutsuz olursunuz dedi.
Bu arada eşimin tüm kardeşleri kapali, tüm sülalesi. Çok iyi insanlar Allah için haklarini yiyemem. Ama dunyalarimiz farkliydi. Önemli değil dedim. Ask herşeyin üstesinden gelir.
Bana evlendikten sonra hic bi şekilde baski yapmicagini,hayatima bu şekilde devam edicegimin sözünü verdi. Seni boyle sevdim boyle kabul ediyorum dedi.
Gelinligimle basladi herşey. İstedigim gelinliği secemedim.her yerine ek yaptirdik kapali olsun diye...
Evlendikten sonra namaz kilmam gerektiği konusunda herkes beni uyarmaya başladı
Daha sonra öğretmen olmama rağmen çalisma evde otur denildi....
Kot pantolon giyme etek giy dendi.
Her geçen gün ben olmaktan ciktim. Kesinlikle boyle yasayan insanları kinamiyorum sonsuz saygim var ama bu ben degilimki...
Bütün hata esimde.verdiği hiç bi sözü tutmadi. Sonuç : bosaniyoruz. Henüz 1 yil bile olmadi.
Konunun özeti armut dibine düşer.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biliyorum çok saçma bu durum, keşke böyle olmasaydı, kafam çok karışık, keşke ayrılmayı başarabilseydim :14:
Hic inandirici gelmedi dedikleri. Madem ailesini evlendikten sonra karsisina almayi göze aliyor. Simdi alsin, evlenmeden önce. Zaten öyle yada böyle aralar acilcak. Bu kisi böyle yetistirilmis bir ömür boyu ailesine sirt dönücegine gercekten inandiniz mi. Kendinizi kandiriyorsunuz ne yazik ki.

Son düzenleme:

Bir de dinde zorlama yoktur diye vaaz verir bu tipler ! Gerçekten hayretler içerisinde kaldım. Ya şimdiden tepkini koy ya da boşver hiç evlenme yoksa evlendikten sonra bu acının 2 katını çekersin.

Sevdigin afam caresizlikten boyle konusuyor simdi vaat ysune vaat soz ustune soz veriyor ama
Etle tirnak ayrilmaz bilesin
Evlendikten bir muddet sonra ailesini ozleyecektir
Onlarla eskisi gibi olmak isteyecektir :31:

Hayatta anlamazsiniz arkadasim ne yap et kendini ikna et .. Hayatinin geri kalanini mahvetme.. İyi insanlar olabilirler kapanmakta dinin emri olabilirama kimse kimseye kapan ya da açıl diyemez.. En sinir oldugum sey. Bende kapaliyim biri benimle evlenmek istediginde acilsan nasil olur dedi bende hadi ordan dedim bi daha konusmadim onunla. Bastan kokmus balık.. Mudahale edilmez boyle hassas konulara kim ne istiyorsa onu giysin.. Ve emin ol esin evliligin ilk zamanlarindan sonra ailesi gibi dusunmeye baslayacaktir. Bunun o kadar cok ornegini gordum ki hep boyle korkularla evlendim Allah tan benm esim oyle biri cikmadi ama diyorum ya geneli bastan belli ediyor boyle.. Sakın arkadasim kendinide aileni uzme.. Annene babana biz demistik dedirtme..

Back
X