- Konu Sahibi lavienrose116
Toplumda saygı görmesinin benim nezdimde zerre önemi yoktur. Benimde var öyle akrabam. Çarşıda yürüse herkes selam abi der çay ikram eder. Misafirler çok sever, iyi aile dostudur. Ama kapalı kapılar ardında karısını döver. İşini de bilir. Yüzüne vurmaz ki izi kalmasın.
Şimdi bu adamı etrafa sorsan herkes der ki mükemmel birisi. Kızınız kaçırmasın. Bu mu mükemmel?
Bir de bunun tersi var; bu adama gelip de "Ali'yi nasıl bilirsin" diye sorulması. Bu adam mı değerlendirecek şimdi benim evleneceğim adamı? Kendisi kim ki verdiği akıl ne olsun?
Sanki toplum çok matah da onlara soracağız kim iyi, kim kötü...
Ve zaten herkesin hayat görüşü, hayatı yaşayışı birbirinden farklı.
Biri benim sevgilimle ilgili "haftada 2 gün elinde bira poşeti oluyor, içkicinin teki" diyebilir mesela. Ama aldığı 5 biranın 4'ünü ben içiyorumdur.
Ya da onun ailesi beni sorsa "gece eve 2'de 3'te geliyor, yaramaz o kız size" diyen olabilir.
Birisi adamın annesiyle kötüdür, inadından kötü konuşur; öteki tipini beğenmez kötü konuşur; diğeri adamı kendi kızına düşünmüştür, iş bozulsun diye kötü konuşur; başkası umursamaz "iyi çok iyi" der geçer.
Herkesi yalan makinesine bağlayıp çapraz sorguya alıyorlar sanki de soruşturmadan evlenemiyorlar.