Sözlümün söylediği cümle

Toplumda saygı görmesinin benim nezdimde zerre önemi yoktur. Benimde var öyle akrabam. Çarşıda yürüse herkes selam abi der çay ikram eder. Misafirler çok sever, iyi aile dostudur. Ama kapalı kapılar ardında karısını döver. İşini de bilir. Yüzüne vurmaz ki izi kalmasın.
Şimdi bu adamı etrafa sorsan herkes der ki mükemmel birisi. Kızınız kaçırmasın. Bu mu mükemmel?

Bir de bunun tersi var; bu adama gelip de "Ali'yi nasıl bilirsin" diye sorulması. Bu adam mı değerlendirecek şimdi benim evleneceğim adamı? Kendisi kim ki verdiği akıl ne olsun?
Sanki toplum çok matah da onlara soracağız kim iyi, kim kötü...

Ve zaten herkesin hayat görüşü, hayatı yaşayışı birbirinden farklı.
Biri benim sevgilimle ilgili "haftada 2 gün elinde bira poşeti oluyor, içkicinin teki" diyebilir mesela. Ama aldığı 5 biranın 4'ünü ben içiyorumdur.
Ya da onun ailesi beni sorsa "gece eve 2'de 3'te geliyor, yaramaz o kız size" diyen olabilir.

Birisi adamın annesiyle kötüdür, inadından kötü konuşur; öteki tipini beğenmez kötü konuşur; diğeri adamı kendi kızına düşünmüştür, iş bozulsun diye kötü konuşur; başkası umursamaz "iyi çok iyi" der geçer.
Herkesi yalan makinesine bağlayıp çapraz sorguya alıyorlar sanki de soruşturmadan evlenemiyorlar.

Hala herkes soruşturulmaya bilmem neye takılmış. Burda mesele soruşturulmak değil. Burda mesele, buna verdiği tepki. Alenen, benim yüzüme karşı aileme hakaret etmesi. Velev ki kendine de hakaret edildiğini düşünüyor, bunun karşılığı benim yüzüme ailemden için ne b.k yerse yesin demek mi olmalı? Yarın s. Git demeyeceği ne malum?

soruşturduğu insanlar kapalı kapılar ardında nasıl bir insan olduğunu nereden bilecek ki sevgilinizin?
hadi orasını geçtim madem soruşturuldu ya da böyle bir muhabbet geçti
bazı şeylerin aile içinde kalması gerektiğini siz akıl edemiyor musunuz? böyle bir durum yaşasam sevgilime, nişanlıma bu durumu anlatmayı gereksiz bulurum ve kendini kötü hissedeceğini düşünürüm.
he sevgilinizin duruma verdiği tepki normal mi? onun da değil tabi ki.

aılelerın bırbırını arastırması normal ve hatta olması gereken cocukları sokakta bulmadılar sonucta ortak bır tanıdık mutlaka olur bunlar nasıl aıleler bırıne zarar vermısler mı ters kotu olaylara karısmıslar mı ogrenılır kı bunlar genelde hep cevre tarafından bılınır

ama sız bunu ne demeye sevgılınıze soyluyorsunuz kı emın olun onun aılesı de sızınkılerı arastıracaktır arastırmıstır aıleye bırını almak vermek bırılerıyle akraba olmak kolay degıl cunku

sevgılınızın uslubu ve tepkısı zaten normal degıl
sız bos bulunup gereksız bır dıyologa gırıp soyledıgınızde o da olagan durumlar cekınecek bırseyımız yok cok sukur dıyebılırdı
sesı bu kadar cıktıgına gore korktugu bırsey var demek kı
zaten bır ınsan nıye sorusturmaya gırer kı ?

Benim eşim de memur, aynı şekilde güvenlik soruşturmasından sonra işe başlamıştı.
Kimse de evlenmeden araştırmadı, sen getirdiysen güvendiysen sıkıntı yok dediler. Bu kişisel tercih meselesidir araştırana da neden demem açıkçası.
Hatta bazen şakalaşırız, seni de hiç araştıramadan soruşturmadan evlendim derim, istersen araştır, benim ailem hayatım ortada zaten der, güler.

Hala herkes soruşturulmaya bilmem neye takılmış. Burda mesele soruşturulmak değil. Burda mesele, buna verdiği tepki. Alenen, benim yüzüme karşı aileme hakaret etmesi. Velev ki kendine de hakaret edildiğini düşünüyor, bunun karşılığı benim yüzüme ailemden için ne b.k yerse yesin demek mi olmalı? Yarın s. Git demeyeceği ne malum?

Aaa bok kelimesine hayatinda duymayan sen, s giti nerden duydun kiz?

Tartismayi yaratanda alevlendirende sen "dayimi seçerim" diyenbsen sonra adam artik iyicene sinirlenince masum kizi oyna.

Peki adamda "yarin sirf dayisinik istemedigi bisey yaparsam, bosanmayacaği ne malum" dese? Ki daha hakli olur.

Ailenin onu arastirmak istemesi bana normal geldi ama yerinde olsam bunu erkek arkadaşımla paylasmazdim. Ayrıca bu kadar büyük tepki vermesi de hoş olmamış, sonuçta herkes kendi çapında kızlarının evleneceği kişiyi araştırmak ister. Gizlisi saklisi varsa ondan drama yaratmış olabilir. Ayrıca kamuda ciddi soruşturmalar yiyen birinden bizzat kendiniz uzak durun derim ben.

Aaa bok kelimesine hayatinda duymayan sen, s giti nerden duydun kiz?

Tartismayi yaratanda alevlendirende sen "dayimi seçerim" diyenbsen sonra adam artik iyicene sinirlenince masum kizi oyna.

Peki adamda "yarin sirf dayisinik istemedigi bisey yaparsam, bosanmayacaği ne malum" dese? Ki daha hakli olur.

Burada bazı yorumlarda insanın gerçek yüzü sinirlenince ortaya çıkar demiş
Adam sanki bir anda trafikte yol vermeyen adama sinirlenip durduk yere çıldırdı.
Kadınların erkekleri çileden çıkarana kadar her türlü gıcıklığı yapıp adamı çıldırttıktan sonra "İşte gerçek yüzünü gördüm." Demesi de ayrı bir Türk kızı olayı bence. İsterler ki her türlü saçma kaprisi yapayım, ailem de ailem diye tutturayım, konuşurken asla alttan almayayım, üstüne ısrarla gitmeye devam edeyim ama karşı taraf b.k diyince aoooov

Back
X