• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözü bozduk, sinir krizi geçirdim..

Tek anlamayan ben değilmişim demek:) Elinden tutup her gün okula mı götürüyor sözlüsü?
O olmasa eğitim hayatı devam edemeyecek mi?
Aile ile ilgili sıkıntıları da var anladığım kadarıyla konu sahibinin. Meslek sahibi, kendi ayakları üzerinde bir kadın olmak için mücadele vermesini takdir ediyorum ancak mücadele yolu doğru mu bunu bilemedim. Yanlış hatırlamıyorsam bir yerde "iş bulunca ailemi de sözlümü de bırakacağım" demişti konu sahibi. Ailesine sırt çevirecek kadar ne sıkıntısı var acaba anlayamadım.

Bu mesajımda da belirtmiştim. Baskıdan kurtulmak için evlenmek yerine okuyup meslek sahibi olup kendi hayatını kurmak istemeni takdirle karşılıyorum diye. Hala aynı fikirdeyim. Peki neden ailen okumanı istemiyor? Maddi gerekçeler mi var?

Herkesin ailesi akıllı mantıklı oalcak diye bir şey yok elbet.Madem öyle bu duruma niye katlanıyorsun kaç yaşındasın.Mesleğin eğitimin var mı?.Gir bi işe kendi ayaklarının üstünde dur gerekirse ayrı eve çık.Mecburum diye sözlü olmak akıl karı değil.

Yarın mecburum diye evlenirsin o zaman geri dönüşü zor olur.

19 yaşımdayım. Elektronik önlisans okuyacağım önümüzdeki sene.. Evlenmek istemiyorum, kendime zemin hazırlıyorum.. Bu yaşımda daha da saçılıyorum.. Dışarısı acımasız bi yer belki anne babamdan daha fazla acımasız.. Ben okulumu bitireyim memurluk sınavıma gireyim öyle karar vericem. Şu kapıyı çektikten sonra bi daha tenezzül edip dönüp bakmamalıyım.. Ailem baskıcı insanlar.

Bence başka birini bul.Ama karşılıklı çıkar ilişkisi olsun.Hatta paran varsa ajanslarda bu iş için oyuncular oluyor onlarla anlaşabilirsin.Ailen ne kadar sıklık görmek isterse çağırırsın.Evden yalnız çıkmana izin veriyorlar mı?

Babam çok kıskanç birisi o yüzden izin vermiyor.

Güzelim tehlikeli oyuın oynuyorsun evlendikten sonra adam zorla ilişkiye giremek isteyecek, korunma yöntemlerini biliyormusun evli yaşını almış kadınlar beceremiyor sen nasıl becereceksin bunları birde senin peşini bğrakmaz onca para harcayınca, ateşle oynuyorsun yanacaksın

Sonuçta cahil değilim elbette korunma yöntemlerinden haberim var cinsel hayatım olmasa da.. Ayrıca ben zaten onunla evlenmek istemiyorum. Onların durumu kadar bizim de durumumuz iyi parada da sıkıntı yok, onun da benden bi farkı yok sanırım.

Önceki konularını okumadım fakat eğer ailenden uzaklaşmak için bu ilişkiyi zorla yürütüyorsan kendine başka yollar bul.. mesela arkadaşın da dediği gibi kpss girip farklı bir şehirde çalışabilirsin bu şekilde en azından kendine işkence yapmamış olursun, zorla olmaz böyle şeyler

Giricem zaten aynen burdan uzaklaşıcam.. evdeki baskıdan kurtulayım, sınava gireyim sonra bu evden sonsuza dek ayrılmak istiyorum. Önce kendimi garantiye alayım da.

ne desem bilemedim üzüldüm açıkçası
herkesin aile yapısı bir olmuyor.
Ama 2 yanlış bir doğru etmiyor bence ileri de birşeyler olursa olumlu yönde hayatını değiştireceğini sanmıyorum sevmediğin sana değer vermeyen birisi üstelik sende sevemiyorsun. Bence mantığını kullanmalısın.
Ayrıca herkes evlenecek diye bir kaide yok.

Yorumun çok güzel teşekkür ederim.. Mantığımı kullanıyorum şuan. Okul işlerim vs bitsin.. Kendimi garantiye alıyım sonra herkesle mesafe koyacağım arama.

Konularini az cok bende biliyorum ve gercekten sonuc ne olacak merak ediyorum..
Aileni anlattigin kadariyla suan karsima cok cadi bir anne ve cok gaddar bir baba canlaniyor..
'Evleneciksiiin. O kadar!' diyen iki ebeveyn hayal ediyorum suan..
Ve yasini da cok merak ediyorum..

19 yaşımdayım. Bana karşı aynen söylediğin gibiler. Hiçbir hatam olmuyor onlara karşı. Bu eziyetleri bi bana..

Kac yasindasin :44:

19

Bu mesajımda da belirtmiştim. Baskıdan kurtulmak için evlenmek yerine okuyup meslek sahibi olup kendi hayatını kurmak istemeni takdirle karşılıyorum diye. Hala aynı fikirdeyim. Peki neden ailen okumanı istemiyor? Maddi gerekçeler mi var?

Evlenmeyi seçmiyorum ki ben zaten.. Bakın ailemin durumu çok iyi.. Biraz yapılı ve gösterişliyim..Babam da çok kıskanç bi adam ayrıca yaşlanıyorlar da.. En küçük ablamın bi takım hatalarının faturasını ben ödüyorum sanırım..

Peki suan sozlu oldugun kisi de mi kendi cikarlari icin bu 'iliskiye' devam ediyor?

Kimse beni anlamıyor, zaten evlenmek istemiyorum ki ben. Büyük baskı altında yaşıyorum, ailem eğitim konusunda desteklemiyor, anca sözlüm olunca bu yol kolaylaşıyor benim için, o desteklediği için ailem de ses çıkarmıyor, bakkala giderken bile koşa koşa git gel diyen bir ailem var, boğuldum artık. Onun sayesinde nefes alıyorum.. Anlamadığım ablalarım böyle şeyler yaşamadılar.. Hayatım o kadar zor ki.. Burada birçok kişi bana gard aldılar, yok çıkarcı yok bilmemne.. Sıkıldım artık.. :( Bitirsem ne okuma ne çalışma hayatım ev temizleyip koca beklemekle geçecek.. En azından Söz nişan vs bunlar bana zaman kazandıracak, kpssydi önlisanstı hangisine karar vereceksem işlerimi yoluna koyar bu kapıyı çekip çıkabilirim.. Başka ne şekilde aileme rest çekeceğim ki ben? 5 kuruş param ve güvencem olmadan.. Öneriler varsa bekliyorum.. İçimi dökmüş oldum.. yorumunuz için çok teşekkürler.

Daha 19 yasındasın ve yanlış kararlar alıyorsun. Çıkış yolun bu değil be canım. Bu çocuk sayesinde nefes aldığını söylüyorsun ama hiçte nefes alıyor gibi bir durumun yok mesajında. Nefret ettiğin biriyle mi evlenmek çözüm. :50:

Evlenmeyi seçmiyorum ki ben zaten.. Bakın ailemin durumu çok iyi.. Biraz yapılı ve gösterişliyim..Babam da çok kıskanç bi adam ayrıca yaşlanıyorlar da.. En küçük ablamın bi takım hatalarının faturasını ben ödüyorum sanırım..

Tatlım önyargılı mı okuyorsun mesajları anlayamadım ki?. Evlenmeyi seçtin demedim ben sana bilakis kolaya kaçmak yerine okumaya mücadele ettiğin için seni takdir ettim:34::34: Ancak eğitim için bulduğun çözüm doğru mu o tartışılır.

Peki suan sozlu oldugun kisi de mi kendi cikarlari icin bu 'iliskiye' devam ediyor?

Onun ne yapmaya çalıştığını hiç anlamıyorum zaten.. Bigün iyi bigün kötü.. Bence sadece dış görünüşüm ile ilgileniyor çünkü bi paylaşımımız yok kendisiyle..

Daha 19 yasındasın ve yanlış kararlar alıyorsun. Çıkış yolun bu değil be canım. Bu çocuk sayesinde nefes aldığını söylüyorsun ama hiçte nefes alıyor gibi bir durumun yok mesajında. Nefret ettiğin biriyle mi evlenmek çözüm. :50:

Yazdıklarımı okuyun lütfen evlenmiycem ki.. :/

Tatlım önyargılı mı okuyorsun mesajları anlayamadım ki?. Evlenmeyi seçtin demedim ben sana bilakis kolaya kaçmak yerine okumaya mücadele ettiğin için seni takdir ettim:34::34: Ancak eğitim için bulduğun çözüm doğru mu o tartışılır.

Ama başka bi seçeneğim yok ki.. güvencem olmadan burdan nasıl giderim.. annem babam zaten laftan anlamıyorlar. Teşekkür ederim yorum için :)

Onun ne yapmaya çalıştığını hiç anlamıyorum zaten.. Bigün iyi bigün kötü.. Bence sadece dış görünüşüm ile ilgileniyor çünkü bi paylaşımımız yok kendisiyle..

Yazdıklarımı okuyun lütfen evlenmiycem ki.. :/

Çözüm olarak görüyorsun diye onunla evlenmek hala kafanda var sandığım için o şekil yorum yaptım. Evlenmiycem derken tamamen bitti diyorsan en iyisini yapmışsın.

ön lisans veya kpss olduğunda ben bu yüzüğü atıyorum dediğinde çok baskıcı olduğunu söylediğin ailen sence buna izin vericek mi bide o yönünü düşün istediğin kadar mesleğini eline al ben zannetmiyorum ki ben artık gidiyorum dediğinde ailenin tamam kızım diyceğini o yüzden bence biraz daha mantıklı düşün. burda yorum açtın ve insanlar konuyu anlayıp bişeyler söylemeye çalışıyolar sen de onlara bu kadar fazla tepki vermesen iyi edersin bence kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor

Çözüm olarak görüyorsun diye onunla evlenmek hala kafanda var sandığım için o şekil yorum yaptım. Evlenmiycem derken tamamen bitti diyorsan en iyisini yapmışsın.

Onunla nikah masasına bile otursam evli kalkmam ki.. O adamın görüntüsü ve arabasından başka hiçbir şeyi yok. Gelgit akıllının teki.

Durum biraz karışık duygularınızdan emin değilseniz böyle bi yola çıkmayın. Sonrasında daha çok üzülğrsünüz.bu şekilde mutlu olunmaz ki.allah yardımcın olsun

Sen daha 19 yaşındasın.Bu kadar genç olduğunu sanmıyordum.
Sen niye sözlüne mecburdun tam hatırlayamadım dışarı rahat çıkmak rahat gezmek içinmiydi ?
Eğer öyle ise 2 sene dışarı adımını atma oku başarılı bir şekilde üniversiteni bitir.Kps sınavı öyle kolay değildir kazanmak atanmak.
Bunun için çok emek vermen lazım.Mecburum mevzunu bırak bi an önce o sözü at derslerine odaklan.

Onunla nikah masasına bile otursam evli kalkmam ki.. O adamın görüntüsü ve arabasından başka hiçbir şeyi yok. Gelgit akıllının teki.

Zaman kazanmak icin ya da bir seyler elde etmek icin sozlu kaliyorsan evli kalmayacagini saniyorsan yaniliyorsun. Ailenle konusmayi dene. Denedigini biliyorum bir kere daha dene en azindan sevmedigin biriyle evlilik oyununa girmenden iyidir. Sana kapiyi acacak olan ailen. Kucuk adimlarla ikna etmeyi dene ama sozlunle tamamen bitir once. Ona ihtiyacin yok bence.

ön lisans veya kpss olduğunda ben bu yüzüğü atıyorum dediğinde çok baskıcı olduğunu söylediğin ailen sence buna izin vericek mi bide o yönünü düşün istediğin kadar mesleğini eline al ben zannetmiyorum ki ben artık gidiyorum dediğinde ailenin tamam kızım diyceğini o yüzden bence biraz daha mantıklı düşün. burda yorum açtın ve insanlar konuyu anlayıp bişeyler söylemeye çalışıyolar sen de onlara bu kadar fazla tepki vermesen iyi edersin bence kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor

Ailem buna zorlamıyor ki beni zaten.. Ama durumumuz iyi diye çalışıp, okumamı da istemiyorlar.

Sen daha 19 yaşındasın.Bu kadar genç olduğunu sanmıyordum.
Sen niye sözlüne mecburdun tam hatırlayamadım dışarı rahat çıkmak rahat gezmek içinmiydi ?
Eğer öyle ise 2 sene dışarı adımını atma oku başarılı bir şekilde üniversiteni bitir.Kps sınavı öyle kolay değildir kazanmak atanmak.
Bunun için çok emek vermen lazım.Mecburum mevzunu bırak bi an önce o sözü at derslerine odaklan.

Okul işlerim için mecburum.. Emek veriyorum zaten. Başım çok fena ağrıyor, içeride hakkımda konusuyorlar çıkıyorum. yorumlar için teşekkürler iyi aksamlar.

Zaman kazanmak icin ya da bir seyler elde etmek icin sozlu kaliyorsan evli kalmayacagini saniyorsan yaniliyorsun. Ailenle konusmayi dene. Denedigini biliyorum bir kere daha dene en azindan sevmedigin biriyle evlilik oyununa girmenden iyidir. Sana kapiyi acacak olan ailen. Kucuk adimlarla ikna etmeyi dene ama sozlunle tamamen bitir once. Ona ihtiyacin yok bence.

Bitircem zaten.. Teşekkürler.

Ama başka bi seçeneğim yok ki.. güvencem olmadan burdan nasıl giderim.. annem babam zaten laftan anlamıyorlar. Teşekkür ederim yorum için :)

Bu kadar baskıcı bir ailenin seni kolayca bırakacağına inanıyor musun? Diyelim her şey planladığın gibi oldu. Okul bitti, iş bulundu.

"haydii bakalım ben gidiyorumm. Sözü de attım ohh sizi de hayatımda istemiyorum" dediğinde ailen sana "canım kızım hadi git güle güle" mi diyecek. Hiç sanmıyorum. Zor durumdasın. Baskıdan bunaldın Hayallerin, arzu ve isteklerin, umutların var anlıyorum ancak yağmurdan kaçacağım derken doluya tutulma sakın!

Şu anda onun sayesinde nefes alıyorum diyorsun ama o nefes seni gün geçtikçe zehirler arkadaşım bir yanlıştan kaçmaya çalışırken başka bir yanlışın içine atıyorsun kendini ileride kpps'yi kazanıp ben gidiyorum sözü/nişanı atıyorum dediğinde
Yediğini içtiğini, gezdiğini tozduğunu başına kalkarlarsa daha büyük bir yıkım olur senin için, içinden çıkamaz bir hal alır durum. Yarın akşam geldiklerinde sözü bozucam fikrinizden vazgeçmeyin sakın.. Allah karşınıza sizinde seveceğiniz bir insanı çıkaracaktır işte o zaman huzuru bulursunuz. İnşallah herşey yoluna girer eğitiminize devam edersiniz.

Bugün o sözlüm olacak bi türlü içime sindiremediğim martı kaşlı bodurhanla tartıştık.. daha doğrusu ben söyledim o güldü ve alay etti ben de dayanamadım masadaki bardağı elimin tersiyle ittim ve üstüne döküldü içindeki su.. kolumdan tuttu çıkardı beni mekandan (arkadaşının yeriydi) arabaya kadar çekiştirdi, arabaya binince demediği laf kalmadı bana yol boyu ağlattı.. Eve bıraktı o halimle hiç ailemden çekinmeden, tabi hepsi anne baba dediğim insanlar suçu.. Beni ona yamamaya çalışıyorlar sanki hastalıklıymışım gibi öteleyip durdular.. Arabada kriz geçirdim bana vuracaktı sonra sarılmaya falan çalıştı ama birbirimizi hiç sevmiyoruz.. Yarın akşam da bize geleceklermiş annesi aradı.. Babamla annemle de kavga ettim ne hassa bekledğim tepki gelmedi ağla ağla helak oldum. Yarın ben ne yapayım? Kızlarla mesafeli sanırdım onu ama alakası yokmuş 2 tane namustan yoksun kızla msjlaşıp duruyordu, ne dediysem alay etti.. Sanki birbirmizi çok seviyoruz da kıskanıp name yapıyoruz öküze.. Allah bana yardım etsin.

ayrıl güzel kardeşim. bunun ne yapayım ı mı kalmış?

Herkes ayrıl diyor da kız diyor ki ailem okutmaz, eve kapatır beni.
E ayrılırsa da hayatı bitecek.
En azından bodurhanın sayesinde okula gidiyor şimdi.
Bodurhana acıyanlar da olmuş. Bodurhana hiç acımayın, halinden çok da şikayetçi görünmüyor beyfendi.
Ne yapman gerektiğini ben söyleyemem sana, o yüzden ayrıl da diyemem. Mantıksız olur bu.
Bir kez daha diyorum seni anlıyorum.
He bu arada çocuğu çok kınama, bodur, martı kaşlı diye.
İleride tutar bir bodura aşık olursun, bak demedi deme:27:
Ben kafadan kontakları kınamıştım. Türkiyeyi arasan o derece manyağını bulamayacağın, orjinal kontak birine aşık oldum. Aman diyeyim.
Çok sıkma canını. Dünyaya bir kere geliyorsun. Vaktini üzülerek harcama, olabildiğince iyi geçir.
İşe bodurhanı takmamakla başlayabilirsin. Sen takmadıkça herşey daha kolaylaşacaktır tahminime göre. :7:

Back
X