sözün bittiği yerdeyim,kanserim

aysun_5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
12
0
36
İzmir
demiştim ya yaşım 38.daha yolum var demiştim hani.hani kocaman bahçeme çiçekler ekecektim.galiba biraz bekleyecek çiçeklerim.10 ekimdeki ameliyatımı oldum.meme k. için .gerçekten kendimi doğranmış gibi hissettim en başta.ama şimdi bakmıyorum acıyan yerlerime olup bitiyor.kaçıyormuyum bir nevi bilmem ama böyle daha iyi.tümör 16 da 3 oranında yayılmış.yani kansermişim.kötünün iyisiymiş yani.ne demeli bilmem.yakında radyoterapi ve kemoterapiye giricem.hayatım değişicek.severek uzattığım saçlarım dökülecek ve severek yaptığım şeyleri uzun süre yapamayacağım biliyorum.şimdilerde hastalığımla ilğili kimseyle konuşmak istemiyorum .beni tanımayan insanlara yazmak rahatlatıyor ama.eşimde sanki herşey çok güzelmiş gibi davranıyor.biraz da abartıyormu ne...mutfaktan çıkmaz oldu bana yararlı yemekler hazırlamak için.bir dediğimi iki etmiyor.arada bir görüştüğümüz insanlar bu haberden sonra hergün arar oldular.ama doğrusu bu benim canımı çok acıtıyor.ölücekmişim gibi davranmaları.oysa demiştim ya benim daha hayallerim var.eger azrail bir kez daha yakamdan düşerse,söz veriyorum kendime, hiç bir şeyi ertelemeyeceğim hayatımda.

Aysun..
Hepimize bir sınav veriyor Allah ,nasıl geçeceğiz neler yapacağız isyan edecek miyiz diye.
Sen bence çoktan geçmişsin,sadece duygusal kısmını kaldırmıyorsun.
Öncelikle ölüm kavramını sil hayatından,ameliyat olmuşsun tedavilerin başlayacak.
Kurtulan binlerce örnek var,hepsi şimdilerde çok sağlıklı hayatlar yaşıyorlar.
seni arayıp soran dostların sana özel yemekler yapan bir eşin var.
çok şanslısın,Allah yardımcın olsun sınavını geç..
Hayata devam et,çiçeklerin,saçların,yapacakların hepsi için çooook vaktin olacak.
Bedenen yorulsanda atlattığında hepimizden daha olgun bakacaksın hayata,kıymetini bileceksin.
iki kere zevk alacaksın herşeyden..
Sağlıklar diliyorum

geçmiş olsun umarım tedaviler etksini hemen gösterir ve sağlığınıza kavuşursunuz

Canım işaalah en kısa sürede sağlığına kavuşursun . Dökülen saçlarına üzülme daha gür ve daha kalın çıkacaklar

Ne denir bilmiyorum... En kötüsü de, en iyisi de insan için. Zor biliyorum ama pozitif ol. Allah yardımcı olsun.

Dilerim tez zamanda sağlığınıza kavuşur bahçenize çiçeklerinizi ekersiniz. siz de biliyorsunuzdur fakat ben tekrar söylemek istedim olumlu düşünmek ve moral çok önemli...

''nefes alıyorsan umut vardır'' sözünü ne kadar severim ne doğru bulurum bir bilsem.. yaşamı en iyi anlatan söz dizesi..

kaç kere şahit olmuşumdur yatalak bir hastanın acıyla ölümünü beklerken birden şifa bulduğunu ya da umduğundan daha dahaaa çok yaşadığını.. hiç ummadığın, ölümü konduramadığın sapasağlam genç birinin de bir kazada o hasta kişiden daha önce öldüğünü.. (umutsuz olmaman adına, ölümü en son şey olarak bile aklına getirmemen açısından bu örneği verdim. kimse şuanki haliyle geleceğini belirlememeli bence.) ailen, sevdiklerinde tabiki yanında olacak.. daha fazla senle ilgilenecek bu sana kötü hissettirmesin kendini. ufak bir üşütmede dahi öyle davranmıyor mu sevdiklerimiz zaten.

sen güçlü bir bayansın diğer konundan da bu duyguyu hissettirmiştin bana. nice güzel günler yaşayacaksın ben inanıyorum. umut dolu beklentilerin var, pes etmiyorsun ve herşeye rağmen bu beklentilerini hayata geçirebileceğin hissiyatın, iraden var. sende hastalıkla sınanıyorsun ve bunu en kısa sürede atlatacaksın inş. senin durumunda olan senin hastalığını yaşayan birçok kişi şifasını bulmuştur Allah'ın izniyle. morelini daima yüksek tutmaya çalış bir an bile olumsuzu düşünme.

Allah'a emanet ol güçlü kadın..

Çok geçmiş olsun.Malesef son zamanlar da öyle çok arttı ki bu hastalık.
Ama bir o kadar da sağlığına kavuşan var.Siz tabi ki çok daha iyi bilirsiniz,
moral öyle önemli ki.eşiniz en doğrusunu,en güzelini yapıyor.
Bırakın abartsın siz de eşinizin yerin de olsanız farklı davranmazdınız.
Olumsuz tek bir şey düşünmeyin sakın.Her şey düzelicek,hepsi geçicek.
Ve siz normal yaşantınıza dönüp,ertelediğiniz ne varsa bir bir yaşayacaksınız.
İnsan acısını,sıkıntısını hiç tanımadığı insanlarla daha rahat paylaşıyor buna katılıyorum.
Yazın siz de,içinizden ne geliyorsa,nasıl istiyorsanız yazın bizlere.
Önemli olan sizin rahatlamanız ve iyi hissetmeniz.
Allah derdi veriyorsa dermanını da verirmiş ben inanıyorum sizin en kısa süre de sağlığınıza kavuşacağınıza.
Siz de inanın olur mu.Ve bu süreçte sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın.
Yanın da mutsuz olduğunuz,sizi huzursuz eden kişilerle görüşmeyin en önemlisi.
En büyük destekçiniz eşiniz.Bir an bile umutsuzluğa kapılıp kendinizi bırakmayın.
Evet kötü bir hastalık ama asla son değil ki!
Muhakkak sizin de çevreniz de vardır bir dolu olumlu örnek.
Siz de öyle olacaksınız.Lütfen sadece buna inanın!
Tekrar çok geçmiş olsun.

Allah yardımcınız olsun cok üzüldüm okurken gözyaslarımı tutamadım ama moralinizi yüksek tutun dualarım sizinle umuyorumki bu hastalıgı yeneceksiniz Allah kimseyi darda bırakmaz bol bol dua edin

Arkadaşım...Bizler şimdi burada ne yazsak bomboş gelecek sana,tahmin ediyorum.İçi kof avuntu söz dizimleri gibi gözünün önünden kayıp gidecekler...Yaşayan bilir...Fakat bir hemcinsim olarak seninle gurur duyduğumu bilmeni istedim.Yaşama bir yanından tutunmuşsun sen zaten.Aslında burada,bizlerle paylaşmakla zor olanı seçmişsin.Kendini içine kapatıp kolayına kaçmamışsın işin.Ben senin cümlelerin arasında o gücü hissettim.Bunu yenebilecek donanıma sahipsin sen.Moral ve pozitif düşünce tedavi sürecinde çok önemli bir paya sahip.İnsanlar bu hayatta yapmak istediklerini seçebiliyor ama ne isteyeceklerini isteme iradeleri yok.Bu durum senden kaynaklı bir durum değil ama seninle bir süre savaşıp pes edebilecek bir şey.Sen de inadına savaş,önce kendin için,sonra seni seven çevrendeki insanlar için.Bu hastalık bedeninden bir parçayı alabilir ama seni sen yapan değerleri asla.Saçların yine uzar,yapmayı hayal ettiklerin gün olur gerçeğin haline dönüşür.Eğer gücünü kullanmayı seçersen.Benim bir yakınım ne yaptı biliyor musun?Meme kanseri teşhisi konulduğu gün hayatını değiştirdi.Eskisinden daha güçlü olmayı seçerek.Bu hastalığı düşmanı gibi görmedi.Sohbet ettiğimizde bana söylediği bir cümle hiç aklımdan çıkmaz:"Bu benim geçici misafirim ve ben günü geldiğinde bu davetsiz misafiri bedenimden kovacağım"Elinden geldiğince ayakta kalmaya çalıştı.Moralman düştüğü zamanlarda da biz ayağa kaldırdık.Kaldığı yerden yürümeye devam etti.Şu an nasıl mı?Misafirini kovmayı başardı.Çok sevdiği müzikleri dinlemekten vazgeçmeyerek,bol bol kitap okuyarak,hayattan kendini izole etmeyerek ve yeri geldiğinde destek almayı kabul ederek.Ben senin de başaracağına inanıyorum.Allah yar ve yardımcın olsun.

Cok sanlısın ailen, esin, dostların yanında..
Sabırlı ol, dik dur eminim üstesinden geliceksin canım.
Bu dünya' da herkesin bir sınavı var, Rabbim yar ve yardımcın olsun..

demiştim ya yaşım 38.daha yolum var demiştim hani.hani kocaman bahçeme çiçekler ekecektim.galiba biraz bekleyecek çiçeklerim.10 ekimdeki ameliyatımı oldum.meme k. için .gerçekten kendimi doğranmış gibi hissettim en başta.ama şimdi bakmıyorum acıyan yerlerime olup bitiyor.kaçıyormuyum bir nevi bilmem ama böyle daha iyi.tümör 16 da 3 oranında yayılmış.yani kansermişim.kötünün iyisiymiş yani.ne demeli bilmem.yakında radyoterapi ve kemoterapiye giricem.hayatım değişicek.severek uzattığım saçlarım dökülecek ve severek yaptığım şeyleri uzun süre yapamayacağım biliyorum.şimdilerde hastalığımla ilğili kimseyle konuşmak istemiyorum .beni tanımayan insanlara yazmak rahatlatıyor ama.eşimde sanki herşey çok güzelmiş gibi davranıyor.biraz da abartıyormu ne...mutfaktan çıkmaz oldu bana yararlı yemekler hazırlamak için.bir dediğimi iki etmiyor.arada bir görüştüğümüz insanlar bu haberden sonra hergün arar oldular.ama doğrusu bu benim canımı çok acıtıyor.ölücekmişim gibi davranmaları.oysa demiştim ya benim daha hayallerim var.eger azrail bir kez daha yakamdan düşerse,söz veriyorum kendime, hiç bir şeyi ertelemeyeceğim hayatımda.

öncelikle çok geçmiş olsun.
umarım sen de bir gün böyle bir konuya aynen benim yazdıklarımı yazabilirsin.
2,5 sene oldu neredeyse bana bu teşhis konalı.
evre kaçtasın bilmiyorum ama ben 3'ün başıydım.
ameliyatı reddettim evet bildiğin reddettim.
hayatında görüp görebileceğin en şımarık hastayım ben.
dr bile diyor "bu hastalık nasıl seni buldu, bu bünyede durmaması gerek oysa diye"
neyse uzatmayalım.
radyoterapilerin de kemoterapilerin de sayısını unuttum.
upuzun saçlarım döküldü.
ama ben onların kopmasına izin vermeden kazıtmıştım zaten. 1-0 öndeydim gene.
sonra gene çıktılar, gene döküldüler, gene çıktılar ...
kökü bende giden saç olsun...

ilk öğrendiğimde bildiğin isyan ettim. "neden ben" diye. çok şeyim vardı daha yapılacak. üstelik anneydim ben.
isyan devresi bitti, kabullenişe geçtim,.
o devre de geçti bir süre sonra, kanıksadım desem yeridir.
şimdi grip oldum ben der gibi söyleyebiliyorum, "evet ben de C.A.'yım" diye.

Eşim ilk öğrendiğimizde de tedavim süresince de en duyarsız eş idi.
Bana göre...
Hiç el bebek gül bebek hissettirmedi bana, hiç konuşmadı hastalığımla ilgili.
Meğer o içinde yaşarmış herşeyi.
Ne zaman sonra itiraf etti "seni nazlasaydım, sen tamamen bırakacaktın kendini" diye.

Güçlü ol arkadaşım, herşeyden önce güçlü ol!
Sımsıkı sarıl hayata.
Ağlamak istiyorsan ağla, gülmek istiyorsan gül, ama atma içine.

Eminim ki sen de bir gün gelecek, bu dönemleri acı bir gülümseme ile hatırlayacaksın.
Dualarım seninle....

[sıze=2][ı]öncelikle çok geçmiş olsun.
Umarım sen de bir gün böyle bir konuya aynen benim yazdıklarımı yazabilirsin.
2,5 sene oldu neredeyse bana bu teşhis konalı.
Evre kaçtasın bilmiyorum ama ben 3'ün başıydım.
Ameliyatı reddettim evet bildiğin reddettim.
Hayatında görüp görebileceğin en şımarık hastayım ben.
Dr bile diyor "bu hastalık nasıl seni buldu, bu bünyede durmaması gerek oysa diye"
neyse uzatmayalım.
Radyoterapilerin de kemoterapilerin de sayısını unuttum.
Upuzun saçlarım döküldü.
Ama ben onların kopmasına izin vermeden kazıtmıştım zaten. 1-0 öndeydim gene.
Sonra gene çıktılar, gene döküldüler, gene çıktılar ...
Kökü bende giden saç olsun...

Ilk öğrendiğimde bildiğin isyan ettim. "neden ben" diye. çok şeyim vardı daha yapılacak. üstelik anneydim ben.
Isyan devresi bitti, kabullenişe geçtim,.
O devre de geçti bir süre sonra, kanıksadım desem yeridir.
şimdi grip oldum ben der gibi söyleyebiliyorum, "evet ben de c.a.'yım" diye.

Eşim ilk öğrendiğimizde de tedavim süresince de en duyarsız eş idi.
Bana göre...
Hiç el bebek gül bebek hissettirmedi bana, hiç konuşmadı hastalığımla ilgili.
Meğer o içinde yaşarmış herşeyi.
Ne zaman sonra itiraf etti "seni nazlasaydım, sen tamamen bırakacaktın kendini" diye.

Güçlü ol arkadaşım, herşeyden önce güçlü ol!
Sımsıkı sarıl hayata.
Ağlamak istiyorsan ağla, gülmek istiyorsan gül, ama atma içine.

Eminim ki sen de bir gün gelecek, bu dönemleri acı bir gülümseme ile hatırlayacaksın.
Dualarım seninle....[/ı]
[/sıze]

allahım yar ve yardımcınızolsun:(dua et bol bol

çok çok çok geçmiş olsun cnm inanki şuan göz yaşlarımı tutamıyorumm allahım kısa zamanda acil şifalar verir sanaa ..hayallerim demişsin umarım bu hayallerini en kısa sürede gerçeklerştirirsin sana dua edeceğim allaha emanet ol :43:

çok geçmiş olsun allah şifa versin tez zamanda İNŞAllah...tanıdığım bir kaç kişi oldu bu kanseri geçirmiş ve göğsü alınmış...
herşeye rağman eşinizin size değer vermesi..çevrenizde sizi arayan insanarın olması güzel...

öncelikle çok geçmiş olsun.allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermezmiş.ilk evredeymişsiniz.bu hastalığı yeneceğinize inanıyorum.tıp hergeçen gün daha da ilerliyor.benim yaşlı bir akrabam yıllar önce meme kanserini atlattı.yıllar sonra da akciğer kanseri oldu.5yıl oldu.70 kusur yaşında olmasına rağmen onu da yendi.kadında ne var biliyor musun;hırs var hayata tutunma hevesi var.herkes şimdi ona şaşırıyor ciğerindeki tümör bile küçülmüş.sen de hiç pes etme.kendini oyalayacak bişeyler bul.bu hastalığı reddet.kadını görsen hala dünya malı için uğraşır.biz ondan herhalde diyoruz:1: gül geç.yeri geldiğinde kendinle bile dalga geçmesini bilmeli insan.artık kanser grip gibi bir hastalık olup geçecek diyorlar...sen de pozitif yönlerinden bak.ilk evresinde olduğun için şükret mesela.ben hastanede çalıştım tomografide hep ca hastaları. dr lar ilk evredekilere ağır hasta gözüyle bile bakmıyorlar.hayata tutun canım.o seni bırakacak olsa bile sen onu bırakma...

Back
X