sözün bittiği yerdeyim,kanserim

canım benim.yazacaklarım belki sana iyi gelecek yada düşüncelerin değişmeyecek ama yine de yazayım.benim annem 12 sene önce meme kanseri oldu.o zamanlar meme kurtarma diye bir alternatif olmadığı için tek memesi tamaen kemiğe kadar koltukaltı lenfleriyle beraber alındı.kemo radyoterapi vs birsürü acılar çekti.beş sene önce de yumurtalık kanseri yaşadı.bu dönemde hepimiz özellikle onun etrafında pervane olduk.ne kadar faydalı yiyecek içecek çorba şu bu ne varsa yedirdik içirdik.anacım da o kadar fiziksel rahatsızlıklarına rağmen bir kez olsun off demedi.en önemlisi şen kahkahasını hiç bırakmadı.hep birşeylerle mutlu oldu.birde yaşı da vardı.herşey ona iki kat daha zordu.sen şimdi gençsin.erken evre birde.senin için deli olan bir eşin var.arkadaşların sen öleceksin diye değil bu dönemi birlikte atlatalım diye arıyor.ne mutlu sana.
benim annemde ve iki ablamda da bu illet var.ve biliyorum ki birgün yüksek ihtimalle piyango bana da vurabilir.ama ben asla korkmuyorum.kimse bu dünyaya pamuklar içinde yaşamaya gelmedi ve kimse de baki değil.ama hayat bir gündür o da bu gündür mü neydi bir laf vardı.anla işte.tut eşinin elini al ilaçlarını ol tedavini.ne kadar kötü olsanda yüreğini ferah tutmaya çalış.Allah yar ve yardımcın olsun..

hatta ikinci hastalığında kemoterapi saçlarnı döktü(birincisinde dökülmemişti.her zaman dökülmeyebilirmiş)bende aldım babamın makinasını kazıdım.o zaman o kadar çok dedeme bezedi ki aynaya bakınca gülmekten yarıldık.saçlarının gittiğine üzülmedi bile.aman kökü bende dedi ve uzayana kadar aynaya her baktığında gülme krizine girerdi.ne mi oldu sonra ipek gibi çıktı saçları..canım anneciiimmm....

bu hastalığın sahibinin etrafındaki insanlar henüz nasıl davranması gerektiğini bilmiyorlar bu ülkede, çok şey beklemeyin o yüzden.Kimisi papağan gibi "moral çok önemli, moralini düzgün tut" anlamsız cümlelerini etmekten başka bir laf edemez, kimisi senin birşeyin yok diye inkar yoluna gider,sanki hastalık inkar edilince yok olacak, kimisi de dünyanın en zavallısı senmişsin gibi davranır, daha dün 24 tane gencecik insanın öldüğünden habersiz...o yüzden gelecek her türlü tepki, lüzumsuzluk, gevezeliğe kulaklarınızı tıkayın. Bir de.... Benim annem 4. evrede teşhis edildi.Biliyorsunuz 5. evre yok zaten. Ama 2 yıldır gayet iyi sağlığı, tahlillleri de temiz çıkıyor. İngilizceniz varsa size bir de yabancı kaynaklı site önermek isterim. BreastCancer.org - Breast Cancer Treatment Information and Pictures. Bu sitedeki discussions bölümüne girin, her türden her yaştan her ülkeden ne kadar çok insan olduğunu ve içtenlikle deneyimlerini ve sorularını paylaştığını görürsünüz. Allah yardımcınız olsun. Herhangi bir sorunuz olursa özelden de yazabilirsiniz, her zaman yardımcı olmaya çalışırım.

Çok çok geçmiş olsun,Allah tez zamanda şifa versin inş.
Annemin rahatsızlığından ötürü ben de bu hastalıkla mücadele ettim,o yüzden gerçekten senin durumunu ve yanındaki sevdiklerinin durumunu az çok tahmin edebiliyorum.
Kemoterapi ve ışın tedavisi aldığında bağışıklık sistemin zayıflıcak,tabiri caizse bebek kadar hassas olucaksın,o yüzden sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye çalış.taze meyve suları tüketmeye çalış.
Çok zor bir hastalık bu Allahtan sana sabır ve şifa dileyebilirim ancak..kendine dikkat et.

kanserin tedavi surecindeki en onemli faktorlerden biri de moral..
babam da girtlak kanseriydi neyse ki cok ilerlemeden farkedildigi icin ses tellerinini yalnizca bir kismi alindi, bogazina delik vs acilmadi..
yalniz cok cekti babam nefes yuzunden. sadece radyoterapi aliyordu ve de..
o zamana kadar is yuzunden devamli stresli olan, herseyi kafasina takan, kendine dikkat etmeyen, cabucak sinirlenen babam bir anda buyuk bir degisime ugradi.
artik dedi herkesin derdini cekip hasta olacagima biraz da kendimi dusunecegim
isini tamamen birakti, saglikli beslenmeye basladi, ayaga kalkar kalkmaz yavas yavas spor yapmaya basladi. tek kolunu kipirdatamazken kisa surede sporla o kol tamamen iyilesti
meditasyona basladi, gevseme egzersizleri yapti.. her sabah balkonda derin nefes egzersizi yapardi
kitap kurduydu babam, daha da cok okumaya basladi.. :D
ama en onemlisi kucuk seylerin hicbirini kafasina takmadi, biraz kendine dondu babam kendi ihtiyaclarini dinledi
simdi her yil tatile gidiyorlar, disari yemege cikiyorlar, senelerdir kendileri icin yapamadiklari ne kadar sey varsa yapiyorlar
bu arada bir dergide kanserle ilgili cok guzel bir hikaye yayinladi.. hikayeyi bana gondermesini rica edecegim ben de burada sizlerle paylasayim..
gecmis olsun, kendinize cok cok iyi bakin ve hep pozitif dusunmeye gayret edin :)

allah acil sifalar versin
ne kadar güzelki yaninizda sizi düsünen bir esiniz ve dostalariniz var
moralinizi yüksek tuttun kesinlikle iyileseceginize inananin hemde %100
dünyada hersey insanlar icin ama bunu atlaticaksiniz allahin izniyle
unutmayin %100 iyileseceksinizzz...

Allah acil şifalar versin,çok geçmiş olsun ablacığımm.İnşallah biran önce sağlığına kavuşursun.Dualarım seninle.

Son düzenleme:
demiştim ya yaşım 38.daha yolum var demiştim hani.hani kocaman bahçeme çiçekler ekecektim.galiba biraz bekleyecek çiçeklerim.10 ekimdeki ameliyatımı oldum.meme k. için .gerçekten kendimi doğranmış gibi hissettim en başta.ama şimdi bakmıyorum acıyan yerlerime olup bitiyor.kaçıyormuyum bir nevi bilmem ama böyle daha iyi.tümör 16 da 3 oranında yayılmış.yani kansermişim.kötünün iyisiymiş yani.ne demeli bilmem.yakında radyoterapi ve kemoterapiye giricem.hayatım değişicek.severek uzattığım saçlarım dökülecek ve severek yaptığım şeyleri uzun süre yapamayacağım biliyorum.şimdilerde hastalığımla ilğili kimseyle konuşmak istemiyorum .beni tanımayan insanlara yazmak rahatlatıyor ama.eşimde sanki herşey çok güzelmiş gibi davranıyor.biraz da abartıyormu ne...mutfaktan çıkmaz oldu bana yararlı yemekler hazırlamak için.bir dediğimi iki etmiyor.arada bir görüştüğümüz insanlar bu haberden sonra hergün arar oldular.ama doğrusu bu benim canımı çok acıtıyor.ölücekmişim gibi davranmaları.oysa demiştim ya benim daha hayallerim var.eger azrail bir kez daha yakamdan düşerse,söz veriyorum kendime, hiç bir şeyi ertelemeyeceğim hayatımda.

çok çok geçmiş olsun...dilerim ki en kısa zamanda sağlığına ve o güzel saçlarına tekrar kavuşursun...her zaman söyleri ben bunu ''hayatta hiç bir şeyi ertelemek istemiyorum'' diye...hayat o kadar kısa ki...olmazmış imkansızmış ayıpmış derken öyle böyle kısıyoruz kısıtlıyoruz,herşeyimizi erteliyoruz! çok yanlış şu hayata bir kere geliyoruz ve ne olacağımız belli değil dilediğince herşeyini yaşayacaksın...ben her zaman böyle düşündüm imkansız diye bir şey yoktur buna inan ilk önce,kendini koy verme sakın yapmak istediğin şeyleri daha da istekli yap moralini her zaman yüksek tut...atlatacaksın inşallah Allah acil şifalar versin Allah yardımcın olsun...

Allah razı olsun eşinizden arkadaşlarınızdan ya yapayalnız kalsaydınız .
moral en büyük tedavi bu kötü hastalıkta
inanın dualarım sizinle
Derdini veren Allah dermanını da verir inşallah .

Allah yardımcın olsun.Bir başkasının ettiği dua kabul olurmuş.Hepimizin ortak dileği sanırım allah şifa versin...

hepimiz bi şekilde sınanıyoruz bu hayatta maalesef. allah yardımcın olsun güçlü olmaya çalış rabbim kimseye taşıyamaycağı yük vermezmiş inan bana bi şekilde altından kalkacaksın bir yakınımın kız kardeşi göğüs kanseriydi ileri safhada açıkcası insanlar ölücek gözüyle bakıodu üzülüyordu çocuğuna da üzülüyolardı ama o genç kadın azmiyle iyi kocasıyla çocuğuyla ailesiyle tek yumruk oldu ve şimdi hayatta kızını büyütüyor umut her zaman içinde olmalı kendini gideceğine deil kalacağına inandırman lazım bence başaracaksın ve hayata bakış açın değişcek daha mutlu olcaksın aldığın nefes sewdiklerinin kıymetini daha çok bileceksin ve burdan haklıymışsın yazacaksın ne olur habersiz bırakma hep yaz içini dök içine atma

Canım Allahım yardımcın olsun sana bu hastalığı yenme gücü kuvveti versin.Dualarımız seninle...Dökülen saçlaın çıkıcak bahçenede çiçeklerini ekiceksin buna inan.

Acil şifalar diliyorum, sağlığınıza kavuşur ve hayallerinizi gerçekleştirirsiniz umarım.

üzülme ;
allahın izniyle geçecek...
hastalık bu kime nerde ne zaman geleceği belli olmaz..
herkezin nasibinde hem iyi hem kötü şeyler var, her ikiside şükür etmemiz için
bak ne güzel ailen yanında tek başına değilsin hep baraber vereceksiniz bu sınavı sonra gececek bitecek herşey,
ama sakın üzülme hep inan bigün geçip gideceğine kendini sağlam tut.mutlu et,mutlu ol.
arayan soran herkezede herşeyi anlat ne kadar dillenirse okadar sıradanlaşır kabullenilir böylelikle yaşaması daha kolay gelir...
herşey güzel olacak ama hiç üzmezsen kendini
allah şifa versin

Allah acil şifalar versin. tez vakitte iyileşip hayatına daha güzel devam etmeni dilerim. artık tıp çok ilerledi kemoterapi ilaçları da eskisi kadar yıpratmıyormuş benimde bir komşum var kadın yüncüydü. senelerdir meğer kanser tedavisi görmüş zamanında sonradan öğrendik 3 oğlu var gayet de sağlıklı saçlar da eskisinden güzel çıkmış herşey yoluna girecek sadece moralini yüksek tut. geçecek buna inan. en fazla duanın gücüne inan. dua namaz terapi gibi geliyor insana Allah yardımcın olsun

geçmişler olsun inşallah biran önce sağlığına kavuşrsun inşallah

hiç birşeyi kafanıza takmayın..hastalığınızla ilgilenin ....bana da öyle davranıldı...merak etme Allah izin vermeyince kimseler istese dahi ölmez.....benim eşimde büyük ameliyatlar geçirdim aylardır kendime gelemedim...kendisi her işimi yaptı....arkadaşlarından birisi hanımın ağır hasta ölecek yakında nasıl olsa...kendine şimdiden hanım bak...küçük çoçukların var perişan olmazsın demiş...eşimin zoruna gitmiş bu...bana anlattı hemde ağıyor bir yandan..saçlarım yok....kendim iskelet deninlecek kadar zayıf..bir kuru nefesim var...eşim dedi ben seni heşeyinle kabul ederim...saçların çıkmasa dahi...yürümesen dahi tek çoçuklarımın başında otur..ben sana bakarım dedi....arabımızın olmasını çok istiyordum...o arkadaşları demişer son isteğini yerine getirde gözü açık gitmesin demişler.....tabi biz bu gibi insanlar bir çok buna benzeyenlerle kontağı kestik.....bir çok kişi eledim....iyileştim.....o kötü zayıf...kuru nefesi kalmış kadın iyileşmeye devam etti....ben atlatalı 13 yıl oldu....Alah hepsini utandırdı....neredeyse beni diri diri gömeceklerdi....konuyu açan canım arkaşım...sakın şu şöyle dedi bu böyle dedi bir şeye kafanı takma....bütün gücünle savaş....sağlığına kavuşmanı dileğiyle....

arkadaşım saçların uzarrr sen yeterki iyi ol daha ne istiyosun eşin seni çok seviyorki seninle çok ilgileniyooo :) sıkma canını sen şimdi hastayım üstüme düşüyor diye düşünüyosun hastalık zamanında düşülmezde ne zaman düşülürrr böyle umutsuz olma sakınn eminim herşey güzel olacakk ....!

Back
X