sperm bozukluğu ve tüp bebek

Germinal

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
1.720
1.566
Arkadaslar uc asilama yaptirmis biri olarak tüp bebege baslicam agustosta...sorum şu deneyimli arkadaslardan:Bende gorunen bi sıkıntı yok ama esimde dusuk sayi ve morfoloji sıkıntısı var hızda da sorun yok...sizce tüp bebek konusunda sansli miyiz,genelde bayanda sıkıntı yoksa daha sansli diyolar ama???

Arkadaslar uc asilama yaptirmis biri olarak tüp bebege baslicam agustosta...sorum şu deneyimli arkadaslardan:Bende gorunen bi sıkıntı yok ama esimde dusuk sayi ve morfoloji sıkıntısı var hızda da sorun yok...sizce tüp bebek konusunda sansli miyiz,genelde bayanda sıkıntı yoksa daha sansli diyolar ama???
cnm bızım morofolojımız 0 sayı normal hız dusuk normal yoldan olmadı bırkez asılama denedik gene olmadı suan tup bebek tedavısındeyız tup bebek ıcın verdıgımz spermde de morfolojı 0 cıktı ama embrıyologumz canımızı hıc skmamamız gerektıgını bırebır ılgılenecegını ve ztn duzgun sperm mutlaka bulunacağını dedı bugun haber geldı yumurtalarımızın hepsı dollenmıs sukurler olsun tabıkı asıl onemlısı bundan sonra bolunup bolunmeyeceklerı sağlıklı ılerleyebıleceklermı bılmıyorum ama durum sımdılık bu enazından sıfır bıle olsa dölleme yetenegı varmış onu gorduk

cnm bızım morofolojımız 0 sayı normal hız dusuk normal yoldan olmadı bırkez asılama denedik gene olmadı suan tup bebek tedavısındeyız tup bebek ıcın verdıgımz spermde de morfolojı 0 cıktı ama embrıyologumz canımızı hıc skmamamız gerektıgını bırebır ılgılenecegını ve ztn duzgun sperm mutlaka bulunacağını dedı bugun haber geldı yumurtalarımızın hepsı dollenmıs sukurler olsun tabıkı asıl onemlısı bundan sonra bolunup bolunmeyeceklerı sağlıklı ılerleyebıleceklermı bılmıyorum ama durum sımdılık bu enazından sıfır bıle olsa dölleme yetenegı varmış onu gorduk
Umarim tutar...

B belinda87 sanirim bebegin tutmuş cok sevindim :)
evet cnm hemde ıkıtaneee:) dun keselerını gorduk ınsallah haftaya da kalp atışlarını duyarız rabbım ınsallah sana da nasıp eylesın su mübarek ayın hurmetıne.. morfolojıye fln hıc kafan takılmasın ınan yeterkı tedavı gordugun hastanenın laboratuvarı ve embrıyologu tecrubelı olsun benım sukur 5 tanede yıne 5.gun blast dondurulmuş embrıyom var:KK66:

evet cnm hemde ıkıtaneee:) dun keselerını gorduk ınsallah haftaya da kalp atışlarını duyarız rabbım ınsallah sana da nasıp eylesın su mübarek ayın hurmetıne.. morfolojıye fln hıc kafan takılmasın ınan yeterkı tedavı gordugun hastanenın laboratuvarı ve embrıyologu tecrubelı olsun benım sukur 5 tanede yıne 5.gun blast dondurulmuş embrıyom var:KK66:
Maşallah canim cok güzel...bi sey sorucam peki 35 yas ustu musun?ikiz icin 35 yas ustune iki embriyo yerlestiriyolaarmis

Maşallah canim cok güzel...bi sey m.ucam peki 35 yas ustu musun?ikiz icin 35 yas ustune iki embriyo yerlestiriyolaarmis
Yoo cnm degilm ama her merkez o kurala uymuyo yani doktoru ikna ettinmi bal gibi yapiyolar:KK66: gerci ikiz gebelik zor diyolar rabbim insallah hayirlisiyla saglikla dogurmayi nasip eder..

Yoo cnm degilm ama her merkez o kurala uymuyo yani doktoru ikna ettinmi bal gibi yapiyolar:KK66: gerci ikiz gebelik zor diyolar rabbim insallah hayirlisiyla saglikla dogurmayi nasip eder..
Allah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah. bende tüp bebek tedavisine baslıcam dr la görüştüm .bizim sebepsiz infertilite.bu embriyonun kaçıncı gün olduğu önemli mi.bir de kac hücreli olması gerekiyo mus kalıteli diyebilmek için. .çok net bilgiye sahip değilim.kafam karıştı o yüzden

Insallah cnm ben de yakinda baslayacagim...temmuz sonu gibi ins tabi...sorarim sana belki bi seyler :)

[QUl4215, post: 41627582, member: 599332"]Allah hayırlısı ile sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip eder inşallah. bende tüp bebek tedavisine baslıcam dr la görüştüm .bizim sebepsiz infertilite.bu embriyonun kaçıncı gün olduğu önemli mi.bir de kac hücreli olması gerekiyo mus kalıteli diyebilmek için. .çok net bilgiye sahip değilim.kafam karıştı o yüzden[/QUOTE]
Cnm benimkiler 5.gun blast embriyodu yani sayilamayacak hale geliyo yuvarlak bulut goruntusu oluyo fotografini veriyolar ztn benimki cok iyi kaliteydi ztn bastn bunu bilsydm belki tek trasnfer ettirirdim ikiye karar verdikten sonra embriyolog anlatmisti herneyse dilimz tutuldu ikiz olacago varmis ya.iste:) ama gel gorki tutunmayla kalitr arasinda illa birebir iliski yok bizim grubumz var bitane orda 3.gun embriyosu olan bicok arksasim hamileyken 5.gun embriyosu olmasina ramen hamile kalamayanda var bu is birazda nasip biz sadece sebepleri konuşuyoruz:)

Canım Allah yardımcın olsun ilk olarak güzel haberlerin gelir inşallah. Benim eşimde hep sayı sorunu vardı 2 milyon spermi vardı izler hareketlilik 0 normal hareketlilik yüzde 25 di yani tamamen umutsuz vakaydı tek çare tüp bebek dediler benimde çok şükür hiç sorunum yoktu. Yaptırdık tüp bebek çok şükür ilk denemede tuttu şuan 7 +1 haftalık hamileyim. Tabi tüp bebek olunca daha dikkatli olmak gerekiyor düşük tehlikesi normal gebeliğe göre fazla olduğu için. Yaşımdan dolayı tek embriyo transferi yapıldı canım. Bol bol dua et Allahtan iste gerisi boş çünkü

Canım Allah yardımcın olsun ilk olarak güzel haberlerin gelir inşallah. Benim eşimde hep sayı sorunu vardı 2 milyon spermi vardı izler hareketlilik 0 normal hareketlilik yüzde 25 di yani tamamen umutsuz vakaydı tek çare tüp bebek dediler benimde çok şükür hiç sorunum yoktu. Yaptırdık tüp bebek çok şükür ilk denemede tuttu şuan 7 +1 haftalık hamileyim. Tabi tüp bebek olunca daha dikkatli olmak gerekiyor düşük tehlikesi normal gebeliğe göre fazla olduğu için. Yaşımdan dolayı tek embriyo transferi yapıldı canım. Bol bol dua et Allahtan iste gerisi boş çünkü
Masallah ne güzel :) canim benim esimde sayi problemi ve morfoloji %2 hareketlilik fln cok iyi ama uc asilama da tutmadi...benim yumurtalarda sikinti yok ins ben de temmuz sonu baslamayo düşünüyorum oncesinde tavsiyen var mi nelere dikkat etmek lazim?

Guzel haberlerini aliriz ins. Cnm dikkat etmemis gereken seyler nedir tup bebek oncesi
Ben daha oncesinde kafeini kestim birde bende d vitamini eksikligi cikti ki buda bazi arastirmalarda onemli bi sorunmus infertilde hap kullandim ama cok uzun olmadi anca 2 3 hafta fln birde bende pko yoktu ama yumurtaliklarim cok hassas diye glifor kullandirdi doktorum.. bunun disinda aslnda hersy eskisi gibiydi hatta ben transfer gunu birtek yatabildim ertesi gunu dolasmaya basladim bir sonraki gunu misafir bile agirladim sonrasinda 1 saatten fazla yuruypdum gunde yok avmye git oraya git buraya git:) embriyologum bana demistiki embriyolar coj iyi tutunmazsa birtek strestn tutunmaz ki bu cok onemli demisti ben yokmus gibi gecirdim sureyi gerci cok da uzun surmedi 5.gun idrar testi yaptim pozitifi gordum:))))

Masallah ne güzel :) canim benim esimde sayi problemi ve morfoloji %2 hareketlilik fln cok iyi ama uc asilama da tutmadi...benim yumurtalarda sikinti yok ins ben de temmuz sonu baslamayo düşünüyorum oncesinde tavsiyen var mi nelere dikkat etmek lazim?
İnşallah hayırlı olur canım senin için. Açıkcası dikkat ettiğim bişey olmadı çünkü bizim sorun olduğu anlaşıldı ve bidshski adetimde tüp bebek yapıldı beklemeden. Tüp bebek tedavisinde rahat olup düşünmemeye çalıştım canım zaten transferden sonra zaman geçmedi bekleme süresi transferin 8. Günü erken gebelik testimde öğrendi sonra hemen kan verdim 35 çıktı değerim ama erkek başladığım için kan testini sürekli tekrarladım damarım gözükmüyordu artık. Transfer sonrası o gün hep dinlendim sadece gündelik işlerim için Kalkıp biraz hareket ettim ıspanak yedim 2 gün boyunca yoğurtlu Ananas yedim 3. Gün bide kefir içtim akşamları yatmadan 1 akşam önce kabız olmamak için ilk günler kabız oldum ve karnım çok şişti sonra sabahları Kayısı ve sıcak su içtim kabızlıkta gitti. Dışarıda çıktım 3. Gündem sonra dolaştım biraz düşünmemek için 3 gün banyo yapmadım bide sıcak zarar vermesin diye bide sürekli dua ettim canım rabbi hebli mines salihin sürekli söyledim canım

Umut oldun bana canım.bizimde sayı iki milyon. İleri hız sıfır. Bir de bizim morfoloji sorunu var. Bir hafta sonra başlıyoruz i sallah tüp bebeğe
. inşallah bebisli olur sonu.

Bizimle ilk aşılamamız tutmadı bir aşılama daha yapıp tüpe geçmeyi düşünürüz eşimin sperm sayısı 18 milyon Hızı yavaş

Bizimle ilk aşılamamız tutmadı bir aşılama daha yapıp tüpe geçmeyi düşünürüz eşimin sperm sayısı 18 milyon Hızı yavaş
Canım bize doktor dedi ki sayısı ne kdr çok olursa olsun ama önemli olan kaliteli yani ileri doğru sperm sayısıymış yumurtayla Birleşme için o önemliymiş tabi Allah'ım ol dedikten sonra herşey boş. Allah yardımcınız olsun

X