Sperm değeri

canannem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
750
161
Hocam Merhaba geçenlerde yine yazmıştım size pko hastasıyım 24 yaşındayım 2 negatif tüp bebek denemem var hiç tüp bebekten sonra hiç dondurulacak yumurtam kalmıyor diye. Biz doktorla görüşmeye gittik ve doktor eşimin sperminde problem olduğunu söyledi yani yumurta ile birleşiyor yalnız sperm işlevini yerine getirmiyor gibi şeyler söyledi eşimin sperm değerlerini yazıyorum değerlendirebilir misiniz?
Sperm konsantrasyonu: 116 m/ml
Toplam hareketli:42%
Ileri hareketli: 33%
Yer.hareketli: 9
Hareketsizlik: 58%
Morf. Norm formlar: 7%
hız: 12 mic/sn
simdiden tesekkur ederiz

Son düzenleme:
Hocam Merhaba geçenlerde yine yazmıştım size pko hastasıyım 24 yaşındayım 2 negatif tüp bebek denemem var hiç tüp bebekten sonra hiç dondurulacak yumurtam kalmıyor diye. Biz doktorla görüşmeye gittik ve doktor eşimin sperminde problem olduğunu söyledi yani yumurta ile birleşiyor yalnız sperm işlevini yerine getirmiyor gibi şeyler söyledi eşimin sperm değerlerini yazıyorum değerlendirebilir misiniz?
Sperm konsantrasyonu: 116 m/ml
Toplam hareketli:42%
Ileri hareketli: 33%
Yer.hareketli: 9
Hareketsizlik: 58%
Morf. Norm formlar: 7%
hız: 12 mic/sn
simdiden tesekkur ederiz
Merhabalar :
Gebelık elde etmek ıcın tup bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır. Sızın durumunuzda döllenme problemı oldugunu anlamaktayım.
Spermıogramda spermi degerlendıren andrologun bılgı duzeyı ve tecrubesı de önem kazanmakta. Kalıtelı bır laboratuvarda sperm testının tekrarı( sayı -hareket - şekılsel degerlendırme) yapılmalıdır.Sperm ıle ılgılı olumsuz( cok nadır gorulen genetık bır durum olmadıgı surece ) sonuclar tüp bebekte kolay aşılabılmekte. Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılabılmekte.

Ayrıca mikro akıskan sperm ayıklama çipleri ( microchıp metodu) ıle sperm secılebılmekte .Mikro-chip metodu ıle sperm sayı ve kalıtesı düşük numunelerde morfolojık ve genetık bakımından en iyi durumda olan spermlerı ayırarak secmeye imkan yakalamaktayız.
Bazı sperm anormallıklerine baglı döllenme problemlerınde Ca iyonofor denılen bazı kımyasallar ıle sperm aktıvasyonu yapılabılmekte .Eşinizin sperm degerlerınde hafıf hareket düşüklugu dısında bır problem gozukmemekte ancak döllenme problemlerınde laboratuvarda uygulanan ozel teknıkler ıle bu problem aşılabılmekte.

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.