Sperm DNA hasar testi yaptıran var mı? IVF sürecini etkiliyor mu?

LunaDev

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
68
Puanlar
18
Kızlar selam

Biz erkek faktörü nedeniyle tüp bebek sürecine gireceğiz. Sperm sayısı çok düşük, morfoloji de 0 olduğu için biraz detaylı araştırıyorum.
İnternette sperm DNA hasarı diye bir şey gördüm, bazıları çok önemli diyor bazıları hiç gerek yok diyor, kafam iyice karıştı açıkçası.

Aranızda bu testi yaptıran var mı?
Yaptırınca tedavi süreciniz değişti mi?
Doktorunuz önerdi mi yoksa siz mi istediniz?
Gerçekten işe yarıyor mu yoksa gereksiz mi?

Açıkçası boşuna zaman kaybetmek de istemiyorum ama bir şeyi eksik yapmış gibi de olmak istemiyorum
Tecrübesi olan yazarsa çok sevinirim

Çikolata kisti ve adenomyozisim vardı amh 0.7'ydi. Eşimde de varikosel, sperm dna hasarı vardı ve morfoloji 0'dı. 3 negatif denemeden sonra merkez değiştirdim. 4. denemede pozitif oldu çok şükür. Geçen ay da doğum yaptım. İzmir Medikal Point'te tedavi gördüm. Tedavi için ben laporoskopi ve histeroskopi oldum eşim varikosel ameliyatı oldu. Yaklaşık 6 ay takviyeler kullandık. 2 yumurta toplama oldum. 5. güne gitmiyordu embriyolarım Bu tedavide 2 tane 5. gün donmuş embriyo transferi oldum. Picsi, piezo, kalsiyum iyonofor, embriyoskop... gibi ek teknikleri de kullandık. İnşallah siz de tez zamanda sonuç alırsınız.

Evet biz tüp bebek öncesi yaptırdık sperm dna hasarı ve sperm fsh

Teşekkür ederim çok ayrıntılı yazmışsınız. Bu arada tebrik ederim Allah analı babalı büyütsün Son denemenizden önce mi yaptırmıştınız sperm dna analizini şunun için soruyorum eğer ki dna hasarı varsa tedavi değişiyor mu? Çünkü benim eşimin de morfoloji 0 ve bence dna hasarı yüksek çıkar zaten sperm sayısı da az 500 bin gibi bir rakam çıktı en son

Benim eşimin de fsh ı yüksek çıktı. Peki hasar yüksek diye farklı bir yöntem mi denendi ?
Spermfişh bir test sperm içini gösteren o fsh hormonu değil tabikide antioksidan tedavisi uyguladı 3 ay hasar varken yüksek çıkmıştı değer 28 onunla tüp bebek yaptık düşük oldu hasar olduğu için sizin kaç çıktı

Evet son denemeden önce hasar testi yapılmıştı. Foliborn Myforce kullandık eşli olarak 6 ay boyunca günde bir kere.

Kızlar benim eşimde de sorun var da sizlere sormak istiyorum. Tamam DNA hasar testi vs bunları yaptırdık diyelim. Çözebiliyorlar mı? Yoksa sadece takviye verip, işe yaramazsa tese yapıp alıyorlar mı sadece? Çünkü anladığım kadarıyla erkeğe gerçekten yapılabilecek bir şey yok. Yani tedavi anlamında hiç bir şey yok. Yanılıyor muyum?

Takviye bizde işe yaramıştı.

Biz hiç dna hasar testi yaptırmadık. Sadece sperm sayısı 500 nin ve morfoloji 0’dı son spermiyogram testinde. Doktorumuz da eşime proxeed plus verdi, 3 aydır kullanıyor. Çarşamba günü tekrardan test verecek ama ben doktordan sperm dna hasar testi de yapmadını isteyeceğim

Özel bir test istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz

Merhabalar,

Biz bu testi yaptırdık çünkü sebepsiz infertiliteyiz ve spermiyogram dahil tüm testlerimiz iyi olmasına rağmen hamile kalamayınca mutlaka bir nedeni olmalı dedik. Sonuçta %43 hasar çıktı. Nedeni araştırıldığında eşimin çift taraflı varikoseli olduğunu öğrendik ama sperm parametrelerini etkilemediği için ameliyat önermediler, tüp bebeğe yönlendirdiler. Tüp bebek öncesi 3 ay antioksidan takviye kullanıp sigarayı bıraktık, 3 ay sonra testi yenilediğimizde hasar sadece %40a düşmüştü ama spermiyogram hala iyiydi. Hal böyle olunca protokolümüze mikrochip ile sperm seçilimi eklendi ama bu herkese uygulanamıyor çünkü sperm sayısı, ileri hareketlilik ve morfolojinin olması gerekiyor. Sonuçta 5. gün embriyo sayısı ve kalitesinde beklentimizin çok üstünde bir sonuç elde ettik ama buna rağmen ilk iki transferimiz negatif sonuçlandı. Yarın 3. transferimi olacağım inşallah bu kez pozitif sonuçlanır

Sizin elinizde düşük sayı ve 0 morfoloji bilgisi var mutlaka bunun nedenini araştırmanızı tavsiye ederim. Varikosel mi, genetik azospermi mi, ameliyat mı gerekir tese mi yapılmalı bütün bunlar sorunun kaynağına göre şekillenecek çünkü.

Benim eşimin testis kanseri öyküsü var ve birisi alınmış. Bizim test sonuçlarımızı etkileyen sebep bu. Eşim de antioksidan tedavisi görüyor yaklaiık 4 aydır proceed plus kullanıyor. Doktor bize imsi yöntemini önerdi, spermleri 6000 kat büyüterek seçecekler. Bir de şöyle dedi dna hasarı çıksa da şu an protokolü değişterecek bir şey yok dedi. Siz embriyoları teste göndermiş miydiniz?
Bütün iyi dileklerim sizinle umarım bu transferiniz olumlu sonuçlanır

Evet yapılabilecek şeyler çok kısıtlı, hatta doğal gebelikleri etkiliyor ama tüp bebekte dna hasarının etkisi tartışmalı bir konu dedi doktorumuz. Bir de yumurta içine giren spermi onarıyor buna da güveniyorlar. Bu yüzden siz de yumurta kalitenizi arttıtmaya çalışın miyo inositol ve koenzim q10 için. Ben pgt yapılmasını istedim ama doktorum gerekli görmedi. Yaşınız çok ileri değil, geçmişte düşük öykünüz yok o yüzden biyopsi yapmayalım sırayla deneyelim dedi. İlk iki transfer negatif olunca bize kanda karyotip analizi yapıldı ve her ikimizinki de temiz çıktı. Doktor bu sonuca göre embriyolarınızın hepsi bozuk değildir tamamen şans dedi. Belki dna hasarı yüzünden güçlü tutunamıyorlardır dedi. Ama şimdiki aklım olsa pgt için çok ısrar ederdim çünkü çok yıprandım. Birazdan 3. transferimi olacağım dualarınızı beklerim Umarım siz de en kısa zamanda kolaylıkla bebeğinize kavuşursunuz.

Nerede oluyorsunuz tedavinizi? Aah ne demek tüm dualarım sizinle bu defa olacak
Bize doktor pgt yapılmalı dedi biz pgt yaptıracağız. Çok teşekkür ederim

Nerede oluyorsunuz tedavinizi? Aah ne demek tüm dualarım sizinle bu defa olacak
Bize doktor pgt yapılmalı dedi biz pgt yaptıracağız. Çok teşekkür ederim
Ay çok teşekkür ederim inşallah hepimizin olsun Siz dna hasarına hiç kafanızı yormayın imsi ile bakıyorlarsa hem dna hem morfoloji anlamında en iyilerini seçeceklerdir. Bu işlerde laboratuvar en önemli şey. Doktorum Cem Demirel, Ataşehir Acıbadem hastanesindeyiz. Doktorumdan çok memnunum çok seviyorum. Siz nerede tedavi görüyorsunuz?

Dna hasarı yüzündense eğer bakılması gerekmiyor mu,sizde hangi teknik ile seçilmişti sperm

Dna hasarı yüzündense eğer bakılması gerekmiyor mu,sizde hangi teknik ile seçilmişti sperm
Neye bakılması gerekiyor? Pgt’den bahsediyorsanız eğer, pgt ile embriyonun kromozom anomalilerine bakılıyor. Sperm dna hasarı doğrudan kromozom anomalisine etki etmiyor, embriyoların 3. günden 5. güne gelişiminin durmasına neden oluyor. Hatta kromozom anomalileri genellikle anne yaşı ile ilişkilendirilir. Biz gelişim durma sorunu yaşamadık dolayısıyla dna hasarı problemini mikrochip ile atlatmış olduğumuzu düşünüyoruz.

Bizden de sperm dna hasar testi istedi. Eşimin sonuçları nasıl görünüyor sizce

Eklentiler

• Screenshot_20260415_173458_Adobe Acrobat.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 152
Ben Memorial Şişli’de başlıyorum Yücel hoca ile. Kendisi çok bilgili, net ama iletişimi soğuk :) Size yazacaktım ama özel mesaj kapalıydı. Nasıl geçti transfer ? Umarım her şey yolundadır

`