Sperm DNA hasar testi yaptıran var mı? IVF sürecini etkiliyor mu?

Ben Memorial Şişli’de başlıyorum Yücel hoca ile. Kendisi çok bilgili, net ama iletişimi soğuk :) Size yazacaktım ama özel mesaj kapalıydı. Nasıl geçti transfer ? Umarım her şey yolundadır
Öyle doktorlar işini iyi biliyor, ama rahatça mesafesinden çekinmeden konuşabilmeniz çok önemli. Cem hoca da uzun uzun açıklamıyor, ben onun uyguladığı tedaviyi yapay zekaya yazıp neyi amaçladığını nasıl bir yol izlediğini öyle anlıyorum :) Bu süreçte doktorunuzdan emin olmanız çok önemli çünkü sonuç negatif olduğunda hemen toparlanıp doktorunuza güvenip yeniden başlamanız gerekiyor. Ben bunu 3. kez yaşıyorum, doktoruma güvenmesem aklımı kaçırırdım. Transferim çok şükür başarılı geçti şimdi 10 gün bekleme zamanı. Özel mesajım kapalıymış açtım istediğiniz zaman yazabilirsiniz, sorduğunuz için çok teşekkürler :)

Öyle doktorlar işini iyi biliyor, ama rahatça mesafesinden çekinmeden konuşabilmeniz çok önemli. Cem hoca da uzun uzun açıklamıyor, ben onun uyguladığı tedaviyi yapay zekaya yazıp neyi amaçladığını nasıl bir yol izlediğini öyle anlıyorum :) Bu süreçte doktorunuzdan emin olmanız çok önemli çünkü sonuç negatif olduğunda hemen toparlanıp doktorunuza güvenip yeniden başlamanız gerekiyor. Ben bunu 3. kez yaşıyorum, doktoruma güvenmesem aklımı kaçırırdım. Transferim çok şükür başarılı geçti şimdi 10 gün bekleme zamanı. Özel mesajım kapalıymış açtım istediğiniz zaman yazabilirsiniz, sorduğunuz için çok teşekkürler :)
Canım selam sonucun nedir

Selamlar, sonuç maalesef negatif oldu tekrar transfer oldum bugün 3. günüm.

Çözüm nedir peki sizce?
eşime şimdi başka bi ürolog ilaca başladı işe yarar mı bilmiyorum pgt diyorsun da 2 tane pgtli embriyo koydurdum kimyasal oldu. Eşimde %37 idi DNA hasarı. Antioksidan beslenme yaptık biraz düştü ama şimdi başka ürolog gittik yarım doz hergün klomen iç dedi. Bi de emodex verdi. 21 e düştü ama beğenmediler. Tekrar düşerse ne ala düşmezse testisten tesa yaparız dediler. 2. Ejekülattan alır kullanırız dediler

eşime şimdi başka bi ürolog ilaca başladı işe yarar mı bilmiyorum pgt diyorsun da 2 tane pgtli embriyo koydurdum kimyasal oldu. Eşimde %37 idi DNA hasarı. Antioksidan beslenme yaptık biraz düştü ama şimdi başka ürolog gittik yarım doz hergün klomen iç dedi. Bi de emodex verdi. 21 e düştü ama beğenmediler. Tekrar düşerse ne ala düşmezse testisten tesa yaparız dediler. 2. Ejekülattan alır kullanırız dediler
Varikosel kaynaklı mıydı sizin hasar da? Bana 37’den 21’e düşüş baya iyi geldi. Bize tesa/tese önermediler invaziv bir işlem + zaten sperm sayısı hareketliliği morfolojisi iyi diye. 2. Ejakülatta mikrochiple seçilim yapıldı. Karyotip analizlerimiz temiz ve düşük öyküsü yok diye pgt gerek görüşmemişti o yüzden negatif olan embriyoların durumunu da bilmiyoruz.

Varikosel kaynaklı mıydı sizin hasar da? Bana 37’den 21’e düşüş baya iyi geldi. Bize tesa/tese önermediler invaziv bir işlem + zaten sperm sayısı hareketliliği morfolojisi iyi diye. 2. Ejakülatta mikrochiple seçilim yapıldı. Karyotip analizlerimiz temiz ve düşük öyküsü yok diye pgt gerek görüşmemişti o yüzden negatif olan embriyoların durumunu da bilmiyoruz.
Evet varikosel reflü müdür nedir öyle bişi varmış takviyeyle denedik uzun süre düşmedi daha kötü oldu. Şimdi ilaç deniyorlar bakalım 5-10 arasına düşmesini istiyorum dedi yeni doktor inşallah düşer valla napcağımızı şaşırdık. önceki tüp bebek doktoru önemli değil dedi gördük sonucu. Pgtli 2 embriyo ve üstelik rahimden biyopsi alındı + bağışıklık serumu yapıldı falan ama pgt de belirli hastalıklara bakıyorlar sadece işte

Eşim 1 yıla yakındır antioksidan kullanıyor, testi yakın zamanda tekrarladı ve hiçbir değişiklik yoktu. Varikosel düzelmedikçe hasar da ortadan kalkmayacak belli ki. Ama spermiyogramı iyi diye ameliyat etmek istemiyorlar işte. Biz de mikrochiple aşmaya çalıştık bu engeli. Ben şu an bağışıklık baskılayıcı kullanıyorum ama çok umutlu değilim. Klomen konusunu doktorumuzla bir konuşalım bana umut verdi. Yeni doktorunuz kim acaba? Benim de baştan başlamam gerekecek gibi duruyor.

Merhaba, ben iki kere embriyo transferi yaptırdım. İkincisinin sonucunu yeni aldık ve o da negatif. İlk denemede transfer edilen embriyolar 4ba ve 4bb idi. ikincisinde ise 3bc ve 3cc idi. ikisini farklı yerlerde yaptırdım. sebebi bulunamayan infertilite olarak tanı aldık. İkinci denememden önce tanısal histeroskopi yapıldı bana ve rahme çizik atıldı. Farklı merkezlerde yapıldığı için araya bir de iki tane aşılama girdi. Pıhtılaşma sorunu mikro düzeyde olsa da olabileceğini, transfer zamanlamasının yanlış olabilceğini ya da genetik bozukluk olabileceğini ama bu kalitelerde olasılığının düşük olduğunu okudum araştırdığım kadarıyla. Acaba araştırılıp bakılabilecek daha başka etkileyen şeyler var mı, bir şeyleri yanlış mı yapıyorum ve boşuna mı deniyoruz diye düşünüyorum bazen. Çünkü beta hcg değeri hiç yükselmiyor. ilkinde 2 olmuştu sonuncusunda 0,2. Yanıtlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim

Benim eşimin doktoru Fatih Yanaral Şişli Memorial'da önce kan testleri istedi. Fsh'ı yüksek olduğu için klomen veremeyeceğini sadece proxeed plus ile antioksitan tedavisi verebileceğini söyledi ayrıca IMSI yöntemini yazmış raporda. Ben de kendi doktorumla sperm dna hasarına bakılmalımı diye sordum çünkü hem sperm sayısı az 100bin ile 500bin arasında çıkıyordu hem de morfoloji 0'dı. O da dna hasarı çok çıksa bile onun için bir protokol olmadığını sadece antikor tedavisi önerildiğini söylemişti. Ayrıca şunu da ekledi IMSI yöntemi ile sperm 6400 kat büyütülüyor ve üzerinde en ufak leke olan bile sperm alınmıyor, tamamen temiz görüntüsü ve hareketi iyi spermler tek tek seçiliyor. Spermin görüntüsü temiz ise dna hasarı yoktur gibi bir şey de söyledi. Yapabileceğimiz başka bir şey yok dediği için de biz dna hasar testi yaptırmadık. Tabii embriyolar pgt'ye gönderildi ama henüz sonuç gelmedi. Bakalım nasıl bir sonuç gelecek. 15 tane döllenmişti 14 tanesi 3. günü aşmıştı ve embriyolog'da sperm kaynaklı problemleri aştığımızı söylemişti. Ben de umutla pgt'den gelecek sonuçları bekliyorum.

Eşim 1 yıla yakındır antioksidan kullanıyor, testi yakın zamanda tekrarladı ve hiçbir değişiklik yoktu. Varikosel düzelmedikçe hasar da ortadan kalkmayacak belli ki. Ama spermiyogramı iyi diye ameliyat etmek istemiyorlar işte. Biz de mikrochiple aşmaya çalıştık bu engeli. Ben şu an bağışıklık baskılayıcı kullanıyorum ama çok umutlu değilim. Klomen konusunu doktorumuzla bir konuşalım bana umut verdi. Yeni doktorunuz kim acaba? Benim de baştan başlamam gerekecek gibi duruyor.
Hakan Haliloğlu

Sperm ileri hız ve morfolojiniz nasıl ,varikosel ameliyatı önerildi mi

Sperm ileri hız ve morfolojiniz nasıl ,varikosel ameliyatı önerildi mi
İleri hız 4 sayı 32 mn morfoloji 2-4 arası değişiyor yaş genç olsaydı ameliyat derdim dedi ilaçla düşürmeye çalıştılar son denemede de TESA ile aldılar spermleri sonuç yarın belli olcak bakalm

İleri hız 4 sayı 32 mn morfoloji 2-4 arası değişiyor yaş genç olsaydı ameliyat derdim dedi ilaçla düşürmeye çalıştılar son denemede de TESA ile aldılar spermleri sonuç yarın belli olcak bakalm
Dna hasarı olduğu için mi tesa oldu ,dna hasarı olmasaydı o zaman gerek görücekler miydi
Hangi merkezdesiniz opu mu oldunuz ,inşallah hayırlı haberleri alırsınız🙏🏻

Dna hasarı olduğu için mi tesa oldu ,dna hasarı olmasaydı o zaman gerek görücekler miydi
Hangi merkezdesiniz opu mu oldunuz ,inşallah hayırlı haberleri alırsınız🙏🏻
Evet hasar %16 olduğu için yoksa sperm sayısı 32 mn . Çoğu klinik normal kabul ediyor aslında bu değeri ama başarısız denememiz oldu 38 di önceden. Düşüyor da çok yavaş düşüyor. bu çözüm oldu mu belli değil novaart

Evet hasar %16 olduğu için yoksa sperm sayısı 32 mn . Çoğu klinik normal kabul ediyor aslında bu değeri ama başarısız denememiz oldu 38 di önceden. Düşüyor da çok yavaş düşüyor. bu çözüm oldu mu belli değil novaart
İyi bi tercih olmuş bence 16 olduğu için daha hasarsız gelir inşallah güzel haberler gelir 🤲🏻

Back
X