Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizimde doktorumuz Kaan bey ve daha önce 2 başarısız tüpbebek birde dondurulmuş embriyo ile denememiz olmasına rağmen 3 başarısız denememiz var.Doktorumuz bu sefer sperm dna hasar testi istedi ve yaptırdık.Sonuç olarak %53,1 (tamamı hasarlı spermler) ve %2,3 (tamamı sağlıklı spermler) sonucunu aldık.Daha önceki tedavilerin negatif olması da büyük olasılıkla bunda dedi doktorumuz.Sperm sayımızda maximum 1000000 çıktı arkadaşlar.Şuan da proxeed plus,klomen ve endol kullanmakta eşim.Ocak ayında tüpbebek tedavisine başlayabileceğimizi bildirdi doktorumuz.TESE yapılmasını da önerdi.Sperm olmasına rağmen TESE ile daha sağlıklı spermler bulunabiliyormuş.Allahım inşallah hayırlısı olan herkese bu güzel duyguyu tattırır.

Canım çapada yaptırabilirsin ama biraz vakit alır normal sperm testi için bile 1 ay sonrasına gün veriyorlar.
önce randevu alıp orda bir üroloğa muayene olması gerek.

merhaba,ben de 2 kere yaptırdım başarısız oldu şu an kendiliğinden hamileyim,hayat insana neler yaşatıyor..

Probleminiz neydi acaba?Erkekmi yoksa bayan faktörümüydü?Genelde bayan faktörü ve erkeklerde de sperm sayısı 10.000.000 üzerinde olanlar ilaç tedavisi sırasında normal yolla hamile kalabiliyorlar ancak bizim gibi erkek faktörü olupta maximum 1.000.000 sayı ile normal yolla hamile kalmak imkansız gibi.Herşey allahımdan gelen birşey ancak tıbbi açıdan hiç bu şekilde kalanları duymadım.Biraz bu konuda bizleri bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar.

Bizimde doktorumuz Kaan bey ve daha önce 2 başarısız tüpbebek birde dondurulmuş embriyo ile denememiz olmasına rağmen 3 başarısız denememiz var.Doktorumuz bu sefer sperm dna hasar testi istedi ve yaptırdık.Sonuç olarak %53,1 (tamamı hasarlı spermler) ve %2,3 (tamamı sağlıklı spermler) sonucunu aldık.Daha önceki tedavilerin negatif olması da büyük olasılıkla bunda dedi doktorumuz.Sperm sayımızda maximum 1000000 çıktı arkadaşlar.Şuan da proxeed plus,klomen ve endol kullanmakta eşim.Ocak ayında tüpbebek tedavisine başlayabileceğimizi bildirdi doktorumuz.TESE yapılmasını da önerdi.Sperm olmasına rağmen TESE ile daha sağlıklı spermler bulunabiliyormuş.Allahım inşallah hayırlısı olan herkese bu güzel duyguyu tattırır.

evet bizim doktorumuzda kaan bey siz kaç aydır tedavidesiniz ocak ayında yapabilirsiniz diye kaan hoca mı söyledi birde neye göre değerlere göre mi söyledi ?

Bizimde erkek infertilitesi var.Kendiliğimden hamile kaldım.7.haftada kalbi durdu.kürtaj oldum.Sonra tüp bebek denedik tuttu.Bu seferde 7.ayda kaybettik.Şimdi Kaan Hoca DNAsına baktıralım dedi.Bakıldı salı günü sonuçları aalıcaz.Sayı problemimiz yok.Ancak morfoloji %0. nasıl arttırdı sizde morfolojiyi?Doktor isterseniz sizi tekrar tüp bebeğe hazırlayalım demiş.Ama ben doğal yolla denemek istiyorum.Şu DNA dan ne sonuç gelecek bakalım.

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Bizler Kaan hocanın yapmış olduğu dna testi neticesinde ilaç tedavisi görmekteyiz ve ocak ayında tüpbebek tedavisine başlayacağız.Proxeed Plus'ı mutlaka kullanmanızı öneririm.Benim eşim şuan da kaan hocanın talimatı doğrultusunda proxeed plus ve klomen kullanımına devam ediyor.Allahım inşallah hepimize bu güzel duyguyu tattırır.

Amin canım hayırlısı hepimiz için.Siz nekadar zamandır kullanıyorsunuz ilaçları kaç aydır?düzelme oldumu?

1,5 aydan buyana kullanmakayız ve 1 ay daha kullanacağız.Bu ilacın en az 6 ay kullanılmasını öneriyorlar ancak pahalı bir ilaç.Devletin bu tür ilaçları ödememesi yanlış bir uygulama bence..

1,5 aydan buyana kullanmakayız ve 1 ay daha kullanacağız.Bu ilacın en az 6 ay kullanılmasını öneriyorlar ancak pahalı bir ilaç.Devletin bu tür ilaçları ödememesi yanlış bir uygulama bence..[/QUObTE]

Bizede bugun mail geldi msure ve endolu kesti proxeed ve klomenle devam subata tup bebek diyo anlamadigim simdi duzeldimi demek istiyo 2ayda ne degisti sen ne dusunuyosun icim rahat degil dusuk yasadim 10.haftada onun icin cok korkuyorum

Sanırım sizden de hormon tahlili istemekte ve bunun sonucuna göre ilaç tavsiyesi yapmaktadır.1 ay'da bir fsh,lh,testosteron tahlili yaptırıp Kaan bey'e göndermekteyiz bu sonuca göre gerekeni tavsiye etmektedir.

MERHABA CANIM

Biz de Kaan hocanın hastasıyız.klomen ve proxeed kullanmaya başlayalı bu 2.ayımız.her ayın sonunda fsh testesteron ve e2 ölçtürüp doktora mail ile gönderiyoruz. ilk ayın sonunda fsh iyi yükselmişti. bu ay sonunda tekrar tahlil yapıp doktora göndereceğiz.siz kaç aydır tedavidesiniz? neden ocak ayında hemen tüpe geçiyorsunuz? kaan bey bize en az 3-4 ay ilaçla tedavi deneriz ama sabredemezseniz ozaman tüpe geçebiliriz demişti. belki doğal yolla olabilir dedi. o yüzden şimdi sabrediyoruz. buradan bu tedaviye devam eden arkadaşlar lütfen gelişmeleri yazalım.

bizim dna hasar testi sonucumuz ise buradaki çoğu kişiden daha kötü çıktı. sağlıklı sperm yüzdesi %1,6 çıktı. geri kalan geriye kalanlar ise çok hasarlı yada hasarlı çıktı. ama benim hala ümidim var.Rabbim ol dediğinde olacak. o günü bekliyorum hasretle.

bu topiğe en azından günde bir kere girelim bakalım konuya cevap yazan var mı? bu topik kimsesiz kalmasın.gelişmeleri buradan takip edelim. belki bizim dışımızda(yani buraya yazanların dışında) aynı şeyleri yaşayanlar da bizim yazdıklarımız görüp onlar da katkıda bulunabilirler. burada yazanlardan hamile kalan her kişi bize umut olacak. iyi geceler...

MERHABA CANIM

Biz de Kaan hocanın hastasıyız.klomen ve proxeed kullanmaya başlayalı bu 2.ayımız.her ayın sonunda fsh testesteron ve e2 ölçtürüp doktora mail ile gönderiyoruz. ilk ayın sonunda fsh iyi yükselmişti. bu ay sonunda tekrar tahlil yapıp doktora göndereceğiz.siz kaç aydır tedavidesiniz? neden ocak ayında hemen tüpe geçiyorsunuz? kaan bey bize en az 3-4 ay ilaçla tedavi deneriz ama sabredemezseniz ozaman tüpe geçebiliriz demişti. belki doğal yolla olabilir dedi. o yüzden şimdi sabrediyoruz. buradan bu tedaviye devam eden arkadaşlar lütfen gelişmeleri yazalım.

bizim dna hasar testi sonucumuz ise buradaki çoğu kişiden daha kötü çıktı. sağlıklı sperm yüzdesi %1,6 çıktı. geri kalan geriye kalanlar ise çok hasarlı yada hasarlı çıktı. ama benim hala ümidim var.Rabbim ol dediğinde olacak. o günü bekliyorum hasretle.

Kaan bey kişilerin sperm ve hormon tahlil sonuçlarına göre uygun tedaviyi uygulattırıyor ve bu konuda gerçekten 1 numara bir hekimdir.Eşim 4 senedir onun hastası.En sonki tedavimizde başlayalıda 3 ay olacak.Proxeed Plus'ı en az 6 ay kullanmamız öneriliyor ancak sizinde bildiğiniz gibi çok pahalı bir ilaç olduğundan ve sgk tarafından ödenmediğinden sürekli kullanmaya gücümüz yetmiyor. Tüpbebek tedavisinde bu sefer TESE yöntemiyle sperm alımı yaptıracağız.Bugüne kadar hiçbir tedavimizde bunu uygulamamıştık.Bunu da Kaan bey önerdi.Sperm sayısı çok az olan ve sağlıklı spermleri dışarı çıkamayanlarda bu yöntem en doğru olanıdır.Elbette bunların hepsi birer bahane.Demekki bizlere anne-baba olmak daha nasip değilmiş.Allahım hepimize bu güzel günleri tattırır inşallah birgün.

CANIM DR.UN YAZMASI GEREKMIyor.bıze dr. yazmıstı gercı ama ozel labaratuarlara gıdersen kendınde yaptrabılırsın.bız teoman cem kadıoglunun hastasydık.nısantası ve bakırkoyde tumlabda 100 tl ye yaptırıyorduk dna hasar testını.esımde varıkosel artı dna hasarı vardı spermde.%42 idi hasar.sonra amelıyat oldu zaten varıkosel spermın kalıtesını ve dna sını bozar dedı.amelıyattan 7 ay sonra hasar % 29 a dusmustu.bırde fsh yukseltıcı ve dna onarıcı nolvadex dıye bır hap verdı.klomenın aynısı hap.zaten kaan aydosun sıtesınıde ıyıce okursanız(ben yalayıp yutmustum sıteyı ve dna hasaryla ılgılı herseyı)ordada dıyor dna hasarı fsh tedavısıyle duzelebılır dıye bırde folık asıt ve evıtamını tedavısı de spermdekı dna hasarını onarır yazıyordu bılemıyorum ne kadar dogru.tabı bızım fsh ta dusuktu.sınıra yakındı .neyse nolvadex evicap omega 3 ve proxeed kullandı 3 ay ve geldı melegım.aslında dna hasarına cok takılmayın.cunku % 60 ve 89 dna hasar oranlaryla normal yoldan hamıle kalan arkadaslarda var.bızde boyle bır topık acmıstık.eskı sayfalara bakarsanız bulursunuz.Rabbim yardımcınız olsun.

özelden yazdım ama kutun doluymus sız muayne olmus muydunuz dra ben de gıtmeyı dusunuyorum bır yerden baslasak ıyı olacak muayne ucretlerı hakkında da bılgı verırsen sevınırım

bu topiğe en azından günde bir kere girelim bakalım konuya cevap yazan var mı? bu topik kimsesiz kalmasın.gelişmeleri buradan takip edelim. belki bizim dışımızda(yani buraya yazanların dışında) aynı şeyleri yaşayanlar da bizim yazdıklarımız görüp onlar da katkıda bulunabilirler. burada yazanlardan hamile kalan her kişi bize umut olacak. iyi geceler...

kesinlikle katılıyorum melisdilek bize umut olsun sperm dna kırıklığı olupda tüple veya tüpsüz bi şeklide sağlıkla bebeklerini kucaklarına alanlar inşallah bu kişiler bu topiği görüp bize umut olurrrr...

Konuya cevap yazdığın için teşekkür ederim. bizim gibi olan çok kişi olduğuna emin,m. ama çoğu doktor kaan bey gibi yapmayıp direk tüp bebeğe yönlendiriyor. tabi öncesinde bir hazırlık yapılmadığı için sonunda hüsran yaşayanların sayısı da azımsanmayacak kadar. hatta tüp yaptıranların % 50 si. belki bizim gibi araştırıp kaan hocayı bulsalar, tüp yapmadan önce dna hasarı var mı diye bakılıp ona göre tedavi görseler belki de tüpe gerek kalmayacak doğal yolla olacak, yada tüp yapsalar bile şanslarını en azından arttırmış olacaklar. biz de burada yazarak başkalarına tecrübelerimizi aktararak onları gereksiz zahmetlere sokmaktan kurtarabiliriz diye düşünüyorum. sonuçta ben de bugün bildiklerimi buraya yazan arkadaşlar sayesinde öğrendim.Allah onlardan razı olsun. yoksa biz de şimdiye kadar çoktan tüp yaptırmıştık. yazmaya devam edelim.

Konuya cevap yazdığın için teşekkür ederim. bizim gibi olan çok kişi olduğuna emin,m. ama çoğu doktor kaan bey gibi yapmayıp direk tüp bebeğe yönlendiriyor. tabi öncesinde bir hazırlık yapılmadığı için sonunda hüsran yaşayanların sayısı da azımsanmayacak kadar. hatta tüp yaptıranların % 50 si. belki bizim gibi araştırıp kaan hocayı bulsalar, tüp yapmadan önce dna hasarı var mı diye bakılıp ona göre tedavi görseler belki de tüpe gerek kalmayacak doğal yolla olacak, yada tüp yapsalar bile şanslarını en azından arttırmış olacaklar. biz de burada yazarak başkalarına tecrübelerimizi aktararak onları gereksiz zahmetlere sokmaktan kurtarabiliriz diye düşünüyorum. sonuçta ben de bugün bildiklerimi buraya yazan arkadaşlar sayesinde öğrendim.Allah onlardan razı olsun. yoksa biz de şimdiye kadar çoktan tüp yaptırmıştık. yazmaya devam edelim.

kesinlikleeeee...
sizinde 2 ay olmuş bizimde 2 ay olmak üzere şubatt son tahlil istedi olmazsa tüp bebeğe geçiyoruz dedi kaan bey proxeed ve klomen kullanıyoruz şimdi ben saraçoğlunun sitesinden sperm arttırıcı kürle keçiboynuzu pekmezi arısütü bal polende sipariş verdim bakalım fayda olacak mı ? son 2 ay elimizden gelen herşeyi yapıyoruz...

bizim sonuçlar söyle
SAYI 15 milyon
dna hasarı (%27 tamamı sağlıklı) (%11 tamamı sağlıksız)( %53 orta şiddetli hasarlı)
ilk ay FSH 6,69
LH 6,00
TESTESTERON 7,31 .... IS 25,58

Son düzenleme:
kesinlikleeeee...
sizinde 2 ay olmuş bizimde 2 ay olmak üzere şubatt son tahlil istedi olmazsa tüp bebeğe geçiyoruz dedi kaan bey proxeed ve klomen kullanıyoruz şimdi ben saraçoğlunun sitesinden sperm arttırıcı kürle keçiboynuzu pekmezi arısütü bal polende sipariş verdim bakalım fayda olacak mı ? son 2 ay elimizden gelen herşeyi yapıyoruz...

bizim sonuçlar söyle
SAYI 15 milyon
dna hasarı (%27 tamamı sağlıklı) (%11 tamamı sağlıksız)( %53 orta şiddetli hasarlı)
ilk ay FSH 6,69
LH 6,00

Siz tedavilerinize çok dikkat edin.Bunun haricinde eşinizin yidikleri ve içtikleri çok önemli.Kola,cafe vb.. şeylerden uzak tutun.Allahım bakarsınız tüpbebeğe bile gerek kalmadan normal yolla çocuk sahibi eder sizi.

kesinlikleeeee...

bizim sonuçlar söyle
SAYI 15 milyon
ilk ay FSH 6,69
LH 6,00

bizim sonuçlarsa şöyle:
sayı 17 milyon
dna hasarı (%1,6 tamamı sağlıklı)doktora gitmeden ölçtürdüğümüz Fsh:6,5 iken
1 aylık klomen kullanımı sonucu ölçtürdüğümüz Fsh:14 çıktı.testesteronda 6,5 çıktı.

ocak başında tekrar test yaptıracağız.

benim gördüğüm kadarıyla fsh en iyi keçiboynuzu kürü yaparken içine atacağınız 3-4 adet incirin birlik 5dk kaynamasıyla oluşan kürün içilmesiyle oluyor. bak dene, farkı fark edeceksin. geçen ay öyle yapmıştık. bu ay keçiboynuzu yapamadık pek. evde duramadık akşamları. hep biryerlere gittik. gelince de yorgun oluyor insan. o yüzden biraz aksadı. bu ay o kadar iyi yükseleceğini sanmıyorum. bakalım testte göreceğiz.

sonuçları buradan yazmaya devam edelim.

sizin hasarsızlık oranınız bizden daha iyi. şansınız daha yüksek gibi görünüyor. inş en yakın zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlarımız olur.amin.

bizim sonuçlarsa şöyle:
sayı 17 milyon
dna hasarı (%1,6 tamamı sağlıklı)doktora gitmeden ölçtürdüğümüz Fsh:6,5 iken
1 aylık klomen kullanımı sonucu ölçtürdüğümüz Fsh:14 çıktı.testesteronda 6,5 çıktı.

ocak başında tekrar test yaptıracağız.

benim gördüğüm kadarıyla fsh en iyi keçiboynuzu kürü yaparken içine atacağınız 3-4 adet incirin birlik 5dk kaynamasıyla oluşan kürün içilmesiyle oluyor. bak dene, farkı fark edeceksin. geçen ay öyle yapmıştık. bu ay keçiboynuzu yapamadık pek. evde duramadık akşamları. hep biryerlere gittik. gelince de yorgun oluyor insan. o yüzden biraz aksadı. bu ay o kadar iyi yükseleceğini sanmıyorum. bakalım testte göreceğiz.

sonuçları buradan yazmaya devam edelim.

sizin hasarsızlık oranınız bizden daha iyi. şansınız daha yüksek gibi görünüyor. inş en yakın zamanda sağlıklı ve hayırlı evlatlarımız olur.amin.

canım FSH çok güzel yükselmiş buda tedaviye cevap veriyo demek bence çünkü kaan hocanın sitesine bak dna hasar kırıklığı fsh yükselmesiye hallediyomuş.evet şimdi keçi boynuzu pekmezini öenrmişti bize veya tozunu demişti biz yapmadık keçi boynuzu tozunu yemedi eşim bakalım şimdi başlıyoruz nasıl fark edecek gerçi şubata kadar test istemedi bizden şubattaki testen sonra tüp bebeğe geçebilirsiniz dedi bakalım neler olucak. ha birde dün kürler geldi saraçoğlu evicap diye bir vitaminide kullanın yemek aralarında diye yazmış reçetesinde ama aynı zmanda doktorunuzun verdiği ilaçlarıda aksatmayın demiş bu bir vitamin demiş bende bugün alıcam dün akşam başaldık kürle keçi boynuzuna bugünde evicapı alıcam bakalım neler olucak

hakkımızda hayırlısı inşallah güzell sonuçlar alıcaz artık ben tutup tutmaması değil sağlıkla bebeğim gelsin diyorum inşallah 2012 bize uğur getirecek bunu yürekten diliyorum...

Back
X