Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ARKADAŞLAR MERHAB A DNA HASARIMIZ %31 GELDİ BU NE ANLAMA GELİYOR.? FSH MİZ ÇOK YÜKSEK %42 BİLGİSİ OLAN VAR MI?

Dna hasarinin %15 ve altinda olmasi gerekiyor.Bu durumda sperm yumurtayi dolleyemiyor ya da döllenme olsa bile düşükle sonuclanabiliyor doktorunuz sizi yonlendirecektir fsh dan pek emin degilim

Bizde de %39 dna hasarı var
Motofin igne verdi haftada 3 gün kaan aydos hoca
1 ay içinde düzelir inş dedi
Tüp bebek e gerek kalmaz dedi
Dna hasarı düzeldi ten ne kadar sonra normal yoldan hamile kaldiniz arkadaşlar

Bizde dna hasar testini yaptiriyoruz bugun. Bakalim ne cikacak.... insallah hasarin iyilesmesi aylarca surmez... insan yasi gectikce daha endise yapiyor

arkadaşlar bu dna hasar testi kuruger testiyle aynı anlamamı geliyor bilgi verirmisiniz?
Hayir canim...Kruger dedigimiz sey mikroskop altında özel bir boyama yöntemi ile yapılan sperm şekillerinin analiz etmek oluyor Spermlerin baş, gövde ve kuyrukta anormal şekil bozukluklarına sahip olabilirler. Onlara bakiliyor. Dna hasar testi ise adi ustunde spermin cooook daha ayrintili olarak dna gen zincirinde hasar var mi yok mu bakilmasi.... normal spermleri olan hamile birakan bir erkekte bile sperm dna hasari olabiliyor. Ve dusuk kanama erken doguma yol acabiliyor. yani herseyi normal bir erkek bile bu hasar testini yaptirmali
sadece 3-4 yerde yapiliyor bu. Ankara adana istanbul... ankara da duzen labaratuari var bu isi iyi yapan..

bize şimdilik kuruger yeterli galiba canım,bilgi için teşekkür ederim ben henüz hiç hamile kalamdım sayıya bakıldı bu ayda olmazsa şekil yapı bozukluğuna bakılcak galiba hayırlısı

bize şimdilik kuruger yeterli galiba canım,bilgi için teşekkür ederim ben henüz hiç hamile kalamdım sayıya bakıldı bu ayda olmazsa şekil yapı bozukluğuna bakılcak galiba hayırlısı
Ama lutfen aklinda olsun... bozuk spermle hamile kalan kadinin kanama ve düsuk riskleri fazla olur... ustelik sayi sekil normal olsa bile...sayi ve sekil de sorun olursa ben yaptirmanizi isterim. Dna ne kadar saglam olursa dogacak cocuk da o kadar saglam ve dayanikli olur..bazi dr ler soylemiyor cunku

Bizde dna hasar testini yaptiriyoruz bugun. Bakalim ne cikacak.... insallah hasarin iyilesmesi aylarca surmez... insan yasi gectikce daha endise yapiyor
canım dna hasar testi için ne kadar ödediniz aceba düzen lab da mı yaptırdınız bir de sonuçlar kaç günde çıkıyor bilgi verebilir misin? şimdiden teşekkür ederim...

canım dna hasar testi için ne kadar ödediniz aceba düzen lab da mı yaptırdınız bir de sonuçlar kaç günde çıkıyor bilgi verebilir misin? şimdiden teşekkür ederim...
Canim duzen lab i bize kaan aydos tavsiye etti. 159 lira dna hasar testi icin dediler. Sonuclar 3 haftaya kadar cikiyor. . Dedigim gibi tup bebek dr leri bile spermin dna sina bakmadan tranfer yapiyor. Sonra da sorunlu kanamali hamilelikler oluyor. aklinda bulundur lutfen.. koskoca uroloji prof u bile ben sormasam yapin demiyor bu testi.

Canim duzen lab i bize kaan aydos tavsiye etti. 159 lira dna hasar testi icin dediler. Sonuclar 3 haftaya kadar cikiyor. . Dedigim gibi tup bebek dr leri bile spermin dna sina bakmadan tranfer yapiyor. Sonra da sorunlu kanamali hamilelikler oluyor. aklinda bulundur lutfen.. koskoca uroloji prof u bile ben sormasam yapin demiyor bu testi.
cevabın için teşekkür ederim tüp bebek tedavisiyle ilgili birçok şeyde doktorların bişey dediği yok aslında ezbere bi yol tutturmuşlar gidiyorlar. buralardan okuya okuya kandi çabalarımızla bişeyler öğreniyoruz maalesef biz kromozom testlerini de kendi kendimize yaptırdık bir de dna hasar testi baktıralım da 3. tedaviye öyle başlayalım

cevabın için teşekkür ederim tüp bebek tedavisiyle ilgili birçok şeyde doktorların bişey dediği yok aslında ezbere bi yol tutturmuşlar gidiyorlar. buralardan okuya okuya kandi çabalarımızla bişeyler öğreniyoruz maalesef biz kromozom testlerini de kendi kendimize yaptırdık bir de dna hasar testi baktıralım da 3. tedaviye öyle başlayalım
Insallah canim... allah bizi tup bebege muhtac etmesin. Saglikli sorunsuz bebekler versin... bizde sonucun cikmasini bekliyoruz bakalim....

Arkadaşlar biz Kaan Hocada tedavideyiz 2 aydir klomen ve emodeks kullaniyoruz ilk hadar testimiz % 35 çıkmıştı simdi 2. Hasar sonucu geldi ve % 46..ne yapacagimizi sasirdik..hoca 2 hafta sonra donus yapacak..durumu bizim gibi olan var mi?

Şükür Rabbime Anne oldum

Herkese selamlar ben kısaca hikayemi anlatmak istiyorum,yaşadıklarım inşallah yol gösterici olur.Evlendikten 1 yıl sonra benim muayenem temizdi eşime yapılan spermiogram testinde sadece hız ve sayıya bakılmıştı yani morfolojiye bakılmamıştı(kruger) ona dayanarak sonuç çok güzel stresten olmuyo bekleyin dediler bekledik olmadı doktor klomenle tedaviye başladı ve yine olmadı.sonra burdan morfoloji sorununu okudum testte morfoloji %1,%0 gibi çıkıyordu ve eşimin yaşı ilerledikçe sayıda düşüyordu.aşılamaya geçtik o da olmadı...ve sizde bilirsinizki bunlar zaman alan şeyler bu şekilde rahat 2 yıl kaybettikten sonra yine kk da dna hasarını okuyup yaptırmaya karar verdik ve hasar %52 çıktı.tüp bebek denemesi olumsz aonuçlandı.tüp bebek merkezi kaan aydosa yönlendirdi ,kaan aydos bize tüp bebek şansımızın zor olduğunu hasarın çok olduğunu söyledi eşim ilaç ve diyete başladı burdanda gitti 1 sene....
Etti 3 sene.baştanda zaten 1 yıl olmamıştı oldu 4..
Süreç içinde dna hasarında hiçbir düzelme olmadı malesef.hatta çok iyi diye sınıflandırılan kısımda %O ı görünce az hasarlı kısımda sadece %2 yi görünce şook geçirdik neredeyse hepsi hasarlı spermlerin.ilaçlar testler okadar canımızı sıkıyorduki yıllar geçiyor arkadaşlarımız 2.çocukları kucaklarına alıyor ama bizim olmuyordu.kendimizi testlerden uzak tutmaya karar vermiştik o arada dikkat ettiğimiz tek şey huZurlu mutlu yaşamak oldu.ve tabiki DUA..
Kendimizi hazır hissedince başka bir merkeze gidip tedaviye tekrar başladık.2.deneme yine hüsran olmuştu negatiffff...eşim ara verelim dedi ama elimizde bukez dondurulmuş embriyolar vardı 3 adet.tekrar dualarla yola çıktık.embriyolardan 2 si transfer edildi ve biri tutundu:) sevgili oğlum benimle... kollarımda uyuyor şu an ve 5 aylık oldu Rabbim hayırlı ömürler versin bize bağışlasın..
Demem o ki dna hasarına çok takılmayın morelinizi bozmayın Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah sevgiler...

Merhaba bu başlık altında tüm süreci anlatmıştim okuyabilirsiniz önceki mesajlarimi
karpuzçilek çok sevindim canım senin adına inan bizimle başlayan bayanların hamile kaldığını görünce çok mutlu oluyorum. Herşeyin tadını çıkar.Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Merhaba; ben de hikayemi anlatmak isterim. 40 yaşında çocyk sahibi olmaya karar verince haliyle yumurtalıklarımın bunun için uygun olup olmadığını kontrol ettirmem gerekti. Özel GOP hastanesi Dr. Cengiz Sağıroğlu'na gittim. Harika bir dr kendisi. İlk önce yumurtalıklatıma bakıldı iyi durumdaydı. Amh 2.2 çıktı, o da yaşıma göre gayet iyiydi. İlaçlı film çekildi, tüplerim açıktı. Hormon testlerinin tümü yapıldı, hepsi beklentilerin üzerindeydi. Sıra eşimin Semen testine geldiğinde ise malesef morfoloji %0 görünüyordu. Yaş faktörü de göz önüne alınarak dderhal tüp bebek yöntemini denememizi tavsiye etti.
Jinemed Hastanesi tüp bebek merkezinde muayene olduk. Haziranın ilk günlerinde tedaviye başlayacağız. Ancak buradan ve başka kaynaklardan anladığım kadarıyla morfoloji düşük olan spermlerde dna hasarı olması riski yüksek oluyormuş. Bunu Jinemed de ki doktorun bize söylemesi gerkirdi ancak tüp bebek yapıp düşükle sonuçlandığında yada bebek tutmadığında, yani 2 başarısız denemeden sonra fragmantasyon testi istiyorlar. Bu arada; siz tonla para dökmüş ve moralman sıfıra inmiş oluyorsunuz.
Şimdi test için yarına gün aldık. Sanırım 10 gün içinde sonuç çıkacak. Umarım hasar yoktur ve haziranda tüp için tedaviye başlayabiliriz.
Sonuç aldıkça sizinle patlaşmaya devam edeceğim. Sizlerde bana görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

karpuzçilek çok sevindim canım senin adına inan bizimle başlayan bayanların hamile kaldığını görünce çok mutlu oluyorum. Herşeyin tadını çıkar.Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

Canım çok teşekkür ederim amin inşallah. .hepimiz bu duyguyu yaşayalım sırayla en büyük dileğim duam bu..

Merhaba; ben de hikayemi anlatmak isterim. 40 yaşında çocyk sahibi olmaya karar verince haliyle yumurtalıklarımın bunun için uygun olup olmadığını kontrol ettirmem gerekti. Özel GOP hastanesi Dr. Cengiz Sağıroğlu'na gittim. Harika bir dr kendisi. İlk önce yumurtalıklatıma bakıldı iyi durumdaydı. Amh 2.2 çıktı, o da yaşıma göre gayet iyiydi. İlaçlı film çekildi, tüplerim açıktı. Hormon testlerinin tümü yapıldı, hepsi beklentilerin üzerindeydi. Sıra eşimin Semen testine geldiğinde ise malesef morfoloji %0 görünüyordu. Yaş faktörü de göz önüne alınarak dderhal tüp bebek yöntemini denememizi tavsiye etti.
Jinemed Hastanesi tüp bebek merkezinde muayene olduk. Haziranın ilk günlerinde tedaviye başlayacağız. Ancak buradan ve başka kaynaklardan anladığım kadarıyla morfoloji düşük olan spermlerde dna hasarı olması riski yüksek oluyormuş. Bunu Jinemed de ki doktorun bize söylemesi gerkirdi ancak tüp bebek yapıp düşükle sonuçlandığında yada bebek tutmadığında, yani 2 başarısız denemeden sonra fragmantasyon testi istiyorlar. Bu arada; siz tonla para dökmüş ve moralman sıfıra inmiş oluyorsunuz.
Şimdi test için yarına gün aldık. Sanırım 10 gün içinde sonuç çıkacak. Umarım hasar yoktur ve haziranda tüp için tedaviye başlayabiliriz.
Sonuç aldıkça sizinle patlaşmaya devam edeceğim. Sizlerde bana görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.

Selam canım dna hasar testini yaptirmaniz çok iyi olmuş, dediğin gibi tup bebek denemelerinde çoğu hatta neredeyse bütün merkezler buna dikkat etmiyor ve olumsuz sonuçlar alınabiliyor boşu bosuna yipraniyorsun..Öncelikle hasar varsa onun oranının dusmesi gerekli..inşallah hasar yoktur eşinde. .haberlerini bekliyoruz

Selam canım dna hasar testini yaptirmaniz çok iyi olmuş, dediğin gibi tup bebek denemelerinde çoğu hatta neredeyse bütün merkezler buna dikkat etmiyor ve olumsuz sonuçlar alınabiliyor boşu bosuna yipraniyorsun..Öncelikle hasar varsa onun oranının dusmesi gerekli..inşallah hasar yoktur eşinde. .haberlerini bekliyoruz

Dün adet gördüm hemen doktora koştum. Hasar testi yaptırdığımızı sonucu görmeden tedaviye başlamak istemediğimizi söyledim. Ancak doktor dna hasarının olup olmamasınınbi önemi yok. Böyle şşeylere takılma vs. bir sürü ikna edici şey söyledi. Tedaviye başlattı. Ben de ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 4 günlük Merional 150 aldık eve geldik. Bugün ilk iğnelerimi olacam. Artık herşeyi oluruna bırakmış durumdayım. Herşeyin hayırlısı olsun bakalım. Haftaya salı fragmantasyon sonucu çıkacak. Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam ederim.

Biz de kaan beyin hastasiyiz. Sperm dna hasar testi sonucumuz cikti. % 50 lik bir hasar var. 2 yilimiz bosa gitti gibi hissediyorum. Tabi ki allahin takdiri boyleymis. Bakalim bu hasar ne kadar surede iyilesir.. insallah kisa surer. Yaslarimizin ilerlemesi zaten endise veriyor. . Keske daha once haberim olsaydi bu testten. Gecen sene yaptigimiz tedaviler bu kadar stressli olmazdi belki. Tup bebek merkezleri neden soylemiyo ki dna hasar testini yaptirmayi. Hasarli tohumu tarlaya ekersen ne olur?? Ya bozuk urun cikar ya da hic urun vermez. Allah kimseyi tup bebege muhtac etmesin

Son düzenleme:
Back
X