- 8 Nisan 2014
- 953
- 1.495
- 158
bu süreçte neler kullandınız lütfen paylaşırmısınız ?
Merhaba bu başlık altında tüm süreci anlatmıştim okuyabilirsiniz önceki mesajlarimi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu süreçte neler kullandınız lütfen paylaşırmısınız ?
ARKADAŞLAR MERHAB A DNA HASARIMIZ %31 GELDİ BU NE ANLAMA GELİYOR.? FSH MİZ ÇOK YÜKSEK %42 BİLGİSİ OLAN VAR MI?
Hayir canim...Kruger dedigimiz sey mikroskop altında özel bir boyama yöntemi ile yapılan sperm şekillerinin analiz etmek oluyor Spermlerin baş, gövde ve kuyrukta anormal şekil bozukluklarına sahip olabilirler. Onlara bakiliyor. Dna hasar testi ise adi ustunde spermin cooook daha ayrintili olarak dna gen zincirinde hasar var mi yok mu bakilmasi.... normal spermleri olan hamile birakan bir erkekte bile sperm dna hasari olabiliyor. Ve dusuk kanama erken doguma yol acabiliyor. yani herseyi normal bir erkek bile bu hasar testini yaptirmaliarkadaşlar bu dna hasar testi kuruger testiyle aynı anlamamı geliyor bilgi verirmisiniz?
Ama lutfen aklinda olsun... bozuk spermle hamile kalan kadinin kanama ve düsuk riskleri fazla olur... ustelik sayi sekil normal olsa bile...sayi ve sekil de sorun olursa ben yaptirmanizi isterim. Dna ne kadar saglam olursa dogacak cocuk da o kadar saglam ve dayanikli olur..bazi dr ler soylemiyor cunkubize şimdilik kuruger yeterli galiba canım,bilgi için teşekkür ederim ben henüz hiç hamile kalamdım sayıya bakıldı bu ayda olmazsa şekil yapı bozukluğuna bakılcak galiba hayırlısı
canım dna hasar testi için ne kadar ödediniz aceba düzen lab da mı yaptırdınız bir de sonuçlar kaç günde çıkıyor bilgi verebilir misin? şimdiden teşekkür ederim...Bizde dna hasar testini yaptiriyoruz bugun. Bakalim ne cikacak.... insallah hasarin iyilesmesi aylarca surmez... insan yasi gectikce daha endise yapiyor
Canim duzen lab i bize kaan aydos tavsiye etti. 159 lira dna hasar testi icin dediler. Sonuclar 3 haftaya kadar cikiyor. . Dedigim gibi tup bebek dr leri bile spermin dna sina bakmadan tranfer yapiyor. Sonra da sorunlu kanamali hamilelikler oluyor. aklinda bulundur lutfen.. koskoca uroloji prof u bile ben sormasam yapin demiyor bu testi.canım dna hasar testi için ne kadar ödediniz aceba düzen lab da mı yaptırdınız bir de sonuçlar kaç günde çıkıyor bilgi verebilir misin? şimdiden teşekkür ederim...
cevabın için teşekkür ederim tüp bebek tedavisiyle ilgili birçok şeyde doktorların bişey dediği yok aslında ezbere bi yol tutturmuşlar gidiyorlar. buralardan okuya okuya kandi çabalarımızla bişeyler öğreniyoruz maalesef biz kromozom testlerini de kendi kendimize yaptırdık bir de dna hasar testi baktıralım da 3. tedaviye öyle başlayalımCanim duzen lab i bize kaan aydos tavsiye etti. 159 lira dna hasar testi icin dediler. Sonuclar 3 haftaya kadar cikiyor. . Dedigim gibi tup bebek dr leri bile spermin dna sina bakmadan tranfer yapiyor. Sonra da sorunlu kanamali hamilelikler oluyor. aklinda bulundur lutfen.. koskoca uroloji prof u bile ben sormasam yapin demiyor bu testi.
Insallah canim... allah bizi tup bebege muhtac etmesin. Saglikli sorunsuz bebekler versin... bizde sonucun cikmasini bekliyoruz bakalim....cevabın için teşekkür ederim tüp bebek tedavisiyle ilgili birçok şeyde doktorların bişey dediği yok aslında ezbere bi yol tutturmuşlar gidiyorlar. buralardan okuya okuya kandi çabalarımızla bişeyler öğreniyoruz maalesef biz kromozom testlerini de kendi kendimize yaptırdık bir de dna hasar testi baktıralım da 3. tedaviye öyle başlayalım
karpuzçilek çok sevindim canım senin adına inan bizimle başlayan bayanların hamile kaldığını görünce çok mutlu oluyorum. Herşeyin tadını çıkar.Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsinMerhaba bu başlık altında tüm süreci anlatmıştim okuyabilirsiniz önceki mesajlarimi
karpuzçilek çok sevindim canım senin adına inan bizimle başlayan bayanların hamile kaldığını görünce çok mutlu oluyorum. Herşeyin tadını çıkar.Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
Merhaba; ben de hikayemi anlatmak isterim. 40 yaşında çocyk sahibi olmaya karar verince haliyle yumurtalıklarımın bunun için uygun olup olmadığını kontrol ettirmem gerekti. Özel GOP hastanesi Dr. Cengiz Sağıroğlu'na gittim. Harika bir dr kendisi. İlk önce yumurtalıklatıma bakıldı iyi durumdaydı. Amh 2.2 çıktı, o da yaşıma göre gayet iyiydi. İlaçlı film çekildi, tüplerim açıktı. Hormon testlerinin tümü yapıldı, hepsi beklentilerin üzerindeydi. Sıra eşimin Semen testine geldiğinde ise malesef morfoloji %0 görünüyordu. Yaş faktörü de göz önüne alınarak dderhal tüp bebek yöntemini denememizi tavsiye etti.
Jinemed Hastanesi tüp bebek merkezinde muayene olduk. Haziranın ilk günlerinde tedaviye başlayacağız. Ancak buradan ve başka kaynaklardan anladığım kadarıyla morfoloji düşük olan spermlerde dna hasarı olması riski yüksek oluyormuş. Bunu Jinemed de ki doktorun bize söylemesi gerkirdi ancak tüp bebek yapıp düşükle sonuçlandığında yada bebek tutmadığında, yani 2 başarısız denemeden sonra fragmantasyon testi istiyorlar. Bu arada; siz tonla para dökmüş ve moralman sıfıra inmiş oluyorsunuz.
Şimdi test için yarına gün aldık. Sanırım 10 gün içinde sonuç çıkacak. Umarım hasar yoktur ve haziranda tüp için tedaviye başlayabiliriz.
Sonuç aldıkça sizinle patlaşmaya devam edeceğim. Sizlerde bana görüş ve önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Selam canım dna hasar testini yaptirmaniz çok iyi olmuş, dediğin gibi tup bebek denemelerinde çoğu hatta neredeyse bütün merkezler buna dikkat etmiyor ve olumsuz sonuçlar alınabiliyor boşu bosuna yipraniyorsun..Öncelikle hasar varsa onun oranının dusmesi gerekli..inşallah hasar yoktur eşinde. .haberlerini bekliyoruz