Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Tedaviyi neden sonlandırdınız sıkıntılarınız halloldu mu ki
Evet dna hasarımız düştü. Canlı sperm oranımız %12 den %92 ye çıktı.oksisatif stresimiz de düştü. Ama gebelik yok maalesef çünkü sperm değerlerimiz aşırı düşül

canim nasilsin, bir ara sana yazdım
cvp vermedin.alintimi görmedin sanirsam niye tedaviniz iptal olduki
Aaa hayır canım gözümden kaçmıştır kusura bakma:KK31: tedavimiz bitti canım. Dna hasarımız ve oksidatif stresimiz düştü canlı sperm oranımız çok arttı. Hoca beklerseniz normal yolla gebelik oluşabilir demiş ama beklemek istemezseniz tüp bebek için artık değerleriniz uygun demiş. Ama sperm sayımız hareketliliğimiz çok düşük normal yolla olur mu bilemiyoruz pek umutlu değiliz. O yüzden 3-4 ay bekleyip tüp deniycez kısmetse. Sen nasılsın nasıl gidiyor?

Aaa hayır canım gözümden kaçmıştır kusura bakma:KK31: tedavimiz bitti canım. Dna hasarımız ve oksidatif stresimiz düştü canlı sperm oranımız çok arttı. Hoca beklerseniz normal yolla gebelik oluşabilir demiş ama beklemek istemezseniz tüp bebek için artık değerleriniz uygun demiş. Ama sperm sayımız hareketliliğimiz çok düşük normal yolla olur mu bilemiyoruz pek umutlu değiliz. O yüzden 3-4 ay bekleyip tüp deniycez kısmetse. Sen nasılsın nasıl gidiyor?
aaaa hadi gözünüz aydın olsun.çok sevindim gerçekten olmazsa asilamada deniyebilirsin.ama İNŞALLAH olucak. bizde daha bir belirsizliğin içinde yuvarlanıp gidiyoruz.

Ne kadardı hasar oranı ne kadara düştü.
Bıraz anlatırmısınız

Ne kadardı hasar oranı ne kadara düştü.
Bıraz anlatırmısınız
Canım önceki sayfalarda yazmıştım ama tekrar anlatıyorum o zaman:KK54: dna hasar %29 dan %12 ye, oksidatif stres %83 ten %15 e düştü,canlı spermimiz de %12 den %91 e çıktı . Ama sayımız ve hızımız çok düşük

Hayı
Evet biz de tedavideyken öyle söylemişti o yüzden tedavideyken hiç bir şey kullanmadık.ama tedaviyi sonlandırdı. Şu anda vitamin kullanıyoruz Ters etki yaparsa ilaçlardan dolayı olmayacağını biliyoruz en azından. Ama bilemiyorum ne olacak görücez ben de merak içerisindeyim açıkçası ama başka çaremiz kalmadı gerisini allaha bırakıyoruz artık:110:
hayırlısı olsn cnm evet kızlar ilaç kullanırken yapmayın böyle kürler Tedavi birtikten sonra yapın

Ma
Canım önceki sayfalarda yazmıştım ama tekrar anlatıyorum o zaman:KK54: dna hasar %29 dan %12 ye, oksidatif stres %83 ten %15 e düştü,canlı spermimiz de %12 den %91 e çıktı . Ama sayımız ve hızımız çok düşük
Maşallah cnm çok iyi düşmüş sperm sayınız ne kadar cnm ayrıca kaç aylık tedavide bu kadar düştü

Evet hatırladım suara cok karamsarım.
Kım gıtmıstınız acaba

Maalesef sperm sayımız 3.2 milyon o da toplamda. :63: Hareketlilik tedaviye başlamadan önce %45 in üzerinde çıkıyordu şimdi o da %20 e düştü. Morfoloji 2 ama dna hasarı düştüğü için onu önemsemiyoruz artık. Kaan hoca sperm değerleri için trental diye bir ilaç verdi ve bir ayın sonunda test istedi. Ama hangi birine etki edecek ya da edecek mi bilemiyoruz. Damarlarda tıkanıklık varsa onları açıyormuş ve kan dolaşımını hızlandırıyormuş.

Evet dna hasarımız düştü. Canlı sperm oranımız %12 den %92 ye çıktı.oksisatif stresimiz de düştü. Ama gebelik yok maalesef çünkü sperm değerlerimiz aşırı düşül
Canlı sperm nedir hareketli demek mi? Biz o stres testini yaptırmadık yaptırsak mı

Merhaba canım, bu canlı sperm ve oksidatif stresin de mi testi var... İlk defa duydum, nerde yaptırdın bunları? Hocanın sayfasında normal yolla olur deliklerinin hep olmuş, inş senin de normal olur tüpe gerek kalmaz.

Merhaba canım, bu canlı sperm ve oksidatif stresin de mi testi var... İlk defa duydum, nerde yaptırdın bunları? Hocanın sayfasında normal yolla olur deliklerinin hep olmuş, inş senin de normal olur tüpe gerek kalmaz.
Ya insallah biz de onu diliyoruz. Allah isteyen herkese versin:dua: ilk testlerimizi ankara mikrogende ikinci testlerimizi de istanbul duZen laboratorunda yaptirdik.

Canlı sperm nedir hareketli demek mi? Biz o stres testini yaptırmadık yaptırsak mı
Hayir canli sperm canli sperm demek canim:KK53: yani canli olmayanlar yumurtaya ulasana kadar ölüyor demek. He ama tabi sonucta ölü sperm hareketsiz de diyebiliriz neticede.Mesela bizim ilk testte canlilik%12 cikmisti yani var olan spermden sadece %12 si yumurtaya canli olarak
Ulasabiliyor demek. Digerleeinin kimisi daha icerde kimisi yolda kimisi yumurtaya ulastigi gibi ölüyordu. Buna erken yaslanma da deniyor sanirim ama emin degilim

Hayir canli sperm canli sperm demek canim:KK53: yani canli olmayanlar yumurtaya ulasana kadar ölüyor demek. He ama tabi sonucta ölü sperm hareketsiz de diyebiliriz neticede.Mesela bizim ilk testte canlilik%12 cikmisti yani var olan spermden sadece %12 si yumurtaya canli olarak
Ulasabiliyor demek. Digerleeinin kimisi daha icerde kimisi yolda kimisi yumurtaya ulastigi gibi ölüyordu. Buna erken yaslanma da deniyor sanirim ama emin degilim

Tedavisi var miymiş peki? Vitaminle falan düzeliyor muymuş?

Tedavisi var miymiş peki? Vitaminle falan düzeliyor muymuş?
Iste biz 3 ay tedavi gorduk canli sperm oranimiz %12 den %91 e cikti. Sadece vitamin degil heralde biz tamoksifen ve promotil forte kullanmistik. Dna hasariyla o da dustu cok sukur:dua:

Sperm değerleriniz nasıldı doktor bu testi istedi canım
Tollam spermimiz 5 milyondu. Ve iki negatif tup denememiz var canim hatta ikincisi kimyasal gebelik. Embriyolarimiz gelismiyordu. Bu fibi etmenler sebep oluyormus zaten. Kaan aydos canli sperm bu jadar azken zaten tutmasi imkansiz dedi. Hem oksidatif stres de cok yuksekti o da dna hasarina ve spermde erken yaslanmaya falan sebep oluyormus anladigimiz kadariyla. Hepsi istenen deger de simdi. Biz de sayi ve hizi arttirmaya calisiyoruz. Sizin durumunuz neydi?

Back
X