Erkek İnfertilitesi Sperm dna hasar testi yaptıranlar lütfen buraya...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar bu iğnenin fiyetı nedir acaba bilgi verebilirmisiniz

130 TL ama sen pazarlık edersen 110'a alan arkadaşım var yani. 110 TL den fazla verme. Allah yardımcın olsun. Kaan Hoca bize de verdi ama biz kullanmayacağız. Sizin morfoloji sayı falan nasıl? Sperm hasarınız kaç?

Kızlar dna hasar testi sonuçlarımız geldi. %96 haploid, %2 diploid, %1 anöploid, %1 nullizomik yapı diyor. Birşey anlayan, yorumlayabilecek olan var mı? Kaan HOcya mail atıyorum ama cevap için sabırsızım biraz. Nette de çok detaylı bilgi bulamadım.

evet canım sendeki durum aynen bende yaşandı. Eşimin sperm hasarı %30 du 4 ay sonra ilaçları kullandıktan sonra da %39 çıktı. Bizde şaşırdık hani ilaç etki etmemiş daha kötü yan etki etmiş. Sinirlerim bozulmuştu. Ama çok şükür şimdi eşimde bende artık kararlarımızı verdik. Kaan hoca bize tüp bebek dedi. Ama eşimin testislerinden alınacak spermlerle tüp bebek yapalım dedi. Yani çok büyük ihtimalle sana da aynısını diyecek. Bize iğne kullanın dedi ama biz kullanmadan istanbulda bahçeci tüp bebek merkezine gidip daha fazla para harcamadan tüp bebeğe yatırım yapacağız. Rabbim şifanızı versin tez zamanda da evlat sahibi etsin inşallah...

ecem merhaba,
bizde de sperm dna hasarı var %51 :( bu ay tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz. kaan hocaya mail attık ve bize de yumurtalıklardan alınacak sperm ile tüp bebek yaptırılabilir dedi (tabi başka şeylerde yazdı, gelin bakalım vs. en son çare bu olur diye)
anlamadığım neden yumurtalıklardan alınan sperm ile tüp bebek yapılacak? normal olarak alınan spermlerin içinden sağlamı bulunamaz mı? kendisine sormadım bu şekilde, sorsamda mailde cevap vermez zaten. IMCI yöntemi ile alınan spermlerin içinde sağlamları bulamaz mıyız? bu konuda bilgin varsa paylaşırsan sevinirim,
teşekkürler,

Merhabalar
Benim eşimde ocak ayında hasar testi yaptırmıştı %70 hasarlıydı emodeks ve klomen kullandı.bu ayin basinda tekrar tahlil yaptirdi hasar %55 e düşmüş.simdi emodeks kapsül ve merional iğne verdi pzt pers vurunacak.temmuz ayi basinda kruger ilkelerine gore morfoloji ve hasar testi yaptirmasini istedi.mart ayında randevuya gittiğimizde bizede tese den bahsetmişti.bakalim temmuz sonu ağustos bası tekrar randevuya gideceğiz.o zaman ki sonuçlara gore bizde karar vereceğiz.kaan hocaya çok guveniyoruz.tüp bebek derse de yaptirmayi düşünüyoruz şuan.Allahim guvenimizi boşa cikarmaz,bu yolda mücadele eden herkesi doğru insanlarla karsilastirir inşallah.Hepimize bu yolda bol bol sabır ve umut diliyorum.Allah nasip ederde bir oğlumuz olursa adını da Kaan koymayı düşünüyoruz :) Saglicakla kalin..

Son düzenleme:
ecem merhaba,
bizde de sperm dna hasarı var %51 :( bu ay tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz. kaan hocaya mail attık ve bize de yumurtalıklardan alınacak sperm ile tüp bebek yaptırılabilir dedi (tabi başka şeylerde yazdı, gelin bakalım vs. en son çare bu olur diye)
anlamadığım neden yumurtalıklardan alınan sperm ile tüp bebek yapılacak? normal olarak alınan spermlerin içinden sağlamı bulunamaz mı? kendisine sormadım bu şekilde, sorsamda mailde cevap vermez zaten. IMCI yöntemi ile alınan spermlerin içinde sağlamları bulamaz mıyız? bu konuda bilgin varsa paylaşırsan sevinirim,
teşekkürler,

mrb. kusura bakma şimdi ancak yazabildim. işyerinde çok yoğun olduğumdan giremedim. Sana bildiğim kadarını anlatayım. Eğer bir erkekte sperm varsa, sayısı az bile olsa ve eğer dna sında bi bozukluk varsa bu sperm kaynağından çıktıktan sonra bozuluyo. yani sperm aslında kaynağında kaliteli ama yola çıktıktan sonra dnası bozuluyo. O yüzden kaynağından alınmalı diyo. Bana doktor aynen böyle açıkladı. Şimdi aslında doktor bize de iğne verdi ama eşim kullanmak istemiyo. Madem kaynağından aldıracağım ve madem kaynağında sağlam var o zaman iğneye ilaca gerek yok yatarım olurum ameliyat diyo. Sana da çok geçmiş olsun

mrb. kusura bakma şimdi ancak yazabildim. işyerinde çok yoğun olduğumdan giremedim. Sana bildiğim kadarını anlatayım. Eğer bir erkekte sperm varsa, sayısı az bile olsa ve eğer dna sında bi bozukluk varsa bu sperm kaynağından çıktıktan sonra bozuluyo. yani sperm aslında kaynağında kaliteli ama yola çıktıktan sonra dnası bozuluyo. O yüzden kaynağından alınmalı diyo. Bana doktor aynen böyle açıkladı. Şimdi aslında doktor bize de iğne verdi ama eşim kullanmak istemiyo. Madem kaynağından aldıracağım ve madem kaynağında sağlam var o zaman iğneye ilaca gerek yok yatarım olurum ameliyat diyo. Sana da çok geçmiş olsun

teşekkür ederim cevabın için, ama kafama takılan aslında bizim %49 sağlam sperm var.bunları meni içerisinde bulup uygulanmasında yine de sorun olur mu ki? Ameliyat olmakta hem maddi hem manevi zor, kolay bişey değil.

Bizde ocakta dna hasarı batırdı % 47 idi yine mayısta tahlil verdik ama sonuclarimizi daha gösteremedik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhabalar
Benim eşimde ocak ayında hasar testi yaptırmıştı %70 hasarlıydı emodeks ve klomen kullandı.bu ayin basinda tekrar tahlil yaptirdi hasar %55 e düşmüş.simdi emodeks kapsül ve merional iğne verdi pzt pers vurunacak.temmuz ayi basinda kruger ilkelerine gore morfoloji ve hasar testi yaptirmasini istedi.mart ayında randevuya gittiğimizde bizede tese den bahsetmişti.bakalim temmuz sonu ağustos bası tekrar randevuya gideceğiz.o zaman ki sonuçlara gore bizde karar vereceğiz.kaan hocaya çok guveniyoruz.tüp bebek derse de yaptirmayi düşünüyoruz şuan.Allahim guvenimizi boşa cikarmaz,bu yolda mücadele eden herkesi doğru insanlarla karsilastirir inşallah.Hepimize bu yolda bol bol sabır ve umut diliyorum.Allah nasip ederde bir oğlumuz olursa adını da Kaan koymayı düşünüyoruz :) Saglicakla kalin..

2.tahlil sonuçları ile 1. Farklı şeyler yazıyor bizim sizin nasıldı % 55 direkt yazıyor mu mesela

2.tahlil sonuçları ile 1. Farklı şeyler yazıyor bizim sizin nasıldı % 55 direkt yazıyor mu mesela

Yok tam öyle yazmıyor.ilkinde sınırda pozitif DNA hasarı ikincide ise artmış DNA hasarı gibi bişey yazıyordu.ilkinde %70 yazmıyodu ama ikincide %55 hasarlı yazıyodu.Ben ilkine göre düzelmek yerine daha da kötü olduğu anlamını çıkarmıştım hatta.Dr biraz düzelme var deyince içime su serpildi.Bakalım temmuzdaki tahlilde ne çıkacak..Bu arada sizde mi kaan aydos a gidiyorsunuz ? Ona gidiyorsanız kruger morfolojisi istedi mi sizden? Bizden temmuz ayında istedi sonuca göre ya ilaca igneye devam ya da direk tese ile tüp bebek.
Erkeğin tedavisi de gerçekten daha zor.Rabbim hepimize kolaylık versin.

Bizde kaan aydosa gidiyoruz tahlilleri aldık ama daha kaan hocaya gösteremedik 3 yıldır uğraşıyoruz 3 tüp 2 aşılama oldum sonuç alamadık şimdi kaan hocaya gidiyoruz gerçekten zor sonuç almak sebep erkek olunca

teşekkür ederim cevabın için, ama kafama takılan aslında bizim %49 sağlam sperm var.bunları meni içerisinde bulup uygulanmasında yine de sorun olur mu ki? Ameliyat olmakta hem maddi hem manevi zor, kolay bişey değil.

evet çok haklısın. Şimdi aslında herşey çok basit. Yani Allaha şükür sağlam sperm eşlerimizde var. Sağlamdan ziyade şükürler olsun sperm var. Ya olmasa ne yapardık. Dediğim gibi aslında herşey çok basit. Şöyle düşün benim eşimde 8 milyon sperm var toplamda bunun %10 u hareketli. 8 milyonun %10 u 800.000 sperm eder. Düşünüyorum da (yakında delirecem zaten düşünmekten) bu kadar spermin içinden bana lazım olan 1 tane sperm. Eğer o 1 tane gelip benim yumurtamı bulamıyorsa bunun bir hikmeti ve zamanı var demektir. O yüzden Rabbim çok büyüktür. Günü, vakti, saati gelince muhakkak olacak.

merhaba arkadaşlar.yoldaşlar.hepinize bol bebişlii ömür diliyorum.eşimde klomen ve emodeks kullanıyor sayı morfoloji düşüktü bu klomenden iyice düştü herhelde.dna hasarımızda 47 idi 34 e düşmüş şükür tüp bebeğe sınır heralde on gün sonraya randevumuz var bakalım ne diyecek kaan hoca.bu dna hasarı ile ilgili nettede çok az bilgi var herkes bildiklerini paylaşmalı.ben bir düşük yaşadım geçen yıl bu gün hamileydim ya.8 hafta sürdü.varikosel ameliyatı olduk sayıda v.s çok az bir düzelme oldu.bi gelse şu meleklerimiz inşallah hayırlısı tabii çevremdeki herkes hamile maşallah :1: üzülmüyorum ama içerlemiyor değilim:3: 14 milyon sayıyla bu durumda olan varmı bebişi.

merhaba arkadaşlar.yoldaşlar.hepinize bol bebişlii ömür diliyorum.eşimde klomen ve emodeks kullanıyor sayı morfoloji düşüktü bu klomenden iyice düştü herhelde.dna hasarımızda 47 idi 34 e düşmüş şükür tüp bebeğe sınır heralde on gün sonraya randevumuz var bakalım ne diyecek kaan hoca.bu dna hasarı ile ilgili nettede çok az bilgi var herkes bildiklerini paylaşmalı.ben bir düşük yaşadım geçen yıl bu gün hamileydim ya.8 hafta sürdü.varikosel ameliyatı olduk sayıda v.s çok az bir düzelme oldu.bi gelse şu meleklerimiz inşallah hayırlısı tabii çevremdeki herkes hamile maşallah :1: üzülmüyorum ama içerlemiyor değilim:3: 14 milyon sayıyla bu durumda olan varmı bebişi.

Merhaba hemen hemen aynıyiz bizim de % 47 hasar vardı eşimde Varikosel vardı ameliyat oldu 2 aşılama 3 tüp brbek denedik olmadı 3.5 yıldır uğraşıyoruz bir sonuç alamadık cuma günü kontrole gidecek eşim heyecanla bekliyoruz ne diyecek diye aldigimiz sonuçtan bir şey anlamadik

Merhaba hemen hemen aynıyiz bizim de % 47 hasar vardı eşimde Varikosel vardı ameliyat oldu 2 aşılama 3 tüp brbek denedik olmadı 3.5 yıldır uğraşıyoruz bir sonuç alamadık cuma günü kontrole gidecek eşim heyecanla bekliyoruz ne diyecek diye aldigimiz sonuçtan bir şey anlamadik

kardiyol cnm şu an dna hasarınız kaç?doktora gittinizmi ne dedi onlarıda yazarmısın?kaan hocayı şiddetle tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Su an 30 a inmiş pazartesi perşembe iğne vermiş doktor

Çok umutlu konuşmuş birde temmuzda tup bebek yaptıracak tık biraz daha bekleyin demiş sonucu göreceksiniz birde neofortil diye ilaç eklemiş klomen kesmiş

düzen lab.aradım 130 dna hasarı+50 spermiogram toplam 180 tl fiyat verdiler.
130 tl yaptıran arkadaşlar vardı galiba.

Evet bizde 130 tl ye yaptırdık spermiyogram için 50 tl de iyi geçen sene biz 75 e yaptirdik

düzen lab dna hasar testi yaptırdı eşim

sonucun 3 aşamalı olması gerekirken
ilk aşamada
pozitif bulgu elde edilen 121
değerlendirilen hücre 300
%40,3 sperm dna hasarı tespit edilince (normal değer %30)
2. ve 3. aşama gerek görülmeden test sonlandırılmış, neden değerlendirilmedi şaşırdım.
300-121= 179
179 sperm hücresi 2.veya 3.aşamada komple hasarlı çıkabilir veya sağlıklıda çıkabilir.
eşimin testi sanki yarım bırakılmış.

Back
X