Selam kızlar. Bende kıssaca hikayemi anlatmak istedim belki fikir olur diye.
8 yıllık evliyiz 6 yıldır çocuğumuz olmuyor sebepsiz infertilite grubundayız. Uç negatif aşılama 3 negatif tüp denememiz var.
Bende sorun yok eşimin sperm parametreleri çok iyi fakat DNA hasarı yüzde 25. Kızlar uç Kere
tüp bebek denedik uç tüp bebekte de embiryolar üçüncü güne kadar iyi şekilde geliyor 3. Günden sonra embiryoların gelişimi geriden geliyor. Yani dna hasarı embiryolari gelişimini etkiliyor. Üçüncü tüp bebek denememizi Maslak Acıbadem de en son teknoloji mikro çip ile denedik yine embiryolar gelişimi geriden geldi üçüncü günden sonra. Anladık ki yani öğrendik ki sperm verirken spermler hareket mekanizmasına çarparak spermleri kırıyor yani hasar oluşturuyor Kaan hoca tese ile sperm alırsak kaliteli embiryo elde edebiliriz çok yüksek dedi . Çünkü yumurtaliktsn direk sperm alınca hasarsız alınıyormuş. Ben bu tese ameliyatını sadece azosperm hastalarında sperm bulmak için yaptıklarını sanıyordum fakat meğer DNA hasarı olanlar için ideal bir tedaviymis. 4. Tüp bebeği kesinlikle tese ile sperm alıp o şekilde tüp bebek tedavisi yaptırmaya karar verdik son bir kere de o şekilde denemek istiyorum .Rabbim. yardımcımız olsun