Sperm dna hasarı alanında doktor önerisi

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
Merhaba
Arkadaslar son zamanlarda aklım çok karıstı. Halısperm sonuçumuza göre %61 hasar var. Ancak kac tane dr gıttık ve kendı tup bebek dr dahıl bu engeldir dıyemeyız dıyor. Progeny kullanıyoruz. Ancak 2 düşüğüm oldugunuda belirtmek isterım.
Bana guvendıgınız deneyımledıgınız en ıyı erkek ınfertılıtesı alanında dr önerın lütfennn

Merhaba
Arkadaslar son zamanlarda aklım çok karıstı. Halısperm sonuçumuza göre %61 hasar var. Ancak kac tane dr gıttık ve kendı tup bebek dr dahıl bu engeldir dıyemeyız dıyor. Progeny kullanıyoruz. Ancak 2 düşüğüm oldugunuda belirtmek isterım.
Bana guvendıgınız deneyımledıgınız en ıyı erkek ınfertılıtesı alanında dr önerın lütfennn
canım bu dna hasarı için en iyi doktorlardan biri Kaan AYDOS 'tur. bu hasarı düzeltebildiğini okudum ben. yalnız randevu almak çok zor.3 ay sonrasına randevu veriyorlar. Şimdiden aramanı öneririm.

Biz de genetik tanılı tüp bebek yaptırdık Ve dün bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik genetik uzmanı bunun DNA hasarı sonucu olduğunu tahmin ediyor ama sperm mi yumurta mı DNA hasarı bunu şuan bilemiyoruz bunun İÇİN önereceğiniz testler var mı?

Biz de genetik tanılı tüp bebek yaptırdık Ve dün bebeğimizin kalbinin durduğunu öğrendik genetik uzmanı bunun DNA hasarı sonucu olduğunu tahmin ediyor ama sperm mi yumurta mı DNA hasarı bunu şuan bilemiyoruz bunun İÇİN önereceğiniz testler var mı?
300 tl gibi bır rakam maksımum halosperm (sperm dna hasarı testı) yaptırmanızı özellikle öneririm. Bırde devlet hastNesınden tıbbı genetık randevusu alın mutlaka hıkayenızı anlatın.
Esınızde devlete gıdıp varıkosel vs baktırabılır. Zaten tedavı cok pahalı. Bu tıp tahlıllere harcama yapmamanızı öneririm. İstanbuldaysanız yonlendırebılırım ıyı dktorlar kesfettım.

300 tl gibi bır rakam maksımum halosperm (sperm dna hasarı testı) yaptırmanızı özellikle öneririm. Bırde devlet hastNesınden tıbbı genetık randevusu alın mutlaka hıkayenızı anlatın.
Esınızde devlete gıdıp varıkosel vs baktırabılır. Zaten tedavı cok pahalı. Bu tıp tahlıllere harcama yapmamanızı öneririm. İstanbuldaysanız yonlendırebılırım ıyı dktorlar kesfettım.
canim halosperm ne demek yani hasar testimi demek anlamadim.daha neler duyacağız.

ben sonucun 3hafta sonra çıkacağını duymuştum.yani permiyogram gibi aynı gün alinmiyormussiz hangi lab. yaptınız?
Memorıal da 300 tl yaptırdım 1 de verdık 5 te aldık.. sperm dna hasarı ölçen tek bır test yok. Bırkac cesıdı var canım. Ama sebepsız ınfertılıte teshısı olan bır cıft olarak keske daha önce yptırsaydın dıyorum

Memorıal da 300 tl yaptırdım 1 de verdık 5 te aldık.. sperm dna hasarı ölçen tek bır test yok. Bırkac cesıdı var canım. Ama sebepsız ınfertılıte teshısı olan bır cıft olarak keske daha önce yptırsaydın dıyorum
canim yıllarca hep sebebsiz denildi en son geçen sene üst üste 2defa tup yaptirinca dollenme ve bölünme problemi olduğunu gördük.doktorlar yine bilmiyoruz deyince bişey yapamadık.şu hasar testinde kk.öğrendim ama daha yapmadık.demmeki evlendigimizden beri bu dollenme problemi varmıştı ondan hamile kalamiyormusum.inan kendimi şuan doktorlardan daha tecrübeli hissediyorum kusura bkmasinlarda )))defalarca dedim bu işin inine inmek lazım deyince beni azarladilar.İNŞALLAH su hasar testinde sorun cikar da bizde tedaviye başlarız.siz nekadar da ucuza yapmışsınız .850tl diye biliyorum.kaan hocanin hatasi misiniz?

canim yıllarca hep sebebsiz denildi en son geçen sene üst üste 2defa tup yaptirinca dollenme ve bölünme problemi olduğunu gördük.doktorlar yine bilmiyoruz deyince bişey yapamadık.şu hasar testinde kk.öğrendim ama daha yapmadık.demmeki evlendigimizden beri bu dollenme problemi varmıştı ondan hamile kalamiyormusum.inan kendimi şuan doktorlardan daha tecrübeli hissediyorum kusura bkmasinlarda )))defalarca dedim bu işin inine inmek lazım deyince beni azarladilar.İNŞALLAH su hasar testinde sorun cikar da bizde tedaviye başlarız.siz nekadar da ucuza yapmışsınız .850tl diye biliyorum.kaan hocanin hatasi misiniz?
Şahsen ben sebepsız!! Diye bır tanı olmasına bıle şaşkınım. Sebepsız ınfertılıte dıye bırsey yok. Yeterınce arastırılmayan yuzeyde degıl derinde bır sorunu tasıyan ınfertılıte var. Gerek yok .. yahu bunu duymaktan bıktım. Gerek yok belki gercektende ben onc acıyı hayal kırıklıgını umudu umutsuzluğu kalp agrılarını gerek yok yuzunden cektım belki de. En basından kadınlara yuklenıyorlar oysa ınfertılıte sebebı dunyada erkekte sperm ve sperm hasarı yuzunden. Boşuna ıkı düşük yaptım boşuna denedım ısrarla soylememe karşın üstelik. Bırtek benım doktorum degıl genel bır tedavı tutturulmus bırde yuzdelerle konusuluyor. Sankı bu ınsanlar hıc hayal etmemıs hayal ettıgı bır konunun her yerınden kırılmamıs. Cok kızgınım suara her seye:( bıraZda yorgun.
Halosperm olarak yaptırın yeterlı bılgıyı edınıyorsunuz. Memorıal atasehırde yaptırdık. Şimdiki tedavım ngs + pıcsı . Bırde cd56 ve gerekırse ıntralıpıd serum dusunuyorum. Bunlar bılımsel calışmalar ile desteklenmiş tedavıler.
Lütfen baktırın ..

Şahsen ben sebepsız!! Diye bır tanı olmasına bıle şaşkınım. Sebepsız ınfertılıte dıye bırsey yok. Yeterınce arastırılmayan yuzeyde degıl derinde bır sorunu tasıyan ınfertılıte var. Gerek yok .. yahu bunu duymaktan bıktım. Gerek yok belki gercektende ben onc acıyı hayal kırıklıgını umudu umutsuzluğu kalp agrılarını gerek yok yuzunden cektım belki de. En basından kadınlara yuklenıyorlar oysa ınfertılıte sebebı dunyada erkekte sperm ve sperm hasarı yuzunden. Boşuna ıkı düşük yaptım boşuna denedım ısrarla soylememe karşın üstelik. Bırtek benım doktorum degıl genel bır tedavı tutturulmus bırde yuzdelerle konusuluyor. Sankı bu ınsanlar hıc hayal etmemıs hayal ettıgı bır konunun her yerınden kırılmamıs. Cok kızgınım suara her seye:KK43: bıraZda yorgun.
Halosperm olarak yaptırın yeterlı bılgıyı edınıyorsunuz. Memorıal atasehırde yaptırdık. Şimdiki tedavım ngs + pıcsı . Bırde cd56 ve gerekırse ıntralıpıd serum dusunuyorum. Bunlar bılımsel calışmalar ile desteklenmiş tedavıler.
Lütfen baktırın ..
canim şuan neler hissettiğini anlıyorum:KK74:.iki travma yasamissin.travma diyorum.gerçektende öyle kizimda düşük riskim çok fazlaydı hep iğneler vc dışında hemen hemen 9hep içerde geçirdim.inan ona bişey olma duygusu bile benim yerle bir etmeye yeterdi:silah:.ondan dolayi seni neler yaşadığını anlıyorum.Rabbim tez vakitte saglikli evlatlar nasip etsin sana ve hepimize:dua: buyuk ihtimalle hasar dan dolayi düşük yaptin.az bi sabret birak hasar düzelsin zaten sende problem yok gibi gözüküyor.kendiliğinden hamile kalirsin .olmadı sonra embiriyolarini genetike gonderirsin. canım bizim embiriyomuz oluşmadığı için:KK14: senin saydigin testler bize gitmez ama senin için başarıyı sağlayacak.Allah in izniyle))))) lütfen biraz daha sakin olmaya çalış:KK68: eşinin tedavisi bitmeden burda hamilelik haberini duymak dileğiyle :anneadayı:şimdilik hoscakal:KK200:

Selam
Oncelikle gecmis olsun cok zor bir durum :( 2 kayip yasayan biri olarak soyluyorum...
Anlayamadigim bir sey var genetik test yaptirdiginiz halde sorun mu yasadiniz ? Kalbinin durmasini neye bagladilar ?

Benim de bir sonra ki gebeligim icin genetik test yaptirmam zorunlu

Evet aynen öyle genetiği sağlıklı 5. Gün embriyosu olduğu halde sonuç bu ayrıca lenfosit aşısı oldum öncesinde laporoskopi histereskopi yapıldı histereskopi esnasında rahme çentik atıldı bebek rahat tutunsun diye .geceliğim süresince kan sulandırıcı Ve gerekli ilaçları kullandım .Doktor bu noktada artık olayın genetik olmadığını ,büyük ihtimalle daha önceki düşüklerimde de bebeklerin kalp atışlarının durması sebebiyle bebeklerde kalp ile ilgili bir rahatsızlık olabileceği bunun da ben veya eşimde ya da ikimizde birden DNA hasarından olabileceği üzerinde duruldu onun için de şuan bi çözğm olmadığını sadece yurtdışında yapılacak bir test ile hasar var mı yok mu tespit edilebileceği söylendi .Henğz düşüğüm geçen hafta olduğu İÇİN fırsat bulup genetik merkezi ile görüşemedik .Önümüzdeki günlerde görüşüp yolumu çizeceğim

Bu arada eşim ve benim kromozom analizlerimizde bir sıkıntı yok.

Cok cok gecmis olsun tekrar tip cok ilerledi inaniyorum mutlaka bir cozumu var bulunacaktir
Bende 10 gun oldu kaybim henuz bir arastirmaya baslamadim biraz dinlenip baslayacagim herkes icin hayirlisi neyse o olsun

Cok cok gecmis olsun tekrar tip cok ilerledi inaniyorum mutlaka bir cozumu var bulunacaktir
Bende 10 gun oldu kaybim henuz bir arastirmaya baslamadim biraz dinlenip baslayacagim herkes icin hayirlisi neyse o olsun
Ne güzel benim tekrar başlamaya maddi manevi gücüm Yok hiç vazgeçmiş olmak istemiyorum ama ısrarcı olmak mı hata bilemiyorum.Çok yeniymiş sizin de düşüğünüz Önce sabır sonra sağlık versin bizim durumumuzda olanlara Rabbim.ben buna da razıyım artık ya doğsa da hastalığına çare bulamadığımız bir evladımız olsa ona nasıl yürek dayanır yüzünü görmediğimiz cana dayanıyoruz yana yana

Aslinda o kadar yorgun o kadar perisan bir haldeyim ki bitki gibi sadece nefes aliyorum mecburi haller disinda evden cikmiyorum cikamiyorum psikolojim o kadar kotu ama icimde degisik bir umut iste zaman gecse de hadi yine dene diyo cok garip
Su an bu acilari hafifletecek ya da dayanacak gucu verecek yeniden saglikli bir bebek hayirlisiyla

Umudunu kaybetme nolur evet maddi manevi cok zor biliyorum ama umut hep olsun umut olmazsa yasamak cok daha zorlasir ...

Umudumu bu son gebeliğime kadar hiç kaybetmemiştim ama artık umut etmek istemiyorum çünkü umut etmek beni çok yıpratıyor artık ,gelecek yıllarımı da bu gayretle geçirmek istemiyorum 15 yıllık evliyim 13 yılım bu uğurda geçirdim .Daha ne kadar boşa kürek sallayacağım kimbilir ?Çözümü var mı yok mu oyalayacak birşey mi onu da bilmiyorum söylenenler ,vazgeçmek en iyisi belki de

Umudumu bu son gebeliğime kadar hiç kaybetmemiştim ama artık umut etmek istemiyorum çünkü umut etmek beni çok yıpratıyor artık ,gelecek yıllarımı da bu gayretle geçirmek istemiyorum 15 yıllık evliyim 13 yılım bu uğurda geçirdim .Daha ne kadar boşa kürek sallayacağım kimbilir ?Çözümü var mı yok mu oyalayacak birşey mi onu da bilmiyorum söylenenler ,vazgeçmek en iyisi belki de
çok geçmiş olsun.eğer saglikli embiriyolarin oluşuyorsa niye umudunu bitiriyorsun.tmm kabul ediyorum hiç kolay değil bebeğini kaybetmek ama yinede yilmamalisin.yılların yorgunluğu var üzerinde biraz toparlan tekrar başla inan ne yapsanda kendini bu duygudan koyamassin insanın benliğini sarıyor resmen tekrar geçmiş olsun ALLAH sabır versin

Bunda da embriyosu sağlıklı idi 8/9 haftalık olup kontrole gidince kalbinin durduğunu görmek çok acıHamile kalsam bile nasıl geçireceğim o ayları ,çok zor çok acıDilerim kimse yaşamasın bunu

Back
X