• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bizde de Ekim ayında yüzde 32 DNA hasarı çıkmıştı. Ankara Memorialde Aygül demirol hiç önemsemedi. Direkt tüp bebek yaptı. Eşime birkaç vitamin yazdı o kadar.
Biz geçen ay 55 dna hasarıyla tüp bebek yaptık negatif oldu. Hemen dondurulmuş embriyo tedavisine başlayacaktık reglin 2. günü gittim, foliküllerin hâlâ çok aktif ve kocaman, siz bu ayı sık ilişkide geçirin belki doğal hamilelik olur, olmazsa sonraki mens gel dedi. Dna hasarını o kadar önemsemiyor yani :)

Merhaba. Öncelikle gebeliğin hayırlı olsun. Rabbim kucağına almayı nasip etsin inşallah. Benim de eşimin dna hasarı %38 den %8 kere düştü çok şükür. Sperm sayısında da yükselme oldu. Yine çok değil ama 19 milyonlarda çıktı. Doktor 6 ay deneyin dedi. Biz henüz 2.aydayız ama sanırım umutsuzluğa düşüyoruz 😥 sizin kaçıncı ayda oldu?
Merhaba, neler kullandınız ,hormonel sorun var mıydı,kaç ayda düştü,doktorunuz kim öğrenebilir miyim

Biz geçen ay 55 dna hasarıyla tüp bebek yaptık negatif oldu. Hemen dondurulmuş embriyo tedavisine başlayacaktık reglin 2. günü gittim, foliküllerin hâlâ çok aktif ve kocaman, siz bu ayı sık ilişkide geçirin belki doğal hamilelik olur, olmazsa sonraki mens gel dedi. Dna hasarını o kadar önemsemiyor yani :)
[Çoğu doktor önemsemiyor. Uruloglar kendilerine iş mi buluyor anlamadım. Şimdi eşim erzurumdan Ankara'ya gelse iki tane takviye yazıp gondericek. Deger mi buna bilmiyorum.

Merhaba, neler kullandınız ,hormonel sorun var mıydı,kaç ayda düştü,doktorunuz kim öğrenebilir miyim
Merhaba. Hormonda sıkıntı yoktu ama sperm sayısı çok düşüktü ve hareket hiç yoktu. 3 ay gibi bir sürede değerler normale geldi çok şükür. Ama hala gebelik oluşmadı

Ben 2 kez denedim tüp bebek ve 2 düşüğüm ( kalp atışı alamadık )ve bir kimyasalım oldu. Tüm testleri yaptık geçen sene ve 5 aydır dna hasarını düşürmek için tedavideyiz. Bu konuda deneyimli olmak istemezdim ama ne yazık ki bayağı deneyimli olduk😊
Merhaba düşürebildiniz mi ? Ne kullanıyorsunuz

Yapay zekadan ziyade bu tarz vakaları daha çok gördüklerini ve yetkin olduklarını düşünüyorum. 2 kez tüp bebek tedavisini aynı doktorda gördüm bir kez bile bana ne dna hasardan nede kromozom testlerinden bahsetti. Yaparız illa tutar modundaydı. Kendi çabalarımızla araştırdık tüm testleri yaptık. Artık son tedavim olacak. Bende tam net karar vermedim tabii araştırıyorum ama bakalım.
Nasıl düşürdünüz benim eşimin de yüksek çıktı

Benim eşimde de Ekim ayında yüzde 32 DNA hasari çıktı. Erzurumdayiz. Eşim Kaan Aydosa gitti bugün vitamin yazmış. DNA hasar testine gerek yok şimdi vitaminleri kullanın 29 Mayıs'ta sizi yönlendiricem teste demiş. Bende Ankara'ya gitmisken testi versin istiyorum. Düzen labaratuvar iyi mi acaba? Sanırım oraya yinlendiriyor genelde.

Benim eşimde de Ekim ayında yüzde 32 DNA hasari çıktı. Erzurumdayiz. Eşim Kaan Aydosa gitti bugün vitamin yazmış. DNA hasar testine gerek yok şimdi vitaminleri kullanın 29 Mayıs'ta sizi yönlendiricem teste demiş. Bende Ankara'ya gitmisken testi versin istiyorum. Düzen labaratuvar iyi mi acaba? Sanırım oraya yinlendiriyor genelde.
Merhaba. Evet bizede düzen dedi. Başka yerde istemiyor.

Düzen iyi bir laboratuvar. Hangi vitaminleri vermiş ve ne önerilerde bulunmuş ?

Quenzim Q10, l carnitin, resveratrol, Ace plus selenyum. Bunlardan zaten kullaniyordu. Beslenme yazacakmis. Bunları kullanıp 29 Mayıs'ta yönlendiricem test vereceksiniz demiş. Eşimde Erzurumda DNA hasar testi veren bir yer yok ben tekrar gelemem demiş. Onun hallederiz merak etme demiş. Belkide normal sperm testi isteyecek. Değerlerin iyi bu değerlerle olur ama hasarı yüzde 10 a çekmemiz lazim demiş birde. Sanırım boşuna geçti bu ay da. Eşimden kaynaklandığıni sanmıyorum sorunun.

Merhaba kartaneleri nasılsıniz siz eşimin dna hasarı yüzde 32 demısınız tedaviden sonra kaça düştü inşallah hayırlı sonuç alırsınız yüksek dna hasarlı olup dedaviden sonra çocuk sahibi olan varmı benim emiş 57 yaşında ondada dna hasar yüzde 46 çıktı Aralık 2024 ten bu yana ilaç kullanıyor bir büçük ay önce tekrar test yaptı 26 ye düştü yarın tekrar teste gidecek inşallah dahada aşağı düşer bizimde korkularımız var hem yaş hemde hasardan dolayı koruyorum cevap verirseniz çok sevinirim teşekkürler

Eşimin DNA hasar sonucu yüzde 9 çıktı. Ekim'de Memorialde yüzde 32 çıkmıştı. Aslında düzgün vitamin de kullanmadi. Çok ilginç geldi bana. Testleri arada tekrarlamaya fayda var. Her ay aynı çıkmıyor belkide.

Benim tedaviye başlayacağım doktorda tedaviden önce bir de hastane de verip görmek istedi testi bazı yerler de doğru sonuç vermeyebilir elle sayıyorlar falan dedi eşimin halihazırda verdiği 6 ay önce ki testi dikkate alarak tedaviye başlamak istemedi. haziran ilk haftası eşim tekrar test verecek bayram sonrası da tedaviye başlamayı düşünüyoruz.

Memorialde iki günde çıkmıştı zaten test sonucu. Düzen labaratuvarda 10 günde çıktı. Tünel testi ile baktılar. Memorial hangi yöntemle bakti bilmiyorum. Bu ay tüp bbebege gidecektik boşuna zaman kaybı oldu. Zaten genelde iyi diyorlar eşimin degerlerine. Sanırım bende yumirta kalitesizliği var

Konunuzu yeni gördüm bizde sperm DNA hasarindan muzdaribiz 3 düşük 1 kimyasal gebelik yaşadım doğal yolla oldu gebelikler. İlk testte %46 çıktı 3 ay tedavi sonrası %2 düştü bikac ay denedik doğal yolla olmadi tekrar test verdik %38 çıkmıştı normalde tedaviyle düşünce tekrar yukselmezmiş ama bizde neden böyle oldu altta yatan sebep ne bilmiyoruz ürolog Dr. Murat mermerkaya öneririm çok iyidir tüp bebek önerdi bize tekrar tedavi oldu eşim 3 ayın sonunda hemen tüp bebek başladık pgt li oldu transferimi de oldum şükür beklemedeyiz süreç zorlu rabbim sabrını veriyor sanırım önerim tedaviyle dusebiliyor doğal denemek istersen dene ama tüp bebek istersende pgt yaptırman en iyisi olacaktır ❤️ pozitif haberlerle gelirsin inşallah 🤲
Merhaba ,nerde tüp bebek oldunuz

Back
X