mrb canım,sperm fish testinde spermleri boyadıkları için aynı spermleri tekrar kullanamıyorlar.o nedenle micro denemenden önce yaptırman gerekiyor bu testi.spermlerin kromozomlarına bakılıyor.
sevgiler...
ya spermin fsh ınadamı bakılıyomuş allhım ya daha neler duyucaz bende mikro oldum bebğimin kalbi hiç atmadı aldırdık şimdi bunu duyunca korkmaya başladım bizimde genetik testimiz temiz çıkmıştı inşallh yoktur öyle bişey tıp ilerledikçe hastalıklarda çoğalıyo:bbo:
allh yardımcınız olsun inşallh onunda tedavisi yakında çıkar rabbim sabır versin. HASTALIĞI YARATAN ALLAH ŞİFASINIDA YARATMIŞTIR;EY ALLAHIN KULLARI,TEDAVİ OLUNUZ.(hadis-i şerif)
Sevgili pgt06, bu testi 514 tl ye yapıyorlarmış.Bebeğin kromozomlarına bakılması içinde yaklaşık bu kadar para vermiştik.Embriyolara pgd nin nekadara yapıldığını bilmiyorum.Seninde dediğin gibi tüp bebekten önce bu testi yaptırmak en azından şansımızı bilmek için faydalı olur.Tüp bebek yaptırıp yaptırmamakta ona göre karar vermiş oluruz.Bu testi yaptırmadan önce eşinin 3-5 günlük perhizinin olması gerekiyomuş yaklaşık 15 günde sonuç çıkıyomuş.
Sevgiler
geçmiş olsun canım ya bende mol geçirdim şu anki durumun nedircanım anladım.. hakkımızda hayırlısı.. yaşın çok geç değil tabi ama yine de pgt yaptırman gerek senin tüpte içinin rahat etmesi için.. sperm fishle önceden tahmin adına bir şeyler de öğrenirsin hem ama ben onda bir sorun çıkacağını sanmıyorum.. dediğin gibi bu sayısal ya da yapısal bir kromozom anomalisi değil ve dengesiz gametler oluşturmuyor.. belki başka etkileri vardır hamileliği bilinmeyen.. o yüzden genetik ne test varsa yapmalı önlem adına..,
canım bu arada benim ikinci kaybettiğim bebek de 69XXX di.. bu triploid aynı zamanda hamileliğin mol gebelik olduğunu dösteriyor.. burda genetik bir sorun olduğundan olmuyor çoğu zaman triploid.. burda bir yumurtayı tek bir sperm değil de iki sperm döllüyor.. zaten bu bebeklerin yaşama şansı yok, eninde sonunda düşüyor.. ,yalnız burda dikkat edilecek bir nokta benim bebeğin 69XXX olduğunu anlayınca doktorum kürtaj sonrası kanamalarının ve kürtajın tam yapılamamasının sebebi anlaşıldı sen parsiyel mol olmuşsun dedi ve beni BHcg denilen hamilelik hormunu takibine aldı.. bu 69XXX olan bebeğe ait hücreler rahme yapışıp sanki hamilelik devam edior gibi Bhcg salgılamaya devam ediyorlarmış.. her hafta kan verdik hormonun normal seviyeye inmesini bekledik.. sonra ayda bire döndürdüler ve bir yıl gebeliği yasakladılar.. burda hormon düşmezse ya da ani artış gösterirse nüksettiğini anlıyorlar ve inanabiliyor musun kemoterapiye başlıyorlar.. yani bu hücreler bir çeşit kanser hücresi gibi sarıyor ve Allah muhafaza vucuduna dağılabiliyor.. çok tehlikeli bir durum, mutlaka takibi gereken bir durum..
canım sebi korkutmak istemem ama doktorun inşallah seni de Bhcg takibine almıştır.. biz çocuk sahibi olmak isterken kanserin eşiğinden döndük
o yüzden şimdi içim nispeten daha rahat.. herşeyde bir hayır vardır diyorum
Rabbim kime neyi ne zaman ve nasıl vereceğini biliyor.. kendimizi psikolojik olarak paralamanın alemi yok
önlemimizi alıp Rabbimize sığınalım yeter
İnşallah herşey senin gönlünce olur canım, 40ına varmadan en az iki bebek alırsın kucağına hayırlısıyla
çok öpüyorum, sana tedavilerinde başarılar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?