Erkek İnfertilitesi Sperm hareket hızı ve sperm sayısı düşük olup, hamile kalan ya da hamile kalmaya çalışanlar..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fittanne

MasterFit
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2015
4.818
22.938
308
Kızlar geçen ay pco oldugumu ögrendim, bu ayda eşimin sperm test sonuçlarına göre sperm sayısının ve hareketliliğinin yavaş oldugunu ögrendim.. simdi tedavi yöntemleri araştırıyoruz aranızda tedavisiz hamile kalan var mı ? eşimin toplam sperm sayısı 11.200.000 ileri hareketlilik %9 yerinde hareketli %25 hareketsiz sayısı da %58 morfoloji normal.. 13 aydır evliyim korunmuyoruz ve gebelik oluşmuyor bu ay ögrendik ve ne yapmamız lazım şaşkınlık içindeyim..

canım varikosel varmı peki

eşim özel laboratuvarda yaptırdı testi benim kadın dogumcu istedi.. eşim sonucu aldı benim dr değerlendirdi o da varikosel olabilecegini söyledi simdi eşimi ürolojiye gitmesi için ikna etmeye çalısıyorum çok yogun çalısıyor ama çok af buyurun görüntüsel olarak normal internetten varikosel araştırdık tabi hekim daha iyi bilir ama

eşim geçmiş zaman futbol oynarken darbe almış belki ondandır diyor bi ihtimal tabi bizde bu aksam doğal bal keçi boynuzu pekmezi özü falan Allah ne verdiyse gittik aldık

eşim geçmiş zaman futbol oynarken darbe almış belki ondandır diyor bi ihtimal tabi bizde bu aksam doğal bal keçi boynuzu pekmezi özü falan Allah ne verdiyse gittik aldık
canım çok geçmiş olsun öncelikle ama eşin bir şekilde fırsat bulup gitsin canım suankı değerler bir 6 aya kadar dahada düşebilir çünkü bizim öyle olmuştu .yinede takviye yap ama bizde pek işe yaramadı ameliyattan önce canım ilaç bile tesir etmedi ameliyat olduktan sonra değerler yükselmeye başlası cok sukur.eger daha önce olsaydı ameliyatı bu kadarda belli beklemzdik.

Tam olarak Nasıl bi ameliyat Zaman uzun mu sürüyor tedavi aşaması bir de şimdi Nasıl eşiniz ve çocuğunuz oldu mu sizinde

Tam olarak Nasıl bi ameliyat Zaman uzun mu sürüyor tedavi aşaması bir de şimdi Nasıl eşiniz ve çocuğunuz oldu mu sizinde
canım ameliyat olalı 4 ay oldu henüz yeni ama artış var cok şukur 6.ayda dahada iyi olur dedi doktorumuz hayırlısıyla.ameliyat mikrocerrahi oldu ve 2 saati buldu gelmesi ,iyleşme sureci kişiden kişiye değişiyor bazıları 3 ayda bazıları 6 ayda hamıle kalıyor bazıları 1 yılda yani garenti değil ama en azından değerler öncekine göre biraz daha iyi oluyor ve hiç yoktan doğal yol olmasa bile diğer yöntemler için bile fırsat veriyor.suan bizimki aşılama için uygun ama değerler yukselirmış normal olabileceğini syledi doktor beklicegiz 1 yıl falan eger olmazsa diğer yöntemlere başlıcagız zaten o zamana kadarda 3 yıllık evli olacağız zamanı gelmiş olur ...

Çok geçmiş olsun cnm insallah en yakın Zaman'da daha da iyi sonuçlar alırsınız güzel bebekler nasip etsin Allahım. Sizin değerler de bizimki gibi miydi özellikle sayı hareketlilik olarak.. Bir de fiziki anlamda iyileşme ne kadar sürdü zaten eşim bi kaç ay önce dizinden ameliyat oldu böyle bir psikoloji kaldırır mı bilmiyorum çok hassas bi yapısı var

canım yazım :ameliyattan 9 ay önce toplam hareket ;43
ileri hrk. %11(bu düşük)
yerinde hrk.%31(bu düşük)
hareketsiz:%57
top.sperm:21.6
morfoloji :23.2
ameliyat yapılmadan 3 ay önce :
top.harek:%26
ileri hareket%2
yerinde hareket%12
hareketsiz%74
topl.sperm:155.1
morfoloji:199.6
ameliyattan 1 hafta öce de aynıydı canım yerinde hareket biraz daha fazlaydı o kadar

şuanki değerleri ameliyatdan sonraki 3.ay

top.hareket:%45
ileri(pr)hareket%14
yerinde hareket (np)26
hareketsiz:%55
topl.sperm:24.0
morfoloji:81.1

amin canım inşallah

eşim ürologtan randevu aldı canım insallah varikosel çıkmaz yada ilaçla tedavi edilebilir bişeydir.. şimdilik devlete gidiyor iyi bi doktor varmış özeli de varmış bakalım Rabbim hayırlı evlatlarla müjdelesin bizi ümmetin sayısını artırsın :)

Inşallah canım icini ferah tut her serde bir hayir her hayirda bir ser var derler bu bizimki hayirla sonuçlanacak inşallah

inşallah canımm Rabbimizin bizim için sınavı insallah isyansız geçiririz ve müjdelenenlerden oluruz.. tüm dualarım hepimiz için ve ümmet için

Selam kızlar benim de eşim de sayı hareket ve morfoloji bozukluğu vardı 6 ay önce öğrendik tabi büyük şok yaşadık çok üzüldüm ama umudumuz hep vardı dua ettim bol bol her an her gün aklıma her geldikçe ki aklımdan da çıkmıyordu. Hele ki etraftakilerin ee çok oldu niye çocuk yapiyosunuz lafları falan insan hep bi buruk yaşıyor. Biz durumu öğrenir öğrenmek keçiboynuzu kürü ne başladık ve hemen eczaneden proxeed plus aldık sabah akşam içti eşim. Sigara iciyordu onu da altı gün de 3 en fazla 4 iciyordu alışmış ti arrik. Tabi 3 ay geçti böyle her adet olmamda üzüntü moral bozukluğu kaygı ne olcak düşüncesi yedi bitirdi beni. Artık tedaviye başlamaya karar verdik ama eşim hep erteliyordu bi ay daha deneyelim bi ay daha diye ben en son eylül ayında artık dedim bu kadar ısrar gerek yok yaşınız da geçiyor bari tedaviyle olsun hastalığı beklemeye koyuldu artık asilama tup bebek ne derler başlayacaktır bi yerden. Veee bekle bekle adetin geçti ama yok diyorum hamile değilim stresten oliyor falan neyse 6. Günü test aldı eşim zorla ve silik çizgiyi gördük tabi mutluluktan heyecandan konuşmadık bile koşa koşa kan tahlili gittik çok sukir sonunda olmuştu rabbim o güzel duyguyu bize de Nasip etmişti nasıl sukrwttik nasıl mutlu olduk anlatamam size. Ve suan 3. Ayına girdim cinsiyeti bile öğrendik kızımız olacak inşaallah. Size tavsiyem keçiboynuzu nu muhakkak kullanın sabırla bekleyin dua edin ben de hep dua ediyorum Allah a isteyen bekleyen herkes nasip etsin inşaallah bana ve benim gibiler de hayırlı doğumlar sağlıklı evlatlar naip etsin diye

A

ne kadar sevindim sizi tanımasam da çok Mutlu oldum insallah hayırla sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız bize de dua edin mümkünse tahlil sonucunu yazar mısınız eşinizin hareketlilik sayılarını mümkünse.. Bugün eşim ürolojiye gitti doktor elle muayene de bişey anlamamış doppler için gün vermişler ultrason çekilecek tee 10 gün sonraya simdi benim Meral ettiğim bu hastalık yani varikosel elle muayene sonucu belli oluyormus doppler de çıksa bile çok önemli değil deyip ameliyat yapmıyorlarmıs.. Ama varikosel yoksa neden düşük bu değerler ki

Merhaba benım esımınde degerlerı dusuktu hareketsız %85 hareketlı %0 dı urolojıde elle muayenede varıkosel cıkmadı proxed plus verdı dr ıkı ay kullan dedı ıkı ay kullandı test yaptık degerler normale ulasmıstı cok sasırdım hıc beklemıyordum ılacın yanı sıra kecıboynuzu ozu ıcırdım esıme soguk pres kuru ıncır fındık cevız bunları yedırdım esımın degerlerı duzeldıkten sonra ben hsg cekıldım ve esım bır ay daha ılac kullandı bu surede daha ıyı olur dıye zeytınyagında bekletılmıs kuru ıncır verdım gunde bır tane ac karınına bu ay klomen kullandım ılk defa sımdı batı beklıyorum 6 aralıgı ınsallah bebegım gelmıstr bana ve ısteyem tum herkese Rabbım cok aratmadan nasıp etsın ınsallah

Sperm sayisi 1 milyon du hareket yüzde 8 di bunlar çok düşük değerler ama çok şükür oldu. Hep dua ediyorum inan sizler için rabbim en kisa zamanda nasip etsin inşaallah. Güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim

Ne kadar sevindim adınıza inanın tüyleeim diken diken oldu o ilaçtan eşime bahsedeceğim. İnsan böyle şeyler okuyunca umudunu kaybetmiyor yani Yaradanım ol derse oluyor elhamdulillah.. Benim eşimin 11.200.000 sayısı ileri hareket 9 yerinde 25 hareketsiz 58 civarı.. Morfoloji normal.. Benimde sağ yumurtalıkta pco var yeni ögrendim adetim 7 gün gecikti sanırım bu ay yumurtlama olmadığı için.. Normalde düzenlidir ama binde bir oluyor böyle gecikme. Adet olduğumda klomen e başlıcam çatlatma iğnesi yapılacak sonra bu arada eşime bal keçi boynuzu pekmezi ceviz meyve yediriyorum.. İnsallah bakalım tutar bizimde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…