Erkek İnfertilitesi Sperm hızını arttırmak ama nasıl? Astenospermi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

xyzxyz

Sadece İmtihan....
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
1.432
630
448
Arkadaşlar bende yumurtalık tembelliği mevcut.eşimde de sperm hız sorunu var...spermin sayısı iyi fakat hızı düşük yada yavaş hareketli...Keçiboynuzu kürü denedik ama bu sayı arttırmak için sanıyorum.hızını arttırmak için bişiler yapmam lazım neler yapabilirim? mesir macunu ,keçiboynuzu pekmezi v.s ?? ne olabilir ??yararlı olur mu? lütfen yardımcı olun.Ramazan sonrası 2.aşılamam olcak..ve o zamana kadar hızı arttırmamız lazım..teşekkürler

bu arada doktor ilaca gerek görmedi demekki bi ilaç vermedi.normal e yakın diyolar ama hız düşük işte...

Canim oncelikle rabbim yardimci olsun esinin hiz degerlerini morfoloji degerlerini tam olarak uazar misin

canım geçmiş olsuuuuuuunn..aynı sorun izde de varr baa yumurtan tembel demiştii bi doktoorrr eşimn sonucuna da bugün sayı iyi ama hızı yavaş dediii..vitamin yazıyorum 2 ay kulansın dedii.. fındık fıstık yesin sigarayı bıraksın dedii zaten içmiyooooooor......

sen yazsanaa sayıı hız ne bende yazayım.......

aa sorunlar aynı demek..benim eşime ilaç vermedi ya..sayıları hatırlamıyorum ki.aşılama yapılan hastane aldı..fındık fıstık yer ama ne bileyim napabilirim diye çok düşünüyorum

aa sorunlar aynı demek..benim eşime ilaç vermedi ya..sayıları hatırlamıyorum ki.aşılama yapılan hastane aldı..fındık fıstık yer ama ne bileyim napabilirim diye çok düşünüyorum

evet canım bende fsh yükseklği filn da vardı da o düzeldii ama yumartalar tembel dedii i tanesii hayırlısı bakalım...canım vitamin evicap yazıyoorr araştırırsıaaann..keçibynuzu kürü yapacamm ben eşimeeeee......bende hayıt içiyorum bal tarçın çörek otu yiyoruuuum.....yapmıyorsan sende yap istersenç

slm canım konunu yeni gördüm bizimde hız sorunumuz var sadece.hızı arttırmak için bir yöntem kullanıyormusunuz canım yada ilaç

Erkeklerdeki sperm sayısının 40 milyon/ml veya yukarısı normal değerdir. Bu sayı azaldıkça kadının hamile kalabilme olasılığı da azalır. Mühim olan sadece sperm sayısı değildir. Sperm sayısı normal düzeyde (40 milyon/ml ve yukarısı) olsa bile, eğer hareketli sperm sayısı az ise bu taktirde kadının hamile kalma riski de azalır. Spermlerinhareketliliği de önemlidir. Toplam sperm sayısı 7-8 milyon/ml civarında olupta baba olan bir çok insan tanıyorum. Bu nasıl oluyor? Uygulanan keçiboynuzu kürü, düşük seviyede olan 7-8 milyon/ml içerisindeki hem hareketli sperm sayısını yükseltiyor hem de hareketli spermleri daha hareketli duruma getiriyor. Bir taraftan az sayıdakihareketli sperm sayısını yükseltmekte diğer taraftan da mevcut hareketli spermlere daha fazla hareketlilik kazandırmaktadır. Normal sperm sayısı oldukça düşük olmasına rağmen, spermlerin belli bir yüzdesinin hareket hızı yükseldiğinden yumurtaya ulaşma oranı yükselmektedir. Bu sayede sperm sayısı normal sayının altında olmasına rağmen hamilelik başlayabilmektedir. Keçiboynuzu özü hem hareketli sperm sayısını artırmakta, hem hareketli spermleri daha hareketli kılmakta ve hem de spermin baş kısmında bulunan acrosome içeriğindeki enzimlerin aktivitesini yükselterek, yumurta zarının parçalanmasına imkân sağlamaktadırlar. Çoğu zaman toplam sperm sayısı normal seviyenin altında olmasına rağmen (7-8 milyon/ml) keçiboynuzu kürü ile döllenme gerçekleşebilmektedir. Bunun sebebi, harnupun spermlere, sayıca az olmalarına rağmen hareketlilik kazandırarak yumurtaya ulaşmasını sağlamak ve acrozom içerisindeki enzimlerin aktivitesini arttırarak da yumartanın membranını kolayca parçalayabilme imkânlarını sağlamasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…