sperm kalitesi meselesi

bernardo

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
1.166
37
113
arkadaşlar döllenmenin gerçekleşmesi için sperm kalitesinin iyi olması gerektiği söyleniyor. bunun içinde 2 günde bir ilişkiye girilmesi gerektiği vurgulanıyor. ama ben hamile kalmayı başarmış arkadaşlardan hep aksi şeyler duyuyorum. kimisi adet olduktan sonra yumurtlama dönemine kadar ilişkiye girmeyin dior. kimisi yumurtlama döneminde hergün ilişkiye girin dior. anlamadım ben bu işi. şimdiye kadar o yumurtlama dönemlerinde iki günde bir ilişkiye girdik olmadı. onu yaptık bunu yaptık olmadı. kafam karıştı valla. sizler ne düşünüorsunuz bu konu hakkında hatta hamile kalanlar nasıl bir yöntem uyguladıklarını yazarlarsa çok sevinirim............................

Merhaba!sperm kalitesi meselesi farklı bir konudur.Eğer bu durum varsa önceden tedavi olup sonraki zamanlarda bebek istemek gerekiyor canım.Hamile kalsan bile bazı durumlarda düşükle sonuçlanıyor gebelik.Hamilelik için en önemli zaman kadının yumurtlama dönemi ama buda demek değil ki aksi durumda hamile kalamazsın.Eşinde sperm kalitesizliği mi var canım?

hayır canım eşimin sperm kalitesiyle ilgili bir problem yok. söylemek istediğim şu: uzmanlar erkeğin yeterli miktarda sperm üretebilmesi için iki günde bir ilişkiye girilmesi gerektiğini söylüyorlar ve uzun zaman ilişkiye girilmeyince de üretilen spermlerin kalitesinin zayıfladığı söylenior.

Anladım canım..Kalitesini bilemem ama sayısı ile alakalı olduğunu biliyorum.Sperm sayısı ne kadar çok olursa gebelik şansın daha fazla oluyor.Bunun için de doktorlar aralıklarla beraberliği öneriyor.Bende çoo..kk istiyorum bebek:( p.tesi rahim filmi çekilecek umarım bişey çıkmaz ve hemen bebiş için çalışmalara başlayabilirim :) Allah seninde gönlüne göre versin inşaallah.

Back
X