Sperm kötü olunca embriyo zor oluyor

Birmavikadin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
83
21
3
32
Lütfen tecrübesi bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. Tüp bebek için tedaviye başladım 25 yumurta toplandı buraya kadar her şey normaldi ama eşimin sperm kalitesi o kadar düşük ki özel bi gözetimle en iyi spermleri aldılar. İlk gün 13 embriyo oldu 3. Gün 5 tanesi gayet sağlıklı toplam 11 embriyom vardı 5. Gün sadece orta kalitede bir tane kaldı dondurdular. Umudum azaldı. Eşime öfkeliyim çünkü yıllardır spor için protein tozlarını kullanıyor. Ve doktorum bununla ilgili olduğunu söyledi bu şekilde çok örneği var
Orta kaliteli Tek embriyo ile bebek tutar mı? Neden sağlıklı dedikleri öldü acaba ?

Son düzenleme:
Protein tozları sperme etki etmez bunun stresini eşinize yüklemeyin yok yere. Gerginlik çıkmasın.

Onunla ilgili çünkü doktor söyledi
Bilinçsiz ve merdivenaltı kullanımı testis küçülmesi yapabiliyor. Ama eşiniz bunu bu şekilde kullanmadıysa üzerime gitmeyin. Kesin kanıtlanmış bir etkisi yok protein tpzu kalitesiz sperm yapar şeklinde. Zaten gergin olduğunuzu tahmin edebikiyorum, esktra stres sebepsiz infertilite yapabilir bu sefer de

Benim esimde de de ileri derecede sperm hareket ve morfoloj8 bozukluğu var biz de 5 kez denedik olmadı. Bildiğim kadariyla ilk üç gün embriyoyu yumurta götürüyor. Sperm daha sonraki günler daha etkili oluyor. O nedenle 5. Güne kalmıyor.

Benim ilk tedavimde 8yumurta döllendi 3. Güne 5 tanesi gitti ama 3. Günden sonra hepsini kaybettik. Şimdi tekrar başladık hayırlısıyla inşallah tutar bebeklerimiz

Esimde sperm sayısı az morfoloji ise sıfırdı. ilk denemede 3.gun butun embriyolar canliligini yitiriyodu acilen transfer oldu 1 tanesi. o da tutmadi zaten 4 embriyo oluşmuştu. 2.deneme oncesi esim bazı vitaminler kullandi onlar aman amn bisey degistrmese de morfoloji 1 oldu 3 embriyo olustu ve 1 tanesi 5.gune gitti o da cok sukur tuttu ve 4 ay once dunyaya geldi. Embriyonun ilk 3 gun yasamasi yumurta 3.gunden sonra sperm kalitesiyle ilgili sperm faktoru 3.gundn snra devreye girer dedi doktorum bunun icinde beslenme saglikli yasam ek vitaminler önemli ne derece degisir sonuc bilinmez ama denemek gerekiyo ve allah nasip edecek oldumu geri kalan hersey birer teferruat. Insallah sizlerede rabbim guzel haberi nasip eder. Hepinizin duygularını anliyorum size kocaman sarılıyorum

Sperm DNA hasarına acilen bakılmaksı gerekiyor

Siz herhangi bir şey yaptınız mı daha sonra

Siz herhangi bir şey yaptınız mı daha sonra
Şu an beklemedyz yazın Ankara bahçeci düşünüyoruz ama sorun spermde o nedenle iyi bir üroloji Dr. Arayisindayiz sperm ilk 4 denemede normal alındı son denemede şırınga ile ama hepsi hüsran mfk. Ürünlerini kullandı eşim ama hiç bir değişim olmadı ben 40 a girdim eşim 43
Şaşırdık kaldik

Murat Mermerkaya yi tavsiye ederim bizde onda tedavi görüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…