Erkek İnfertilitesi sperm sayisi az ve hareketi dusuk olanlar ne kadar surede hamile kaldiniz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

merhaba siz mesaj atalı epey zaman geçmiş benim eşiminde ileri %6 çıktı bir daha test verecek inşallah artmıştır sizinki gibi. bu arada durum ne sizde hamile kalmışsınızdır umarım??????

4 senedir deniyoruz normal yollarla olmadı bizim, 1 tüp bebek denemesi oldu o da tutmadı. İleri hareket sıfır bizde şu anda, bir iki defa testlerde %12'ye kadar çıktı bu zaman diliminde.
Hız faktörü, sayı faktörü önemli ama morfoloji de çok önemli. Genellikle hız ve morfoloji birbirini etkiliyor zaten. Morfoloji yüksek olduğunda hızlı sperm sayısıda otomatik olarak artıyor. Yani sperm ne kadar düzgünse yapısı, tipi, genetiği ne kadar olması gerektiği gibiyse zaten onlar hızlı oluyor. Bozuk, sorunlu spermler hareket edemiyor. Morfoloji gerçekten sıfır olduğunda ne kadar iyi sperm bulunmaya çalışılırsa çalışılsın, yumurta döllense bile tutunma ihtimali düşüyor yada düşükle sonuçlanıyor, çünkü embriyo genetik olarak sorunlu oluyor. Tüp bebekte başımıza gelen genellikle bu oluyor.
Mofoloji sıfır iken hamile kaldım diyenlerde ise genellikle şöyle bir durum oluyor, bu testle belirli istatistik koşullara göre yapılıyor. Yani 1 tane çok düzgün sperm varsa bile 10 milyon sperm içerisinde morfoloji test sonucunuz sıfır olarak geliyor. Genelde 1 adet - 5 adet sperm var şeklinde belirtilen testler ise azosperm erkeklerde detaylı şekilde yapılıyor. Örneği eşinizin 1 milyon spermi varsa ve 1 tane sağlam ve hızlı spermi bulunuyor ise morfoloji yüzdeniz %0,0001 oluyor. Sonuçlarınız testte sıfır gelirken o spermle hamile olma şansınız yüzmilyonda 1 bile olsa var demek oluyor. Morfoloji sıfırken hamile kaldım diyenlerinde durumu bu oluyor.
Benim çok bir ümidim yok. Zorla güzelikte olmaz. Zorlarken sonuçlarınıda iyi düşünmek lazım. Olmuıyorsa vardır bir sebebi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…