Sperm sayısı toplamda 20 milyon ve Morfoloji 0 ile Tüp Bebekte başarı şansımız nedir (Ben:30, eşim:32 yaşındayız)?

SeptembeRose

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2022
632
531
23
Eşimin sperm volümü düşük (0.5 ila 1 ml total) doğal yolla gebelik ihtimali de düşük deniliyor, hareket azdı arttı 70'lere yükseldi. aşılama da tutmaz ise tüp bebeği düşünüyoruz. Yaşımız genç iken denersek başarı şansımız ne kadar olabilir? Bende bir problem yok çok şükür. Yaşım 30 (29um ama az kaldı 30a).

Son düzenleme:
Hareket nasil artti acaba ? Bizimde sayi ve morfoloji artti fakat hiz dusmus bu seferde

Hareket nasil artti acaba ? Bizimde sayi ve morfoloji artti fakat hiz dusmus bu seferde
Evet nedense sayı arttığında hız düşüyormuş ben de öyle okuyorum her yerde. Benim eşimin prolaktin ve LH hormonunda sıkıntı vardı kanda öyle çıktı doktor hormon düzenleyici ilaç verdi tabi bir de ben muz keçi boynuzu pekmezi gibi hareketi artırıcı gıdalarla besledim ondan arttı sanırım canım. Hormon değeri düzelmişti. Doktor aslında takviye de yazdı proxeed plus gibi ama almadık keşke alsaydık pişman oldum sadece hareket arttı. Şimdi Proxeed Plus yazdı doktor 1.5 aydır kullanıyor bie de ben E viramini aldım sperm DNA hasarına iyi geliyormuş onu tüketiyor. Keçi boynuzu, muz ve kabak çekirdeğine de devam ediyor. 3. ayda test yenileyeceğiz.
Peki siin eşinizde sayı ve morfoloji nasıl arttı ne yaptınız canım bizim de ona ihtiyacımız var da ?

Canim benim morfoloji 8.5 milyondan 43 milyona cikti oda soyle oldu proxeed i portakal suyu ile tuketti ayni sekilde muz + her hafta 2 krre balik + hergun salata yapiyorum bu sekilde. Simdi bende hiz icin ugrasicam

E vitamini hangisini aldiniz ?

E vitamini hangisini aldiniz ?
Solgar'ınkini aldık canım çok öneriliyor aynı balık yapı hapı gibi içi şeffaf görünüyor. Spermi daha dayanıklı hale getiriyormuş doktorlar morfolojiyi düzeltmede kullanıyormuş onun üzerine aldık çünkü proxeed'de folik selenyum C vitamini koenzim var ama E vitamini yoktu biz de haricen aldık onu.
Canim benim morfoloji 8.5 milyondan 43 milyona cikti oda soyle oldu proxeed i portakal suyu ile tuketti ayni sekilde muz + her hafta 2 krre balik + hergun salata yapiyorum bu sekilde. Simdi bende hiz icin ugrasicam
Evet sizinki de çok iyi bizimkinin beslenmesine benziyor, sigara alkol ve aşırı kahve tüketimi: bunlar varsa kessin, bitter çikolata tüketsin, keçiboynuzu pekmezi mutlaka kullansın ya da kaynatın keçiboynuzunu, onun suyu harekete iyi geliyor. Benim eşim her gün bir ya da iki kaşık pekmezini tüketiyor. Bir de eşinizin hormon değerlerine de düzenli baktırın bir sorun varsa ilaçla düzelir hareket de artar.

Canim aslinda hareket %80 ken bir anda dusmus anlamadik bizde hangi hormonlara bakilmasi lazim ?

Canim aslinda hareket %80 ken bir anda dusmus anlamadik bizde hangi hormonlara bakilmasi lazim ?
Canım genelde sayı arttığında hareket düşüyor maalesef çünkü hareketi çok fazla değiştiremiyorsun sperm üretimi daha basit en ufak takviyede artabiliyor ama hareket öyle değil maalesef, alkol ve aşırı kahveden uzak duracak, biraz yeşillik ağırlıklı beslenecek, dar pantolon giymeyecek o bölgesini sıcak tutmayacak fazla, bitter çikolata muz ve keçi boynuzu pekmezi tüketecek. Prolaktin, LH, Testosteron hormonlarına baklılması gerekiyor, 1-2 tane daha vardı unuttum bizde prolaktin yüksekti düşürünce hareket arttı bence kesin...

Bu şekilde normal yollardan bile gebelik elde eden çok kişi var, tüp bebek de başarı şansını etkilemez onlar zaten baş sağlam olan spermi buluyorlar, önemli olan sperm dna hasar testi sonucudur birde sizin yumurta kaliteniz, 0 morfoloji ile tüp bebek yaptik hep 4 tüp bebek denemem var biri 7 yaşında kızım 2 si düşük son denemeden 1 aylık ikizlerim var morfoloji hep sıfırdi çok takılma

Çok sevindim canım benim, ayen testi birkaç gün önce yeniledik hacim 0.3 ml maalesef, ama eşimin spermleri 80 milyona çıktı, hareket %52 morfoloji ise %2'ye yükseldi hafif hasara da bakıyor doktorlar o 0'dı şimdi %6 olmuş çok sevindimmm umutlandık biz de 2 ay daha doğal denicez bakıcaz eşimde değerler değişmez ya da düşüşe geçerse daha sıkıntılı olmasın diye en azından aşılama deneyeceğiz, inşallah tutar

Kızlar benim de eşimin morfolojisi %2 çıktı sperm sayısı 22 milyon çok uzgunum
Bu değerlerle gebe kalabilirsin
Kızlar bizde sayı 80 milyona yükseldi hareket %52, morfoloji %2'ye yükseldi eskiden hafif bozukluk %0'dı şimdi %6'ya yükseldi çok iyi. O nedenle umut var yani yükselebiliyor. Ama keçi boynuzu pekmezi tüketti sürekli bir de proxeed plus alıyor sabah akşam. Takviyeler kullanıyoruz yani

Oy maşallah canım çok sevindim umarım en kısa sürede bebisin seninle olur Amin. Bizim de keçi boynuzu pekmezi bir de argifertil m kullanıyor umarım işe yarar

Oy maşallah canım çok sevindim umarım en kısa sürede bebisin seninle olur Amin. Bizim de keçi boynuzu pekmezi bir de argifertil m kullanıyor umarım işe yarar
Doktor tavsiyesine uyun canım iyi bir doktor doğru tedavi yöntemini uyguladığında değerler artıyor. Amin canım benim cümlemize inşallah..

Doktor tavsiyesine uyun canım iyi bir doktor doğru tedavi yöntemini uyguladığında değerler artıyor. Amin canım benim cümlemize inşallah..

Aynen canım doktor 2 kutu içeceksin dedi başka takviye kullanmaya gerek yok pekmez falan dedi ama ben iciriyorum kuru yemiş yediriyorum sen klomen tedavisi oldun mu hiç

Aynen canım doktor 2 kutu içeceksin dedi başka takviye kullanmaya gerek yok pekmez falan dedi ama ben iciriyorum kuru yemiş yediriyorum sen klomen tedavisi oldun mu hiç
En iyisi canım, hayır bende doktorlar bir şey önermedi. Düzenli adet ve çatlama görüyorum ama bu ay da olmaz ise ilk kez adetin 2. ya da 3. günü prolaktin falan baktıracağım. Göğüs acım bu ay erken başldı 1 hafta önceden neden olabilir acaba?

Regl 3. Gunu en doğru olanmış canim doktor 3. Gunu gel diyor hep aklında bulunsun hayirlisi olsun inşallah en kısa zamanda bebislerimize kavuşuruz Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…