Amiinn insallah..sizede hayirlisiyla gonlunuzdekini versinrabbim dualarını kabul etsin canım hayırlı evlatlarla bize anne olmayı nasip etsin evlat hasreti cok zor
Morincii ben de tam olarak bu duygular içinde idim senin yazdıklarını okudum. Allahım isteyen dileyen herkes sağlıklı hayırlı evlatlar versin İnşallah...
Çoçuk sahibi olmak için istiğfar
İstiğfar okumalı. (Malım çok, ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. O da günde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on çocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini söyledi. Sebebi sorulunca, Kur'an-ı kerimden üç âyet-i kerime okudu. Meali şöyle:
(Çok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gökten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde yüz defa istiğfar ederim) buyurdu. İstiğfar edileceği zaman yüz defa (Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh) demeli ve manasını düşünerek söylemeli. Manası şöyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah'a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
Canım kendimizi ne kadar da kaptırmıştık. İlaçlar, kürler vs... Bize dua etmeyi hatırlattığın için teşekkür ederim. Allah razı olsun.Gelecegin güzel anne adaylari!! Bugun ikinci cumamiz
Mubarek cuma vakti,haydi baslayalim 1000 tane ya evvel cekmeye..toplam 4cuma üstüste
Canım bende bunu iki cumadır yapıyorum.birde sabah ve yatsı namazlarından sonra bol bol dua edin ve yatsıdan sonra 11 ihlas okuyup dua edin olurmuGelecegin güzel anne adaylari!! Bugun ikinci cumamiz
Mubarek cuma vakti,haydi baslayalim 1000 tane ya evvel cekmeye..toplam 4cuma üstüste
Canım bende bunu iki cumadır yapıyorum.birde sabah ve yatsı namazlarından sonra bol bol dua edin ve yatsıdan sonra 11 ihlas okuyup dua edin olurmu
Canım bende bunu iki cumadır yapıyorum.birde sabah ve yatsı namazlarından sonra bol bol dua edin ve yatsıdan sonra 11 ihlas okuyup dua edin olurmu
Aminnn inşallah rabbim kimseyi boynu bükük bırakmasın diyorum hep.bunlar vesile rabbim isterse herşey olur ol demesi yeter.Az önceki bilgiyi eksik vermişim.Canm bende iki cuma yaptim devam edicem insallh..ihlasada baslayayim..sizinde degerleriniz cok yukselmis enyakin zamanda iyi haberlerini aliriz insallh
Bizede dua et,1ay sonra tekrar tahlil vericez
Peki olursa isimleri gercekten koyacakmisinAminnn inşallah rabbim kimseyi boynu bükük bırakmasın diyorum hep.bunlar vesile rabbim isterse herşey olur ol demesi yeter.Az önceki bilgiyi eksik vermişim.
Heegün yatsıdan sonra bir fatiha 11 ihlas okunacak.peygamber efendimiz ve hatice annemizin ruhu mübareklerine hediye edilecek.bu vesileyle rabbim kız evlat verirsen adını hatice erkek evlat verirsen muhammed koyacağım diye dua edilecek.
Hadi bakalım :)
Ben bu duayı bi kaç kez yaptım bidaha yapmadım canım ama devam edicem eğer olursa neden olmasın bi çocuğumuz olsunda :) birde ben rüyamda iki kere peygamber efendimizin süt annesinin ismini duydum bir hocaya sorarım artık hangisini derse :))Peki olursa isimleri gercekten koyacakmisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?